Tüm Versiyonu Göster : access +excel baðlantýsý
ahmet114
02-05-2005, 13:15
merhaba benim sorum þu excelde bir maaþ programý buldum...maaþ programý excelin visula basic kodlarý ve formlarý oluþturularak yapýlmýþ....ben bunu biraz daha geliþtirip access ta yapmak istiyorum bu exceldeki formun kodlarýný acess desteklermi yada bu excel formu ile access formu arasýnda bað kurabilrimiyim.teþekkür ediyorum...
not: excel ile basit data alýþveriþini biliyorum...benim burda ne sormak istediðimi umarým anlamýþtýrsýnýzdýr.
slm;
desteklemez diye tahmin ediyorum..Þöyle ki; kodlarýn içeriðine baðlý.. nesnelerin isimleri bir yana access de direkt veritabaýnýn içinde olduðunuzdan bir data base baðlantýsý gerekmez. halbuki excelde conntection denilen bir tür kodlar bir databaseden yardýmý ile verileri çekebilir yada deðiþtirebilirsiniz. eðer database ( ham verilein olduðu alaný kast ediyorum) excell sheet ise bu kez acces bunlarý görmeyeceðinden yine sizi çok üzecektir..
kýsacasý access bilginizin düzeyini bilemiyorum ama sýfýrdan yazsanýz daha çabuk biter diye tahin ediyorum ...
ahmet114
09-05-2005, 08:20
dostum onlarý bende biliyorum.....benim anlatmak istediðimle senin yazdýðýn farklý þeyler neyse yinede saðol
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.