Tüm Versiyonu Göster : Birlikte Sıfırdan Program Yapalım
Korhan Ayhan
27-03-2009, 21:48
Selamlar,
Arkadaşlar başlangıç seviyesindeki üyelerimiz için bir programın sıfırdan hazırlanışını resimli olarak anlatmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Yakın bir zamanda Sn. Ferhat PAZARÇEVİRDİ beyin kontrolünde böyle bir uygulama yapılmıştı.
Bu sebeple sizlerin hangi programın hazırlanacağı konusunda fikirlerinizi almak istiyorum.
Benim aklımdaki program PERSONEL KAYIT PROGRAMI dır. Genel anlamda çoğu programın temeli aynı taşlar üzerine kuruludur. Fakat ihtiyaca göre kullanımları farklıdır. Bu sebeple en çok rağbet gören programın yapılışını anlatmanın faydalı olacağını düşünüyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Arkadaşlar programın yapım aşamalarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.
Personel Kayıt Programı (Resimli Anlatım) (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=67133)
Korhan bey hayırlı olsun.
İyi çalışmalar.:)
Korhan bey hayırlı olsun.
İyi çalışmalar.:)
Sayın Korhan hocam,
Öncelikle teşekkürler , fikirlerimizi sormanız ne kadar ince bir düşünce olsa da sizinde belirttiğiniz gibi farklı farklı ihtiyaçların temeli aynı olacağından ve de öncelik öğrenime bir örnek olacağından sizin uygun göreceğiniz konudan devam etmek en uygun olacağını düşünüyorum. Konu ilerledikçe sorulacak sorulara verilecek cevaplarla başka ihtiyaç duyulan farklı alanlarda ki uygulamalarada katkı sağlayacağınızdan eminim çünkü siz ve diğer hocalarımızdan devamlı bu şekilde bir sabır gösterdiniz.
İyi çalışmalar
Ben hemen kalem defterimi hazır edeyim.
İlk öğrenci olmanın mutluluğunu yaşamak isterim..
Varım...
Erhan Köseoğlu
27-03-2009, 23:20
excel hakkında ne biliyorsam bu forumdaki değerli haocalarımızdan öğrendim, hala da öğrenmeye çalışıyorum, böyle bir uygulamaya gerçekten ihtiyaç var, bu çalışmanın başlamasını sabırsızlkla bekliyorum umarım en kısa sürede başlar ve devam eder.
Korhan Bey aşağıda linki bulunan programdaki soruna da bir el atıverseniz..
Derse hazırlık olur.
http://www.excel.web.tr/f50/uye-defteri-t65910/sayfa2.html#post364228
Korhan hocam kendiliğinden böyle bir işe kalkışıyorsa bu iş oldu demektir. Sizin önerdiğiniz konu gayet güzel, yaygın kullanımı olan veya en azından pek çok kişinin aşina olduğu bir konu.
Benim önerim, konunun gittiği yere kadar gitmesi olacak. Yani kapalı excel kitabına kaydetme ve veri alma dahil. Faydalanmak isteyenler "alabildiği kadar ve almak istediği kadar alsın"
Şimdiden kolay gelsin.
hurkanpisirici
28-03-2009, 08:24
Hocam bende çıraklık işlerini yapabilirim:)
Erhan Köseoğlu
28-03-2009, 09:20
Sayın Korhan Ayhan
Ne zaman, nereden, nasıl başlanacak, valla çok sabırsızlanıyorum
MUHAMMET ÖĞÜT
28-03-2009, 10:05
Selam Korhan Hocam
Bu iyi niyetinizden dolayı size gerçekten teşekkür ederim. Bu dersi sabırsızlıkla bekliyorum hocam :)
hurkanpisirici
28-03-2009, 10:35
Ben tasarım olarak bir arayüz hazırladım en azından ufak bir start olmuş olur beğenilirse geliştirmeye devam ederiz, görüşlerinize sunuyorum
11:41 itibarı ile dosya güncellenmiştir..
Merhabalar
Sayın Korhan hocam,
Bende bu sınıfa girmek istiyorum.
İyi çalışmalar.
Eser Gökay
28-03-2009, 11:14
Ben bu sınıfta öğrenci olmak isteyenlerdenim hocam.
mesuttasar
28-03-2009, 11:39
Elimden geldiğince takip edeceğim.
Ben tasarım olarak bir arayüz hazırladım en azından ufak bir start olmuş olur beğenilirse geliştirmeye devam ederiz, görüşlerinize sunuyorum.
sayın
KORHAN hocamıza bu konuda ders açtığı için çok teşekkür ederiz
bende her zaman katılırım
sayın hürkanpişirici
kusura bakmayın ama bu şekilde yapılmış bir dosyayı önceden göstermekle
hata yapmışsınız.
bakın hocam ne yazmış sıfırdan başlama diye siz böyle gösterirseniz öğrencilerin kafası karışır.
onun için iyilik yapacaksanız çizerek yol gösterirsiniz.hocanın yapacağı eksikleri siz gösterirsiniz.bunlarda olursa iyi olur gibisinden,ve bazı yerlerde
yardımcı olursanız ve destek olursan seviniriz
örneğin ilk etapta personel proğramının nelere gerektiğini yazarsanız
daha iyi olmazmı.
siz tabiki fikir vereceksinizki arkadaşlar bu yolda devam edecek.
sırası gelince kodlarıda birlikte verirsiniz,ne anlama geldiğini birlikte yazarsınız.
madem bu ders yapılacaksa arkadaşlardan rica ediyorum hazır dosya ve kodlar göndermeyin, sırası gelince gönderirsiniz
umarım yanlış anlamamışsınızdır,ben sadece fikrimi yazdım.tekrar özür diliyorum kırdıysam.
Korhan Ayhan
29-03-2009, 17:45
Selamlar,
Arkadaşlar zaten bu başlığı sadece konuyu belirlemek için açmıştım. Amacı sizin düşüncelerinize başvurmaktı. Sanırım seçmiş olduğum program hakkında herkes olumlu düşünüyor. Bu durumda sizlerden bu programda neler olması gerektiği konusunda fikir danışmak istiyorum.
Ayrıca programın altyapısı konusunda karar verdikten sonra ayrı bir başlık açarak görsel anlatıma geçilecektir.
Ben aşağıdaki başlıkların olması gerektiğini düşünüyorum. (Eksiklikler olacaktır. Belirtirseniz eklemeler yapabiliriz.)
SIRA_NO
DEPARTMANI
ADI_SOYADI
TC_KİMLİK_NO
SSK_NO
DOĞUM_TARİHİ
DOĞUM_YERİ
KAN_GRUBU
ADRESİ
TELEFON_NO
Sayın Korhan Hocam,
80 bağımsız bölümü bulunan sitenin yöneticisiyim.
Site muhasebesini, site sakinlerinin kat maliki ve/veya kiracı durumlarının ve adreslerinin takibi, aidatların tahakkuku ve takibini, sıcak ve soğuksu borçlarının ve diğer borçlarının takibi, gelir ve giderlerin muhasebeleştirilmesini ve dönem sonunda gelir gider tablosunun ve bilançonun hazırlanması tarafımdan basit Excel bilgisi ile birden fazla dosya ile yapmaktayım.
Excel.web.tr de personel ile ilgili yeterince soru cevap ve örnek VBA çalışmaları olmasına karşın apartman ve site yönetimine ilişkin ( Apartman sakinlerinin cari hesabı ve sorgulanması, Apartman sakinlerinin toplam borç listesi ve sorgulanması, apartman sakinlerinin adres ve telefon bilgileri ve sorgulanması, Gelir gider hesabının mizanı, ve yıl sonu bilançosunun otomatik olarak meydana getirilmesi, vb.) VBA çalışması ve userform, listbox, listview textbox uygulamalar yeterince işlenmemiştir. Birlikte sıfırdan program yapalım projesini bahsettiğim konu üzerinde yapılması hususunu değerlendirmenize sunarım. Ayrıca bu sınıfın öğrencisi olmak istiyorum. Saygılarımla,
sayın s erbay
bu konuda size katılıyorum
personelle ilgili çok dosya var.
birazda dediğiniz gibi hiç olmayan proğramla ilgili apartman yöneticiliği gibi
hesaplayıp başka sayfaya ve doyaya aktaracak rapor çıkartıp yazdıracak proğram
yapmakta fayda var,bir değişiklik olur.
Selamlar,
Ben aşağıdaki başlıkların olması gerektiğini düşünüyorum. (Eksiklikler olacaktır. Belirtirseniz eklemeler yapabiliriz.)
SIRA_NO
DEPARTMANI
ADI_SOYADI
TC_KİMLİK_NO
SSK_NO
DOĞUM_TARİHİ
DOĞUM_YERİ
KAN_GRUBU
ADRESİ
TELEFON_NO
Merhaba,
Detaylı bir çalışma yapacaksak pek çok eksik var. Yok basit birşey yapacaksak dahi eksikleri var. Eksikleri tamamlamaya çalışırım ama nasıl olacağına siz karar verin.
Selamlar,
Necdet Yeşertener
29-03-2009, 22:27
Merhaba,
Detaylı bir çalışma yapacaksak pek çok eksik var. Yok basit birşey yapacaksak dahi eksikleri var. Eksikleri tamamlamaya çalışırım ama nasıl olacağına siz karar verin.
Selamlar,
Burada önemli olan eksik bilgi olup olmaması değil. Siz bir adsoyad ile işlem yapabilirseniz, başka bir alan içinde de işlem yapabilirsiniz. Önemli olan işin mantığını kavramak, sonra ha 3 bilgiyle çalışmışsınız ha 300 bilgiyle çalışmışsınız.
Bilgi sayısını kısa tutmak hem anlatımın hemde anlamanın hızlı olmasını sağlar.
Ben herşeye maydonoz olmam. Sorulana cevap verdim, görüşümü belirttim.
