Tüm Versiyonu Göster : Sevgili Emektarlar ve üstadlar
cerciguler
10-05-2005, 17:27
Ã?ncelikle Hepiniz süpersiniz,
Sayýn Hüseyin Bey,Leventm Bey,Cako Bey,Sayýn xxrt Bey,Sert çýkýþlarý olsa da Danersin Bey,ve adýný burada ifade edemediðim için binlerce kez özürlerimi sunduðum diðer arkadaþlar hepiniz gerçekten de süpersiniz.
Sizlerden bir istirhamým olacak,
Bana ve benim gibi bir çok arkadaþa önerebileceðiniz makrolar/vba için basit anlatýmlý ve öðretici kitaplar ve kaynaklar varmý?
Tekrar yinelemek isterim ki bir çok arkadaþýn da dediði gibi,site müthiþ öðretici ancak bazen sorulan sorularýn yanýtý gelmiyor ve saatlerce forumda yaptýðým araþtýrmalarda netice vermeyince acaba çok mu þey istiyoruz diye bir düþünceye giriyorum. - ki herkesin iþi gücü var,vakit ve imkanlar el vermeyebilir.Ayný þekilde tezatlýðýda belirtiyim,az bilgime raðmen günlerce uðraþýpta çözemediðim acenta proformasýný burda sizler ve bilgileriniz sayesinde çözdüm.Umarým ne demek istediðim anlaþýlmýþtýr.
Ayrýca forumda gezerken bir öneri okumuþtum tam hatýrlamýyorum hangi arkadaýmýzýn dediðini (o yüzden özür dilerim) mesela yönlendirilen sorular için "cevaplandý" - "cevap bekliyor" "hala berkliyor" :) gibi eklentiler yaparak sorulan sorularýn cevaplanma seviyesi yükseltip forumu daha da cerimli hale getirebileceðimiz kanaatindeyim.
Bu uzun ve sýkýcý yazýyý okuyon,yorumlayan herkese Saygýlarýmý sunarým,
Cengiz ÇERÇÝGÜLER
birol_mumcu
10-05-2005, 17:52
ayrýca
"örnek çalýþmalar ve linkler" baþlýðý altýnda daha farklý linkler de bulacaksýnýz :keyif:
Levent Menteþoðlu
10-05-2005, 18:00
Sn cerciguler
Keþke isim belirtmeseydiniz, sözleriniz daha anlamlý olurdu,böyle bir isim listesi yapmaya kalkarsanýz çok kýymetli bilgilerini bizlerden esirgemeyen deðerli arkadaþlarýmýzdan birini unutabilirsiniz ki buda haksýzlýk olur. Ben hem soru soran hemde cevap veren tüm üyelerimizi bu paylaþýmýn dýþýnda tutmuyorum,çünkü biri olmadan diðerinin olamayacaðý aþikardýr.
bazen sorulan sorularýn yanýtý gelmiyor
Forumda sorulan sorularýn neredeyse tamamýna cevap veriliyor, cevapsýz kalan sorularý incelerseniz,ya ne istendiði tam olarak ifade edilememiþtir yada "bana bir stok programý yapýn" tarzýnda kimsenin bununla uðraþabilecek vaktinin olmadýðý çok geniþ kapsamlý sorulardýr. Tüm arkadaþlarýn bu iþi sadece gönülllü olarak yürütmeye çalýþtýðýný ve ilgilenmesi gereken bir iþleri olduðunuda lütfen unutmayýnýz.
saatlerce forumda yaptýðým araþtýrmalarda netice vermeyince acaba çok mu þey istiyoruz diye bir düþünceye giriyorum.
Böyle bir düþünceye kapýlmanýza hiç gerek yok,eðer sorunuz çok kapsamlý bir çalýþmayý gerektirmiyorsa mutlaka cevap verilecektir. Belki bizlerin bir hatasýdýr, biz üyelerimizi çok hýzlý cevaplar vermeye alýþtýrdýk. Bunun sürekli olmasýnýn zor olduðunu takdir edersiniz. Ama forumda araþtýrma yaptýðýnýzý belirterek çok güzel bir konuya deðinmiþsiniz, arama motoru maalesef çok fazla kullanýlmýyor.
Son olarak þunu belirtmek istiyorum,sorusuna cevap gelmeyen üyemiz lütfen öncelikle bunun sebebini sorusunu tekrar inceleyerek arasýn,sonra daha da detaylandýrarak tekrar sorsun.
