Tüm Versiyonu Göster : Olimpiyatlar
burhanşahin
14-08-2008, 22:18
Arkadaşlar bu akşam biraz ntv'de usta gazeteci Celal PİR'in "Yakın Plan" adlı programını izledim,konusu "2008 Pekin Olimpiyatları" idi.Öyle güzel hazırlanmış ki inanın şiir gibi sohbet vardı;ama sohbetin içeriği içler acısıydı evet içler acısı nedir bu? bizim yani ülkemizin Olimpiyatlardaki durumu,gerçi pek takip edemiyorum.Halter_Box_Okçuluk_Güreş_Atletizm vb.aklıma gelmiyor şimdi.Arkadaş hiçbirinde yokuz yaa hiçbirinde nerdeyiz biz...Spiker Spor Genel Müdürüne(...........ATALAY'a) soruyor;
-görevi bırakmayı düşünüyormusunuz?(cevaba bakın,gerçi benim gibi iki lafı biraraya getiremiyorda)
-biz seçilmiş değiliz,atanmış kişileriz böyle bir irademiz yok.(tarzında bir cevap veriyor)
Demek ki kovulana kadar duracaklar orada(orası neresiyse).Arkadaşlar benim anladığım şu...Bürokratlar,müdürler,şunlar, bunlar Sporcunun önüne geçmeye çalıştığı sürece anlaşılan biz bir yere gelemeyeceğiz.(Sporda başarı anlamında)
tabiki dışardan parayla başarı satın alınmazsa.Birde bir yüzücüden bahsettiler,adam tek başına 11 Madalya almış ya,biz ülke olarak 1 altın dahi alamadık.Ne olacak alakasız tipleri başımıza Müdür,başkan bilmemne yaparsan olacağı bu...Lanet olsun.
Bagcivan
15-08-2008, 01:19
"tek başına 11 Madalya almış ya" ama bu adam 11 altını tek olimpiyatta almadı .O kişi ABD li yüzücü Michael Phelps şu ana kadar pekin olimpiyatların 5 altın madalya aldı vea hepsi rekorla alınmıs madalyalar.
Ayrıca bizim ülkemiz için konuşacak olursa evet bu olimpiyatlarda ciddi derece düşüş var mesela halterde 2004 atinanın altın madalyalı ısımleri nurcan taylan ve taner sagır 0 cektı.Burada sporcunun bir şuçu yokmu belki hazır degıldı dusunce olarak.Burda herkesin bir şuçu var bizim ülke olarak en cok yaptıgımız sey oldu ordada ilk başt anasıl başladıysa öyle gider sandılar ama olmuyor mesela çinli sporcular oyle iyi hazırlanmıskı full konsantre ile cıkıyorlar musabakalarına.Son olarak bu işler lanet olsun demekle bitmiyor.
kelkitli
15-08-2008, 09:36
Değerli Dostlar Selamlar,
Bir yaraya parmak bastınız dostlar. Sporcularımıza sahip çıkılmalı. Nasılmı.
Basketbol:
Mithat DEMİREL Benim yakın akrabam.
Vikipedia daki bilgileri şöyle:
Basketbola Almanya'da başlayan Mithat Demirel 2005 yılına kadar kısa süreli Bursa Takımı Oyak Renault deneyimi dışında bu ülke liginin dışına çıkmadı. Alman Basketbolunun son dönemde gösterdiği yükselişte önemli rolü olan oyunculardan biri oldu. Gerek Almanya'nın en başarılı kulüp takımlarından biri olan Alba Berlin'de, gerekse Alman Milli Takımı'nda oyun kurucu gibi önemli bir pozisyonda başarıyla mücadele etti. Alman Basketbolunun tartışmasız en büyük yıldızı olarak gösterilen Dirk Nowitzki ile oyun içinde çok iyi anlaşması ile bu önemli oyuncuyu iyi bir şekilde besleyerek milli takımlar düzeyinde bir Dünya Üçüncülüğü, bir de Avrupa İkinciliği kazanılmasında faydalı oldu.
Fiziksel olarak yeteri kadar güçlü olmaması ve kısa sayılabilecek boyuna rağmen çalışkanlığı ve genç yaşta kazandığı tecrübe ile bu açığını kapatıyor. Savunmasının başarısını hucümda tam olarak gösteremedeği şeklinde eleştirilse de istatistiklerde görünmeyen şekilde takımını yönetmekte ve oyuna katkıda bulunmaktadır. Zaten onu değerli kılan özelliklerinin başında da bu geliyor.Galatasaray Cafe Crown 'da Geçen Sezon Yarı Finalde Oynadı!
Türk Milli Takımında oynamak istedi kabul edilmedi.
Recep DEMİREL:
Halterci.
Federasyon Kurbanı, benzeri bir hayat öyküsü var.
Kenan DEMİREL
Güreşçi 80 li yıllar
Kuzey Almanya şampiyonu. Milli takıma girmeyi kendisi talep ediyor. Onunu yendği sporcu milli takımda yer alıyor.
Sporcularımıza sahip çıkılmalı. Ben tanıdığım çevreden örnekler verdim. Herkes buna benzer çok şeyler biliyordur.
Bagcivan
25-08-2008, 10:44
29. Yaz Olimpiyat Oyunları, ''Kuş Yuvası'' olarak adlandırılan 90 bin kişilik Ulusal Stat'ta düzenlenen görkemli bir törenle sona erdi.
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapan Çin Halk Cumhuriyeti, 51 altın, 21 gümüş ve 28 bronz olmak üzere, toplam 100 madalyayla oyunları lider tamamladı.
Pekin-2008'in son gününde 7 dalda verilen toplam 12 madalyanın da listeye eklenmesiyle, oyunların madalya sıralaması belirlendi.
Evsahibi Çin, 51 altın, 21 gümüş ve 28 bronz madalya olmak üzere toplam 100 madalyayla ilk sırada yer alırken, toplam madalya sayısı Çin'den 10 fazla olan ABD, 36 altın, 28 gümüş, 36 bronz olmak üzere 110 madalyayla 2. sırada bulunuyor.
Türkiye, 1 altın (güreş), 4 gümüş (atletizm, tekvando, halter) ve 3 bronz (boks, tekvando, güreş), toplamda da 8 madalya ile 37. sıraya oturdu.
Türkiye, Atina-2004'de 3 altın, 3 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 10 madalya almış ve oyunları, 22. sırada tamamlamıştı.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.