Tüm Versiyonu Göster : Ben özür dilemiyorum
Merhaba
Sozde Ermeni Soykırımına karsı
kampanyaya katıl
http://www.ozurdilemiyorum.net/
Hiç Bilenler ile Bilmeyenler Bir Olurmu?
Kendilerini Aydın sanan karanlık gafiller…
Önce Okuyun öğrenin…
Özür dilemesi gereken taraf, özrünü 85 yıl önce Türklerden dilemiştir.
Özür dileyen şahsiyet, Ermenistan’ın ilk Başbakanı Ovannes Kaçaznuni’dir.
Kaçaznuni, 1923 yılında kurucusu olduğu Taşnaksutyun Partisi’nin kongresine sunduğu geniş raporunda
Türkler ne yapacaklarını biliyorlardı bu gün pişmanlık duymalarını gerektirecek bir husus bulunmamaktadır. demiştir.
Siz Tarihi gerçekleri cesurca açıklayan Kaçaznuni’den daha mı iyi biliyorsunuz? Da,
Batılı Türk düşmanlarının yanında Türkiye’ye karşı özür imzası açıp alçalıyorsunuz.
(Bu metni her yere yazıyorum)
Bu Ülkenin sahipsiz olmadığını her platformda belirteceğiz Teşekkürler Zafer Kardeş.
Levent Menteşoğlu
18-12-2008, 17:58
Ben bu ülkenin aydınlarına yada aydın geçinenlerine her geçen gün daha da şaşırıyorum. Bakalım daha neler göreceğiz.
Ben özür dilemiyorum asla...
Ben de özür dilemiyorum.
Ama bildiklerimi tazelemekte, bilmediklerimi öğrenmeye çalışmaktayım. Özellikle konunun tarafı olmayan yani Türk veya Ermeni olmayan tarihçiler, düşünürler bu konuda ne diyor. Meraklısına bu konuda bir 2005 de yazılmış bir makale ekte. Yazıyı daha iyi anlamak için "dönmeler" veya "Selanik dönmeleri" ya da "sabetaycılar" konusunda ön bilgiye ihtiyaç olduğunu söylemeliyim.
Bu arada usta07'ye yeni bir bilgi eklediği için teşekkür ederim.
Selamlar,
ressevet
18-12-2008, 21:41
ben özür diliyorum..
sözde aydın geçinen kendini türkiye cumhuriyeti ileri görüşlü insanları sayanların, yaptıklarından dolayı bizlere bu güzel vatanı Ermenisinden, Rumundan ,Fransızından kahramanca savaşarak bırakan asil geçmişimizden bu aydınların yaptıklarından utanarak
özür diliyorum
Necdet Yeşertener
18-12-2008, 22:14
Bu günleri neyzen görseydi neyi nasıl derdi ki?
kelkitli
18-12-2008, 23:06
Selamlar,
Ermeni soykırımı yaşanmışmıdır?
Ermenilerle tarihte husumetimiz olmuştur. Ancak buna soykırım denmemeli. Neden?:
Annemden defalarca dedemden nakil şunları dinledim. Rusların doğuyu işgal ettiği dönemde, muhacirlik zamanında yıllarca Osmanlı'nın bağrında yeyip içen ermeniler çevreyi bilenler olarak Rus ların önüne düşerek, intikamcılık peşinde kadınların kucağından çocukları alıp havaya atıp, altına süngü tuttuklarını, hamile kadınların karınlarını yırtarak çocuklarını çıkardıklarını duydum. Düşünüyorum. Dedem neden Rus ları değilde ermenileri anlatsın diye. Yada dedem ermenilere teşekkürmü etmeliydi diye. Benim bildiyim soykırım neslin devamını bitirmeye yönelik hareketler içerir. Yukarıda bahsettiğim de işte tamda budur. Kim kime soykırım uygulamıştır. Çocuklarımızın günahsız olduğu bilinmiyormuydu yoksa? Sonucunda dedem bunun intikamını almıştır. Almalıydı da. Yoksa ben dedeme kin duyardım. Şimdi o dedenin torunu ben diyorum ki:
O günkü ermeni dedelerin bu günkü torunlarına, soylarına hınç duymuyorum. Ama tutumları dedelerininkinin aynısı olacaksa ben de dedemin torunuyum ve saklanmıyorum.
