Tüm Versiyonu Göster : maaþ programý yapýcam bana accessta formuller lazým
ahmet114
06-06-2005, 08:46
bana accessta aþaðý yuvarlama yukarý yuvarlama ytl çevirme gibi matematik formulleri lazým nerden bulabilirim bilen arkadaþlar buraya yazrsa herkes yararlanabilir
ahmet114
07-06-2005, 07:50
arkadaþlar çok saðolun yardýmcý oldunuz....biz o kadar cevap yazýyoruz ama kimse bizim sorulara cevap vermiyor..kendiniz bilirsiniz...
Ahmet bey burada hic kimsenin cevap verme zorunlulugu yok.
Ilk once soru seklinizi bir gözden gecirin.
Gecmis sorularinizi kontrol edin.
"Ben denizalti yapmak istiyorum" yerine
"periskop yapiminda su bölümünde takildim lütfen yardimci olur musunuz"
gibi daha spesifik ve daha nazik sorular sorarsaniz eminim bir cok kisi yardimci olmak isteyecektir.
Yuvarlak(sayý;2) veya Round(sayý,2)
buradaki 2 yuvarlanacak basamak sayýsý (YTL ve YKr için yeterli oluyor)
ahmet114
07-06-2005, 09:25
alpen bey admin oldum diye milleti eleþtirme hakkýný sana kim veriyor ...nazikliðide senden öðrenecek deðilim...forumu iyice araþtýrýrsan verdiðim sorularýn cevaplarýnýda incelersen gönderdiðim örnekleride incelersem düzeyimin ne olduðunu anlarsýn diye umuyorum....yetkim var her istediðimi yazarým...istersem atarým gibi bir yazý algýladým...býrakta ne yazýp yazmýycaðýmý senden öðrenmeyeyim...sen ilk önce forumda araþtýrma yap kendi cevaplarýna bak kimin daha nazik olduðunu anlarsýn....ben bir sürü foruma üyeyim ve senin tavýrlarýn gibi hareket eden birini görmedim....
Sayýn ahmet114,
Herhalde güne kötü bir baþlangýç yaptýnýz. Yoksa Alpen Bey tarafýndan yapýlan ufak bir hatýrlatmayý, kiþiliðinizi hedef alan yersiz ve mesnetsiz bir eleþtri gibi cevaplamazdýnýz diye düþünüyorum.
Þahsen taraflarda birini haklý diðerini de haksýz olarak nitelendirmeyi yersiz buluyor ve forumda esen dostluk, arkadaþlýk ve yardýmlaþma ortamýnýn ancak sabýr ve anlayýþla devam edebileceðini düþünüyorum.
Saygýlarýmla.
Levent Menteþoðlu
07-06-2005, 10:20
Sn ahmet114
Forumumuzun eski üyelerinden biri olarak Sn ALPEN'i en iyi tanýyan kiþilerden biri olmanýz gerektiðini düþünüyorum. Sn ALPEN; yazdýðýnýz cümlelerin hiç birisini hak etmiyor, bunlarý bir gaflet anýnda yazdýðýnýza ve gerçek düþünceleriniz olmadýðýna inanmak istiyorum. Takdir edersinizki Access konusunda faaliyet gösteren üye sayýmýz çok fazla deðil, bu sebeple sorulara cevaplarýn gecikmesi söz konusu olabiliyor. Bu durumuda dikkate almanýzý rica ediyorum.
ahmet114
07-06-2005, 10:33
tamam arkadaþlar mlakdag ve leventm yazdýklarýnýza hak veriyorum..sizin yazdýklarýnýz gibi yapýcý olsa ok.ama yani biraz tavýrlý bir yazma sitili var arkadaþýn o yüzden yazdým ...yoksa ben soruyla zaten formulleri aþtým örneklerimide incelerseniz baþlangýç düzeyinde biri deðilim...neyse herkesten özür diliyorum...kolay gelsin ...
icetiner
07-06-2005, 20:19
Aslýnda Ahmet arkadaþ elinde bu konu ile küçük küçük örnek olanlar varsa onlarýn desteklerini beklemiþ gibi geliyor bana...
