iç içe 19 eğer kullanımı [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : iç içe 19 eğer kullanımı


lansor
15-05-2007, 11:01
değerli hocalarım .ekte gönderdiğim örnek dosyam için yardımcı olursanız çok sevinirim.iç içe 19 eğer formülünü nasıl yapabilirim.tşk

conari
15-05-2007, 11:18
iç içe eğer en fazla 7 kere kullanılır. excel dersanesine bir göz atın.

Ali
15-05-2007, 11:27
İç içe 19 eğere gerek yok.Aşağıdaki linki inceleyiniz.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=30310

lansor
15-05-2007, 12:05
değerli hocalarım
verdiğiniz linke baktım ama ben anlayamadım
zaten çokta bildiğim söylenemez eğer eklemiş olduğum örnek dosyamı incelerde bir formül yazarsanız sevinirim.bende kendime göre o formülu uyarlarım .şimdiden tşk

AS3434
15-05-2007, 12:10
D2 hücresine

=DOLAYLI("A"&TOPLA.ÇARPIM(($B$11:$B$29<=C2)*($C$11:$C$29>=C2)*(SATIR($A$11:$A$29))))

Yazın aşağı çekerek kopyalayın.

lansor
15-05-2007, 12:29
as3434 çok teşekkür ederim.zahmet verip yardımcı olduğun için.ellerine sağlık.herşey gönlünce olsun.umarım bodruma yolun düşer.bu iyiliğini unutmayacağım.tşk.

xxcell
15-05-2007, 12:31
as3434 çok teşekkür ederim.zahmet verip yardımcı olduğun için.ellerine sağlık.herşey gönlünce olsun.umarım bodruma yolun düşer.bu iyiliğini unutmayacağım.tşk.

Bi arzun olursa bizede soyle dostum, ödül çok çekici :mrgreen:

Ali
15-05-2007, 12:36
Buda farklı bir alternatif olsun.



Sn AS3434 yazdığı ve benim yazdıklarım verdiğim linklerde cevapları vardı zaten.


=İNDİS(A11:C29;KAÇINCI(DÜŞEYARA(MAK(EĞER($B$11:$B$ 29<=C2;$B$11:$B$29));$B$11:$C$29;1;0);B11:B29;0);1)

yazıp CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak dizi formülü oluşturun.

AS3434
15-05-2007, 12:44
Buda farklı bir alternatif olsun.
Sn AS3434 yazdığı ve benim yazdıklarım verdiğim linklerde cevapları vardı zaten.


Sayın Ali , Bodrum tatili bana. Alternatifler üretip işe taş koyma lütfen. :)

Linki ben gösterdim dersen, 2 günde sana ayarlarız. ;)

yurttas
15-05-2007, 12:49
değerli hocalarım .ekte gönderdiğim örnek dosyam için yardımcı olursanız çok sevinirim.iç içe 19 eğer formülünü nasıl yapabilirim.tşk

=INDEX($A$10:$C$29;SUMPRODUCT((C2>=$B$11:$B$29)*(C2<=$C$11:$C$29)*(ROW($C$11:$C$29)))-9;1)

Formülünü girip aşağıya kopyalayın.

INDEX=İNDİS
SUMPRODUCT=TOPLA.ÇARPIM
ROW=SATIR

Not: Ben tatil,matil istemem. Hilali Ahmer uğruna yaptım.

.

Ali
15-05-2007, 12:52
Desene bodruma gitme hayalimiz suya düştü.2 günü artırsak iyi olur.

Sn yurttas ile beraber 3 olduk. :)

Not: Ben tatil,matil istemem. Hilali Ahmer uğruna yaptım.

.

:mrgreen: Beni güldürdünüz Allah'da sizi güldürsün.

xxcell
15-05-2007, 12:58
Lansor alternatiflerle kafanı bulandırmasınlar,
Sorununu; iç içe 19 eğer ile çözmek istiyosan,
açıyorum Bil Gates'e telefon 7 sınırını kaldırtıcam kardeş.

Bide Güneş yağı da alayımmı yanıma?

AS3434
15-05-2007, 13:19
Sorununu; iç içe 19 eğer ile çözmek istiyosan,
açıyorum Bil Gates'e telefon 7 sınırını kaldırtıcam kardeş.


