Tüm Versiyonu Göster : Gönderecegimiz dosyalari sýkýstýralým
Her gün bir cok sey ogrenip, ogrettigimiz bu foruma ufakta olsa yardim etmek isteyen arkadaslar, gönderecegi dosyalari sýkýstýrýp gönderebilir(winzip, winrar vs)
Bu sekilde biz ve sizlere daha cok bant kalmis olur. Biz de bu bandi daha cok soru sormak daha cok cevap vermek icin kullanabiliriz.
Extra olarak para verilecek her bant parasini tavla turnuvasindaki ödüllere (Fransiz rivierasi tatili vs.) kaydirarak Hüseyin bey'e bir nebze olsun katkimiz olmus olur.
Evet, evet süperim.
:bravo: Alpen'e sonuna kadar haklý
gönderecegi dosyalari sýkýstýrýp gönderebilir(winzip, winrar vs)
Merhaba ALPEN,
Foruma gönderilen dosyalarý dediðiniz þekilde gönderilmesi bant açýsýndan gerçekten de yararlý olacaktýr.
Yalnýz bazý üyelerimizin win Rar proðramý olmadýðýndan,Win Rar'ý exe olarakta gönderebiliriz/alabiliriz desem bile bunun dýþýnda baþka alternatif çözüm olabilirmi?
isakarakus
05-04-2005, 09:10
merhaba,
güzel fikir,
Ýlk bakýþta gönderdiðimiz dosyalarýn genelde küçük olmasý bu fikri pek desteklemeyecektir ama,
dosyalarý sýkýþtýrýnca 3'te 1, 1/3 oranýnda veri azalýyor bu hiç de az bir rakam deðil,
sevgili @ALPEN,
günlük ne kadar veri týransferi gerçekleþtiði, bunun ne kadarýnýn dosya gönderme,
ne kadarýnýn sade mesaj yazma olduðu, ve sýkýþtrýma ile trafiðin ne kadar rahatlýyacaðý konusunda somut bir ropor çýkarabilirseniz (Teknik Sorumlu olarak :D )
bence arkadaþlar daha fazla ilgi göstereceklerdir.
teþekkürler
günlük ne kadar veri týransferi gerçekleþtiði, bunun ne kadarýnýn dosya gönderme,
ne kadarýnýn sade mesaj yazma olduðu, ve sýkýþtrýma ile trafiðin ne kadar rahatlýyacaðý konusunda somut bir ropor çýkarabilirseniz (Teknik Sorumlu olarak Mutlu )
bence arkadaþlar daha fazla ilgi göstereceklerdir.
Basit bir örnek,
http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?p=8784#8784 linkindeki
excelwebtr_ytl_ver2.xls dosyasi tam 1087 kere indirilmis.
Dosyanin boyutu 144.5 KB
Yani
144.5 X 1087 = 157071, 5 KB => ~153 MB
Bu dosyayi sýkýþtýrýp göndermis olsaydik.
48,5 X 1087 = 52719 KB => 51 MB
Sadece bir dosyadan 100 MB nin üzerinde tasarruf yaptik.
Toplam,
Ataçlý konu sayýsý: 1008
ve
Ataç sayýsý: 2126
olan forumumuzda böyle bir tasarruf yoluna gidilmis olsaydi, en az þimdiye kadar sorulmuþ sorular ve cevaplarýn toplami kadar bandimiz henüz harcanmayi bekliyor olurdu.
Veya söyle anlatayim. Herhangi bir atac, bir günde sorulan ve cevaplanan atacsiz konularin toplamindan daha fazla bant harcar.
Not : Bayilirim rakamli örnek vermeye.
Ben yoðun olarak kullanýlan ataçlarý ziplemek için hüseyin beyden liste alacaðým.Benimde katkým olsun dedim :lol:
Toplam,
ve
Demekki teknik sorumlumuz ataçlar konusunda istatistiðe sahip.Bunu bizlerle paylaþabilir mi acaba. :D
Ayrýca forumun diðer istatistikleri hakkýndada bilgilenirsek hiç fena olmaz.
Alýntý:
Toplam,
ve
Demekki teknik sorumlumuz ataçlar konusunda istatistiðe sahip.Bunu bizlerle paylaþabilir mi acaba. Mutlu
Ayrýca forumun diðer istatistikleri hakkýndada bilgilenirsek hiç fena olmaz.
Sorma, Sayin Trablus pm'den uyarýnca yukaridaki verdiðim örnekteki dosyayi Hüseyin beyin gönderdiðini gördüm.