Korhan Ayhan
30-03-2009, 07:41
Selamlar,
Arkadaşlar,
Amacımız başlangıç seviyesindeki arkadaşlarımıza konunun inceliklerini anlatmak. Daha önce bu tür anlatımlar olmasına rağmen hala konuyu tam olarak kavrayamayan arkadaşlarımız bulunmakta ve konuyla ilgili ayrı başlıklar açarak sorularını sormaktadırlar. Tabiki herkese herşeyi öğretemeyiz. Fakat bu tür uygulamaları sıkça yapabilirsek arkadaşlarımıza faydalı olacağını düşünüyorum.
Daha makronun ne olduğunu bilmeden formlarla çalışmak isteyen arkadaşlarımızın soruları çoğumuzun dikkatini çekmiştir. İşte bu arkadaşlarımıza en azından program hazırlığı yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve veri kaydı yaparken, sorgularken hangi işlemleri nasıl yapmaları gerektiğini bir nebze olsun açıklayabilirsek daha hızlı ilerleyeceklerdir.
Görüşlerini bildiren arkadaşlarımız daha profesyonelce programlar düşünüyorlar. Fakat belirttiğim gibi adım adım ilerlemekte fayda olacağını düşünüyorum.
Görüşleriniz için ayrıca teşekkür ederim.
hurkanpisirici
30-03-2009, 07:48
sayın
KORHAN hocamıza bu konuda ders açtığı için çok teşekkür ederiz
bende her zaman katılırım
sayın hürkanpişirici
kusura bakmayın ama bu şekilde yapılmış bir dosyayı önceden göstermekle
hata yapmışsınız.
bakın hocam ne yazmış sıfırdan başlama diye siz böyle gösterirseniz öğrencilerin kafası karışır.
onun için iyilik yapacaksanız çizerek yol gösterirsiniz.hocanın yapacağı eksikleri siz gösterirsiniz.bunlarda olursa iyi olur gibisinden,ve bazı yerlerde
yardımcı olursanız ve destek olursan seviniriz
örneğin ilk etapta personel proğramının nelere gerektiğini yazarsanız
daha iyi olmazmı.
siz tabiki fikir vereceksinizki arkadaşlar bu yolda devam edecek.
sırası gelince kodlarıda birlikte verirsiniz,ne anlama geldiğini birlikte yazarsınız.
madem bu ders yapılacaksa arkadaşlardan rica ediyorum hazır dosya ve kodlar göndermeyin, sırası gelince gönderirsiniz
umarım yanlış anlamamışsınızdır,ben sadece fikrimi yazdım.tekrar özür diliyorum kırdıysam.
Sayın PHÖNİX dosyanın hazır olduğunu nereden biliyorsunuz, ben o dosyayı eklediğimde 2 -3 mesaj atılmıştı ve hiçbir şey belli değildi, ben konu ile ilk ilgilenenlerdenim hocaalrımızın dediği şekilde yapacağız tabiki ben sadece başlangıç yapmak için 10-15 dakikada öyle bir şey oluşturdum.
mesajları okudumda her kafadan bir ses çıkmış en azından ben, bir şey üretmişim...
Kodlara da bakmışsanız eğer veri yönetimi ile herhangi bir şey yok.Sadece userform aç kapa kodları var.
kaya.kaya
30-03-2009, 09:25
Merhaba benide aranıza alsanız sevinirim
Konuyu besleme adına hocalarımdan nacizane bir talebim olacak,
Kod ve diyagramlar için satır alanlarına türkçe anlatım eklenmesinin her seviyedeki katılımcı için faydalı olacağına inanmaktayım.
Böylece kendi uygulamalarını yapmak isteyen katılımcılar da kodları kendilerine uyarlama sürecini hızlandırabilir.
C dili için satır arası açıklamaların faydasını 90 larda (hocalarımın yöntemi) ziyadesiyle görmüştüm.
Ben de sıfırdan başlamak için hazırım.
Hayırlı haftalar dileklerimle,
hurkanpisirici
30-03-2009, 10:05
evet sayın kubile o zaman gerçekten çok açıklayıcı oluyor.
rad.white
30-03-2009, 10:26
Sayın arkadaşlar;
Daha öncelerde böyle bir ders e benzer bir ders te sayın Ferhat PAZARÇEVİRDİ hocamız tarafından yapılmış ve çok başarılı olduğu kanaatindeyim.
Ve sözü siz değerli hocalarımıza bırakıyorum bizler dinleyici olarak burdayız
Saygılar.
ümgülsüm
30-03-2009, 10:57
merhaba bende sizlerle beraber öğrenmeye hazırım.
Erhan Köseoğlu
30-03-2009, 13:17
Selamlar,
Arkadaşlar zaten bu başlığı sadece konuyu belirlemek için açmıştım. Amacı sizin düşüncelerinize başvurmaktı. Sanırım seçmiş olduğum program hakkında herkes olumlu düşünüyor. Bu durumda sizlerden bu programda neler olması gerektiği konusunda fikir danışmak istiyorum.
Ayrıca programın altyapısı konusunda karar verdikten sonra ayrı bir başlık açarak görsel anlatıma geçilecektir.
SIRA_NO
DEPARTMANI
ADI_SOYADI
TC_KİMLİK_NO
SSK_NO
DOĞUM_TARİHİ
DOĞUM_YERİ
KAN_GRUBU
ADRESİ
TELEFON_NO
Bu bilgiler ile başlamak benim gibi yeni başlayanlar için yeterli olacağı kanısındayım, bu bilgilerle başlayıp ilerledikçe yeni şeyler ekleyerek programı geliştirebiliriz, başlangıçta ne kadar sade olursa o kadar da anlamamız kolay olur,
sanırım çalışma bu bilgilerle şu şekilde işleyecek, bu bilgilerle personel kayıt, yeni kayıt, tc no ve isme göre personel arama, kayıt düzeltme, kayıt yazdırma, departmana göre personel sıralama
Korhan bey merhaba,
16 taleben olmuş, derslere başlasak diyorum. Konu hergün son mesajlarda yayınlanacağı için katılım daha da sanıyorum. Dün öğle saatlerinden bu yana konuya yazan olamamış, nedeni son mesajlarda görünmemesi diye düşünüyorum.
En azından başlama gün ve saatini belirleseniz.
Selamlar,
Korhan bey merhaba,
16 taleben olmuş, derslere başlasak diyorum. Konu hergün son mesajlarda yayınlanacağı için katılım daha da artar sanıyorum. Dün öğle saatlerinden bu yana konuya yazan olmamış, nedeni son mesajlarda görünmemesi diye düşünüyorum.
En azından başlama gün ve saatini belirleseniz.
Selamlar,
Korhan hocam ;kolay gelsin bende sınıfınıza öğrenci olarak katılmak istiyorum,herzaman siz ve sizin gibi hocalarımızın bilgilerine ihtiyacımız var.
dehawailand
31-03-2009, 15:26
Merhabalar,
Uzun bir aradan sonra siteyi ziyaret edebiliyorum. Ve site içerisinde yayınlanan basit bir toplama işlemini anlatan yazıların faydalı olduğunu düşünüyorum. 16+1 diyebilirsiniz ama genelde mesai saatleri içerisinde takip edemeyeceğimden 2. öğretim olarak kayıt yaptırabilir miyim? :P
Ellerinize ve bilgilerinize sağlık
Korhan Ayhan
31-03-2009, 15:28
Selamlar,
Arkadaşlar gündüz saatlerinde çalıştığım için forumu pek iyi takip edemiyorum. Akşamları mesai saati bitişinden sonra rahatlıkla başlayabiliriz. Saat 20:00 ve sonrası benim için uygundur.
zetkatamet
31-03-2009, 15:41
bende varım, merakla takip edip, uygulayacağım. tesekkurler.
mustafakoker
31-03-2009, 16:12
bende katılmak isterim ama benimde korhan hocamızın tam tersı gündüz mesai saatlerinde yani
08-18,00 saatleri arasında işyerinden takip ediyorum evde henüz neti bağlatamadım yine de takip edip uygulamaya çalışacağım tekrar teşekkürler
Günaydın arkadaşlar
Bizlar için faydalı olacağını düşündüğüm çalışmanızı dikkatle takip edeceğim. Bu konuda yeterince bilgisi olmayan bizler için de daha uygulamalı ve anlaşılır şekilde anlatılıp uygulanırsa bizler için daha faydalı olacağı kanısındayım. Teşekkürler. Ustalara Kolay Gelsin.
buyukyazar
01-04-2009, 11:17
Korhan hocam ben de sizi can kulağıyla dinlemeye, gönül gözüyle izlemeye hazırım...
Gazamız mübarek ola....
canmert01
01-04-2009, 11:18
selam,kısmet olursa bende katılmak isterim saati hiç önemli diil bana her saat uyar,başlamak için sabırsızlanıyorum.
başarılar dilerim..
durmusdemir
01-04-2009, 12:07
selamlar ben de katılmak isterim.
Korhan Ayhan
01-04-2009, 23:21
Selamlar,
Arkadaşlar 01-04-2009 tarihi itibari ile programın görsel anlatımına geçmiş bulunmaktayım. Aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. Konunun bütünlüğünün bozulmaması açısından ilgili başlığı geçici olarak kilitledim. Umarım anlayışla karşılarsınız.
Personel Kayıt Programı (Resimli Anlatım) (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=67133)
Ayhan Ercan
02-04-2009, 07:00
Hayırlı uğurlu olsun sevgili Korhan hocam.
Faydalı olacağından hiç şüphem yok. Vereceğin tüm emekler için şimdiden teşekkürler....
Evet ben işe koyuldum ve örnek tabloyu hazırladım.
Şimdi en önemli ve merak ettiğim form oluşturmaya ve bunlara bağlantı yapma konusuna adım adım gitmek için sabırsızlanıyorum.
Çünkü excelin en zekli kızmı bu.
Emeği geçenlere teşekkür ederim.
Necdet Yeşertener
02-04-2009, 08:58
Merhaba Korhan Bey,
Bende sizi ilgi ile izliyeceğim. Kolay gelsin.
