Tüm Versiyonu Göster : İnternet Bankacılığı ne kadar güvenli
EKREM1661
03-01-2008, 11:23
Arkadaşlar... önce hepinize selam olsun..!
Bir çoğumuzu ilgilendiren internet ortamında banka güvenliği konusunda bilgi ve görüş alma maksadıyla ilgili konuyu foruma taşıdım...
Kurumumuzda, bir arkadaşımızın banka hesabından parası boşaltılmış, bankaya yaptığı müracaat sonunda; banka yetkilileri: " Filan ilden şu nolu ATM makinesinden paran çekilmiş.." neden olarak da, "MSN ile internet banka hesabını (ikisini aynı anda) açık bulundurduğundan şifreni msn yolu ile kaptırmışsın" denmiş..
Bu gerçekten de böyle mi.. veya daha başka yollara mı başvuruyorlar.. Bilmemiz gereken başka türlü tedbirler olabilirmi..
Levent Menteşoğlu
03-01-2008, 12:06
Arkadaşlar... önce hepinize selam olsun..!
Hepimizi ilgilendiren bir güvenlik konusu hakkında sizlerden bilgi ve görüş alma ihtiyacı doğdu..
Kurumumuzda, bir arkadaşımızın banka hesabından parası boşaltıldı. Bankaya yaptığı müracaat sonunda; banka yetkilileri: " Filan ilden şu nolu ATM makinesinden paran çekilmiş.." neden olarak da, "MSN ile internet banka hesabını (ikisini aynı anda) açık bulundurduğundan şifreni msn yolu ile kaptırmışsın" dendi..
Bu gerçekten de böyle mi.. veya daha başka yollara mı başvuruyorlar.. Bu konu hakkında ne dersiniz.. Bilmemiz gereken ne tür tedbirler almamız lazım..
İnternet bankacılığını yoğun olarak kullanan biri olarak böyle bir ihtimal olduğunu düşünmüyorum. Bugün alınan güvenlik tedbirleri işi basit bir şifrenin ötesine geçirmiştir. Bugün bir internet şubesine girdiğinizde kullanıcı adı ve parola dışında birde sms ile gönderilen şifre uygulamasıda yapılmaktadır. Ayrıca internet şubesi ile bankamatik şifresininde bir bağlantısı yoktur.
EKREM1661
03-01-2008, 12:23
hocam, dediğiniz gibi.. bende pek ihtimal veremediğim için konuyu size taşıdım.. kimbilir o kişi bir yerde bir açık vermiştir, diye düşünüyorum..
teşekkürler, leventm hocam...
Merhaba
Bende internet bankacılığını, neredeyse ilk zamanlarından beridir yoğun olarak kullananlardanım.. Şimdiye kadar başıma böyle bir olay gelmedi çok şükür. Ama yine de temkinli olmak lazım diye düşünüyorum. Yakın zamanda bir dostumun hesabını boşalttılar. Nedeni; kablosuz modem!
Mağdurlar birleşip dernek bile kurmuşlar..
http://www.sanalbankamagdurlari.com/
EKREM1661
03-01-2008, 13:02
teşekkürler sayın Taruz..! verdiğiniz link, bilgilenme açısından çok yerinde..
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.