Kombinasyon [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kombinasyon

ellefson
16-06-2008, 20:48
Arkadaslar merhaba,

elimde
b a f a h e m e s o

harf kumeleri var ( her biri bir sutunda )

bunlardan kombinasyonlar çikarmayi istiyorum, elle yapmak çok zor oluyor,

onemli olan 10 hucreyide degisik kombinelerle toplasin
yani sabahefemo ve ya omsabaheef illa mantikli olmak zorunda değil yani.

Birseyler yapabilirmiyiz ? tesekkurler simdiden.

ellefson
20-06-2008, 00:46
Arkadaslar merhaba,
Bu konu üzerinde çalışmaktan kafayı yiyeceğim, bari biriniz deseki "sen olmayacak bir şey istiyorsun", bende ona göre saçma bi isim de olsa kabul edeyim, belki fikri olabilecek arkadaslarin gozunden kacmistir diye tekrar yaziyorum, olmasi zor da olsa ve ya benzer birsey de olsa yardimci olursaniz cok sevinirim.

:

ben bir haber grubu olusturacagim ve elimde asagidaki 10 tane isim var, anlamli bir grup ismi kullanmak icin bas harflerini kullanmak istiyorum fakat anlamli bir 10 haneli kelime bulamadim, elle denemektense bunu otomatikmen yapip ortaya cikan anlamsiz kombinasyonlardan en anlamli olmaya yakinini secebiliriz diye dusunuyorum.

berkant alkan fatih aykut hanefi erdal mesut eser serkan osman

"b a f a h e m e s o" buldugum en anlamlı olanı ama birkaç seçeneği de otomatik bulsak çok güzel olur. mesela "sabahefemo" gibi

Simdiden tesekkurler.

Mahmut Bayram
20-06-2008, 06:26
efem_o_sabah
o_ebem_sahaf
o_sahaf_ebem :mrgreen:

Ferhat Pazarçevirdi
20-06-2008, 10:31
10 harfi ve VBA kodlarını kullanarak, oluşabilecek tüm alternatifleri bulsak, karşınıza çıkacak kombinasyon (alternatif) sayısı kaç olur tahmin edebiliyor musunuz ?

Söyleyeyim ... 10 üzeri 10, yani 10.000.000.000 (On Milyar) adet

10 Milyar kafanızda birşey çağrıştırmadıysa; bir de şöyle düşünün ... (2003 versiyon üzerinden gidilmiştir)

Bir Excel Sheet'indeki hücre sayısı 16.777.216 adet ... Kombinasyonları oluşturduktan sonra; Excel sheetlerinin bütün hücrelerini doldurmaya başlasak bile, bütün hücreleri dolu 596 adet sheet yaratmak icap edecek ... Hadi yaratması bir yere kadar birşey değil (Makinanın gücüne -işlemci, ram- bağlı tabi ) ... Ama siz, tüm hücreleri dolu 596 adet sheet'i inceleyebilir misiniz?

10 Milyar adetlik bir liste oluşturup, size "Al kardeşim; bunun içinden seç anlamlı olanları" desek, işinize yarar bir iş mi yapmış oluruz yoksa, işinizi daha mı fazla zorlaştırırız ..." Karar sizin ...

uzmanamele
20-06-2008, 11:57
merhaba
syn ellefson,
aynı soruyu 8-10 farklı başlıkda sormakla site rekorunu kırdınız, sizi tebrik ederim. :)
"b a f a h e m e s o" harflerinden anlamlı kelime üretmeye çalışmak yerine (syn Ferhat Pazarçevirdi gerekçesini izah etmiş) daha basit bişey deneyin.
mesela; "haberin olsun", "haberimiz var", "ne habeeeer", "naaaber moruk" "ne olsun, haberler sende", "haBERaber" vs vs. ;)

