Tüm Versiyonu Göster : DOSYADAKÝ HÜCRELERÝ ÞÝFRELEME
Merhaba Arkadaþlar
Bendeki bir dosyayý üç arkadaþ kullanýyoruz fakat bu dosyadaki kullandýðýmýz alanlar farklý hepimiz sadece kendi kullaným alanlarýna bilgi girebileceðimiz bir engelleme istiyorum,yani benim kullandýðým alana diðer arkadaþlar bilgi girememesi ve benimde diðerlerinin kullandýðý alanlara bilgi girmemin engellemesi bu mümkün mü?
Merhaba,
benim bildiðim böyle bir özellik yok.
Eðer veri giriþi yapýlan hücrelerin yeri belli ise bu gibi bir durumda benim önerim þu olurdu;
Diðer kullanýcýlara kendilerinin gireceði birer ayrý Workbook yaratýn ve kendi dosyanýzda ilgili yerlere ya direkt link ile yada ihtiyaca Vlookup gibi formüllerle bu bilgileri yazdýrýn.
hamitcan
01-07-2004, 17:18
Merhaba Arkadaþlar
Bendeki bir dosyayý üç arkadaþ kullanýyoruz fakat bu dosyadaki kullandýðýmýz alanlar farklý hepimiz sadece kendi kullaným alanlarýna bilgi girebileceðimiz bir engelleme istiyorum,yani benim kullandýðým alana diðer arkadaþlar bilgi girememesi ve benimde diðerlerinin kullandýðý alanlara bilgi girmemin engellemesi bu mümkün mü?
GALÝBA BÝR MAKRO ÝLE YAPILABÝLÝR
Sub yetki()
þifre = Application.InputBox("ÞÝFREYÝ GÝRÝN")
If þifre = 1 Then
ActiveSheet.Unprotect Password:="X"
Application.Goto Reference:="bolge1"
Selection.Locked = False
Selection.FormulaHidden = False
ActiveSheet.Protect Password:="X"
ElseIf þifre = 2 Then
Application.Goto Reference:="bolge2"
Selection.Locked = False
ElseIf þifre = 3 Then
Application.Goto Reference:="bolge3"
Selection.Locked = False
End If
End Sub
NOTLAR :
1- 3 BÃ?LGE TANIMLA
2- 3 BÃ?LGE ÝÇÝN 3 ÞÝFRE BUL BEN 1,2,3 DEDÝM
3 - INPUTBOX'A GÝRÝLEN ÞÝFREYE GÃ?RE ÝLGÝLÝ BÃ?LGEYÝ KULLANIMA AÇAR
4- Ã?NEMLÝ OLAN KÝMSE KÝMSENÝN ÞÝFRESÝNÝ BÝLMEMELÝ.
5- MAKRO PROJESÝNE ÞÝFRE KOYMAK GEREKÝR, ÇÜNKÜ MAKRO ÝÇÝNDE
ÞÝFRELER GÃ?ZÜKMEKTE. BU NEDENLE ÝÇÝNÝZDEN BÝRÝNÝN EN GENÝÞ YETKÝYE SAHÝP OLMASI GEREKÝYOR.
merhaba hamitcan arkadaþým
Göstermiþ olduðunuz yöntem benim biraz yabancý olduðum bir yöntem ama denemesini yapacaðým desteðin için teþekkurler. :wink:
hamitcan
02-07-2004, 14:45
merhaba hamitcan arkadaþým
Göstermiþ olduðunuz yöntem benim biraz yabancý olduðum bir yöntem ama denemesini yapacaðým desteðin için teþekkurler. :wink:
Not : Yazdýðým makroda sayfanýzý önce korumaya almanýz gerekiyor
bunu da sayfa korudan yapabilirsiniz,bunu makrodada deðiþtirmelisiniz yazmayý unutmuþum .Koruma þifresine ben "X " demiþtim.Þifreyi deðiþtirebilirsiniz.Tabiiki bu þifreyi de içinizden sadece birinin bilmesi gerekiyor.
BÝLGÝ PAYLAÞTIKÇA BÜYÜR.
Ýyi çalýþmalar
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.