Yazıcı sorunu [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yazıcı sorunu

dyrbkr
09-05-2005, 20:11
Selamlar

Dos ortamında çalışan bir paket programım var onun çıktılarını dos altından alıyorum. Pinli yazıcı ile alırken sorun yok fakat püskürtmeli yazıcı ile 80 kolon olarak alıyor ( mod lpt1: 132 ) komutu ile yazıcının 132 ye çıkmasını sağlıyamıyorum. Dos altında çalışan bir program bunu püskürtmeli yazıcıdan almam mümkünmü.?

Teşekkürler

behcet
09-05-2005, 21:30
hp yazıcılar için, deskjet diye bir proğram hatırlıyorum. Bunu xp de iken dos altında çalışan proğramlarımın yazıcı çıktısında kullanıyordum. İnternetten bulabilirsiniz. install ettikten sonra, c:\deskjet klasörüne girerek ayarlarını değiştirebilirsiniz. Yalnız lpt1 den bağlanmanız lazım, usp yi tanımıyor.

dyrbkr
15-05-2005, 15:13
teşekkürler

mustafa golek
18-07-2005, 16:03
merhaba panasonıc kx-p1150 yazıcım var yazıcıyı IBM proprinter olarak başka bir makinede kuruyor ve çalıştırıyorum ancak benim makinede çalışmıyor .kuruyorum deneme sayfası yazdır diyorum yazmıyor.
sorun çözücüden yardım aldım yinede çözülmüyor .
sayfa yazdırılanıyor ve kağıt yok hatası variyor.
sorun ne olabilir.
ÇOK ACİL CEVAP VERMENİZİ ARZ EDERİM...işler serildi çalışamıyorum...
lütfen yardım edin yoksa kafayı yiyicem... :eek:

SAYGILI
18-07-2005, 18:13
kesin diyemiyeceğim ama büyük bi ihtimalle senin makinada panasonic yazıcının drriver i yüklü değil onu kurman gerek onu nereden bulurum dersen internetten indirebilirsin heralde ama site adresi bilemiyorum googleden aratabilirsin

mustafa golek
23-07-2005, 17:20
teşekürler saygılı......
:hihoho:

Mahmut Bayram
23-07-2005, 19:44
http://list.driverguide.com/list/index.html
adresine bir gözat istersen

Özel Arama