ümgülsüm
02-04-2009, 10:24
MERHABA korhan bey ,
bende örnek tabloyu hazırladım,öğreneceklerimi çok merak ediyorum
ümgülsüm
02-04-2009, 10:26
merhaba korhan bey,
bende örnek tablomu hazırladım,neler öğreneceğimi çok merak ediyorum.
centetic
02-04-2009, 10:50
Sayın Korhan Hocam,
Bende konuyu yakından takip etmeye ve birşeyler öğrenmeye çalışacağım. Emekleriniz için çok teşekkür ederim.
Korhan Bey;
Bundan sonraki ders notlarını nasıl yayınlayacaksınız?
her gün bir ders mi verecek siniz? Veya hazırladığınız ders notunu hemen yayınlayacak mısınız?
ben hazırladığınız ders notunu aynı gün yayınlamanızı isterim. ama bir zaman programınız varsa, buna da saygılıyım.
ümgülsüm
02-04-2009, 11:05
Evet korhan bey, yayınlarsanız daha iyi olur.çünkü görerek öğrenmiş oluruz.eğer yayınlamadan anlatmayı düşünüyorsanız bilmediğim için hiçbirşey anlamam ve faydası olmaz. saygılarla
Korhan Ayhan
02-04-2009, 12:10
Selamlar,
Hayır arkadaşlar her gün bir ders anlatmayacağım. Akşam saatlerinde müsait olabiliyorum. Bu sebeple akşam yemeklerinden sonra konuya devam edebileceğim.
hamitcan
02-04-2009, 12:17
Korhan bey, başarılar dilerim.
rad.white
02-04-2009, 14:07
Dersleri merakla takip edeceğim. Bu güzel paylaşımın emektarına ve emektarlarına sonsuz teşekkürler.
Kolay gelsin...
Korhan bey aşağıdaki linkte anlatıma başladı.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=67133
rad.white
02-04-2009, 14:24
Çok teşekkürler Ziya bey kaçırmışım.:hey:
Sayın Korhan bey,
Bende bu çalışmanızda öğrenciniz olmaktan mutluluk duyarım..
buyukyazar
03-04-2009, 09:30
Arkadaşlar ben de 4. bölümdeki kod editörü açılmıyor. Ne yaptıysam bulamadım. Sadece gri bir pencere açılıyor. Klasör butonunu bulamadım. Ne yapmam gerekir sizce...?
buyukyazar
03-04-2009, 09:37
Tamam şimdi buldum arkadaşlar. Teşekkür ettim...
ümgülsüm
03-04-2009, 12:30
KORHAN BEY
düğmeye isim vermeye unuttum yani değiştirmeyi ,şimdide tekrar ismini değiştiremiyorum sağ klikleyip denedim yok olmuyor.nerden adını değiştirebilirim?
mustafakoker
03-04-2009, 12:58
Sevgili Ümgülsüm Eğer sayfanıza Düğme1 Bıraktıysanız Üzerine sağ Klik Yapıp Metni Düzenleyi Seçip Atıyorum FORMU AÇ gibi İsim verebilirsiniz
Eğer sayfanıza CommandButon1 Bıraktıysanız sağ klik özellikler seçip Propertis penceresi açılacak orada caption kısmından deiğiklik yapabilirsiniz Kolay Gelsin
Dersler güzel gidiyor.
Anlatım, görsel olarak daha da güzel olmuş.
Emeği geçenlere teşekkür ederim.
ümgülsüm
03-04-2009, 13:34
mustafa bey dediğinizi denedim yinede başaramadım,neden acaba?
Korhan Ayhan
03-04-2009, 14:03
Selamlar,
Aşağıdaki resmi inceleyerek sanırım sorunu çözebilirsiniz.
http://www.excel.web.tr/derres/korhan/Korhan_Buton_Duzenleme.JPG
ümgülsüm
03-04-2009, 14:18
çareyi dosyayı göndermekte buldum,
Korhan Ayhan
03-04-2009, 14:26
Selamlar,
Sn. ümgülsüm,
Bir önceki mesajdaki resmi inceleyiniz. Kendiniz kolaylıkla yapacaksınız.
merhaba hocam bende katılıyorum dersinize
şimdiden teşekkürler
Hakan_ca
03-04-2009, 20:43
Merhabalar
Foruma yeni üye oldum ve derslere bende katıldım hocama çok teiekkürler dikkatle takip edeceğim. Ancak forumu kullanmayı pek bilmiyorum. Dersin devam linki varmı acaba?
Var olun bende öğrencinizim.
Korhan Ayhan
03-04-2009, 20:49
Selamlar,
Arkadaşlar ilk mesajda linki verdim oradan takip edebilirsiniz.
Korhan Ayhan
03-04-2009, 22:13
Selamlar,
Arkadaşlar bu aşamaya kadar takıldığınız noktalar varmı? Belirtirseniz açıklamaya çalışırım.
komutan63
03-04-2009, 22:40
Selamlar,
Hocam elinize sağlık çok net bir şekilde açıklamışsınız.
Saygılar
ümgülsüm
04-04-2009, 12:29
merhaba korhan bey,
öğrenmem için sormam gerek.bende properties görünmüyor ayar yapıcam ama birtürlü çıkmadı veya ben açamıyorum.departman tanımla diyorum üstüne tıklıyorum alta açıklamalar çıkması gerekir ama yok .nerden düzeltebilirim.teşekkürler
Korhan Ayhan
04-04-2009, 14:47
Selamlar,
Kod editörü sayfasındayken F4 tuşuna basarsanız PROPERTIES penceresini açabilirsiniz. Aynı bölümde VIEW menüsünden de açabilirsiniz.
Hakan_ca
04-04-2009, 17:08
Selamlar Korhan bey,
Dersler çok açıklayıcı gidiyor formu kolay bir şekilde oluşturdum.Çok teşekkürler. Bir sorum olacak.
Formu ölçeklendirirken dikkat edeceğimiz bir nokta varmı? Ekran'a sığacak şekilde mi ölçeklendirdiniz? Bunu yaparken nelere dikkat etmemiz lazım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Korhan Ayhan
04-04-2009, 22:07
Selamlar,
Sn. Hakan ca,
Masaüstünde sağ klik yapıp özellikler menüsünden yapılan görüntü ayarlarına göre formunuzun genişliğini ve yüksekliğini ayarlarsanız kullanırken kolaylık sağlarsınız. Benim şuanda işyerinde kullandığım ekran ayarları (1280 * 1024 Pixel) ve rahatlıkla geniş tasarlanmış formları görüntüleyebiliyorum. Sizinde bu ayarları yaparken bunları göz önünde bulundurmanızda fayda var.
Ayrıca program anlatımında zaten bu özellikleri formumuza otomatik olarak kazandıracağız. Ekran ayarlarınız neyse kayıt formu ona göre şekillenecek. İşlemler otomatik yapılacaktır.
SANRıım yapabilirim. en azından combox ne onu anlamış oldum tşkler.
Bu bölüme kadar olan formları kolayca oluşturdum. Çok anlaşılır bir şekilde anlatıyorsunuz hocam teşekkürler. aynı şekilde devam
Harika gidiyor.. Herşey gayet açık anlaşılır bir şekilde ilerliyor.. gerçekten elinize ve emeğinize sağlık...
Hakan_ca
08-04-2009, 22:34
Sn. Korhan bey,
Kodları yazıp enter ile alt satıra indiğimde hata mesajı aldım ve F5 yapıca da Compile Error Syntax Error mesajı çıkıyor neden acaba?
Korhan Ayhan
09-04-2009, 06:33
Selamlar,
Sn. Hakan ca,
Yazdığınız kodu eklermisiniz. Bu şekilde yorum yapmak zor oluyor.
muzaffer.sm
09-04-2009, 07:37
Böyle bir dersin uygulamasını gerçekleştirmiş olan Korhan Bey'e saygılarımı sunuyorum.
Uygulamalı derslerin yararı yeni öğrenenlerin üzerinde çok yüksek olacağı bilinen bir gerçektir.
Korhan Bey'in Görsel olarak bu dersi gecenin geç saati sabahın erken saati demeden emek harcayarak vermiş olması büyük bir nimettir.
Kendisinin çalışmalarını da ayrıca azimle takip etmeye çalışıyoruz.
Allah ilim ve akıl ufkunuzu daim etsin.
Saygı ve sevgilerimle
Hakan_ca
09-04-2009, 22:43
Korhan bey,
Yazdığım kod aşağıda. Bu son hali her türlü denedim. Boşluk falan da verdim ama olmadı.
Private Sub UserForm_Initialize()
For X = 2 To 10
With KAYIT_FORMU
.Controls("Label&X-1).Caption=Cells(1,X)
.Controls("Label&X-1).Font.Bold=True
.Controls("Label&X-1).ForeColor=vbBlue
End With
Next
End Sub
Korhan Ayhan
10-04-2009, 06:35
Selamlar,
Aşağıda kırmızı ile belirttiğim bölümlerde hatalı yazmışsınız.
For X = 2 To 10
With KAYIT_FORMU
.Controls("Label" & X-1).Caption=Cells(1,X)
.Controls("Label" & X-1).Font.Bold=True
.Controls("Label" & X-1).ForeColor=vbBlue
End With
Next
End Sub
Hakan_ca
10-04-2009, 12:14
Dikkatsizliğim için özür dilerim. Basit bir hataymış. İlginize teşekkürler.
buyukyazar
10-04-2009, 12:17
Korhan Bey bu aşamaya kadar olan kısmı da göndermeniz mümkün mü acaba. işin içine kodlar geldiği için ben ve benim gibiler için ( yeni yada acemi diyelim ) anlaşılması zaman alıyor. Bu arada anlatımınız harika. Tam bir öğretmen edasıyla dokunuyorsunuz eminim klavyenin tuşlarına.
Tekrar teşekkürler...
