Tüm Versiyonu Göster : Ahh Ermenistan; bu yaptığın yakıştı mı şimdi ?
Ferhat Pazarçevirdi
25-04-2008, 17:01
Erivan’da, SÖZDE Ermeni Soykırımının anıldığı gün olan 24 Nisan’da; Ermenilerin, Türk bayrağını yerlere atıp üstünde gezinmeleri; ne akla, ne mantığa ne de saygı çerçevesine sığmaktadır …
Çağdaş olduğunu tahmin ettiğimiz bir toplumun; -günümüzde- bir başka milleti rencide edecek, bu türde saygısızca tavır sergilemesi, kabul edilemez.
Bayrak; bir milleti temsil eder … Hele ki; Türk bayrağının, Türkler için manevi değerine; paha biçilemez. (Üstündeki kırmızı rengi boya sananlar gerçekte KAN olduğunu bilmiyorlardır herhalde ...)
Geçmişte her ne yaşandıysa, her iki milletin de kaybına ve mahvına sebep olmuştur.
Bugün sevgiden, barıştan ve kardeşlikten söz etme günüyken ve hatta Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanımız Sn.Kürşat Tüzmen’in bugün yayınlanan bir röportajında (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/8775989.asp?gid=229&sz=22165); Ermenistan’la Ticari ilişkilerimizi yeniden düzenleyebiliriz mesajı verilirken, bu olanlar hiç yakışmadı …
Türkiye’de yaşayan Ermeni asıllı vatandaşlarımızı tenzih ederek; bayrağımıza ve dolayısıyla Türk Milletine yapılan bu hakaret ve saygısızlığı kınıyorum.
hakanbehcan
25-04-2008, 18:36
Düşmanlık bir devlet politikası. Bu politika özellikle Osmanlıdan kalan herşeye karşı uygulanmaktadır. Diğerlerinde olduğu gibi bu durumda da ermeni asıllı insanların değil, ermenistan kurumlarının bir politikasıdır. Ermenistan ruhunu, dünya ermenilerini bir arada tutmak için kullandıkları bir araçtır. Bizim onları anlamamız çok zordur. Çünkü bizim tarihimizde Türk olmayı, bir arada olmayı gerektiren sayısız olay, başarı, başarısızlık, savaş vs vardır. Ancak o zavallı devletin elinde millet olmayı sağlayabilecek sadece bu araç vardır. Mazur görün diyeceğim ama bana kalsa bugüne kadar öyle bir bağımsız devlet kalmazdı.
belinay42
25-04-2008, 19:23
Öncelİkle Merhabalar
Ferhata Bey'e BÖyle Bİzİm İÇİn Önemlİ Ve GerÇekten Bİr Sorun Halİne Gelmeye BaŞlayan Bİr Konuyu Dİle GetİrdİĞİ İÇİn TeŞekkÜrler
Bayrak Benİm İÇİn,bİzİm İÇİn,tÜrkİye İÇİn En Önemlİ Sİmgelerden Bİrİdİr.ve Bu Bayrak İÇİn Kanini Canini Feda EtmİŞ İnsalarin Bİzlere Bİr Emanetİdİr.bİlİyorum Kİ Elbet Bİr GÜn Kan Gİbİ Kirmizi Ana SÜtÜ Gİbİ Beyaz Olan BayraĞimiza Yaptiklarinin Cezalarini Çok Vahİm Bİr Şekİlde Alacaklardir
Sn. Hakanbehcan GerÇekten Zamaninda YapilmiŞ Bazi Hatalardan Dolayi Şİmdİ Bu Çİrkef TopluluĞunun Hakaret Ve Saldirilarina Maruz Kaliyoruz
Haklisiniz Banada Kalsaydi Bunlardan Eser Birakmazdim
Herkese Saygilar
arkadaşların sözlerine aynen katılıyorum.
adamlar nuh diyor peygamber demiyor.
rusya elini bir çekse ermenilerden toz duman olurlar
arkasına sığınıyorlar.