Not:Kitap konusunda sanýrým yardýmcý olacak arkadaþlar çýkacaktýr. Ayrýca arama motorunda kitap kelimesi ile arama yapmanýzý öneririm.
danersin
10-05-2005, 18:06
Sert çýkýþlarý olsa da Danersin Bey,
:eek:
Þimdi sert çýkmak neymiþ görürsünüz. Bu iþ kitap alýp okumakla öðrenilmez. Çok samimi söylüyorum bunu. Evet ihtiyacýný duyarsýnýz kitabýn. Almayýnda demiyorum elinizin altýnda bulunsun bir yada iki tane ama asýl öðrenme yolu bir AMAÇ olmasý ve yapacak PROJE olmasý ve biraz da ACI çekmek. :hiho:
Bu konuda uzun uzun yazmak istiyordum ama bir türlü fýrsat bulup yazamýyorum. Ã?ncelikle niçin VBA öðrenmek istediðinizi iyice netleþtirin. Amacýnýz ne. Ýþyerinizdeki iþleri daha kolay halletmek mi, hobi olarakmý, eþe dosta program yapýp hava atmak mý yoksa ticari olarak bundan birþeyler kazanabileceðiniz düþüncesimi. Bunu iyice oturttuktan sonra sizin için neyi ne kadar öðrenmeniz gerektiðini tespit etmek önemli. API'lerle uðraþmanýza deðermi, Class Module ile nesne yaratma sizin projenize ne katar, XML teknolojisini nerde nasýl kullanabilirim, database'le ADO ile çalýþmaya ihtiyacým varmý..
Neyse çok uzattým gene, bu arada yazacaklarýmýn bir kýsmýný Levent bey yazmýþ, sildim. Hadi istediðiniz olsun , buyrun bildiðim kadarýyla kitaplar.
Ýncelediðim Kitaplar :
Ã?mer Baðcý- Ýleri Düzey Excel
Makro kýsmý çok doyurucu deðil ama fonksiyonlar ve Excel'in geliþmiþ araçlarý için oldukca iyi
Sistem Yayýncýlýk - Makrolarla Excel
(Aslýnda çok iyi idi ama Eski olduðu için artýk tavsiye etmem)
Peter G. Aitken - VBA Office 2000-XP Geliþtirme Kýlavuzu
VBA'yý tüm ofis araçlarý ile kullanmak istiyorsanýz ve mantýðýný anlamak için güzel bir kaynak.
Arkadaþ yayýnlarý - MO Excel 2003 Programlama Enine Boyuna
Doðrudan Excel Makrolarýný anlatýyor, Hem çok yeni ve hem adý gibi enine boyuna olmasý yönünden çok iyi,
cerciguler
11-05-2005, 12:11
Merhaba Arkadaþlar,
Bu kadar tepki alýndýysa (olumulu ve olumsuz) demekki dediklerimde doðruluk payý varmýþ,neyse genede teþekkür ederim,ama muhtemelen anlatýlmak istenileni ya anlatamadým yada anlamak isteyen arkadaþlar var,
Sayýn leventm Bey çok teþekkür ederim,ismini sayamadýklarým için zaten özürlerimi sunmuþtum.ancak hemen altta ne anlatmak istediðim görünüyor zaten.Ayrýca benim dediðim bir paket program yapýlmasý anlamýnda deðil bunu yapmada yol göstermek için yardým edilmesi
Sayýn Birol Bey,size de çok teþekkür ederim,Mailinizi bekliyorum
mail adrresim : cccerciguler@hotmail.com
Yorumlarýnýzý bekliyorum,
Saygýlarýmla,
Cengiz ÇERÇÝGÜLER
danersin
11-05-2005, 12:36
Bu kadar tepki alýndýysa (olumulu ve olumsuz) demekki dediklerimde doðruluk payý varmýþ,neyse genede teþekkür ederim,ama muhtemelen anlatýlmak istenileni ya anlatamadým yada anlamak isteyen arkadaþlar var,
Cengiz bey bu cümle ne maksatla kurulmuþ bir cümle? . Size olumsuz tepki veren kim? Ne ile ilgili doðruluk payý var yazýnýzda.? Sizin ilk mesajýnýzda 1 tane mesaj yokmu?
Bana ve benim gibi bir çok arkadaþa önerebileceðiniz makrolar/vba için basit anlatýmlý ve öðretici kitaplar ve kaynaklar varmý?
Buna 3 kiþi cevap yazmýþ. Levent bey genel forumla ilgili, Birol bey kitap yollamýþ, bende doðrudan sorunuza cevap yazmýþým. Diðer iki kiþiye teþekkür ettiðinize göre burada "anlamak istemeyen arkadaþlar" bir ben kalýyorum. Kitap sorduysanýz cevapladým , baþka anlayacak ne var yazýnýzda? Neyin yorumunu bekliyorsunuz? Ne demek istediðinizi biraz daha açarmýsýnýz.?