Option Explicit
Dim X As Byte
'- Bu döngümüzle labellerin caption değerlerini ilk satırdan (B_J sütunlarından) alarak Userfor'a yüklüyoruz.
'Döngümüzün adını x olarak tanımladık.
For X = 2 To 100
With KAYIT_FORMU
.Controls("label" & X - 1).Caption = Cells(1, X)
.Controls("Label" & X - 1).Font.Bold = True
.Controls("Label" & X - 1).ForeColor = vbBlue
End With
Next
End Sub
Yukarıdaki kodları aynen yazıp, F5 ile formu çağırıyorum.
Run-Time error '-214702809(80070057)':
Could not find the specified object
şeklinde mesaj gelir.
Bunu hem nerede hata yaptığımı anlamak, hem de bu mesajın ne anlama geldiğini anlamak için yazdım.
Telekkür ederim.
Korhan Ayhan
10-04-2009, 14:01
Selamlar,
Sn. ELEKTROn,
Kodda döngü bitişini 100 olarak yazdığınız için hata mesajı alıyorsunuz. Çünkü formunuz üzerinde yazdığınız miktarda Label bulunmuyor. Döngü başlangıç ve bitişlerini iyi belirlemelisiniz aksi halde istenmeyen hatalar oluşabilir.
"For X = 2 To 100" buradaki 100 değeri yerine 10 yazmalısınız.
parmaklar ne (görünmez) hatalar yapıyor da, gözler görmüyor? !!!
teşekkür ederim.
Kodlar çalıştı.
Ancak benim çözemediğim şudur: KAYIT_FORMU,nu F5 ile çağırdım. üzerine yerleştirdiğimiz label'ler excel "VERİ" sayfasındaki başlıkları nasıl tanıdı? nereden bağlantı kurdu.
tarih başlığını da tanıyamadı. benim çalışmamda mı böyle? Tarih başlığını ayrıca mı tanıtacağız?
Korhan Ayhan
10-04-2009, 22:42
Selamlar,
Sn. ELEKTROn,
Form üzerindeki Labeller aşağıdaki kod satırı ile verileri alıyor.
.Controls("Label" & X - 1).Caption = Cells(1, X)
Bu ifadede kırmızı renkli bölümde "1" değeri ilk satırı belirtmektedir. "X" değeri ise sütunları ifade etmektedir. Döngü devam ettikçe "X" değeri artacağı için verilerde sütun olarak artarak Labellere yüklenecektir.
Döngü ilerledikçe "X" aşağıdaki değerleri alacaktır.
2 değeri döngümüzün başlangıcını ifade etmektedir. 10 değeride döngümüzün bitişini ifade etmektedir.
X=2 (B Sütunu)
X=3 (C Sütunu)
X=4 (D Sütunu)
X=5 (E Sütunu)
X=6 (F Sütunu)
X=7 (G Sütunu)
X=8 (H Sütunu)
X=9 (I Sütunu)
X=10 (J Sütunu)
Sn Ayhan merhaba,
Ben de aynı yerde takıldım. Başka bir çalışmamda label captionları manuel girmiştim. Benzeri döngü ile "SBLN" sayfamda bulunan label captionlarla aynı olan verileri labelllere getiremedim.
Benim çalışmamda,
-Option Explicit yoktu, sonradan ilave ettim ;
-Option Base 1 yoktu, sonradan ilave ettim.
-Ayrıca döngüde "SBLN" sayfasını ne yaptımsa tanımlayamadım.
Korhan Ayhan
12-04-2009, 20:35
Selamlar,
Sn. ziya,
Labeller için "Option Explicit" ve "Option Base 1" komutlarına ihtiyacınız yok. Bunların ne anlamda kullandığımızı program detaylarında zaten anlatmıştım.
Sizin sıkıntınız Label isimlerinizin ardışık olmaması olabilir. Yada veriyi aldığınız satırı yanlış tanımlamış olabilirsiniz. Çalışmanızı görmeden yorum yapmak zor oluyor.
sinekvalesi
12-04-2009, 20:41
Sayın Korhan Bey;
Öncelikli olarak böyle bir çalışma yaptığınız için size sonsuz teşekkürler ediyorum.
Ben 6. kodda bir yanlışlık yaptım ama nerede olduğunu bir türlü bulamadım.
F5 e bastığımda aşağıdaki hata mesajı geliyor.
Run-time error '438':
Object doesn't support this property or method
Kontrol edebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler, İyi çalışmalar.
Saygılarımla
Korhan bey,
Görmeden yorum yapmanın zor olduğunu kabul ediyorum, bu nedenle şartları zorlamak istemem.
Benim gerçekten anlayamadığım, çalışmanızda sanki kodda sayfa adı vermeden ilgili satır ve sütunları bulması. Yani sayfa adı sormaması. Sonuç olarak sayfa adı vermek gerekmez mi.
Korhan bey ,
Önemli bir fark sizin çalışmanızdaki VERİ sayfası ana sayfa, userformu çağırdığınız ve çalıştırdığınız sayfa. Bendeki "SBLN" sayfası tali bir sayfa, şablon olarak kullandığım bir sayfa.
Farklılıkları bulmaya çalışıyorum.
Bu döngü kodu , sayfa adı verilerek tanımlanabilir mi.
Korhan Ayhan
12-04-2009, 21:36
Selamlar,
Sn. ziya,
Tabiki sayfa adı verilebilir. Belirttiğiniz gibi ben programda UserFormu açarken "VERİ" sayfasını kullandığım için kodlara bunu yazmaya gerek duymadım. Dilersek sayfa adınıda ekleyebiliriz. Bir sıkıntı yaratmaz.
Siz aşağıdaki şekilde Labellere sütun başlıklarını yükleyebilirsiniz.
.Controls("Label" & X - 1).Caption = Sheets("SBNL").Cells(1, X)
Korhan Ayhan
12-04-2009, 21:56
Selamlar,
Sn. sinekvalesi,
Aşağıdaki kısımda harf hatası yapmışsınız. Düzeltirseniz sorun ortadan kalkacaktır.
Yanlış yazım;
Nesne.Heigth = Nesne.Heigth * Yükseklik_Oranı
Doğru yazım;
Nesne.Height = Nesne.Height * Yükseklik_Oranı
Selamlar,
Siz aşağıdaki şekilde Labellere sütun başlıklarını yükleyebilirsiniz.
.Controls("Label" & X - 1).Caption = Sheets("SBNL").Cells(1, X)
İnanın elimden geldiğince sormamaya çalışıyorum. Ve bu kodu defalarca denedim belli ki bir yazım hatası yapıyordum. Derler ya hocanın eli değdi, düzeldi, "işte öyle bir şey"
Teşekkür ederim.
Korhan Ayhan
12-04-2009, 23:54
Selamlar,
Aşağıdaki linkte program anlatımı ile ilgili mecburen yapmak zorunda olduğum değişikliği dikkatlice okumanızı rica ediyorum.
http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=368535&postcount=26
sinekvalesi
13-04-2009, 07:56
Sayın Korhan Bey;
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Program üstünde çalışmalar güzel gidiyor.
ben çok yararlandım. Değişik örneklerle bilgimi pekiştirmeye çalışıyorum.
"Önce Personel Kayıt Programı" örneğini aynen uygulamadakine benzer şekilde yapıyorum.
ancak bir sorunlakarşılaştım.
Excel "VERİ" sayfası üzerinden Araçlar/Makro/Visual Basic yoluyla KAYIT_FORMU'nu açarsam, form üzerindeki nesnelerde 'VERİ" sayfası 1. satırındaki başlıklıklar görünüyor.
"PARAMETRELER" sayfası üzerinden aynı yolu izleyerek KAYIT_FORMU'nu açarsam "PARAMETRELER" sayfası 1. satırındaki başlıklar nesneler üzerinde görünüyor.
Bunu "VERİ" sayfasına sabitlemenin bir yolu vardır mutlaka.
Kod yazımında bunu hangi sıradaki kodlarda, nasıl yazmalıyız ?
Teşekkür ederim.
Korhan Ayhan
16-04-2009, 10:50
Selamlar,
Sn. ELEKTROn,
Bu durumu düzeltmek için UserFormumuzun açılış koduna aşağıdaki kırmızı eklentiyi yapmanız yeterli olacaktır.
Option Explicit
Option Base 1
Dim X As Byte
Dim Buton_Adı() As Variant
Dim Sistem_Genişlik As Long, Sistem_Yükseklik As Long
Dim Form_Genişlik As Long, Form_Yükseklik As Long
Dim Genişlik_Oranı As Double, Yükseklik_Oranı As Double
Dim Nesne As Control
'1 - UserFormu sistem ekran ayarlarına göre ekranı kaplayacak şekilde açılması için gerekli genişlik ve yükseklik ayarlarını yapıyoruz.
Sistem_Genişlik = Application.Width - 8
Sistem_Yükseklik = Application.Height - 8
Form_Genişlik = KAYIT_FORMU.Width
Form_Yükseklik = KAYIT_FORMU.Height
Genişlik_Oranı = Sistem_Genişlik / Form_Genişlik
Yükseklik_Oranı = Sistem_Yükseklik / Form_Yükseklik
KAYIT_FORMU.Width = Sistem_Genişlik
KAYIT_FORMU.Height = Sistem_Yükseklik
For Each Nesne In KAYIT_FORMU.Controls
Nesne.Top = Nesne.Top * Yükseklik_Oranı
Nesne.Left = Nesne.Left * Genişlik_Oranı
Nesne.Width = Nesne.Width * Genişlik_Oranı
Nesne.Height = Nesne.Height * Yükseklik_Oranı
On Error Resume Next
Nesne.Font.Size = Nesne.Font.Size * Yükseklik_Oranı - 1
On Error GoTo 0
Next
'2 - Bu döngümüzle Labellerin Caption değerlerini ilk satırdan (B-J sütunlarından) alarak UserForma yüklüyoruz.
'Döngümüzün adını X olarak tanımladık.