Saygılarla!
uzmanamele
19-12-2008, 08:33
Türkiye ve Türklere karşı aşağılayıcı kampanyalara karşı duyarsız kalınmasını, bunun entelektüel aydın duyarlılığı gibi gösterilme çabasını vicdanım kabul etmiyor.
Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Türk kimliğinden gurur duyan soydaşlarımın duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum.
O günkü ermeni dedelerin bu günkü torunlarına, soylarına hınç duymuyorum. Ama tutumları dedelerininkinin aynısı olacaksa ben de dedemin torunuyum ve saklanmıyorum.
uzmanamele
19-12-2008, 08:46
birleşmiş milletler soykırım sözleşmesi 1948
Sözleşme, 2: Bu sözleşmede, soykırımının anlamı, aşağıya sayılan fiillerin, ulusal, etnik, ırksal veya dinsel bir grubu, bu niteliği yüzünden, kısmen veya tamamen yok etmek kastıyla işlenmesidir:
a) Grup üyelerinin öldürülmesi;
b) Grup üyelerinin fiziki ve zihni sağlığını bozucu eylemler;
c) Grubun, kısmen veya tamamen fizik varlığının yok olmasına neden olacak yaşam koşullarına tabi tutulması;
d) Grup içi doğumları önleyici önlemler alınması;
e) Gruba ait çocukların zorla başka bir gruba transfer edilmeleri.
meraklısına not:
orjinal metin
http://www.unhchr.ch/html/menu3/b/p_genoci.htm
Alıntı :
Şu boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi
Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.
Ne hayasızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı!
Nerde gösterdiği vahşetle "bu: bir Avrupa'lı"
Dedirir, yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi,
M.Akif Ersoy
Sorun özürden çok, büyük şairin mısralarında dile getirdiği başarısız girişimlerde aramak gerekir, içimizde daima kullanılanlar olmuştur.
tekintek
19-12-2008, 15:34
Maalesef zaman zaman ülkemizde bazı kesimler kullanılabiliyor.Ama bu defa aydınların (!..) buna alet olması türklük gururumu rencide ediyor.Ne yazıktır ki içimizde bunlardan da var işte..
kendilerine aydın diyorlar ama arkaları karanlık kimin uşakları olduğu belli değil
bunların tek özür dileyeceği yer var o da hıyanet ettikleri YÜCE TÜRK MİLLETİ
Özür dilemeleri yetmez....
Üstüne bir de; katledilen çoluk, çocuk, ebe, ecdatları için teşekkür etsinler.... !!!!!!!!!!!!!
.
Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verilecek bir cevabım var,
Lakin;
Bir lafa bakarım laf mı diye,
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye.
Mevlânâ Celaleddin-i Belhi Rumi.
Mahmut Bayram
21-12-2008, 17:39
Bende bugün imzamı değiştirmiştim. :D
İsabet olmuş.
Mahmut Bayram
21-12-2008, 17:44
Özür dileyenleri vatan haini ilan etmeli bence...
Adamlar üstünü üstlük erovizyona ermeni rock kulübünün parçasıyla girecekler.
Bu kulüp Türk karşıtı şarkı ve eylemleri ike tanınmaktadır.
Hani bir laf vardır ya ,
"Özrün kabahatinden büyük" diye, işte böyle birşey beylerin söylemleri,
"Bir lafa bakarım laf mı diye,
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye” diye biten mısraları söyleyen Mevlana'ya, hem de hatırlatan değerli arkadaşlara teşekkür ederim,
Bu girişim, bildiriye imza koyan, içimizdeki sözde aydınların, hangi çizgide olduklarını ve kimler olduklarını öğrenmek adına da bir nevi kaynak oldu diye düşünüyorum,
Konuya duyarlılık gösterenler tüm arkadaşlara, saygılarımla.
burhanşahin
21-12-2008, 21:41
bu özür dileyen şerefsizlere,Gümrü antlaşmasını ve hocalı katliamını sormak lazım,önce bunun hesabını versinler...Bu ülkenin ekmeğini yiyeceksin,okullarında eğitim göreceksin,paralarını yabancı kapitalistlere peşgeş çekeceksin sonra da özür dileyeceksin.YAZIK ÇOK YAZIK...
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.