gerçi rusyada bize sökmez ama bizler çok sabırlı insanlarız
yoksa haritadan sileriz
şimdide pkklıları kullanıyorlar.
yakında ıraka girdiğimiz gibi onlarada gireriz biz türküz
ne oldu şimdi eline ne geçti bunlarda hiç bir beyin yoktur.
burdaki ermenileri göreyim hemen suratlarından belli ederler.
erkeklerin çoğu burda yaşıyor karıları ermenistanda yaşıyor.
bunların topunu göndereceksin ermenistana
kaya.kaya
25-04-2008, 21:56
Bayrağımıza ve dolayısıyla Türk Milletine yapılan bu hakaret ve saygısızlığı kınıyorum.
hakanbehcan
25-04-2008, 22:06
Ancak ben size katılmıyorum. Ben insanların değil devletlerin politikalarından bahsettim. Ülkemizdeki Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının kesinlikle o düşüncede olduğuna inanmıyorum. Bakın demek istediğimi az daha açayım. Bizde Kıbrıs konulu filmelerini seyrederken Türk kızlarına, kadınlarına tecavüz eden Rumları, ege ve savaş konulu filmleri seyrederken tecavüz eden Yunanlıları görürüz filmlerde. Kötü rumlar, kötü yunanlılar, kötü bizanslılar.
Peki sizler hiç merak ettiniz mi rum kesiminde ne tür filmler çevrilmiş ve gösterilmiş. Yunanlar Türklerle ilgili nasıl filmler çevirmiş ve göstermiş yeni nesillerine. Ya Bulgarlar, Ermeniler... Halkı düşmanlığa devlet politikaları zorluyor. En azından bir örnekti. Şimdi, bizim milletimizin üstünlüğü önce insanı insan olarak kabul etmektir. Ancak ben bağımsız bi ülke kalmazdı derken yerle bir etmekten bahsetmedim. Öyle bir söyleme izin vermezdim. O hükümetlerin kurulmasını İngilizler gibi metodlarla engeller, gerekirse AB ye bile kafa tutardım. Tabiki düşman olmayan bir Ermenistana itirazım olmazdı. En azından öyle hayal ediyorum.
Levent Menteşoğlu
26-04-2008, 07:57
Bu olayda tüm dünyadaki Türk düşmanlığının bir uygulamasından başka bir şey değildir. Son yıllarda emperyalist batının bize karşı uygulamaya çalıştığı politikaların sadece küçük bir uzantısıdır.
İzmir'e geldiğinde ayağının altına serilen Yunan bayrağını, bir milleti temsil ediyor gerekçesiyle yerden kaldıran Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK bunlara gereken cevabı 86 yıl önce vermiştir.
Ermenistan'da ve Türkiye dışında yaşayan Ermenilerin bu yaptıkları ne bir ilk ne de son olacak. Çünkü belki bizimle birlikte yaşayıp komşu veya dost edinen Ermeni arkadaşlarımız dışında kalanlar yıllardır sürekli bir başkaları yarafından dolduruşa getiriliyorlar. Çoğu SÖZDE Ermeni Soykırımının nerede ve nasıl yaıldığı konusunda en ufak bir bilgiye bile sahip değilller. Birileri böyle olmuş diyor onlarda buna inanıyor. Arşivleri yok ki bunu doğruluğunu kontrol edilsinler. Ellerinde mevcut -o da nereden gildiği belli olmayan - bir kaç resim. Osmanlı arşivini açalım gelin birlikte tarihçiler kontrol etsin diyorsunuz, hiç ilgilerini bile çekmiyor. Aradıkları gerçekler değil ki... Yönlendirenlerin amacı gerçeklerin ortaya çıkması değil ki. Biz bunu yıllardır yaşıyoruz...
Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmalıydı ki onlara 86 yıl önce verdiği cevabı bügun de verebilsin.
uzmanamele
26-04-2008, 11:13
merhaba
...geçmişte yaşanan hatalar... vs gibi cümleler ermeni diasporasının iddialarını kısmen kabul etme gibi bir sonuç doğurur. tepkimizi ortaya koyarken bunlara dikkat etmek çok önemli, sahnelenen çirkin oyunda bilmeden figüran durumuna düşmeyelim.
küçük topluluklar devlet olabilmek için kendine suni düşman yaratmak zorundadır. dünya tarihi böyle yazılmıştır, diğer devletlerle dost kalmak amacıyla devlet kurulmaz. milletler arasındaki dostluk ilişkisi devletlerin gücüyle orantılıdır. küçük devletlerin düşmanı, büyük devletlerin dostu çokdur. kuzey ırakda barzaninin Türkiye aleyhine sürekli düşmanca politika izlemesinin nedenini düşünün. bu kendince devlet olma çabasıdır.
soykırım iddiası ermenistan halkından çok ermeni diasporasının çirkin oyunudur. ermenistan vatandaşları ise bu oyunda figürandır. bayrak üzerinde yürüme terbiyesizliğine, büyük Atatürk'ün izmire girerken verdiği cevap milletler tarihinde hakkı olan saygın yeri bulamamış olması, bizi yönetme iddiasında olanların en büyük ayıplarından biridir. ermeni hükümetine ve diasporaya gösterilecek tepkide Atatürk'ün "bayrak bir milletin onurudur, o ebediyen yaşar" sözleriyle olmalıdır.
Ferhat Pazarçevirdi
26-04-2008, 12:07
Arkadaşlar, biliyorum ki, çoğumuz bu konuda aşağı yukarı aynı fikirdeyiz.
Sorun ise şu ...
Tüm olaylarda; militarist (saldırgan) bir tutum izlemek kimseye bir avantaj getirmez. Düşünceleriniz keskin olabilir ama Sözde Soykırım'ın yalan olduğunu düşünen Ermeni vatandaşları ve diğer milletleri, bu gibi ateşli düşüncelerle, karşı tarafa teslim etmeyi de tasvip etmiyorum.
Düşüncemizin militarist olacağı zaman ve mekanlar; uluslararası arenalardır.
Ermenistan dışında, üçüncü milletlere (veya devletlere), konu hakkında en ateşli sözleri söyleyelim ve görüşlerimizi sonuna kadar savunalım.
Ermenistan'da yapılan bu tipte çirkin olayları, onların yaptıkları çirkinlikle karşılamaya (tepki vermeye) çalışırsak, işte o zaman kaybederiz. Hazırlanan tuzağa çekilmiş oluruz.
Biz, büyük bir devlet ve milletiz, tepkilerimiz de vakur ve buna uygun olmalı …
Olaylara karşı aldığınız tutum, dünyaya bir mesaj vermeli, Türk milletinin çağdaş yanını ön plana çıkarmalı … Yırtıcı yanını değil …
Bir düşünsenize; Mustafa Kemal Atatürk de böyle yapmamış mıydı zaferi göğüslediğimiz gün İzmir’de ?
Etki şiddetli olunca, tepkinin de şiddetli olması kaçınılmaz olmaktadır, hele hele böyle bir durumda.
Bu hayasızlığı yapanları ciddiye almayarak, adam yerine koymayarak ve değerli arkadaşlarımın dediği gibi çağdaş yanımızı ön plana çıkararak, en uygun cevabı vermiş olacağımıza inananlardanım, bu tutum ile verilen cevap Ermenistan ile birlikte, onlarla bizleri istedikleri çukura çekmek isteyenleredir.
Şanlı bayrağımız için ödeyemeyeceğimiz bir bedel yoktur, o hilal uğruna ne güneşler batmıştır, batacaktır, topraklarımızda gözü olan her ülke bunu zaten bilmektedir, o nedenle bizden çekinirler, ancak az da olsa yırtıcı yanımızın gösterilmesinin , dosta düşmana caydırıcılık adına etki edeceği kanısındayım.
Konuya hassasiyet gösteren tüm üye arkadaşlarıma saygılar sunarım.
parsley2
26-05-2008, 14:35
sayın uzmanamele görüşlerinize aynen katılıyorum.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.