Sheets("VERİ").Select
For X = 2 To 10
With KAYIT_FORMU
.Controls("Label" & X - 1).Caption = Cells(1, X)
.Controls("Label" & X - 1).Font.Bold = True
.Controls("Label" & X - 1).ForeColor = vbBlue
End With
Next
'3 - Label10 nesnesini döngü haricinde tutarak biçimlendiriyoruz. Sitemizin adını ve program yazarının adını yazıyoruz.
With KAYIT_FORMU.Label10
.Caption = "www.excel.web.tr (http://www.excel.web.tr/) - Korhan AYHAN - 2009 ®"
.ControlTipText = "Bize ulaşmak için lütfen tıklayınız..."
.Font.Bold = True
.Font.Size = 12
.ForeColor = vbBlue
End With
'4 - Butonlara vereceğimiz isimleri diziye alıyoruz.
Buton_Adı = Array("KAYDET", "KAYIT DEĞİŞTİR", "KAYIT SİL", "ÇIKIŞ", "DEPARTMAN TANIMLAMA")
'5 - Diziyi döngüye alarak butonları isimlendirip biçimlendiriyoruz.
For X = 1 To UBound(Buton_Adı())
With KAYIT_FORMU
.Controls("CommandButton" & X).Caption = Buton_Adı(X)
.Controls("CommandButton" & X).Font.Size = 12
.Controls("CommandButton" & X).Font.Bold = True
.Controls("CommandButton" & X).ForeColor = vbRed
End With
Next
'6 - ComboBoxlara PARAMETRELER sayfasındaki verileri yüklüyoruz.
KAYIT_FORMU.ComboBox1.RowSource = "PARAMETRELER!A2:A" & [PARAMETRELER!A65536].End(3).Row
KAYIT_FORMU.ComboBox2.RowSource = "PARAMETRELER!B2:B" & [PARAMETRELER!B65536].End(3).Row
KAYIT_FORMU.ComboBox3.RowSource = "PARAMETRELER!C2:C" & [PARAMETRELER!C65536].End(3).Row
'7 - StatusBar1 üzerinde sayfanın ilk satırını başlık olarak görüntülüyoruz ve sütun genişliklerini ayarlıyoruz.
For X = 1 To 9
With KAYIT_FORMU.StatusBar1
.Panels.Add
.Panels(X) = Cells(1, X + 1)
.Panels(X).Alignment = sbrCenter
End With
Next
With KAYIT_FORMU.StatusBar1
.Panels(1).MinWidth = 100
.Panels(2).MinWidth = 100
.Panels(3).MinWidth = 100
.Panels(4).MinWidth = 100
.Panels(5).MinWidth = 100
.Panels(6).MinWidth = 100
.Panels(7).MinWidth = 100
.Panels(8).MinWidth = 120
.Panels(9).MinWidth = 100
End With
'8 - ListBox1 nesnesini biçimlendirip sayfadaki kayıtları yüklüyoruz.
With KAYIT_FORMU.ListBox1
.BackColor = vbYellow
.ColumnCount = 9
.ColumnWidths = "100;100;100;100;100;100;100;120;100"
.ForeColor = vbRed
If Sheets("VERİ").Range("A2") = Empty Then
.RowSource = Empty
Else
.RowSource = "VERİ!B2:J" & [VERİ!A65536].End(3).Row
End If
End With
End Sub
karacali
16-04-2009, 12:32
Korhan Ayhan hocam iki sorum var
1.Doğum tarihini elle yazmak yerine programlarda olduğu gibi takvim den tarih seçerek yapamazmıyız.
2.Tarihi bugünün tarihini otomtik nasıl atabiliriz.
Şimdiye kadar kısımdan çok yararlandım hocam emeğinize sağlık.
Korhan Ayhan
16-04-2009, 13:27
Selamlar,
Sn. karacali,
1 - Tabiki seçim yaparakta tarih girilebilir. Fakat şuan için sadece ToolBar üzerinde olan nesneleri kullanarak çalışmamıza devam ediyoruz. Forumda bu tür nesnelere ait kodları bulabilirsiniz.
2 - UserFormun Initialize olayına aşağıdaki kodu eklerseniz. Form açılışında günün tarihi otomatik olarak gelecektir.
TextBox4 = Format(Date , "dd.mm.yyyy")
Ben, Kod bölümüne
Sheets("VERİ").Select
kodunu ilave ettim. yazdığım (sorun) giderildi.
Sanırım Derse de bir katkısı oldu :)
Teşekkrü ederim.
sayın korhan bey
uzun zamandır işimden dolayı girmiyordum
anlatımlarınız çok güzel olmuş tebrikler bayağı ilerletmişsiniz.
vaktim olursa sizi takip ederim.
başarılarınızın devamını dileklerimle kolay gelsin.
Korhan Ayhan
17-04-2009, 20:58
Selamlar,
Sn. PHÖNİX,
Teşekkür ederim. Elimden geldiğince ve zamanım oldukça açıklamalara devam ediyorum. Umarım arkadaşlarımıza faydası olur.
Korhan Ayhan
20-04-2009, 23:11
Selamlar,
20-04-2009 tarihi itibari ile program anlatımına iki nesneye ait kod açıklamaları ekledim. Bu aşamaya kadar anlamadığınız bölümler varsa belirtir misiniz?
Ayrıca bu aşamaya kadar hazırladığımız dosyayı ilgili başlıktaki son mesajdan indirebilirsiniz.
Sn Ayhan;
Kod yazımına yeni başlayanların (Heveslilerin) karşılaştıkları ilk engel, kavramların kendileri için yeni olmasıdır.
Benim de (kendim için) aşmam gereken sorun bu.
"Değişken", "tanımlama", "döngü", vb gibi DEYİMLERİ tam olarak kavrayamadım. anlatım mesajınızda verdiğiniz "Değişgenler" linkindeki yazıyı da bir kaç kez okudum.
Yukarıdaki kavramlar ile üzerinde çalıştığımız program arasınki, hücreler, sayfalar veya nesneler arasındaki "bağları" tam olarak kavrayamadım.
Bunu çeşitli örnekler yaparak kayrayabileceğimi sanıyorum.
Ama ilk başta daha iyi kavrarsam, bilgi temeli"m" iyi olur diye düşünüyorum.
Bu konuda daha detaylı yazılmış bir dökünanınız, yararlanacağımız bir link var mıdır?
Çalışmalarınız çok faydalı oldu. Bundan en iyi şekilde yararlanmak istiyorum.
Korhan Ayhan
22-04-2009, 11:33
Selamlar,
Sn. ELEKTROn,
Forumda daha önce yayınlanmış olan konuları irdeleyerek ve denemeler yaparak konuları daha iyi kavrama şansı bulabilirsiniz. Bütün makro terimlerini benim tek tek açıklama gibi bir şansım yok. Amacımız fitili ateşlemek ve takıldığınız noktalarda elimizden gelen desteği sizlere sağlamak. Bunda sizlerinde biraz gayret göstererek araştırmalar yapmanız gerekiyor. Mesajınızda bahsettiğiniz konulara bu başlık altında daha açıklayıcı açıklamalar yapmaya çalışacağım. Şimdilik döngülerle ilgili olarak aşağıdaki linki inceleyiniz.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=5325
ilk olarak belirtmek isterim ki dersleriniz tek kelimeyle harika. Ve kesintisiz olarak takip ediyorum. Umarım herhangi bir sorun olmadan aynen devam eder.
Yapmış oldugunuz program yerine işimle ilgili olan fakat benzer mantıkla çalışan başka bir program yapmaya çalışıyorum (tabi ki sizin derslerinize göre, fakat gerekli yerlerde, kodlarda değişiklik yapmaya çalışarak). Bunu dersin sonunda yapmak yerine ilk başta yaparak gereken müdahalelerin daha az gözden kaçacağını düşündüm. Ama sanırım bir kaç yerde bunu beceremedim. Kaçırdığım bir kaç nokta oldugunu düşünüyorum. öncelikle aldıgım hataları belirteyim.
1-status bar'a bütün verileri koyamıyorum. x=1 to 15 'i kabul ediyor. Fakat 15'den fazlasını neden kabul etmiyor.
2-sanırım label'lara isim vermekle hata ettim. İsim verdiğim labellar ile kod yardımı ile çağırdıgımız isimler de sanırım bir hata daha oluşuyor. :s
3- dosyayı .xls dosyası olarak kaydettiğimde çalışmıyor. .xlsm olarak kaydetmek zorunda oldugumu söyleyen bir uyarı alıyorumm.
Sizden ricam yanlışlarımın nerelerde oldugunu belirterek, hazırlamaya çalıştığım programı çalışır hale getirebilmeniz.
Korhan Ayhan
23-04-2009, 10:04
Selamlar,
Sn. faksu,
1 - StatusBar nesnesine ekleyebileceğiniz panel (pencere) sayısı 15 adettir. Sizin sütun sayınız fazla ise Label nesnesini kullanmanızda fayda var.
2 - Eğer Label nesnelerine Userform üzerinden isimlendirme yapacaksanız formun açılışında bu nesne biçimlendirme için kullandığımız kodları silmelisiniz (sadece hücreden veri alan kısmı silmeniz yeterlidir.)
3 - Bu konuda bir fikrim yok versiyon ile alakalı bir sorun olabilir.
Ayrıca ListBox nesnesi yerine siz TextBxo20 nesnesini kullanmışsınız. Bunu düzeltmelisiniz.
ListBox nesnesinede eğer "RowSource" metodu ile veri yüklerseniz sütun sıkıntısı yaşamazsınız. Eğer "AddItem" metodu ile veri yüklemeye kalkışırsanız (ki sorgulamalarda bu yöntem kullanılır) 10 sütundan fazla veri yükleyemezsiniz. Fakat bunu aşmanın yollarıda mevcut. Aşağıda konuyla ilgili linki incelemenizi öneririm.
Listboxta hata veriyor bir türlü nedenini anlayamadım (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=48591)
Sn. Korhan Bey,
Hızlı cevabınız ve uyarılarınız için teşekkür ederim..