ellefson
20-06-2008, 21:01
Arkadaslar bende 10 üzeri 10 olacağını biliyorum, zaten bunu yapmanın saçma olacağını da biliyorum ama en azından 500 tane 1000 tane çıkarabiliriz diye düşündüm, 10 milyar tane çıkaralım tüm kombinasyonları bulalım demiyorum ben, benim amacım yarın öbür gün hödüğün biri çıkıpta şöyle bir isim koysaydın daha güzel olurdu demesin, yani bunda dalga geçilecek birşey yok, efendi gibi, bak kardeşim senin bu istediğin olmaz, ya da bak sana şöylr bir formül vereyim onla manuel yaparsın 100 tane 200 tane artık bul, vs denilebilir, neyse baştan da dediğim gibi herşey yapılacak diye birşey yok, cevaplarınız için teşekkür ederim ama alay edilecek bir şey yok ortada.
kısacası 10 milyar kafamda birşey çağrıştırıyor arkadaşım merak etme sen sayılarla problemim yok.

Ferhat Pazarçevirdi
20-06-2008, 23:24
Arkadaslar bende 10 üzeri 10 olacağını biliyorum, zaten bunu yapmanın saçma olacağını da biliyorum ama en azından 500 tane 1000 tane çıkarabiliriz diye düşündüm, 10 milyar tane çıkaralım tüm kombinasyonları bulalım demiyorum ben, benim amacım yarın öbür gün hödüğün biri çıkıpta şöyle bir isim koysaydın daha güzel olurdu demesin, yani bunda dalga geçilecek birşey yok, efendi gibi, bak kardeşim senin bu istediğin olmaz, ya da bak sana şöylr bir formül vereyim onla manuel yaparsın 100 tane 200 tane artık bul, vs denilebilir, neyse baştan da dediğim gibi herşey yapılacak diye birşey yok, cevaplarınız için teşekkür ederim ama alay edilecek bir şey yok ortada.
kısacası 10 milyar kafamda birşey çağrıştırıyor arkadaşım merak etme sen sayılarla problemim yok.

Bu cevabı komik bulmanız düşündürücü ...

Ciddi ciddi size bir tespitte bulunup, durumu izah etmeye çalıştım. Yazılanlar, alay etme yönünde hiçbir sözcük de içermiyor ...

100-200 tane dediğiniz alternatif hangi 100-200 Adet ?

10.000.000.000 alternatif içinde üretilecek 100-200 sözcüğün, anlamlı olması ihtimali çok düşük ... En iyi ihtimalle, anlamlı kelime bulma olasılığınız % 0,000002 ...

Sayılarla problemim yok demişsiniz ... Ne güzel ... Ben de zaten size test uygulamıyorum, iyi niyetle sorunuzun cevapsız kalmaması için uğraşıyorum ..

Cevap için, "olmaz" diye birşey söylemedim. Olur ama karşınıza çıkacak çözüm bu olur dedim. Deseydiniz ki, kabul ben razıyım ... Kodlar hazırlanacaktı ... Bunun neresi komik allahaşkına !

Böyle tepki vereceğinizi bilsem, kılımı kıpırdatmazdım ... Dertsiz başıma dert mi lazım kardeşim ...

Ama paşa gönlünüz bilir tabiki ...

Benden pes ... Size, Kolay gele ... Bol şans ...

uzmanamele
21-06-2008, 10:24

merhaba
sitede binlerce soru onbinlerce cevap var. kimse kimsenin sorusu veya cevabıyla alay etmiyor.

anlamlı kelime üretmeye çalışırken, mesajlarınızdada bu özeni gösterseydiniz keşke. en anlamsız cevabı bulmuşsunuz, yakışıksız olmuş.

ellefson
21-06-2008, 11:16
Arkadaşlar merhaba,

İyi niyetiniz için çok teşekkür ederim, sanırım karşılıklı yanlış anlaşılma olmuş, ilk aklıma geldiğinde 10 üzeri 10 u bende düşündüm ama vazgeçmeden önce bir sorayım dedim cevaplarınız için teşekkür ettim, isimlerin baş harflerine göre grup ismi açma sevdamdan vazgeçtim, öylesine bir isim bulacağım, tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar.

Özel Arama