Tüm Versiyonu Göster : Hangi bilgisayar markası daha iyi sizce ?
hamitcan
12-03-2008, 09:17
Arkadaşlar bir anket düzenlemeye karar verdim. Soru aslında çok kapsamlı. Amacım; dizüstü bilgisayarlar içinde marka ve model olarak hangisinin daha iyi olduğunu tespit etmek. Ama isteyen, masaüstü bilgisayarlar için de fikirlerini beyan edebilirler. Hatta teknik özelliklerinden de bahsedebilirler.
musculus
12-03-2008, 09:21
Bence Toshiba ların tüm modelleri çok sağlam bir çok arkadaşım kullanıyor ve hiç problem yaşamadık desem yeridir.
Hamit Bey tecrübe ve kullandıklarıma göre Toshiba diğerlerinde bir adım daha öndedir.
EKREM1661
12-03-2008, 09:46
Bence de; Dizüstülerde Asus derim, Hem performans, hem de estetik olarak ideal.. Asus'un kendi üretimi Asus Anakartı olması da başka bir tercih nedeni..
Masaüstü PC lerde ise; yerli markalar arasında EXPER olabilir, derim.. deneyim olarak bizzat yaşadım..
hamitcan
12-03-2008, 09:47
Arkadaşlar, ben de üç marka üzerinde takılıyorum. Sony, Toshiba, Hp.
Merhaba..
Hamit Bey, ben Lenovo modellerini de incelemenizi öneririm..
Epey zamandır kendimde kullanıyorum ve çok memnunum.. Bazı modellerinde multimedya özellikleri çok üst seviyede olamamasına karşın, IBM devamı bir marka olmasının getirdiği sağlamlık ve kalite üst seviyede.. Şu ara ülkemiz için geçerli büyük bir zarar politikası uyguluyorlar. Yani rekabet amaçlı zararına ürün satıyorlar.. En son 999 YTL ye Migrosta çok iyi bir modelini satışa çıkarmışlardı..
En azından fiyat-kalite-özellik mukayesesi açısından incelemeye değer diye düşünüyorum..
Saygılar..
Not: Sektörden değilim :)
Hamit Bey kolay gelsin!Benim kulandığım "acer 9420" çok memnunum araştırmakta fayda vardır.Özelikleri şöyle:
İntel Core 2Duo processor T5600(1,83 Ghz,667Mhz FSB, 2 MB L2 Cache)17"inç
WXGA+Acer Crystal BriteLCD
Up to 384MB NVIDIA Ge force Go 7300 Turbo Cache
160GB HDD
DVD-Super Multi double layer(supportDVD"+-"RW)
1GB DDR2
802,11a/b/g wireless LAN
bLUETOOTH 2,0+EDR.
iYİ çALIŞMALAR....
hamitcan
12-03-2008, 12:43
Arkadaşlar, verdiğiniz bilgileri dikkate alacağıma emin olun.
ertugrulyasar
13-03-2008, 13:16
merhaba hamit can ben bilgisayarcı olarak su öneriyi sana sunuyourm diz üstü bilgisayar için ilk basta ne tür iş yapacağına göre değişir grafik ile uğraşacaksan dizüstü bilgisayarı tavsiye etmem sana ama marka olarak hem ucuz hemde sağlam olsun dersen hp ürünlerinden şaşma granti problemi oldugundada başın hiö ağırmaz diğerlerini öneremiyecem destop bilgisayar yanı masa üstü dersen toplama almanı tavsıye ederım markalı bılgısayarlar hazır bılgısayarlrın parcalarını olcukca kalıtesız ve ucuz urunler kulanıyor bunu son kulanıcılarımız hıc fark etmıyor ucuz bılgısayar ozelıgı yuksek olsun dıyorlar ama kalıte onemlı bır asus marka anakart kulanmak var bırde baska bır ucuz urunu kulanmak var sıze şöyle örnek verecek olursam mesmela merceles e 200 ortalama hızı 220 2600 kadar cıkıyor merceles fıyatı ıse 40 50 $ dır ama ben ucuz bir araba alıp özel modifiye ıle mecrlesın yaptıgı hızı yapa bılırm. bu fıyatları ornek olarak verıdım . aynı bılgısayar işi gibi umarım anlata bılmısımdır saygılarımla
hamitcan
13-03-2008, 14:02
Az önce Toshiba(Satellite A200-23U) ve Lenovo(N200) bilgisayar arasındaki farkı gördüm. Toshiba hem ses hem görüntü bakımından çok ileride diyebilirim. Ayrıca Vista özelliklerinin kullanımı açısından farklılıklar da gösteriyor.