Necdet Yeşertener
23-04-2009, 11:11
Merhaba,
Sayın faksu, sorunuzdan ofis 2007 sürümü kullandığınız anlaşılıyor. 2007 de makrolu dosyaları saklamak isterseniz sizin dediğiniz gibi xlsm (m = makro) olarak saklamalısınız. Bunun yararı var kanımca, çünkü dosyayı bir başkasına gönderdiğinizde makroları ile göndermek istemeyebilirsiniz.
Bu sürümde de bunu düşünmüş olmalılar.
Eğer 2003 biçiminde saklarsanız hem 2003 te hem 2007 de rahatlıkla kullanabilirsiniz. O zaman öyle bir soruyla karşılaşmazsınız.
Necdet Bey,
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim....
turkuaz81
23-04-2009, 14:55
Konunuz (http://www.excel.web.tr/f157/personel-kay-t-program-resimli-anlat-m-t67133.html) tek kelime ile harika olmuş. Kitap gibi anlatmışsınız. Emeğiniz için çok teşekkür ederim.
Merak ettiğim bir konu var. Excelde yapılabilirliğini bilmiyorum.
Bu çalışmaya resim eklemeyi de katabilirmiyiz?
Kişi bilgilerine ek olarak fotoğraf yüklense (tanımlı klasöre), otomatik boyutlandırılıp ve sonra hazırladığımız başka bir sekmedeki forma çağırabilsek.
Ekte bir çalışma yaptım
Korhan Ayhan
24-04-2009, 00:42
Selamlar,
Sn. turkuaz81,
Aşağıdaki linkte konuyla ilgili daha önce yayınlanmış çalışmaları inceleyebilirsiniz.
Personel Bilgileri-Resimli-3 Örnek Dosya (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=22790)
Sn. Korhan Bey,
Açıklayıcı, öğretici ve ayrıntılı çalışmalarınız için tekrar teşekkür etmek isterim. Fakat bir sorum var. Aradım fakat bulamadım.. Kayıt formunu tamamlamak için bütün bilgilerin girilmesini şartını koymuştuk personel kayıt programında. Fakat ben hazırladdığım programda bazı bilgilerin zorunlu olarak girilmesini istemiyorum. Bu durumda ne yapmalıyız. Sadece "if.. else.." koşulunu bu box.lar için yazmamız istediğimiz sonucu verebilir mi?
Teşekkürler.
Korhan Ayhan
24-04-2009, 12:30
Selamlar,
Sn. faksu,
Belirttiğiniz gibi eğer arada giriş zorunluluğu olmayan nesne varsa bunları If-End If sorgusu ile denetleyebilirsiniz.
Örnek;
Option Explicit
Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1 = "" Then
MsgBox "Eksik bilgi girişi !", vbCritical
TextBox1.SetFocus
Exit Sub
End If
If TextBox2 = "" Then
TextBox2.SetFocus
Exit Sub
End If
'Bu şekilde diğer nesneleride alta doğru yazarak veri girişi zorunluluğunu kontrol edebilirsiniz.
'...
End Sub
Eğer kontrol edeceğiniz nesne sayısı çoksa alternatif olarak döngü yönteminide kullanabilirsiniz.
Kırmızı renkle belirttiğim satıra And ifadesi ile zorunlu giriş yapılmayacak nesneleri ekleyebilirsiniz.
Örnek;
Option Explicit
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim KONTROL As Control
For Each KONTROL In Me.Controls
If TypeName(KONTROL) = "TextBox" Or TypeName(KONTROL) = "ComboBox" Then
If KONTROL.Name <> "TextBox2" And KONTROL.Name <> "ComboBox2" Then
If KONTROL = "" Then
KONTROL.SetFocus
Exit For
End If
End If
End If
Next
End Sub
Selamlar,
sn. Korhan Bey,
Daha önce de belirttiğim üzere dersleriniz üzerinden kendi işim için başka bir program hazırlamaya çalışıyordum. Malesef "kayıt değiştir" konusunda bir hata yapıyorum sanırım. listbox'daki verinin üzerine tıklandığında yukarıda yer alan textbox ve comboboxlara seçilen dosya bilgileri gelmiyor :S Fakat "kayıt değiştir" dediğimde herhangi bir hata almıyorum. (listboxdan veri seçilmedi hatasını) bunun sebebi ne olabilir? Hatayı bir türlü bulamadım. Yardımlarınız ve dersleriniz için tekrar tekrar teşekkürler...
-- "Kayıt sil" butonunu da denedim fakat bahsettiğim şey yine oluyor...
Korhan Ayhan
28-04-2009, 15:35
Selamlar,
Sn. faksu,
Konu anlatımındaki aşağıdaki mesajı sanırım gözden kaçırdınız.
http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=370825&postcount=30
ListBox1 nesnesinden seçim yaptığınızda ilgili verileri UserForm üzerindeki nesnelere yükleyecek kodu atlamışsınız.
Aynı şekilde aşağıdaki kodu formunuza ekleyince KAYIT SİL işlemide düzelecektir.
Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
Private Sub ListBox1_Click() 'KAYIT SEÇİM BÖLÜMÜ (Üzerinde değişiklik yapılacak kaydı seçmek amacıyla kullanılmaktadır.)
'1 - Kayıt düzeltme işlemi için verileri UserForm üzerindeki nesnelere yüklüyoruz.
Cells(ListBox1.ListIndex + 2, 1).Select
ComboBox1.Text = Cells(ActiveCell.Row, "B")
TextBox1.Text = Cells(ActiveCell.Row, "C")
ComboBox2.Text = Cells(ActiveCell.Row, "D")
TextBox2.Text = Cells(ActiveCell.Row, "E")
TextBox3.Text = Cells(ActiveCell.Row, "F")
TextBox4.Text = Cells(ActiveCell.Row, "G")
ComboBox3.Text = Cells(ActiveCell.Row, "H")
TextBox5.Text = Cells(ActiveCell.Row, "I")
ComboBox4.Text = Cells(ActiveCell.Row, "J")
TextBox6.Text = Cells(ActiveCell.Row, "K")
TextBox7.Text = Cells(ActiveCell.Row, "L")
TextBox8.Text = Cells(ActiveCell.Row, "M")
TextBox9.Text = Cells(ActiveCell.Row, "N")
TextBox10.Text = Cells(ActiveCell.Row, "O")
TextBox11.Text = Cells(ActiveCell.Row, "P")
TextBox12.Text = Cells(ActiveCell.Row, "Q")
ComboBox5.Text = Cells(ActiveCell.Row, "R")
TextBox13.Text = Cells(ActiveCell.Row, "S")
TextBox14.Text = Cells(ActiveCell.Row, "T")
TextBox15.Text = Cells(ActiveCell.Row, "U")
TextBox16.Text = Cells(ActiveCell.Row, "V")
TextBox17.Text = Cells(ActiveCell.Row, "W")
TextBox18.Text = Cells(ActiveCell.Row, "X")
End Sub
memoli79
29-04-2009, 01:11
emeğinize sağlık
korhan bey,
elinize emeğinize sağlık. Dersler çok açık bir şekilde ilerliyordu. Fakat birden kesildi. Buraya kadar mı? Yapacağımız program bitti mi? yoksa başka bir sebepten ötürü mü devam edemiyoruz :S
Korhan Ayhan
12-05-2009, 15:29
Selamlar,
Turizm sezonu açıldığı için işlerimiz çok yoğunlaştı. O sebepten ötürü ilgilenemedim. En kısa zamanda anlatıma devam edeceğim.
Selamlar,
sayın Korhan Hocam,
Personel Kayıt programında sil tuşuna bastığımda compile error: Variable not defined diye hata vererek, "xlSortNormal" i koyu hale getiriyor.Bunun sebebi ne olabilir? Yardımlarınız ve dersleriniz için teşekkürler.
Korhan Ayhan
30-05-2009, 17:37
Selamlar,
Sn. hafi61,
Aşağıdaki linkte bu hatanın neden oluşabileceğini anlatmıştım. İncelermisiniz. Eğer yinede sonuç alamazsanız hazırladığınız dosyayı eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız.
http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=367166&postcount=19
qbilay06
05-06-2009, 13:07
merhabalar.hocam anlatımların tahmini olarak ne zmana devame deceği hakkında bir tarih vermeniz mümkün mü ?
Sayın Hocam elinize ve emeğinize sağlık
siteye yeni üye olduğum için dersleriniz kaçırmıışım Allahtan yayınladığınız için bu şekilde taip etmeye çalışıyorum ,kaçırdığım içinde bunu şanssızlık olarak görüyorum
bende sizin örnek programınızdan faydalanarak kendi işime göre başka bir program yapmaya çalışıyorum ama bir yerde takıldım dosya eklemeyi bilmediğim için bu sorunumuda nasıl paylaşacağımı bilmiyorum
merhabalar korhan bey
biz excellde program yazmaya çalısıyoruz arastırma yaparken sizin programınızdan esinlendik ancak daha sonlanmamış,
programı nezaman bitiriceksiniz?öğrenebilirmiyiz?
teşekkürler bir de bu konu ile ilgili bildiğiniz baska kaynaklar warmı?
Korhan Ayhan
28-06-2009, 19:49
Selamlar,
Program anlatımını sanırım önümüzdeki hafta tamamlarım. İşlerimin yoğun olmasından dolayı ara vermek zorunda kaldım.
Zaten forumumuzda aradığınız tüm sorulara cevap bulabilirsiniz. Eğer ısrarla başka kaynaklar arıyorsanız nette "excel" yazarak arama yaparsanız bir sürü kaynağa ulaşabilirsiniz.
Selamlar,
Sn. hafi61,
Aşağıdaki linkte bu hatanın neden oluşabileceğini anlatmıştım. İncelermisiniz. Eğer yinede sonuç alamazsanız hazırladığınız dosyayı eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız.
http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=367166&postcount=19
Parametre tanımlama formunun Sıralama işleminde de yine hata veriyor. Ekteki dosyayı bir zahmet incelermisiniz. Nerde hata yapıyorum acaba.
