mezun oluyorum... [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : mezun oluyorum...

halise
26-05-2008, 18:26
Mezun oluyorum ama sevinemiyorum bile doğru düzgün.. İş bulmak kolay mı öyle? Etrafta birsürü yeni mezun var, yeni mezunu geçtim, tecrübeli elemanlar bile işsiz dolanıyor. Kalifiye olmak gerek, evet... Ama bunun için ilk tecrübemizi bize sağlaması gereken firmalar hep 2yıl tecrübeli.. 5yıl tecrübeli... diye ilan veriyorlar.. Bu böyle olursa, biz nasıl 2yıl tecrübeli elemanlar olacağız?

Mahmut Bayram
26-05-2008, 18:29
Staj görmediniz mi okulda.
O bile yeter bence.
Sizde 2 yıl tecrübeliyim deyin ne olacak ki.
Kendinize güveniyorsanız, biraz da ısrar edin. Tatlı dil işsize iş buldurur. :D

Orion1
26-05-2008, 18:30
Sayın Halise tebrik ederim.
Hayırlı olsun.:cool:

halise
26-05-2008, 18:32
toplamda 60 gün zorunlu stajlarımız var, onları yaptım, ama onlar sayılmıyor ki işte:)

halise
26-05-2008, 18:34
Teşekkür ederim sağolun sn Evren Gizlen..

Hüseyin
26-05-2008, 18:36
Mezun oluyorum ama sevinemiyorum bile doğru düzgün.. İş bulmak kolay mı öyle? Etrafta birsürü yeni mezun var, yeni mezunu geçtim, tecrübeli elemanlar bile işsiz dolanıyor. Kalifiye olmak gerek, evet... Ama bunun için ilk tecrübemizi bize sağlaması gereken firmalar hep 2yıl tecrübeli.. 5yıl tecrübeli... diye ilan veriyorlar.. Bu böyle olursa, biz nasıl 2yıl tecrübeli elemanlar olacağız?

Tebrikler!
Öncelikli zorluğu aşmışsınız.

Siz ilanlara aldanmayın.
O ilanları verenler hiç bir zaman aradıkları elemanları bulamıyorlar.
Önemli olan sizin medeni cesaret göstermeniz ve başvuru yapmanız.
5 yıl tecrübeli eleman isteyen bir ilana başvurmaktan hiç çekinmeyin.
"Tecrübem yok ancak kendime güveniyorum ve bu görevi istiyorum" diyin direkt olarak.
İnanın sonuçlarına şaşıracaksınız.

halise
26-05-2008, 18:40
Evet haklısınız, işin aslına bakarsanız başvurdum "2-3yıl arası tecrübesi olan.." ilanlara da :): Ama geri dönüş yapıp yapmayacakları konusunda fikir yürütemiyorum cok fazla... Hayırlısı olsun deyip beklemekten başka çare gelmiyormuş bazen elden onu gördüm.. Teşekkür ediyorum desteğinizden dolayı..

gitarisyen
26-05-2008, 18:43
Sayın halise;

Öncelikle "geçmiş olsun" :) diyor ve tebrik ediyorum... Yıllarca iş konusunda sıkıntılar çekmiş, ailemin bana "insan olmak" adına verdiği değerleri iş ortamlarında göremediğimden çoğu insanla anlaşamamış ve hayatı sürekli ertelemiş bir insan olarak şunu söylemek isterim. (Bunları ne zaman yaptım; o zaman hayatım düzene girdi, sevdiğim bir işim var ve mutluyum)...

Allah'a katıksız güvenin...
Kendinize güvenin...
Gerisini zamana bırakın...

Her şey kendiliğinden hallolur... Umarım istediğiniz gibi bir iş yaşantınız ve hayatınız olur...

Saygılarımla...

uzmanamele
26-05-2008, 18:44
merhaba
tebrik ederim, hayırlı olsun.
ümidinizi asla kaybetmeyin, size uygun bir iş bulacağınızdan eminim.

halise
26-05-2008, 18:48
Çok teşekkür ederim bu güzel desteğinizden dolayı sn gitarisyen.. Dediğiniz gibi iş bulmakla da bitmiyor aslında çalışma ortamıda önemli başarılı olma açısından.. Umarım zorlukları( muhtemelen yaşayacak olduğum..) kolayca atlatabilirim.. Dediklerinizi dikkate alacağım..

halise
26-05-2008, 18:49
umarım dediğiniz gibi olur sn uzmanamale.. teşekkür ederim..

mehmett
26-05-2008, 19:48
Sn halise, tebrik ederim, hayırlı olsun.

