Tüm Versiyonu Göster : özel karakterler nasıl değişir?
'2000---??----**-----''
a1:a100 arası hücrelerde yukardaki veri olsun.
bu hücrelerdeki
- tek tırnak ( ' ) <en baştaki tek tırnak dahil>
- Soru işareti ( ? )
- Yıldız ( * )
işaretlerini nasıl değiştirebiliriz. Bu karakterlerin yerine örneğin @ işareti konsun.
Ctrl+F ile Bul/Değiştir ile olmuyormu?
Olmuyormuş. Özür olsun.
Metni sütunlara dönüştür. "Sabit uzunluk " ile oluyor ama.
Yada YERİNEKOY fonksiyonu ile yapabilirsiniz.
Necdet Yeşertener
11-05-2007, 23:32
Bulunacak Karakteri ~* yada ~' yada ~? olarak yazılırsa ilgili karakterler bulunur ve istenilen karakterle değiştirilebilir
'2000---??----**-----''
a1:a100 arası hücrelerde yukardaki veri olsun.
bu hücrelerdeki
- tek tırnak ( ' ) <en baştaki tek tırnak dahil>
- Soru işareti ( ? )
- Yıldız ( * )
işaretlerini nasıl değiştirebiliriz. Bu karakterlerin yerine örneğin @ işareti konsun.
=YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(A1;"'";"@");"?";"@");"*";"@")
Bulunacak Karakteri ~* yada ~' yada ~? olarak yazılırsa ilgili karakterler bulunur ve istenilen karakterle değiştirilebilir
Sn. Komba ve Ali üstada teşekkürler. YERİNEKOY() fonksiyonu ile oluyor.
Bende Sn.Necdet beyin önerdiği ~ işaretini kullanıyorum. ?, * karakterlerini BUL DEĞİŞTİR sihirbazı ile değiştirebilmek için (bunlar özel anlam taşıyan karakterler olduğundan) önlerine ~ işareti koymak gerekir.
Bunu vurgulamak adına sormuştum.
Yeri gelmişken; ? işareti arama işlemlerinde joker karakter gibi kullanılır.
Örneğin ilk üç karakterini bilmediğimiz ???ma diye bir arama yaparsak,
ilk üç karakteri ne olursa olsun ma ile biten tüm 5 karakterli kayıtları bulur.
Logo ve ETA gibi ticari programlarda, SQL vs.de de böyledir.
Yada Ahmet* diye bi arama yaparsak Ahmet ile başlayan tüm kayıtları bulur. Yada *YILMAZ yazarsak soyadı YILMAZ olan tüm kayıtlar gibi
? tek karakter yerine geçiyor, * ifade edildiği yerden itibaren tüm karakterler yerine geçiyor diyebiliriz.
Bende Sn.Necdet beyin önerdiği ~ işaretini kullanıyorum. ?, * karakterlerini BUL DEĞİŞTİR sihirbazı ile değiştirebilmek için (bunlar özel anlam taşıyan karakterler olduğundan) önlerine ~ işareti koymak gerekir.
Bunu vurgulamak adına sormuştum.
.
Bu benimde herzaman tercih ettiğim yöntem ama konu başlığı Günün sorusu ve Alternatif çözümler olduğu için alternatif çözümleri değerli üyelerin görmesi adına eklemek gerekir diye yazdım.
Saygılar. İyi çalışmalar.
serdarokan
26-05-2008, 15:36
Paylaşım için çok teşekkürler sayın Ali.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.