Korhan Ayhan
30-06-2009, 22:33
Selamlar,
Sn. hafi61,
Eklediğiniz dosyayı test ettiğimde hiçbir hata ile karşılaşmadım. Eklediğim kaydıda alfabetik olarak sıraladı.
Selamlar,
Sn. hafi61,
Eklediğiniz dosyayı test ettiğimde hiçbir hata ile karşılaşmadım. Eklediğim kaydıda alfabetik olarak sıraladı.
İlginize, alakanıza teşekkür ederim. İş yerindeki excel 2000'de Ne yazıkki aynı hatayı veriyor. Bir de evde excel 2007 de deneyeyim.Bakalım hatasız çalışacak mı.
Korhan Ayhan
01-07-2009, 10:29
Selamlar,
Sn. hafi61,
Büyük olasılıkla versiyon farklılığından kaynaklanıyor. Bunun önüne geçebilmek adına 2000 excelde sıralama kodlarını inceleyebilirsek çözüm bulabiliriz.
Sizden ricam eklemiş olduğunuz dosyayı 2000 excelde açıp makro kaydet yöntemi ile A sütununu alfabetik olarak sıralama işlemi uygulamanız. Bu şekilde oluşan kodu inceleyip çözüm bulabiliriz.
Nasıl yapacaksınız;
Dosyayı açın.
ARAÇLAR-MAKRO-YENİ MAKRO KAYDET menüsünü açın. Bu şekilde yaptığınızda ekranınıza küçük bir araç çubuğu açılacaktır. Bu çubuğu kapatmayın. Daha sonra makro kaydını durdurmak için kullanacağız.
Ekrana gelen pencereyi TAMAM tuşuna basarak geçin.
A sütununu seçin ve araç çubuklarındaki A-Z sıralama butonuna tıklayın.
Ekranınıza uyarı penceresi gelecektir. "GEÇERLİ SEÇİME DEVAM ET" seçeneğini seçip TAMAM tuşuna tıklayın.
Daha sonra ekranınızdaki küçük araç çubuğu üzerindeki mavi renkli kare şeklindeki düğmeye tıklayarak makro kaydını durdurun.
Oluşan kodları görmek için ALT+F11 tuşlarına basın. Kod editörü açılacaktır. Burada oluşan kodları mesajınıza ekleyip yollarsanız inceleme fırsatımız olur.
[QUOTE=Korhan Ayhan;388372]Selamlar,
Sn. hafi61,
Büyük olasılıkla versiyon farklılığından kaynaklanıyor. Bunun önüne geçebilmek adına 2000 excelde sıralama kodlarını inceleyebilirsek çözüm bulabiliriz.
Sizden ricam eklemiş olduğunuz dosyayı 2000 excelde açıp makro kaydet yöntemi ile A sütununu alfabetik olarak sıralama işlemi uygulamanız. Bu şekilde oluşan kodu inceleyip çözüm bulabiliriz.
Sayın Korhan Ayhan dediğiniz şekilde yaptım. Yalnız ekrana geçerli seçime devam et diye bir uyarı gelmedi. İlginiz için teşekkürler.
Sub Makro1()
'
' Makro1 Makro
' Makro ........tarafından 02.07.2009 tarihinde kaydedildi.
'
Columns("A:A").Select
Range("A4").Activate
Selection.Sort Key1:=Range("A4"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom
End sub
Korhan Ayhan
02-07-2009, 20:38
Selamlar,
Benim kullanmış olduğum kodlarda sadece sayfa adını belirten ibareleri kaldırdım. Dikkat ederseniz sadece kırmızı renkle belirttiğim bölüm sizde eksik görünüyor. Kırmızı bölümü virgül dahil silerek denermisiniz.
Benim kullanmış olduğum kod;
Columns("A:A").Sort Key1:=Range("A1"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal
Sizin sisteminizde oluşan kod;
Columns("A:A").Sort Key1:=Range("A1"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom
Teşekkürler, hata vermeden çalıştı. Yalnız yaptırdığınız makroda benimkinde Sort Key1:=Range("A4") oluşuyor da sizinkinde range A1 oluyor.
Korhan Ayhan
03-07-2009, 10:10
Selamlar,
Makro kaydederken sanırım ilk önce A sütununu seçtiniz. Daha sonrada A4 hücresini seçip sıralama işlemini yaptınız. Kaydettiğiniz makroda bu sonucu çıkarıyorum.
Olayı çözdüm. A sütünunu seçerken sayfanın en üstünde A'nın hangi hücresi varsa o hücreyi aktif ediyor. Teşekkürler hoşçakalın.
hocam ne diyeyim, bu linke girdim ve aradığım şeyi buldum harikasınız.
Konuyu başlangıcından beri takip etmekteyim. Yoğun işleriniz arasında böyle güzel ve anlaşılır bir çalışma için ne kadar teşekkür edilse az olur. Vakit buldukça siteye girmeye çalışıyor ve siz değerli uzmanların değerlendirmelerini izliyorum. Anlatım ve görsel destekle açıklamalar çok güzel. Nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.
Bu programda ad soyada harfler girilmeye başlanınca listbox' da süzme işlemi yapılsa daha iyi olur sanırım. Yani A harfine basılınca A ile başlayanlar, sonrası B harfine basılmışsa AB ile başlayanların listbox'da listelenmesi. Bu konuda sitede birçok örnek var fakat bu tür bir çalışmanın içinde açıklanmaması olmaz diye düşünüyorum.
efsanemac
02-09-2009, 09:09
Bende aslında çok sade ve güzel bir mesai programı var ama tek eksiği adam geç kaldığında eski olarak hesaplama yapamaması onuda ekleyince hiçbir sorunum yok. Bu konuda yardımcı olabilirseniz süper olacak...
arkadaşım bir konuda yardım eder misin
İhsan Tank
25-03-2010, 21:27
hocam çalışma için teşekkürler
arkadaşlar bu konuda uzman olan arkadaşlar benim bir programa ihtiyacım var bana yardım edecek biri var mı
hocam ellerinize sağlık, çok dua ediyorum çokkkkkkkk, bir sorum olacak hocam, listbox ta ki veriler ilk açılışta gözükmüyor eğer ben bir şey kaydedersem gözüküyor hepsi, acaba program açılırken listboxta daha önceden kaydettiğim veriler gözükemez mi ne yapmak gerek saygılar, ellerinize sağlık....
Korhan hocam açtığınız konu süper bir dershaneye dönmüş. Bütün sayfaları en az iki kere başa dönerek okuyup anlamaya çalıştım.
Formu kendimce biraz modifiye ederek bana göre gereksiz kısımları çıkararak daha sade bir hale getirdim.
Ancak aşağıdaki hatalarım ve taleplerim için çözüm üretemedim.
1- Kayıt Değiştir ve Sil komutları görevlerini yapmış gibi mesaj verselerde değiştirme ve silme komutları çalışmadı
2- Yeni kayıt yaparken textboxların boşalmış olması görsel olarak daha şık olurdu, başaramadım.
3- Birde forma kayıt arama fonksiyonu olursa daha fonksiyonel olur diye düşünüyorum.
Korhan Ayhan
01-04-2010, 23:01
Selamlar,
Başaramadığınız bölümlerde kodları eksik aldığınız için sıkıntı yaşamışsınız. İstediğiniz eklemeler ekteki dosyada yapılmıştır. İncelermisiniz.
Arama yapılacak bilgiyi belirtmediğiniz için 3. sıradaki isteğinizi yapmadım. Zaten arama ve bulma konusunda forumda bir hayli örnek kod ve dosya mevcut. İnceleyerek kendiniz yapmaya çalışın. Takıldığınız noktaları yine foruma sorarsınız. Bu şekilde kendinizi daha iyi geliştirebilirsiniz.
Korhan hocam yazdım ama cevap alamadım bir programa ihtiyacım var acaba bana yardım eder misin. İlköğretimde öğretmenim. Temel excell konusunda sorun yok ama makro konusunda iyi değilim ve bir programa ihtiyacım var. Yazıyorum umarım yardımcı olursunuz bana. Şimdi 6, 7, ve 8.sınıf öğrencilerini herhangi bir dersten ortak sınav yapacağız. Bütün şubeler aynı saatte bir dersten sınav olacaklar. Bütün 6, 7, ve 8.sınıfları karıştıracağız. Bu karışımı kolayca yapacak bir uygulamaya ihtiyacım var. Mesela bir sınıfta 6, 7, ve 8.sınıflardan öğrencilerinde karma olacak. Bu öğrencilerden aynı şubeden olanlar (örneğin 6 lar) yanyana oturmayacaklar. Eşit dağılım olacak ve mümkün olduğunca uzak dağılım meydana gelecek. Burada istedğim şey sınıf listelerini girdikten sonra program direk sınıflara dağılımı yapacak ve sınıf listesi oluşturacak. Aynı zaman da normal sınıflara da bir liste çıkaracak hangi öğrencinin hangi sınıfa gideceğini ve kaç numarada oturacağını gösterecek. Biliyorum biraz karmaşık ve zor bir şey ama yardımcı olursanız minnettar olurum. Yaptıklarını inceledim etkileyici geldi. Umarım bu konuda da yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler.
Teşekkürler üstat.
Forma Sn.N.Ziya Hiçdurmaz hocanın yaptığı rehberdeki saat fonksiyonunu da ekledim.
Formdaki arama kısmına Firma/Kurum Ünvanlarının baş harfini yazınca denk gelen firmaların listboxta sıralanmasını istiyorum. Mümkünse dersanedeki anlatımınız gibi görsel olarak izah ederseniz, tabiri caizse balık tutmayı öğrenmiş oluruz.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Korhan Ayhan
02-04-2010, 21:13
Selamlar,
Şuan için görsel olarak anlatacak vaktim yok maalesef. Arama işlevi için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Kodun içine sizi yönlendirecek küçük notlar ekledim. Umarım faydası olur.