Belki şunu söyleyebilirsiniz; iki bilgisayarı aynı kategoride değerlendirmek doğru olmaz. Evet, ben de buna katılıyorum ama sonuç olarak, böyle özelliklere sahip olmayan bir bilgisayarın çok işe yaramayacağını düşünüyorum.
toshba kullananlar çok sağlam olduklarını ve performansta sorun yaşamadıklarını söylüo masa üstünde ise toplama :d .
bencede dizüstü bilgisayar toshiba ben kullanıyorum ve çok memnunum masa üstüne gelince toplama tavsiye ederim.....
hakanbehcan
25-04-2008, 17:02
Sosyetik görünmek için Apple ürünü olan Macbook alın.
Ceo ymuş gibi görünmek için (para bende ya da şirket ödüyor zaten diyorsanız) Sony alın. 10 " civarı olanlardan.
Şirkete aldırıyorsanız sırasıyla Toshiba, Hp, Dell, belki Packard Bell aldırın.
Halktan adamsanız, kendiniz ödeyecekseniz gidin ne alırsanız alın. Üsttekilere öncelik tanıyın.
Masaüstü alacaksanız, vestel, beko, casper, crea, ıvır zıvır almayın. İşyerinize de aldırmayın, günah.
İşyerinde uzun süre açık kalacaksa; Hp, Compaq (zaten HP ile aynı gibi), Dell, IBM, Fujitsu Siemens türünden markalar alın. Donanım yetersiz gibi görünse de sessiz, sorunsuzdur. Kimse de sizi ne bu zımbırtı diye suçlayamaz. İyi kötü arkanızda destek olur.
Ben masaüstü alacağım, iyi kötü donanımdan anlarım derseniz, o zaman masaüstü alın. Ama satıcının sattığını değil, kendi istediğinizi, kendinize lazım olanı. Ne demek şimdi bu?. Anlatayım. Özenle seçin parçalarınızı. Teneke kasalara yönelmeyin, görünüm olsun, marka da olsun. En azından bir Aopen alın kasanızı. Klavye, mouse, evet bunda da seçici davranın. Sizin en çok kullanacağınız aletlerdir bunlar. Kablolu, kablosuz önceden karar verin. Bunlarda da 5 - 10 usd lik zımbırtılara yönelmeyin. Microsoft (sevmem), Logitec gibi bir marka olabilir. Ve Monitör, bence 17 " yeter, fazlası başını ağrıtıyor insanın. Wide Screenlerde 19 " de olabilir.
Bakalım neler yaptık.
Görünen ler tamam. Görünenlerin renkleri uyumlu olsun. Sessizlik önemli. Sessizlik kasanızın sessizliği ile başlar. İçinde kullanılan fanlar, PSU daki fan kaliteli olmalı.
İçine Bakalım,
Benim tercihlerimde, en az önemli olan işlemci. Düşük tutabilirsiniz. Yapacağınız işe de bağlı. Encode/Decode yapacaksanız sizin için önemli.
Devamında Ram. Evet Rami de marka seçmeniz şart. OCZ, Kingston örnek olabilir. Bugün vista için 2 Gb ve üzeri iyi gibi. WinXp varsa hala, 1 Gb yeter.
HDD sessiz, hızlı, ihtiyacınızın 5 katı kapasiteli olmalı. Çünkü bilgisayarın en uzun kullanılan parçası. Ekran Kartı; üzerinde fan var bunun, gürültü yapar. Marka alın mümkünse, hatta fansız olanlarından alın. Oyuncu iseniz; zaten onlar bilir ne alacağını. Oyun ve grafik ile işiniz yoksa çok da önemli değil. Ama O/B tavsiye etmem. Yine de harici alın. Rengi, ekran dalgalanması farkediyor. Kalmadı zaten geriye birşey. Kalanları da para etmiyor, dilediğiniz alın. Hoparlör; tercihiniz. Yanında cep telefonu, telsiz telefon falan deneyin. Cızırtı yapmasın.
hamitcan
25-04-2008, 17:26
Sayın hakanbehcan, teşekkürler, verdiğiniz bilgiler için. Ayrıca, akıcı ve hoş benzetmelerinizle de konuya renk kattınız tekrar teşekkürler. Bahsettikleriniz gerçekten kayda değer bilgiler. Okuyan arkadaşlara da faydalı olacağını düşünüyorum.
erkankamilonas
10-06-2008, 10:59
Eğer notebook'ta grafik ve oyun işlemleride yaparım diyorsanız; Toshiba A200-230'u bir inceleyin.