Tecrübe arayan şirketlerin yanında özellikle hiç tecrübesi olmayan yeni mezunları arayanlar da var. Benim kardeşim yeni mezun bir mühendis idi, böyle bir şirketin iş ilanına başvurdu ve işe alındı. Yaklaşık yedi aydır çalışıyor ve sürekli eğitimlere katılıyor. Yani bu şirket tecrübeli eleman almaktansa kendi elemanını kendi yetirştirmeyi tercih ediyor. Ümitsiz olmayın, umarım siz de en kısa zamanda iş bulursunuz.

halise
26-05-2008, 20:20
Kardeşiniz adına sevindim.. Bende dilerim böyle bir iş bulabilirim. Gerçi dediğiniz gibi 1tane ilan vardı (düşünün işte onlarca ilan arasından 1 taneydi:)) "yetiştirilmek üzere end müh" şeklindeydi ilan.. Ne diyeyim bunca yeni mezunun arasından farkedilmek ümidiyle.. Teşekkür ederim desteğiniz için..

nihatkr
26-05-2008, 22:37

Sevgili HAlise,

Bakmayın siz ilanda öyle 3-5 yıl tecrübeli adam aradıklarına. İlanıu verende aslında konuhakkında okadar tecrübesizdirki genelinde ne aradığını bile bilmez. Onedenle yeni iş için yollar şöyle başlıyor?

1) Azim
2) Israr
3) Çok çalışmak ve işsiz olduğunda bile çok okuyup pratik yapmak.
4) Karşındakine bu işi istediğini ve yapabileceğini hissettirmek.

İlanları yarısı şişirme zaten. Aranan nitelikle ilan arasında hep fark var. Kaldıki zaten nekadar tecrübeli olursan ol ücretin yüksek olursa işi kurtaracakta olsan biraz zor alınırsın işe.

Onun için sen ısrar et.. Ve azmini kaybetme. Allah kulunu yaratıyorsa illaki bir kısmeti vardır.

halise
26-05-2008, 23:11
teşekkür ederm sn nihatkr.. her nekadar kendine güvense de insan -tecrübesinin olmadığından- iş ortamında çalışan olarak bulunmamasından belkide korkuyor işte.. Umarım söylenenler gibi olur karşılaşacaklarım.. teşekkür ederm tekrardan iyi geceler.

nihatkr
26-05-2008, 23:28
teşekkür ederm sn nihatkr.. her nekadar kendine güvense de insan -tecrübesinin olmadığından- iş ortamında çalışan olarak bulunmamasından belkide korkuyor işte.. Umarım söylenenler gibi olur karşılaşacaklarım.. teşekkür ederm tekrardan iyi geceler.

Bir işte en önemli şey cesaret sevgili arkadaşım. Başlangıçtaki azmini hiç kaybetme. Tecrübe artık pek önem arzetmiyor malesef piyasada. Ve söylendiği gibi yürümüyor işler piyasada. İşe alacak kişi eğer seninle aynı departmanda ise kendisinden iyi olanı asla almaz. Yok seninle aynı departmanda değilse kesinlikle parada ucuzu tercih eder.

Onun için azim önemli..

halise
26-05-2008, 23:34
mülakatta nabza göre mi şerbet vermek gerekir yani ? :)

nihatkr
26-05-2008, 23:38
mülakatta nabza göre mi şerbet vermek gerekir yani ? :)

Öğrenmeye başladın bile bak. İşin Şakası bir yana. Şuna hiç bulaşma. Yapayacağın İşe girip kendini üzme. İşi önce ihtiyacın olan paraya göre değilde yapabileceğin şekilde ara. Sen işi yapmaya başladıkca pazarlık gücünde yükselir ve 1 yıla kalmaz istediğin türde kalıcı iş bulursun.

Ama nabza göre şerbet olayı hep geçerli :)

nihatkr
26-05-2008, 23:39
bu arada sen nerden mezun oluyorsun ??????

halise
26-05-2008, 23:55
Eskişehir Osmangazi.. Her fabrikada işler birbirinden o kadar farklı yürütülüyor ki, ayrıca da hiç bir üretim süreci bir diğerine benzemiyor.. Hal böyle oluncada insan bildiğine de güvenemiyor..

Söylenenlerin hepsini değerlendireceğim.. Çok teşekür ederim yorumlar için..

EKREM1661
27-05-2008, 01:44
İşte; aile gibi site buna derler.. sadece bilgi paylaşımı değil, aynı zamanda tecrube paylaşımı (hayat tecrubelerini de paylaşma) Yukarıdaki aktarımları son derece takdir ediyorum.. (sn.nihatkr'nin dediklerini yabana atmayın.)

rekkezum
27-05-2008, 02:16
dostum tebrık eder ıs hayatında basarılar dılerım....
yukarıda yazılanlara katılıyorum. onemlı olan sızın medenı cesaretınız. ıs hayatında yapamam demıyeceksınız yaparım kosarım tutar koparırım dıceksınız
ama dırekt bır sef bır mudurluk te zor ısın murfagından baslayacaksınız cevher de varsa 2 yıl sonra olanları gorun....

halise
27-05-2008, 09:12
sn EKREM1661 kesinlikle haklısınız, ben ilk başlar sdece bilmediklerime bakmak için giriyordum bu siteye, son geldiğim durum ortada :)

Sn rekkezum, benmde istediğim sindirerek yükselmek zaten, bi anda üst seviyelerde olmayı herkes ister ama önemli olan, oldugun yerde en iyisi olmayı başarmak diye düşündüğüm için, önce bir başlasam başlayabilsem (ki hiçbir başvuruma sonuç gelmedi hala :( ) daha ne isteyeyim ki.. Bilmiyorum belkide işe alış süreçleri uzundur diycem ama bu biraz poliyannacılık gibi olacak heralde..

