HAMMADDE TAKÝP [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : HAMMADDE TAKÝP

EMRE ÞAHAN
08-04-2005, 15:14
Selam Arkadaþlar

Þirkette kullandýðým bir çalýþma var. Bu çalýþmayý kullanýþlý hale getirmek istiyorum. iki ayrý yerde hammadde stoðum var. KEND yapýlan çýkýþ ZUNA ya giriþ olmasýný istiyorum. Ã?rnek bir userform yaptým fakat atamalarýný daha yapmadým. iki önemli husus daha biri KEND de fire düþülüyor. %12 oarnýnda, ikincisi formdan yaptýðým giriþ ve çýkýþlarýn tarih sýrasýna göre dizilmesini istiyorum. Ayrýca form üzerinde bulunan Kalan textbox'ýnda son durumu gösterecek. ZUNA sayfasýnda da baþka bir usurform kullanýlacak. Buradan da giriþ ve çýkýþ yapýlabilsin diye.

Yardým ve önerileriniz için þimdiden teþekkür ederim.

danersin
10-04-2005, 12:58
Yol göstermesi için birþeyler yaptým. Bir inceleyin.

EMRE ÞAHAN
11-04-2005, 08:07
Teþekkür ederim.

Tarih sýralama istediðim gibi olmuþ. Yalnýz bir iki küçük detay daha var bu konuda nasýl bir iþlem yapa biliriz.

1) Giriþ ve çýkýþlarý farklý zamanlarda yapýyorum. Hazýrladýðýnýz programda sadece çýkýþ yaptýðýmda hata veriyor.

2) KEND sayfasýnda çýkýþlarýn ZUNA sayfasýna tarih sýralý olarak giriþ nasýl atayabilirim.

:dua:

danersin
11-04-2005, 09:18
Boþ textboxlarýn hata yaratmamasý için kontrol yerine default olarak 0 koydum. 2. sayfayada çýkýþlar giriþ olarak yazýlýp sýralýyor. Bu dosya üstünde biraz çalýþýrsanýz istediðiniz hale gelir.

EMRE ÞAHAN
11-04-2005, 12:02
Programa kayýt iþleminden sonra TextBox larý sýfýrla ve Textbox1 geri dön kodlarýný ekledim.

Þimdi tek bir sorun kaldý. KEND çýkýþý ZUNA giriþi olarak iþlem yapýyor. Ama KEND giriþleri içinde ZUNA da tarih çýkýyor ve o satýr ZUNA da boþ kalýyor. Bunu nasýl önleye bilirim. Dosya ekte enson örnekleri kontrol edermisiniz.

Ýlginize çok teþekkür ederim.

danersin
11-04-2005, 12:09
Commandbutton kodunda zuna sayfasýna yazan bloðu bir if içine alýrsak iþnizi görür sanýrým. textbox3 0 dan büyük olduðu zaman zunaya yazýyor.

[vb:1:7e1f02da6f]If TextBox3.Value > 0 Then
sonsat2 = Sheets("ZUNA").Cells(65536, 1).End(xlUp).Row + 1
Sheets("ZUNA").Cells(sonsat2, 1) = CDate(tarih)
Sheets("ZUNA").Cells(sonsat2, 3) = TextBox3.Value
Sheets("ZUNA").Range("A5:e2000").Sort Key1:=Sheets("ZUNA").Range("A5"), Order1:=xlAscending 'sýralama
End If[/vb:1:7e1f02da6f]

EMRE ÞAHAN
11-04-2005, 12:39
Çýkýþlarý çalýma sayfasýna yazarken metin gibi algýlýyor. Bunlarýn sayý oluduðunu nasýl tanýmlýyorduk.

Levent Menteþoðlu
11-04-2005, 12:42
Kasdettiðiniz sayý ise

Sheets("ZUNA").Cells(sonsat2, 3) = TextBox3.Value

yerine

Sheets("ZUNA").Cells(sonsat2, 3) = TextBox3.Value*1 yazýn.

EMRE ÞAHAN
11-04-2005, 13:22
Biliyorum sende çok oldun artýk diyeceksiniz ama...

Programa eklentiler yaptým.