Şimdi ben derimki marka ile uğraşmak, bilgisayardan anlamayanların işidir. En iyi bilgisayar kendi yaptığın ve ihtiyacına en uygun kombinasyonun olduğu bilgisayardır.
Zira bu aletin içerisinde kullanılan tüm entegresinden, işlemcisne nerdeyse aynı firmalar tarafından üretilen parçalardır. O nedenle masa üstü bilgisayarda en iyisi kendin toplamaktır. Toplayamıyorsan ihtiyacını söyleyip toplatmaktır. :)
Ha bu tartışmayı dizüstüne taşırsak ondada yüzlerce çeişt bulunmakta. Markaya takılmaktansa içinin özelliklerine ve ihtiyaca göre bakmak daha doğru olacaktır. Ha hava atm ak için sony, toshiba birazda abartıya kacarak apple düşenebilirsiniz.
Ben yinede derimki en az 50 marka var illaki ihtiyacınıza uygun bulursunuz. Oda sizin için en ıyı markadır derim.
aliakgul
12-07-2008, 22:02
Bence önce kullanım alanınızı ve bunun için ayıracağınız bütçenin alt-üst sınırlarını belirleyin. Her markanın bu sınırlar içine giren bir modeli mevcut... Ve bunlar arasında her birinin kendince avantaj ve dezavantajları var.İşte kıyaslamayı da buna göre yapın.
Dikkatimi çeken nokta:Bir kaç kişi dışında mesaj yazanların tercihi kendi bilgisayarlarından yana.
Örneğin, ASUS F3F serisi ürünü kullanıyorum.1850 YTL civarında idi aldığımda.Şu an F3 serisi ürünleri 1300-2000 YTL arası fiyatlarla bulabilirsiniz. Ve tüm laptop müşterilerimize bu ürünlerden verdik. Şimdi ben en avantajlısı bu mu demeliyim? Öğretmen iseniz buyrun size bir ASUS verelim. Sorun yaşarsanız para yok... Ancak;örneğin yazılımcı iseniz mutlaka (marka aynı olsa bile) farklı bir model önereceğizdir...
Sözün özü: Kullanım alanına ve bütçeye göre pc...
Skorpiyon
12-07-2008, 22:07
Şahsen, eğer masaüstü alıyorsanız ihtiyacınızı karşılayacak orta halli bir makine yeterli olur. Yok dizüstü alacağım derseniz ileride parça özelliklerini yükseltmek problem oluşturabileceğinden biraz para vermekten kaçınmayın derim. Marka olaraksa Sony'yi tavsiye ederim.
Şahsen, eğer masaüstü alıyorsanız ihtiyacınızı karşılayacak orta halli bir makine yeterli olur. Yok dizüstü alacağım derseniz ileride parça özelliklerini yükseltmek problem oluşturabileceğinden biraz para vermekten kaçınmayın derim. Marka olaraksa Sony'yi tavsiye ederim.
Artık dizüstü bilgisayarlarda da, parça güncelleme imkanları mevcuttur.
yakup123
29-09-2008, 14:19
sony dıyorum baska bıse demıyorum arkadaşlar
8 seneden beri dizüstü bilgisayar kullaniyorum. masallah simdi kadar hic bir ariza cikmadi. (Gericom) .Burada kullanilmasi cok önemli. Tabii normal bilgisayarimda 14 sene oldu. pek islem olmuyor ama yazi islerinde kullaniyorum.
bakarsan bag olur bakmazsan dag olur , misali
Ortalama bir fiyat düşündüğünüzden hareketle;
Laptop = Toshiba
Masaüstü = HP derim.
kelkitli
18-07-2009, 18:20
Sony VAIO iyi, ancak fiyatlar biraz yüksek.
Vallahi ben toplama bilgisayar kullanıyorum ama herhalde markalı kullansaydım dell markasını kullanırdım herhalde.
Hamit Bey kolay gelsin!Benim kulandığım "acer 9420" çok memnunum araştırmakta fayda vardır.Özelikleri şöyle:
İntel Core 2Duo processor T5600(1,83 Ghz,667Mhz FSB, 2 MB L2 Cache)17"inç
WXGA+Acer Crystal BriteLCD
Up to 384MB NVIDIA Ge force Go 7300 Turbo Cache
160GB HDD
DVD-Super Multi double layer(supportDVD"+-"RW)
1GB DDR2
802,11a/b/g wireless LAN
bLUETOOTH 2,0+EDR.
iYİ çALIŞMALAR....
Bende acer 874g32 model laptop kullanıyorum. çok fazla ısınma sorunu yok daha hiç servise gitmedi. Tavsiye ederim.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.