Teşekkür ederim yorumlarınızdan dolayı...

Necdet Yeşertener
27-05-2008, 09:32
Sayın halise,

Siz iki önemli aşamayı halletmişsiniz, Üniversite Sınavını Kazanma ve Üniversiteyi bitirme.

Şimdi 3. aşamadasınız. Umarım onu da halledeceksiniz.

Taruz
27-05-2008, 11:30
Merhaba halise..

Okulu bitirmenize çok sevindim.. Zoru başardınız gerçekten.. Bu sancılı sürecin küçük bir bölümüne forumda bizde tanık olmuştuk ;)

Size hayatınızın bundan sonraki bölümünde başarılar dilerim.. Azminiz hayatın basamaklarını kolayca çıkmanızı sağlacaktır; eminim..

Selamlar..

halise
27-05-2008, 12:02
Teşekkür ederm sn Necdet Yeşertener umarım dediğiniz gibi olur, iyi dilekleriniz için tekrar teşekküler...

Sn Taruz çok teşekkür ederim, sizin ve diğer üyelerin o kadar çok faydası oldu ki bana öğrenme süreçlerimde, hala da oluyor, çok teşekkür ederim, hem size hemde diğer arkadaşlara.. -(isimlerini saymıyorum unuttuğum olmasın diye :))- Yardımlarınız için minnettarım..

Ayrıca tekrardan küçük Ela'nız daha çok mutluluk getirsin ailenize..:mutlu:

kambozlu
27-05-2008, 14:44
:) sevgili kardeşim, eğer söyleyeceklerimi iyi değerlendirirsen ...! 1979 yılında üniversiteyi kazandım.ANcak! para yokki üniversiteye gideyim. ( Bak sen bitirmişsin ne güzel.!) Zaten liseyide ortaokul sıralarından itibaren;yarım gün okul,yarım gün iş zor bitirdim.(yıl kaybım oldu haliyle) 1979 yılından bahsettim.yaş itibariyle bilmesende duymuş,okumuşsundur.TÜRKİYE' min her yeri kaynıyor..! ya askerlik,ya üniversite.üniversite için parayı bırak askere gitmeye para yok.okuldan sonra 7-8 ay tam gün çalışıp biriken ne varsa haydi vatan vazifesine.neyseee kazasız belasız bitirip geldikki asıl askerlik bizi bekliyor.İş yok,para yok,diploma yok...!Askerden önce çalıştığım şirkette mecburen başladık.TAM 30yıl.biliyormusun sigorta yok,yemek yok,sosyal haklar hakeza.... kupkuru haftalık sadece. Bir yıla yakın ayak işlerinden sonra mesleğime sarıldım VE..! Bugün ALLAH'ıma sonsuz şükürler olsun .. Bunları niçin yazdım..bugün ayaklarımızın üstünde durabiliyorsak geçmişteki bu sıkıntılara katlanabildiğimizdendir.Eminim bu forumda daha ağır yaşam şartlarından geçmiş olanlar vardır.Sakın hayatın herkese adalet dağıtacağını sanma.ANCak şunu unutma.ÖNce ALLAH'a,sonra kendine,sonra çevrendeki insanlara inan.Yüce ALLAH Yolunu açık etsin.:)

halise
27-05-2008, 15:00
Öncelikle çok teşekkür ederim sn kambozlu, paylaştıklarınızdan dolayı.. Bizleri okutup bu vakte getiren ailemiz olduğundan, tüm bunları sağlayabildiğinden dolayı şanslıyız şükretmeliyiz, elbette haklısınız o konuda.. Ama işte insanız ne yazık ki illaki endişelerimiz illaki bir adım sonrasında ne olacak deyişlerimiz oluyor.. Henüz işin içine tam girmediğim için bilmiyorum ama hep söylerler "işsizlik var, işsizlik var" diye.. Ayrıca demişsizin sizde "hayatın herkese adalet dağıtacağını sanma" diye çok doğru.. Artık torpile bakıyor çoğu iş.. Staj yaparken bile "Referans" adı altında torpil...... Tüm koşulları birlikte değerlendirince, korkularımın olması doğal değil mi?:???:

Ama yorumları değerlendirecek olursam, çoğunluk önce Allah'a sonra kendine "güven" şeklinde.. teşekkür ederim herkese :hey:

Özel Arama