=EĞER(VE(C2>B11;C2<C11);A11;EĞER(VE(C2>B12;C2<C12);A12;EĞER(VE(C2>B13;C2<C13);A13;EĞER(VE(C2>B14;C2<C14);A14;EĞER(VE(C2>B15;C2<C15);A15;EĞER(VE(C2>B16;C2<C16);A16;""))))))&EĞER(VE(C2>B17;C2<C17);A17;EĞER(VE(C2>B18;C2<C18);A18;EĞER(VE(C2>B19;C2<C19);A19;EĞER(VE(C2>B20;C2<C20);A20;EĞER(VE(C2>B21;C2<C21);A21;EĞER(VE(C2>B22;C2<C22);A22;""))))))&EĞER(VE(C2>B23;C2<C23);A23;EĞER(VE(C2>B24;C2<C24);A24;EĞER(VE(C2>B25;C2<C25);A25;EĞER(VE(C2>B26;C2<C26);A26;EĞER(VE(C2>B27;C2<C27);A27;EĞER(VE(C2>B28;C2<C28);A28;EĞER(VE(C2>B29;C2<C29);A29;"")))))))


19 eğer ile çözümü......

lansor
15-05-2007, 13:25
TÜm Excel Veb Üyelerİnİ Beklerİm.zİyaretİnİz Memnunİyet Verİrİ TÜrkbÜkÜ-bodrum.emaİlİm Adresİm Vardir Kayit Bİlgİlerİmde Yardimlariniz İÇİn Hepİnİze TŞk.tŞk.tŞk.tŞk

xxcell
15-05-2007, 13:45
19 eğer ile çözümü......

iç içe 7 den fazla sayamadım ben :mrgreen:

Siz 6 + 6 + 7 kullanmışınız.

Defansta, orta sahada kalabalık, Üstelik Hücuma yonelik oynatmışınız.

talatcd
15-05-2007, 14:11
Bende bulunan kendi öğrneğimi kopyaladım sen kendine göre uyarla;
Kolay gelsin

=EĞER(M7=1,1;"1320";EĞER(M7=1,2;"1380";EĞER(M7=1,3;"1440";EĞER(M7=2,1;"1155";EĞER(M7=2,2;"1210";EĞER(M7=2,3;"1265";EĞER(M7=3,1;"1020";EĞER(M7=3,2;))))))))+EĞER(M7=3,3;"1110";EĞER(M7=4,1;"915";EĞER(M7=4,2;"950";EĞER(M7=4,3;"985";EĞER(M7=5,1;"835";EĞER(M7=5,2;"865";EĞER(M7=5,3;"895";)))))))+EĞER(M7=6,1;"760";EĞER(M7=6,2;"785";EĞER(M7=6,3;"810";EĞER(M7=7,1;"705";EĞER(M7=7,2;"720";EĞER(M7=7,3;"740";EĞER(M7=8,1;"660";EĞER(M7=8,2;"675";))))))))+EĞER(M7=8,3;"690";)+EĞER(M7=9,1;"620";)+EĞER(M7=9,2;"630";)+EĞER(M7=9,3;"645";)+EĞER(M7=1,4;"1500")+EĞER(M7=2,4;"1320")+EĞER(M7=2,5;"1380")+EĞER(M7=10,2;"600")+EĞER(M7=10,1;"590")+EĞER(M7=11,3;"580")+EĞER(M7=10,3;"610")+EĞER(M7=11,2;"570")+EĞER(M7=11,1;"560")+EĞER(M7=12,1;"545")+EĞER(M7=12,2;"550")+EĞER(M7=12,3;"555")+EĞER(M7=13,1;"530")

SSelim
14-06-2011, 10:29
Merhaba

İlişik tabloda, C ve D kolonlarına (araç kodu ve tek yön/çift yön kolonu) girilecek değerlere göre, F (tek yön kolunu) ve G (çift yön kolonu) kolonlarındaki değerlerini otomatik alarak, A (tutar) kolonunda hesaplanmasını sağlamaya çalışıyorum. İç içe 8 kere EĞER(VE( formülü kullanmam gerekiyor. Ancak sizinde bildiğiniz üzere, 7 kereden fazla izin vermiyor. Yukarıdaki web sitesinde, Birleştir komutu ile ilgili örneğinizi gördüm ve uyguladım. Ama anladığım kadarı ile bu komut metin yazıları için kullanılıyor. Şu anda uyguladığım A kolonundaki formüllerde, en son yedinci EĞER(VE formulunde değilse olarak G6 daki değer çıkacak şekilde kurdum. Ancak sarı ile belirttiğim A7 de göreceğiniz gibi, herhangi bir değer girilmediyinde de G6 değerini veriyor.
Kaldı ki benim "değiken" kısmına yazmam gereken fiyat sayısı 8 den de fazla olsaydı, dokuzuncu değişkenden itibaren bir değer çıkmasını sağlayamayacaktım.

Benim tablomda, mantıksal hesaplama için, 7 den fazla EĞER(VE( formulunu nasıl kullanabilirim. Bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.

SSelim
14-06-2011, 10:43
İlişikteki dosyada yeşil ile boyadığım hücredeki formul ile cozdum galba. ancak doğru bir çözüm olmadı galba çünkü yeşil hücredeki rakama ,00 ve TL gibi rakamsal eklentiler koyamıyorum.

Önerilen formülleri defalarca kendime uyarlamama rağmen, & işaretinden sonraki değişkeni girdiğimde gereken değeri vermiyor