Size sadece soru sordum ama bunuda sert çýkýþ anlamazsýnýz umarým.
cerciguler
11-05-2005, 13:13
nema problema danersin bey sizi adýnýzý zikretmediðim için özür dilerim pardon,size de teþekkür ederim. önerdiðiniz kitaplara bakýcam
Saygýlar,
serdar45
11-05-2005, 13:49
yaklaþým tarzýyla ilgili yazýma birkaç gün bu foruma tenezül ederseniz yanýlmýþým diyceksiniz diye yazmýþtýnýz hiç yanýlmamýþým insanlarý küçük görmekten baþka birþey yok yazýkki insanlarda size gereken cevabý veremiyor
danersin
11-05-2005, 13:58
Hah þöyle , bir daha olmasýn.:)
Aman yanlýþ anlamayýn yukarýdaki takýlmam falan þaka. Bazen böyle genel baþlýklarýn açýlmasý iyi oluyor, bizde içimizi döküyoruz.
Ama öðrenme süreci ile ilgili dediklerim gerçek düþüncelerim. Eðer kafaya koyan arkadaþlar varsa öðrenmeyi, doðrudan altýnda boðulacaklarý programlar yerine zevk alacaklarý küçük þeyler yapmaya çalýþsýnlar, yada ellerinde proje yoksa burada her gün bir iki soru cevaplamaya çalýþsýnlar. Daha önce cevaplanmýþ olmasý da önemli deðil.
Bu konuda soru cevaplayan diðer arkadaþlarýnda ayný þekilde düþündüðünü sanýyorum. Bazen öyle sorular oluyorki aslen saçma gözüken, veya benim hep baþka þekillerde çözmeye alýþtýðým sorunlara illa bir çözüm arayanlara çözüm bulurken bende kendim için pratik þeyler keþfediyorum.
Birde anladýðým kadarý ile çok az kiþi Object Browser'ý etkin olarak kullanýyor. Oysa hemen herþey en kýsa þekilde elinizin altýnda.
Sn. isakarakus'unda yoðun katkýsý ile Excel Dersane'mizde gitgide zenginleþiyor ve eminim kýsa sürede bir kitap büyüklüðüne sýðmayacak bilgi ile donatýlmýþ olacak orasý.
Bölük pörçük oldu düþüncelerim ama bir konu daha var bazý arkadaþlarýn hataya düþtüðü. Evet Excel'le hemen her þey yapýlýr ama yapýlmalý mý? Bazý þeyleri yapsanýzda kullanýþlý olmaz.
Yine ne zamandýr söyleyeceðim bir konu daha var. Bu eleþtiri alabilir ama neyse. Excel'de yazmayý düþündüðünüz bir kod %99,9 daha önce birileri- hatta pek çok kiþi tarafýndan yazýlmýþtýr. Onlarca yabancý forum'uda takip ettim zamanýnda orjinal bir kod ayda yýlda bir görürsünüz. Zaten sýralama, mükerrer kayýtlardan kurtulma vb pek çok temel VB programcýlarý tarafýndan yýllarca önceden yazýlmýþ, kimse Amerika'yý yeniden keþfetmiyor. Kodlarda deðiþkenleri deðiþtirip, arasýna süs mahiyetinde bir þeyler ekleyip kodu kendisine veya birilerine maledenleri anlamýyorum. Mesela geçen Excel'den hesap makinesi nasýl çaðrýlýr kodunun altýnda kaynak olarak bir isim yazýlmýþtý. Yazan arkadaþýn iyi niyetli olduðunu biliyorum, ben yazmadým demek için belirtiyor. Ama zaten bunu yazmanýn iki yolu var. Bu durumda bende hesap makinesi çaðýrdýðýmda Excel'den bir kaynakmý göstermeliyim, yada VBA'da olmayan bir yol keþfetmeliyim. :) . Ama bir uygulama yapýp koyarsýnýz ve bunu ben yaptým dersiniz.
Çok uzatmýþým ve daðýtmýþým kusura bakmayýn. Dedim ya böyle baþlýk açýlmasý bazen iyi oluyor.
Kolay gelsin.
Hain danersin.
Insan duzgun yaklasir.
Ne o öyle "bööö" diye?
Bisey degil de çoluk çocuk var, korkuyor.
Arkadaþlar burada insanlar paylaþým için biraraya geliyor.Kimse kimseye birþey göstermek veya yardým etmek zorunda deðil ve kimsenin de kimseye kýzma veya olumsuz yönde kýrýcý eleþtiri yapmaya breysel olarak hakký yok.Bu benim için de ayný sýradan bir üye içinde aynýdýr.Burada bir tepki ile karþýlaþýyorsanýz ilk önce forum kurallarýna bakýn ve ona göre gösterilen tepkileri yargýlayýn.Burada kimseye hakaret edilmez ilk günden beri bu forumun yönetimindeyim ve kimse hakkýnda forum kurallarý dýþýnda haraket edenler hariç olumsuz yazý yazýlmamýþtýr.
