excelde tablo oluþturma [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : excelde tablo oluþturma

serpiluncu
18-07-2004, 13:15
Excelde var olan tablolarýn yapmak istediðimiz iþlemle uyum saðlamasý konusunda nasýl yardým alabilirim.

Hüseyin
18-07-2004, 13:17
Merhaba serpiluncu,
Foruma hoþgeldiniz. :hey:

Sorunuzu anlayamadým. Biraz daha detay bilgi veya bir örnek ile açýklayabilirmisiniz.

serpiluncu
18-07-2004, 13:30
merhaba hüseyin bey
öncelikle ilginize teþekkür ederim.
elimde excelde hazýrlanmýþ bir tablo var ve ben bu tabloyu oluþturmak istiyorum yardýmlarýnýzla.dolar bazýnda fiyatlar diye bir tablo.x ekseninde 1 yýla ait aylar, y ekseninde ise 5 þer 5 þer büyüyen fiyatlar var.fiyatlarý birbirinden farklý 5 kalem ürünün aylar itibariyle artýþ trendini gösteren bir tablo.bunu yapmam için bana yardýmcý olabilirseniz sevinirim.
Çok teþekkür ederim. Ýyi çalýþmalar.

Hüseyin
18-07-2004, 13:44
Selam,
ekte bahsettiðiniz gibi örnek bir tabloyu hazýrladým.
Bu tablodan yola çýkarak yapmak istediðiniz adýmlarý açýklarmýsýnýz.

http://www.excel.web.tr/ornek/tablo.jpg

serpiluncu
18-07-2004, 13:57
tekrar merhaba,
gönderdiðiniz tabloyu grafik þeklinde düþünün.sayýlar yani ay ay belirttiðiniz sayýlar 0-25 arasý olsun. ve 5 ser 5 ser aralýklarla y eksenine yerleþsin.ilk ay 5 üründe ilk fiyatlarýyla eksenler arasýndaki yerini alýp noktalar halinde tablonun iç kýsmýný oluþtursun.mesela ilk ay ürün1 in fiyatý 20 ay geçtikçe 23 22 25gibi artýþ ve azalýþlar göstermekte ve bunlar sadece noktalar halinde izlenmektedir. diðer ürünlerde ayný þekilde sýralanýp noktalar halinde ay ay nasýl bir yol izlediklerini görmekteyim.umarým anlatabildim.cevabýnýzý bekliyorum.tekrar teþekkür ederim.

Hüseyin
18-07-2004, 14:09
Selam,
þimdi anladým. :oops:

Ã?ncelikle bir standart tablo oluþturmak için verileri seçip (Ã?rneðimizde A1:M6 arasýný) klavyeden F11 tuþuna basýn.
Þimdi bu standart tablo üzerindeyken mouse sað butonuna týklayýn.
"Grafik türü" seçeneðine týklayýn.
Siz her ne kadar noktalý gösterim desenizde ben size "Çizgi" öneririm, zira veriler iç içe geçeceðinden karýþýk görünürler.

Grafik türü olarak "Çizgi seçtikten sonra sað kutucukta çeþitli seçenekler göreceksiniz. Ýlk olarak 2. sýradaki ilk örnek seçili gelie. Bence bu sizin grafiðinize uygundur. Tamam diyerek sonucu inceleyin. Anlattýðým adýmlarý tekrarlayarak deðiþik sonuçlar elde edebilirsiniz.

Sonucu bize iletirseniz memnun oluruz.

Kolay gelsin. :)

Özel Arama