1 saattir nasýl kývýrýrým diye düþünüyorum.
Gerçi sana 1 nisan þakasinda pek yardim edememiþtik ancak, aklýnda parlak bir fikir varsa rica edecektim. :mrgreen:
1 saattir nasýl kývýrýrým diye düþünüyorum.
Gayet iyi Akdeniz usulü kývýrmþsýn iþte.Þimdi yapýcaðýn;
"teknik sorumlu olarak ayný zamanda forumda ki üyelerin dikkatini de sýnadým"
diyeceksin. :hiho:
ehem...
teknik sorumlu olarak ayný zamanda forumda ki üyelerin dikkatini de sýnadým.
Maasallah hepsi dikkatli, okumus arkadaslar.
Tam Akdeniz paslaþmasý oldu bak.Kimse birþey farketmeden kývýrdýn. :hiho: Allah'tan kimse farketmedi de hemencik kývýrdýn alim Allah :hiho: :hiho:
birol_mumcu
05-04-2005, 11:17
merhaba; :hey:
sitemize gelen ekli dosyalarý açarak üzerinde deðiþiklik yaparak kaydet dersek mevcut dosya kayýtlý bir þekilde deðiþir mi ? yada böyle bir yol varmý ?
ben çözmeye çalýþtýðým problemleri dosyayý indirerek yaptýktan sonra geri yolluyorum. tabiki bu da ekstra bir yýðýlmaya neden oluyor.
yapabileceðimiz neler varsa yapalým. (sýkþtýrmalar O.K.) bundan baþka kullanýcýlarýn problemlerini aktarmadan önce sitemiz içinde "ara"malarýný kolaylaþtýrsak ? bunun için arama baþlýklarýnýn düzenlenmesi gibi bir sistem yapýlabilir. ben bir stok ve üretim teknisyeni olarak kodlama ve diðer iþlemler için hazýrým.
:arkadas:
ilk mesajlardan önce "ara"mayý (hemen soru deðilde) etkin hale getirilebilir
ehem...
teknik sorumlu olarak ayný zamanda forumda ki üyelerin dikkatini de sýnadým.
Maasallah hepsi dikkatli, okumus arkadaslar.
Hehehehe iyici daðýldýnýz yaaaw... :hiho: :hiho: :hiho:
(2-0) birinci mesajýn
(3-0) ikinci mesajýn için
(4-0) tavla maçýndan sonra
Bar grafik :
1.En çok mesaj atan 10 üye haftalýk bazda,
2.En çok okunan mesajlar ,10 adet haftalýk bazda
3.En çok download edilen mesajlar ,10 adet haftalýk bazda.
4.En çok online olan 10 üye haftalýk bazda
1.Ek gönderenlerin listesi ve bunlara ulaþabilme yeteneði.
Ã?neriler:
1.Cevaplanmamýþ mesajlar listeside düzeltilirse hiç fena olmaz.
2.Forumun þiþmesini engellemek için (mdb dahil :hiho: :hiho: )Sn Türkerin yaptýðý gibi önceki bütün ekleri zipleyip,sonrada zip dýþýndakilere izin vermemek.
sonrada zip dýþýndakilere izin vermemek.
evet :bravo:
Merhaba :hey:
Geçenlerde birisi özel mesajla sormuþtu nasýl ziplerim diye, bugün forumda baktým ama bulamadým...
Aþaðýdaki adresteki winzip programýný PC nize yükleyerek dosyalarýnýzý sýkýþtýrabilirsiniz.
http://www.winzip.com/downwzeval.htm
Not:winrar'ý kullanamadýðým için adresini de vermiyorum tabiiki ... :hiho: :hiho:
zimamdar
24-05-2005, 17:38
Yalnýz bazý üyelerimizin win Rar proðramý olmadýðýndan,Win Rar'ý exe olarakta gönderebiliriz/alabiliriz desem bile bunun dýþýnda baþka alternatif çözüm olabilirmi?
Dosya eklerken aþaðýdaki örnekte olduðu gibi Dosya açýklamasý bölümüne link verilebilir yada ataç bölümünde :
Yazýnýza ataç eklemek istemiyorsanýz, bu alaný boþ býrakýn.
Ýzin verilen dosya uzantýlarý ve boyutlarý
yazan sayfaya winrar linki ilave edilebilir.
Ancak daha basit bir çözüm olarak Teknik Sorumlu ve Moderator hatta yetkili olmasa da sitede aktif rol oynayan kiþiler imzalarýnda da winrar download linki verebilirler.
