Bilgisayarınızda enerji tasarrufu [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bilgisayarınızda enerji tasarrufu

uzmanamele
29-08-2008, 14:09
merhaba
29.08.08 (bugün) tarihli hürriyet internet sayfasından alıntı.

Microsoft, Windows Vista ve Windows XP kullanıcılarının masaüstü enerji yönetimlerini geliştirerek daha fazla enerji tasarrufu yapmalarını sağlayan bir uygulama başlattı.

Microsoft'tan yapılan yazılı açıklamada, ücretsiz olarak indirilebilen Verdiem's Edison uygulamasının, işletim sisteminin mevcut güç ayarlarını daha fazla enerji tasarrufu yapabilecek şekilde geliştirdiği, tüketici dostu, kullanması ve yönetmesi kolay bir kullanıcı arayüzü sağladığı kaydedildi. Bilgisayarın enerji tüketiminin çok daha etkin olarak denetlenmesine imkan vererek karbon salınımını azaltan Verdiem's Edison'un, Microsoft ile çevreye duyarlı teknoloji ve süreçler konusunda farkındalığı artıran uluslararası organizasyon Climate Savers (İklim Kurtarıcılar) tarafından desteklendiği ifade edildi.

dosyayı aşağıdaki linkden indirip kuran olursa sonuçlarını paylaşırsa memnun olurum.

http://www.microsoft.com/environment/campaign_edison.aspx

uzmanamele
29-08-2008, 14:36
merhaba
programı kurdum çalışıyor ama sonucu gözlemleyemedim.
iyi bişey herhalde, çalışsın bakalım, işi ne :hihoho:

Haluk
29-08-2008, 14:37
ehehee.... :mrgreen:

.

Necdet Yeşertener
29-08-2008, 14:48
Elektrik faturasını beklemek gerek artık :)

vedatelci
29-08-2008, 16:28
Sn. süleyman bey paylaşımınıza teşekkürler... Çok faydalı bir paylaşım olmuş... Ben de deneyeceğim

kuzeysel
29-08-2008, 21:45
yükleme yaparken hata veriyo.

hassan26
30-08-2008, 00:03
Selam kızmayın ama alın size komplo teorisi bu konuda Microsoft korsan yazılımla mücadelede update kanalıyla uzaktan formatla harddiski uçuruyordu şimdide powersuply ile anakartı komple yakma peşinde galiba (mutlaka içinde microsoft ile haberleşmeyi sağlayacak casus yazılım vardır) he he anakart üreticileri daha az enerji tüketen anakart üretmek için çaba sarfetmezken ne bileyim. Bardağın öbür tarafından bakıyorum galiba

MHEME
30-08-2008, 09:19
Selam kızmayın ama alın size komplo teorisi bu konuda Microsoft korsan yazılımla mücadelede update kanalıyla uzaktan formatla harddiski uçuruyordu şimdide powersuply ile anakartı komple yakma peşinde galiba (mutlaka içinde microsoft ile haberleşmeyi sağlayacak casus yazılım vardır) he he anakart üreticileri daha az enerji tüketen anakart üretmek için çaba sarfetmezken ne bileyim. Bardağın öbür tarafından bakıyorum galiba

Haber siteslerinde rastladım senin teoriyi bayaa bi destekleyen var.. Bende Kurmaktan vazgeçtim. Vesselam

Özel Arama