Aktarma [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Aktarma

icetiner
21-05-2005, 20:32
Sorun1:

Kayýtlarýný tuttuðum personelin atama vb.nedenlerle ayrýlmasý halinde bilgilerini (daha sonra ulaþmak üzere) baþka bir tabloya, form üzerinden nasýl aktarabilirim.Nasýl bir kod kullanmam gerekir ?

Sorun2:

MDE dosyasýna çevirdiðim Access dosyasýný, Uygulama dosyasýna tekrar nasýl çevirebilirim.

icetiner
21-05-2005, 23:43
Yardýmlarýnýz için teþekkürler :kafa:

omerceri
22-05-2005, 11:23
sorun 2'yi bilmiyorum
sorun 1 için örnek ekte

icetiner
22-05-2005, 13:34
Teþekkür ederim.Hemen deniyorum.

icetiner
22-05-2005, 19:30
Sevgili Ã?mer bey;

Göndermiþ olduðunuz örnek çok güzel ama hazýrladýðým proðrama uyduramadým.
Þöyleki;

Bir kiþiye ait TC Kimlik numarasý ile iliþkilendirilmiþ yüzlerce kayýt var.
Kaydýrma çubuklarý ile o anda görünür olan personelin tüm bilgilerini
Access'in klasik sil komutu ile silebiliyorum.

Benim bulmayý ümit ettiðim sey ise; farklý bir sil düðmesi ile atama,ayrýlma vb.nedenlerle ayrýlan personelin kaydýný ana listeden silip gidenler tablosuna kayýt etmek.

Aslýnda göndermiþ olduðunuz örnekte bu iþlemi yapýyor ama kod bölümünde hangi bölüm varsa o bölümü aktarýyor.Yeni alanlarý koda eklemek istedim ama baþarýlý olamadým.Umarým anlatabilmiþimdir.

Yeni örnekler gönderirseniz memnun olurum.

icetiner
22-05-2005, 22:54
Ã?mer Bey;

Verdiðiniz örnek doðrultusunda iliþkili bütün kayýtlarý kod'a ekleyerek istediðimi elde ettim. Çok teþekkürler.

icetiner
23-05-2005, 21:59
Evet Yine ben....

Ýþlemi yaptým ama gel görki bilgilerini aktardýðým personelin bütün baðlantýlarýný yani rapor ve sorgularýný, aktardýðým tabloya göre yeniden düzenlemem gerekiyor.Bu da her rapor ve sorgudan iki tane yapýlmasýný gerektiriyor.

Bana farklý bir yapý,düþünce lazým derken atanan personelin kaydýný farklý bir tabloya aktarmak yerine ayný tabloya bir sütun oluþturup ayrýlan personele bir þerh düþmek (Evet/Hayýr,0/1) ve verileri buna göre çaðýrmak.

Düþünceyi kýsmen hayata geçirdim ama ne kadar saðlýklý bilemiyorum.

Þu anki sorun ise ayrýlan personeli ana formda görmemek için uyguladýðým filtreyi proðram açýldýðýnda otomatik uygulamak.Yani þu anda görevde olanlarý görmek için oluþturduðum filtreyi her seferinde ben çalýþtýrmayým.Proðram çalýþtýðýnda otomatik uygulansýn.

Yardým eder misiniz ? :hey:

icetiner
25-05-2005, 21:44
:uyku:

Özel Arama