Private Sub TextBox15_Change()
'Tanımlamalarımızı yapıyoruz.
Dim Data() As Variant, X As Long, Satır As Long
With Sheets("ana")
'Sayfadaki verileri X isimli döngüye alıyoruz.
'Sayfada B sütunundaki FİRMA adının arama kutusuna yazılan harfler kadar karakterini kelimenin solundan alarak kıyaslayıp Data isimli dizeye aktarıyoruz.
'Burada ReDim komutunu kullanmamızın sebebi; ListBox nesnesine AddItem yöntemi ile en fazla 10 sütun veri yükleyebilirsiniz.
'Bunu aşabilmek için bu komutu kullanıyoruz. Ayrıca bu komut veri sayısının fazla olduğu durumlarda gayet hızlı sonuçlar vermektedir.
For X = 2 To .Range("A65536").End(3).Row
If UCase(Replace(Replace(Left(Cells(X, 2), Len(TextBox15)), "ı", "I"), "i", "İ")) = UCase(Replace(Replace(TextBox15, "ı", "I"), "i", "İ")) Then
Satır = Satır + 1
ReDim Preserve Data(1 To 15, 1 To Satır)
Data(1, Satır) = .Cells(X, 2)
Data(2, Satır) = .Cells(X, 3)
Data(3, Satır) = .Cells(X, 4)
Data(4, Satır) = Format(.Cells(X, 5), "(0###) ### ## ##")
Data(5, Satır) = .Cells(X, 6)
Data(6, Satır) = Format(.Cells(X, 7), "(0###) ### ## ##")
Data(7, Satır) = .Cells(X, 8)
Data(8, Satır) = Format(.Cells(X, 9), "(0###) ### ## ##")
Data(9, Satır) = Format(.Cells(X, 10), "(0###) ### ## ##")
Data(10, Satır) = .Cells(X, 11)
Data(11, Satır) = .Cells(X, 12)
Data(12, Satır) = .Cells(X, 13)
Data(13, Satır) = .Cells(X, 14)
Data(14, Satır) = .Cells(X, 15)
Data(15, Satır) = .Cells(X, 16)
End If
Next
'X isimli döngümüzü sonlandırıyoruz.
End With
'İşlemler yapılırken kodlar bir hata ile karşılaşırsa genellikle aşağıdaki komut kullanılır.
'Bu komut hata oluştuğunda işleme devam et anlamına gelmektedir. Dikkatli kullanılması gereken bir komuttur.
On Error Resume Next
'İlk olarak ListBox nesnemizi biçimlendiriyoruz.
'Arama kriterimize göre oluşan Data isimli dizimizi ListBox nesnemize yükleyerek işlemimizi tamamlıyoruz.
With ListBox1
.BackColor = vbYellow
.ForeColor = vbRed
.ColumnCount = 15
.ColumnWidths = "150;150;100;85;50;85;50;85;85;85;85;100;100;100;10 0"
.Clear
.RowSource = Empty
If UBound(Data, 2) = 1 Then
.Column = Data
ElseIf UBound(Data, 2) > 1 Then
.List = Application.WorksheetFunction.Transpose(Data)
End If
End With
End Sub
Üstat emeğinize sonsuz teşekkürler.
Arkadaşlar benim de bir sınıf listelerini dağıtımı ile ilgili uygulamaya ihtiyacım var ekte hazırladığım şablon var açılamalarını da içine ekledim yeterince açıklayıcı olabilmişmdir umarım yardım ederseniz sevinirim biraz zor bir uygulama ama yardımınıa ihtiyacım var.
Değerli Arkadaşlar! Sayın Korhan Beyin anlatım yaptığı linki tıkladığımda "Not Found" diye bir ikaz veriyor ,linki açamıyorum.neden olabilir acaba? Yardımcı olursanız minnettar olacağım. saygılar.
Vedat Özer
05-04-2010, 10:45
Korhan Abi Linkte Problem Var "Not Found" Diyo
Korhan Ayhan
05-04-2010, 11:18
Selamlar,
İlk mesajdaki linki güncelledim. İnceleyebilirsiniz.
Sayın Ayhan! Değişkenler isimli linkte ve bazı diğer linklerdede ayını problem var. Müsait zamanınızda ilgilenebilirseniz çok iyi olacak. Saygılar.
Üstat rehberde gözden kaçan bir problem var. Bu problem ancak programa veri girince anlaşılabiliyor.Şöyleki;
Textbox15' veri girince Listbox'ta koşula uyan kayıtları listeliyor.Ancak Listelenen kayıtlara tıklayınca ise, süzülmemiş kayıda göre textboxlara veri yüklüyor.
Örnek;koşula uyan bir firmayı seçtiğinizde seçilen firma ile gösterilen firmalar farklı çıkıyor.
Arkadaşlar mesajıma cevap alamayacak mıyım yardım eder misiniz lütfen
anlaşıldı zor bir uygulama oldu sanırım
anlaşıldı zor bir uygulama oldu sanırım
Sorunuzu başka bir konu içine değilde ayrıca bir başlık açarak sorun.
Sanırım sizin soru bu başlık altında kaynamış.
cemgul55
25-08-2010, 14:44
tek kelime ile harika tebrikler korhan hocam
Sayın Korhan Ayhan,
Linkleri tekrar kontrol edebilirmisiniz?
Teşekkürler
Korhan Ayhan
26-08-2010, 08:19
Selamlar,
Sayın Korhan Ayhan,
Linkleri tekrar kontrol edebilirmisiniz?
Teşekkürler
Aşağıdaki mesajlardaki linkler yenilenmiştir.
#41 (http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=365477&postcount=41)
#53 (http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=365692&postcount=53)
#98 (http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=365692&postcount=98)
#111 (http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=365692&postcount=111)
#116 (http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=365692&postcount=116)
#120 (http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=365692&postcount=120)
#125 (http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=365692&postcount=125)
Albatros10
26-08-2010, 23:03
Emeğine Sağlık
değerli arkadaşlar böyle güzel bir anlatıma yaklaşık birbuçuk yıl sonra katılmak benim için büyük bir kayıp ama foruma yeni katıldım konuyu da yeni gördüm inşaallah bundan sonraki dersleri takip edip sabırsızlıkla bekleyeceğim.
konu anlatımında emeği geçen korhan bey başta olmak üzere sorularıyla konuya açılım sağlayan diğer arkadaşlara teşekkür ediyor, yarın sabah birinci dersten itibaren uygulamalı olarak peşinizden geliyorum.
saatlerce chat sitelerinde oyun sitelerindevakit geçirmektense böyle siteleri takip etmek en karlı iştir. kaybolan vaktin telafisi yok
TarasBulba1980
09-09-2010, 02:34
Korhan Bey
Elinize, gözünüze, bilginize sağlık...
Teşekkürler...
emeğinize sağlık, çok güzel olmuş
"Arkadaşlar programın yapım aşamalarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz."
Personel Kayıt Programı (Resimli Anlatım) (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=67133)[/Q
Korhan bey öncelikle emeğinize sağlık
Hocam konuya çok geç dahil oldum ama, anlatımınız yarım mı kaldı...?
Korhan Ayhan
27-10-2010, 00:05
Selamlar,
Evet işlerimin yoğunluğundan dolayı yarım kaldı. Fakat büyük bir kısmı tamamlanmıştır. Diğer kısımlarınıda forumda bir çok örnekten faydalanarak sizler tamamlayabilirsiniz.
Bende fırsatım olduğunda tamamlamaya çalışacağım.
honestman
03-12-2010, 08:22
Hocam ellerinize sağlık. Grçekten de çok güzel bir görsel anlatım yapmışsınız. Devamını sabırsızlıkla bekleyeceğim...
mekanikçi
10-01-2011, 14:38
merhaba Korhan bey,userformu tamamladım açılıp kapanıyor ama diğer liste ve combobox vs.nin kodlarını yazmamışsınız.form üzerinde onların denetimini nasıl yaptırıyoruz.iyi çalışmalar
plus500 linkini bilinçli olarak eklemedim .mesjı attıktan sonra fark ettim.nasıl düzeltebilirim.mesajlarımda istem dışı reklam yapmak istemem.bundan dolayı özür diler yardımlarınızı beklerim
Korhan Ayhan
11-01-2011, 23:44
Selamlar,
Sn. mekanikçi görsel anlatımlar 41. bölümde yarım kalmıştır. İşlerim dolayısı ile fazla vakit ayıramıyorum. Forumumuzda bu tarz çalışmalarda faydalanabileceğiniz bir çok konu zaten işlenmiş durumdadır. Takıldığınız yerler konusunda arama yaparak çözümler arayabilirsiniz. Eğer yinede çözüm elde edemezseniz bir başlık açarak yardım talebinde bulunabilirsiniz.
Not : Reklamlar mesajlarda otomatik olarak çıkmaktadır.
karşılıksız paylaşım için çok teşekkürler
mekici2006
25-01-2011, 23:39
Allah razı olsun emeğine sağlık
bu güzel çalışmaya personel resim ekleme yapabilirmiyiz.
Korhan Ayhan
09-02-2011, 22:31
Selamlar,
Sn. orgatu forumda zaten bu tarz çalışmalar bulunuyor. Arama kutusuna personel+resim yazarak arama yapınız.
bu güzel çalışmaya personel resim ekleme yapabilirmiyiz.
korhan bey anlatım cok güzel olmuş elinize sağlık.
mmt_hellas
27-03-2011, 21:15
eline sağlık
kenkomarincap
19-04-2011, 21:50
Sayın Ayhan,
Elinize, emeğinize sağlık. Her harfinden faydalanılacak bir çalışma.
Teşekkürler.
Hocam gerçekten sitenizde çok faydalı bilgilere yer veriyorsunuz çok teşekürler sayanizde exel hakkında bir sürü bilgi sahibi oldum çok teşekkür ederim
teşekkürler, böyşe bir çalışmaya ihtiyacım vardı.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.