Excel içinden SQL tablosundaki veriyi okumak [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Excel içinden SQL tablosundaki veriyi okumak

kutadgu
27-07-2007, 14:48
Forumdaki arkadaşların sayesinde aşağıdaki gibi SQL Veri tabanına bağlanmayı başardım. Fakat sadece bağlanabildim
Sub AAAAA()
Set con = New ADODB.Connection
strconn = "PROVIDER=SQLOLEDB;DATA SOURCE=" & baglantiIP & ";DATABASE=" & datebase & ";Auto Translate=False;user id=" & UserName & ";password=" & userpass & ";trusted_connection=False"
con.ConnectionString = strconn

On Error Resume Next
con.Open

If con.State <> 0 Then
MsgBox ("Baglantı Başarılı.")
Else
MsgBox ("Bağlantıda Sorun Var.")
End If

End Sub

Tamam da ben bağlantıyı ya veri okumak, ya güncellemek, ya eklemek, ya da silmek amacı ile yapmam gerekiyor. Ben sadece bağlantı kurabildim o kadar.

Ben SQL database ine bağlantı kurduktan sonra, SQL deki bir tablodan Select komutu ile veriyi seçip okumak ve tablodaki verileri Excell hücrelerine yazmak istiyorum.

Forumda çok araştırdım ama örneğini bulamadım. Lütfen bilen arkadaşlar bana yardım edin. Çok önemli bu benim iş yerimde acil bunu yapmam gerek. Şimdiden teşekkür ederim,Saygılarımla....

Ayrıca mail adresim ahmetfidan@gmail.com dur. msn de de bunu kullanıyorum.

Ferhat Pazarçevirdi
02-08-2007, 10:13
'Aşağıdaki örnek yapıyı; bir sorgu sonrası elde ettiğin verileri Excel sheetine almak için kullanabilirsin. Takıldığın yerlerde yine yardımcı oluruz.

Sub AAAAA()
Set con = New ADODB.Connection
Set rs = New ADODB.Recordset
tablo = stoklar 'siz veriyi almak istediğiniz tablo ismini yazın
strconn = "PROVIDER=SQLOLEDB;DATA SOURCE=" & baglantiIP & ";DATABASE=" & datebase & ";Auto Translate=False;user id=" & UserName & ";password=" & userpass & ";trusted_connection=False"

con.ConnectionString = strconn
On Error Resume Next
con.Open

If con.State <> 0 Then
MsgBox ("Baglantı Başarılı.")
Else
MsgBox ("Bağlantıda Sorun Var.")
End If

sorgu="SELECT id, kodu, adi, birim FROM " & tablo
rs.Open sorgu, con, adOpenForwardOnly, adLockReadOnly

rs.MoveFirst
Do Until rs.EOF
y = y + 1
for i=1 to 4 'tabloda çekmek istediğin alan sayısına kadar
cells(y,i)=rs(i-1)
next i
rs.MoveNext
Loop

End Sub

vedatelci
02-08-2007, 10:36
Selamlar Syn fbc SQL ile ilgili örnek bir çalışmanız var ise şayet ekleyebilir misiniz? İlginize teşekkürler

Özel Arama