Tüm Versiyonu Göster : Ýþe Yaramayan Dosyalarý Silme
Merhaba,
.bat uzantýlý dosya oluþturdum ve bazý klasörlerin içi tek týklama ile siliniyor. Fakat silmeden önce, "emin misiniz [e/h]" þeklinde soruyor. Sormadan silmesi için aþaðýdaki komutlarda nasýl bir deðiþiklik yapmam lazým. .bat dosyasýnýn içindekiler þöyle:
---------------
@ECHO OFF
del C:\Docume~1\NB\Locals~1\Temp\*.*
del C:\Docume~1\NB\Locals~1\Tempor~1\*.*
del C:\Docume~1\NB\Cookies\*.*
Aslýnda scriptte onay da istememiþsiniz, sormamasý lazýmdý ama....
Bir de aþaðýdaki þekilde deneyin...
Erase C:\Test.txt
Not:
/p kullanarak.... onay istenir.
Erase C:\Test.txt/p
Sayýn Raider,
Emin misiniz [E/H] diye sormasýnýn nedenini sizin önerdiðiniz komutu denedikten sonra anladým. Eðer ilgili klasördeki tüm dosyalarý sil (*.*), þeklinde olursa soruyor. Fakat dosyanýn uzantýsýný belirtirsek örneðin (*.tmp) þeklinde olursa sormadan siliyor.
Ben yine de ilk mesajýmda da belirttiðim gibi tüm dosyalarý sormadan silmek istiyorum. Çünkü sadece .tmp uzantýlý dosyalar yok Temp klasöründe. Birde "del" ya da "erase" komutu klasörleri silmiyor. Bunun için deltree kullanmak gerekiyor herhalde.
Nadir bey;
Çoklu seçimlerde kendisi otomatik olarak onay istiyor olabilir (emniyet...)
"Erase" komutunu ben belirttiðim gibi tek dosya üzerinde denedim ve yine belirttiðim parametreyle onay istenir veya istenmez.
Bunlar benim için artýk nostaljik komutlar, bir zamanlar PC'e takla attýrýrdým ama þimdilerde kullanmaya kullanmaya unutmuþum artýk, aklýmda fazla bir þey de kalmamýþ :mrgreen:
Evet Þimdikilerde Ms-Dos :? ..Windows Aslýnda bu olmadan Olmaz ama..Siyah Sayfalarý hiç sevemedik..
Win 3,1 Ýle Baþladý Renkli Dünya.. :P
DOS komutlarý ve örnekleri ile ilgili bir site...
http://www.computerhope.com/msdos.htm#02
valla bende help'inden buldum.
DEL *.txt /q
yi deneyin.
DEL *.txt /q /s
de alt klasörleride uyarisiz siler.
Edit:
*.* olarakta deneyebilirsiniz.
Ben de nostalji olsun diye biraz debeleneyim dedim .... :mrgreen:
http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=3434
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.