Ayrýca hiç birþey insan kalbinden önemli deðil. Lütfen....
Public Function uste_yuvarla(Sayi As Double) As Integer
If Sayi = Int(Sayi) Then
uste_yuvarla = Int(Sayi)
Else
uste_yuvarla = Int(Sayi) + 1
End If
End Function
Function yuvarlay(Sayi#)
On Error Resume Next
b = Sayi# * 100
A = (b * 100) - (Int(b) * 100)
Select Case A
Case 0
yuvarlay = Int(b) / 100
Case 1 To 100
yuvarlay = (Int(b) + 1) / 100
Case Else
yuvarlay = Int(b) / 100
End Select
yuvarlay = Format((yuvarlay), "##,##0.00")
End Function
' KOLAY GELE
Public Function ParaCevir(Para)
Dim ParaStr As String
Dim YTL As String, Kurus As String
If Not IsNumeric(Para) Then GoTo SayiDegil
ParaStr = Format(Abs(Para), "0.00")
YTL = Left(ParaStr, Len(ParaStr) - 3)
Kurus = Right(ParaStr, 2)
ParaCevir = IIf(Para < 0, "Eksi ", "") & Cevir(YTL) & " YTL ve " & Cevir(Kurus) & " KURUÞ"
Exit Function
SayiDegil:
ParaCevir = "ALOOOOOOOOO KONTROL ET NEYÝ ÇEVÝRECEMMM !"
End Function
Private Function Cevir(SayiStr As String) As String
Dim Rakam(15)
Dim c(3), Sonuc, e
Birler = Array("", " Bir", " Ýki", " Üç", " Dört", " Beþ", " Altý", " Yedi", " Sekiz", " Dokuz")
Onlar = Array("", " On", " Yirmi", " Otuz", " Kýrk", " Elli", " Altmýþ", " Yetmiþ", " Seksen", " Doksan")
Binler = Array(" Trilyon", " Milyar", " Milyon", " Bin", "")
SayiStr = String(15 - Len(SayiStr), "0") + SayiStr
For i = 1 To 15
Rakam(i) = Val(Mid$(SayiStr, i, 1))
Next i
Sonuc = ""
For i = 0 To 4
c(1) = Rakam(i * 3 + 1)
c(2) = Rakam(i * 3 + 2)
c(3) = Rakam(i * 3 + 3)
If c(1) = 0 Then
e = ""
ElseIf c(1) = 1 Then
e = "yüz"
Else
e = Birler(c(1)) + "yüz"
End If
e = e + Onlar(c(2)) + Birler(c(3))
If e <> "" Then e = e + Binler(i)
If (i = 3) And (e = "birbin") Then e = "bin"
Sonuc = Sonuc + e
Next i
If Sonuc = "" Then Sonuc = "00"
Cevir = UCase(Mid(Sonuc, 1, 1)) + Mid(Sonuc, 2, Len(Sonuc) - 1)
End Function
Umarým iþinizi görür. Ýyi çalýþmalar...
ahmet114
08-06-2005, 10:23
örnek gönderme durumun varmý dostum....
Ne demek tükan senin :D Daha baþýndayým ama umarým yardýmcý olur.
(maas formu DTM Doðu Anadoýlu Bölge den alýnmadýr )
ahmet114
08-06-2005, 16:18
dostum çok saðol örnek için ama açar açmaz hata verdi bir þeyler eksik galiba sql kodlarýný(sorgularda) nerden yazdýn merak ettim..
Eksik olan bayaa þey var. sql ise birazcýk vb tecrübem vardý. accese uyguladým 2 gün önce. :hey:
Hata sakýn referanslarda olmasýn... ocx bulunamadý gibi eðer ondaysa referanslarýný kontrol et. Ýyi çalýþmalar.
ahmet114
09-06-2005, 07:37
...
ahmet114
09-06-2005, 10:19
dostum msn adresin varsa ordan ayrýntýlý konuþabilrimiyiz...benim yaptýðým personel programýný sana gönderir karþýlýklý bir þeyler paylaþabiliriz benim msn ahmet114@hotmail.com
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.