Rar edinilebilmek zor deðilki Google rar yaz arkasý zaten gelir ister deneme ister satýn alma proðramý Türkçeside var
Bence en basiti bu
zimamdar
24-05-2005, 20:42
haklýsýnýz abazya :kafa:
Lafým sana deðil.Sabit herhangi bir kiþiye hiç deðil öylesine altarnatif ortalýða söyledim :arkadas:
Rar edinilebilmek zor deðilki Google rar yaz arkasý zaten gelir ister deneme ister satýn alma proðramý Türkçeside var
Bence en basiti bu
Günaydýn
Ben karþýdan bakýnca o kadar aptalmý görünüyorum arkadaþlar.
Dünyada böyle bir program olacakta ben bunu arama motorlarýndan birinden bulamayacaðým ve kullanamayacaðým.... :kafa: :kafa: :kafa:
Siz hiç þöyle bir þey duydunuz mu Sayýn Abazya, Kendi PC nize herhangi bir program yükleme hakkýnýz yok, bizim þirkette güvenlik nedeniyle böyle önlem alýnmýþ durumda, çok da doðru bir uygulama.
Yok eðer PC mize rar programý yüklü olmadanda winrar kullanýlabilir diyorsanýz, bu konuyla yakýndan ilgilenirim.
Ýyi Çalýþmalar
Günaydýn arkadaþlar,
Dosyalarý sýkýþtýrarak göndermek konusuna ben de katýlýyorum. Ama ne yazýk ki bu sabah -biraz da uyku sersemliðiyle- sýkýþtýrmadan gönderdiðim bir dosya oldu. Sonra bu dosyayý zip haliyle deðiþtirmek istedim ama yapamadým. Var mýdýr bunun bi yolu?
Aslýnda dikkat ediyorum dosyalarý gönderirken..Genelde sýkýþtýrýp gönderiyorum diycem ama Sn. ALPEN' in istatistiksel raporlarýnýn gazabýna uðrarým diye de korkuyorum :lol: :lol:
Yok eðer PC mize rar programý yüklü olmadanda winrar kullanýlabilir diyorsanýz, bu konuyla yakýndan ilgilenirim.
Winrar ile sýkýstýrmak istedigin dosyayi bana mail ile gönder. Ben bunu winrar ile sýkýstýrayim. Sana geri göndereyim.
Hic tevazu gösteremiyecegim, cok zekiyim. :mrgreen:
isakarakus
25-05-2005, 08:31
Sonra bu dosyayý zip haliyle deðiþtirmek istedim ama yapamadým. Var mýdýr bunun bi yolu?
ben de yanlýþ bir dosya göndermiþtirm,
mesajý edit yaptým,
mevut ataçlar bölümünden açýklamayý sili týklayarak
ataçý sildim sonra tekrar yolladým, omuþtu.
Evet oldu böyle..
Teþekkürler Sn. isakarakus :bravo: :bravo:
Sn:jale
Son mesajýmý tekrar okuyun vede topiðe bakýn
http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=4965&highlight=
Bu sadece bir tanesi siz söyleyin rar soruyu zipleyip göndereyim onunda örnek topikleri mevcut ve tekrar söylüyorum lafým kimseye deðil Sizin iþyeri anlayýþýna gelince saygý duyarým yaþanan bir takým olaylar olmuþtur haklýdýrlar veya deðildirler
Benim iþyerimdede bir takým kýsýtlamalar var bence haklýlar (Benim iþyerimden bahsediyorum) Dün bizim siteye iþ yerinden girmekte (Bir takým problemleri evimdede yaþadým)zorlandým aklýma ilk gelen olmaz böyle bir siteyi engelleyemezler dedim yaptýrmamda Ã?nce kýsýtlayanla konuþurum olmadý en büyük amire çýkar konuþurum kesinliklede böyle faydalý siteyi býrakýn kaldýrmayý þart ettirmenin yollarýný ararým (Buna rar ve zip de dahil)
Tekrar söylüyorum lafým kimseye deðil ortalýða altarnatif olsun diye illa birileri diyorsanýz bu yazýlarýmý sizin site sansürcülerinize okutun.Sahiplensinlerde demiyorum
Ms-Dos'da kullanýlan ve nette bulabileceðiniz pkzip.exe ve pkunzip.exe adlý veya arj.exe dos dede prolar var.Zipliyeceðiniz dosyalar 8 karakterden az isimlendirerek bunlarla sýkýþtýrabilirsiniz..
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.