Bu tür soylemler soyleyen arkaþlarýmýz için her defasýnda bu forumdan faydalandýðýný inandýklarý sürece burada durmalarý aksi durumda burda durup insanlarýn huzurlarýný kaçýrmamalarýný istiyorum.Bu da benim diðer bütün üye arkadaþlar gibi hakkýmdýr.Bu isteðim Moderatör olduðum için deðil huzurlu bir ortam istediðim içindir.
Saygýlar.
danersin
11-05-2005, 14:10
@serdar45'in mesajý ben mesajý yazarken geldiði için görmemiþim, mesajýnýzý anlamadýðýmdan sizide paylayacaktým Alpen Bey.
Sn. Cengiz Bey bizim kötü niyetli olmadýðýmýzý bilecek kadar forumda vakit geçirdiði için þaka yapmýþtým biraz ve gördüðünüz gibi arkasýndan hemen belirttim.
@serdar45 burada gereken cevaplarý kiþiler kendi verebilir, kaybedecekleri bir þey yok bundan. Sizin herkese avukatlýk yapmak gibi bir misyonunuz olduðunu sanmýyorum bu forumda. Onun dýþýnda istediðinizi düþünmekte serbestsiniz.
sn serdar45 size katýlmýyorum ben bu forumda birkaç gündür çok þey öðrendim bir kiþi için bunca emeði geçen insaný yabana atmayalým lütfen
serdar45
11-05-2005, 14:21
@burcin çok þey öðrenmiþ olabilirsiniz ben herkes için konuþmuyorum sizinde gördüðünüz gibi bir kaç kiþi ayrýca siz niye avukatlýk yapýyorsunuz
sn serdar45 amacýnýz nedir ben kimsenin avukatlýðýný yapmýyorum belki haklý olabilirsiniz ama bu foruma saygýlý ve seviyeli yanýt veren arkadaþlarýda ayný kefeye koyuyorsunuz
Tarkan VURAL
15-05-2005, 16:34
Sayýn danersin demiþki: ... asýl öðrenme yolu bir AMAÇ olmasý ve yapacak PROJE olmasý ve biraz da ACI çekmek. :hiho:
Sayýn danersin ile ayný düþünceleri paylaþýyorum. Daha önce bu konuda birisine ben de sert çýkýþmýþtým tekrar özür dileyerek devam etmek istiyorum.
Soru soran arkadaþlarýn bir kýsmýnýn, sanki bu iþi öðrenmeye çalýþmaktan ziyade nasýl olsa yapan biri olur düþüncesiyle iþ yaptýrmak niyetlerinin olduðunu hisseder gibiyim. Bilgi paylaþmak çok güzel bir duygu, hele de verdiðiniz bilginin karþý taraftaki kiþiye yararlý olduðunu anladýðýnýz yada duyduðunuz zaman insana daha da haz ve gaz veriyor. Sorusu olan arkadaþlara gördüðüm kadarýyla %95 herkes yardýmcý olmaya çalýþýyor.
Buradan da, sorulan sorularýn açýklayýcý olmasý cevapsýz kalmayacaðý neticesini beraberinde getiriyor.
Ben soruyu dosya içinde gönderen arkadaþlara birazcýk kýzýyorum çünkü alacaklarý cevaplar da dosya içerisinde çalýþýr durumda olduðundan öðrenme duyularý yerine hazýrý çalýþtýrma duyularý körükleniyor gibi geliyor bana.
Alýnan cevaplarý çok ayrýntýlý inceleyip hatta belki de kaðýda yazdýrýp (henüz amatörler için söylüyorum) oradan okuyarak kendi kendinize yazmanýzýn, kodlara olan aþinalýðýnýzý daha da arttýracaðýna eminim.
Emek ve zaman harcayýp sorulara veya problemlere çözüm bulan, bulmaya çalýþan, bildiklerini kýskanmayan, paylaþmaktan zevk alan, reyting yapma gibi düþünceleri olmayan, mutevazi davranan tüm arkadaþlara saygýlarýmý sunuyorum.
Saygýlarýmla;
Tarkan VURAL
birol_mumcu
17-05-2005, 10:56
maþallah
kurtlar ýnýzý döktünüz yine yoðunluktan bay geldi anlaþýlan :mrgreen:
iþ peþinde koþmaktan uzak kalýyorum.
eeeee insanýn kendi iþyerinde çalýþmasý baþka oluyor tabii :keyif:
ara sýra böyle kzgýnlýklar için yazýþma baþlýðý açýlsa nasýl olur acabaaa :? :hiho:
kolay gelsin
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.