TMMOB Çevre MÜhendİslerİ Odasindan Bİr Mesaj [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : TMMOB Çevre MÜhendİslerİ Odasindan Bİr Mesaj

Zeki Gürsoy
12-02-2008, 13:18
Hesabıma gelen bir mesajı paylaşmak istiyorum..

> TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASINDAN BİR MESAJ
>
> Türk Telekom, Arap'ın.
>
> Telsim İngiliz'in.
>
> Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
>
> İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .
>
> Araç muayene işi Alman'ın.
>
> Başak Sigorta Fransız'ın.
>
> Adabank Kuveytli'nin.
>
> İETT Garajı Dubaili'nin.
>
> Avea Lübnanlı'nın.
>
> Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık..
> Ermeni...)
>
> Rakı , Amerikalı'nın.
>
> Finansbank Yunanlı'nın...
>
> Oyakbank Hollandalı'nın.
>
> Denizbank Belçikalı'nın.
>
> Türkiye Finans Kuveytli'nin.
>
> TEB Fransız'ın.
>
> Cbank İsrailli'nin.
>
> MNG Bank Lübnanlı'nın.
>
> Alternatif Bank Yunanlı'nın.
>
> Dışbank Hollandalı'nın.
>
> Şekerbank Kazak'ın.
>
> Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
>
> Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
>
> Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
>
> Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nı n.
>
> Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
>
> Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
>
> İzocam, Fransız'ın.
>
> TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
>
> Demirdöküm Alman'ın.
>
> Döktaş Fransız'ın.
>
> Süper FM Kanadalı'nın.
>
> Hepsi TÜRKtü.
> Sadece 4.5 yıl önce.
> Çok önemli....ASIL DEGERİ 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9 MiLYAR VEYA
> 9 MiLYON DEGiL 9 TRiLYON DOLAR... ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA KAPATACAK.YAZIKLAR OLSUN....KAPTIRANA, VERENE SUSUP SEYREDENE....ALTI USTU BIR MAIL GONDERMEKLE BU İŞ OLMAZ DİYE DÜŞÜNMEYİN LÜTFEN. VATANINI SEVEN HERKESE GÖNDERELİM, HEPİNİZİN BİLDİĞİ GİBİ ETİBANK öZELLESTİRİLECEK.. (VE ALICISI AMERIKA :-) VE BOR İŞLETMELERİ ETIBANK BÜNYESİNDE. KONULAN FİYAT 40 MİLYON $. LÜTFEN BİR DAHA OKUYUN VE LÜTFEN HERKESE İLETİN... YASADIĞIN DÜNYAYI SORGULAYAMIYORSAN, BARI ÜLKENİ SORGULA.....
>
> Önemli! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ..
>
> Borla çalışan araba üretildi, Türkiye kiskacta. Arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti.Turkiye, dünya rezervinin yüzde 70`ine sahip ve uluslararasi teroristler Türkiye uyanmadan bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor.Bu maili çoklu yollayarak en azindan bir toplum bilinci oluşmasina yardim edebiliriz...ya da direkt silin..
>
> TMMOB
> ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI
> İSTANBUL ŞUBESİ

uzmanamele
12-02-2008, 13:32
merhaba
40 milyon $ fiyata bazı büyüklerimizin komisyonu dahil değil. okadar ucuza gideceğini sanmıyorum.
bu bilgi notu biryana, etibank'ı blok satışla bir yolunu bulur satarlar. halka arz yoluyla satılırsa değeri 10a 100e katlayacaktır tabiiki ama o zaman kim birilerine yalakalık yapmış olacak?
etinank'ın banka kısmının satışı herneyse ama iştiraklerinin satışı bor madeni düşünülürse vatana ihanet değilde nedir?
okadar girmeye çalıştığımız bir AB ülkesinde, butür iştiraklerin yabancıya satılamayacağına dair kanunları görmüyorlar mı!?
küresel sermaye sınır tanımıyor ama bu sermayeler AB ülkelerinin (son dönemde girenler hariç) hiç birinde böyle bir kurumu bırakın almayı satışı için teklif vermeye dahi cesaret edemezler.
inanmayan fransa örneğinde hangi iştiraklerin (özel sektör dahil) yabancılara satılamayacağına dair kanunlara bir baksın.

uzmanamele
12-02-2008, 13:43
merhaba
40 milyon $ fiyata bazı büyüklerimizin komisyonu dahil değil. okadar ucuza gideceğini sanmıyorum.

iddia havada kalmasın,
citibank'ın 1.000.000.000$ (1 milyar ABD doları) tutarındaki vergi borcunun maliye bakanının yazılı talimatıyla nasıl silindiğini araştırın.

EKREM1661
14-02-2008, 19:21
Sn anemos tarafından foruma taşınan bu konu; çeyrek asırdan beri, halen zihinlerde bir standarda oturmayan ve fikir bulanıklığı içerisinde süregelen bir konu…
Sn.anemos olayın ekonomik boyutunu, Sn.uzmanamele'de rant yönünü ele almış iken, ben de teknolojik yönüne değinmek istedim..

Özellikle entegre kuruluşlar gelişme sürecinde, teknoloji transferiyle başlayıp, belli bir sermaye ve bilgi birikiminden sonra teknoloji üreten ve geliştiren hale geldiği muhakkak.. Ancak, bir kuruluş yabancı sermayenin elinde ise, bu kuruluşun teknolojik arayışları da yabancı kontrolünde olmuş oluyor.. Yabancı kontrolünde olan teknolojiye ne derece güvenilir… Bunun için belirleyici rol oynayan entegre kuruluşların yabancılarla özelleştirilmesini ben de uygun görmüyorum...

Nitekim bu durum F16 projesi sürecinde çok bariz gözler önündeydi, mekanik parçaların üretiminde sorun yoktu, ne zaman ki G.K.mız yazılımların yüklü olduğu chip setlerin üretimine sahip olmak isteyince ve buna asla sahip olamayacağımız anlaşılınca, bununla ilgili bilgi üretim şirketi kuruldu ve bir hayli yol alındı… Sonrası da malum..Arkasından aselsan ve isparta hadiseleri cereyan etti.
Nitekim bu konu ile ilgili bilgiler sayın Yurttaş tarafından izahatlı olarak foruma taşımış idi…

zafer
14-02-2008, 19:54
Merhaba

"....ASIL DEGERİ 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9 MiLYAR VEYA
> 9 MiLYON DEGiL 9 TRiLYON DOLAR... ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA KAPATACAK.YAZIKLAR OLSUN....KAPTIRANA, VERENE SUSUP SEYREDENE.."

.
Böyle ucuk kaçık söylevler antipatik oluyor. başkalarının işine yarıyor.

Özel Arama