Tüm Versiyonu Göster : Delete komutu (select ile görüntülenen verileri delete ile silmek)
Mahmut Kök
19-10-2007, 20:25
Set DST = DBS.OpenRecordset("SELECT * FROM BILGI1 WHERE ADSOYAD like '*" & textbox1.text & "*'")
şeklinde görüntülediğim verileri
Set DST = DBS.OpenRecordset("DELETE FROM BILGI1 WHERE ADSOYAD like '*" & textbox1.text & "*'")
şeklinde silmeyi denedim ama olmadı. İnceleyebildiğim örneklerde like komutu yok; bu like komutu ile veya where sonrasında birden fazla ölçütle olmaz mı acaba? Bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
Sayın mesleki,
Set DST = DBS.OpenRecordset("DELETE FROM BILGI1 WHERE ADSOYAD like '%" & textbox1.text & "%'")
Şeklinde deneyin.
Mahmut Kök
19-10-2007, 21:04
Sayın modalı, söylediğiniz şekilde denedim yine olmadı. Geçersiz işlem diyor 3219 hatası veriyor. Dao kullanarak veritabanı bağlantısı kurdum. Joker karakter olarak * kabul ediyor. Zaten veri sorgulamada sorun çıkmıyor; ama aynı esaslarla silmek istediğimde hata veriyor.
Acaba dao, sql'de DELETE komutunu desteklemiyor mu?
Sayın mesleki,
Kodları ne şekilde kullandığınızı bilmiyorum ancak bir de şunu deneyin:
Set DST = DBS.OpenRecordset("SELECT * FROM BILGI1 WHERE ADSOYAD like '*" & textbox1.text & "*'")
if not DST.eof then
DST.delete
end if
İyi çalışmalar
Mahmut Kök
19-10-2007, 21:31
dbs.Execute ("DELETE FROM BILGI1 WHERE ADSOYAD like '*" & TextBox1.Text & "*'")
ile çözdüm. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Mahmut Kök
20-10-2007, 10:45
dbs.Execute ("DELETE FROM BILGI1 WHERE ADSOYAD like '*" & TextBox1.Text & "*'")
yukarıdaki şekilde DELETE * olmadan, sadece DELETE FROM... şeklinde işlem yapılınca sadece ölçüt sütununu siliyor. tü satırı silmek için DELETE * şeklinde kullanmak gerekiyormuş. İlgilenenlere tekrar teşekkürler.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.