If TextBox3.Value > 0 Then
sonsat2 = Sheets("ZUNA").Cells(65536, 1).End(xlUp).Row + 1
Sheets("ZUNA").Cells(sonsat2, 1) = CDate(tarih)
Sheets("ZUNA").Cells(sonsat2, 2) = "KEND ALM. SEVK"
Sheets("ZUNA").Cells(sonsat2, 3) = TextBox3.Value * 1
Sheets("ZUNA").Range("A5:e2000").Sort Key1:=Sheets("ZUNA").Range("A5"), Order1:=xlAscending 'sýralama
End If

If TextBox2.Value > 0 Then
sonsat3 = Cells(65536, 1).End(xlUp).Row + 1
Sheets("KEND").Cells(sonsat3, 2) = "KEND ALM. GÝRÝÞ"
Else
Sheets("KEND").Cells(sonsat3, 2) = "KEND ALM. ÇIKIÞ"
End If

Fakat bu seferde arada bir Tarih Kayýt Ýþlemi yaptýðýmda tarihi araya atýyor ama "KEND ALM GÝRÝÞ" deðerleri en alt satýra atýyor. Hatanýn nedenini biliyorum fakat nasýl düzelteceðimi bulamadým.
Hata sonsat ile baþlayan satýrlardan kaynaklanýyor. ekte dosyayý gönderiyorum.

danersin
11-04-2005, 14:13
Prosedürün ilk satýrýnda Kend sayfasý için son satýrý zaten belirlemiþtik.
Yeniden belirleme yaparsanýz bir alt satýra yazar ve tarih sýralamasýna tabi olmaz. Böyle bir deneyin.

[vb:1:e4cc0a99ca]
Private Sub CommandButton1_Click()
sonsat = Cells(65536, 1).End(xlUp).Row + 1
tarih = TextBox1.Value
tarih = Format(tarih, "dd/mm/yyyy")
Sheets("KEND").Cells(sonsat, 1) = CDate(tarih)
Sheets("KEND").Cells(sonsat, 3) = TextBox2.Value * 1
Sheets("KEND").Cells(sonsat, 4) = TextBox5.Value * 1
Sheets("KEND").Cells(sonsat, 5) = TextBox3.Value * 1
Sheets("KEND").Cells(sonsat, 6) = "=F" & sonsat - 1 & "+D" & sonsat & "-E" & sonsat
If TextBox2.Value > 0 Then
Sheets("KEND").Cells(sonsat, 2) = "KEND ALM. GÝRÝÞ"
Else
Sheets("KEND").Cells(sonsat, 2) = "KEND ALM. ÇIKIÞ"
End If
Range("A5:F2000").Sort Key1:=Range("A5"), Order1:=xlAscending 'sýralama
...................
[/vb:1:e4cc0a99ca]

EMRE ÞAHAN
11-04-2005, 14:55
Yardýmlarýnýz için size minnettarým.

Bu gün çok þey öðrendim. Sanýrým formu takip eden arkadaþlarda bu çalýmadan faydalandýlar. Ýnþaallah birgün bende diðer arkadaþlarýn sorularýný cevaplayacak bilgiye sahip olurum.

Ã?ðrenmeye DEVAM

danersin
11-04-2005, 15:07
EMRE ÞAHAN,
Biliyorum sende çok oldun artýk diyeceksiniz ama...

Hiç böyle birþeyin dendiðini gördünüzmü bu forumda? :) . Sorununuz halloldu ise ne mutlu bize. Temennilerinize katýlýyorum ve her zaman bilgisayar öðrenme konusunda sizden daha yeni olan arkadaþlarýn olduðunu unutmayýn forumda. Onlara yardým etmeye çalýþtýkca kendi öðrenme sürecinizede faydasýný kýsa sürede görürsünüz.
Birde imzanýza excel versiyon ve dilinizi eklemenizi rica ediyorum.(Profil sayfanýza gidip Ýmza bölümüne)

EMRE ÞAHAN
11-04-2005, 17:29
Üstadým bir þeyi sonradan fark ettim. KEND in çýkýþlarýný ZUNA nýn giriþ sutununa ekletiyorduk ya, ve KEND ALM SEVK yazdýrýyorduk. Birde ZUNA nýn KEND çýkýþý ile ZUNA nýn son miktarýný toplatmam gerekiyor. Aksi halde ZUNA ya hazýrladýðým userform2 görevini yapamýyor.
:kafa:

danersin
11-04-2005, 18:36
Kastettiðiniz ZUNA sayfasýnda Esütunundaki formüllerin devam etmesi sanýrým. eðer doðru anladý isem kodda ZUNA sayfasý ile ilgili blokta sýralama yapan satýrdan hemen önce bu satýrý ilave edin.

[vb:1:30ed875aac]Sheets("ZUNA").Cells(sonsat2, 5) = "=E" & sonsat2 - 1 & "+C" & sonsat2 & "-D" & sonsat2[/vb:1:30ed875aac]

EMRE ÞAHAN
12-04-2005, 07:09
üstad yardýmlarýn için çok teþekkürler program tam istediðim gibi oldu.

:D

Özel Arama