Tüm Versiyonu Göster : Sorgulamada Sıra Numarası Verilmesi
semih1966
23-03-2005, 10:35
Access te yaptığım bir sorguya sıra numarası nasıl verilir diye sormuştum jale hanım cevaplamış bir link vermiş bu linke gittiğimde bir fonksiyon ile karşılaştım ama bunu bu sorguya nasıl ekleyeceğim bilemediğim için yapamadım...
sorunum yaptığım bir sorgu sonucunda bir sütun açıp buraya sıra numarası vermek
örnek olarak gönderdiğim dosyada 01.01.1990 tarihinde işe girenleri sorgu ile seçeceğim ve tc kimlik numarasından önce bir sütun açıp buraya bulunan ilk kayda 1 bulunan ikinci kayda iki nurasanı verecek bir yöntem arıyorum...
yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim....
şimdiden teşekkürler...
edit xxrt:Konu Başlığı değiştirildi.
istediğiniz buydu yanlış anlamadıysam
Merhaba :hey:
Ben biraz daha farklı algıladım soruyu.
Ekli Dosya:sorgusira.zip
reflection
25-03-2005, 06:04
Merhaba :hey:
Ben biraz daha farklı algıladım soruyu.
Ekli Dosya:sorgusira.zip
evet jale hanım bende sizin algıladığınız gibi algıladım. sanırım semih arkadaşımızın istediği şeyde buydu. güzel bir yaklaşım. tebrikler
semih1966
25-03-2005, 15:09
jale,
evet jale hanım aynen istediğim bu idi ... çok teşekkür ederim
birde bu konuda bu kadar bilgi sahibi nasıl oldunuz... bana bir kaynak önerebilirmisiniz...
İşinize yaradığına sevindim, :D :hihoho: kullanın.
Benim geçen sene hazirana kadar hiç kitabım vs. olmamıştı, meraktan bir tane excel kitabı ve dergiler aldım, onada pek bakamadım doğrusu öyle kütüphanede durup duruyor.
Access konusunda ise hiç kitabım olmadı.Ben accessin helpinden ve çeşitli forumlardan ve newsgrouplardan kendi kendime öğrendim her ikisinide.
Azimle herşey öğrenilir.
Geçenlerde Sn Leventm bir kitap önermişti.Forumda bir arayın isterseniz.
Bu arada teşekkürler Sn Reflection.
İyi Çalışmalar
helpinden ve çeşitli forumlardan
:bravo: :bravo: :bravo:
Aynı yöntemi tercih edenlerdenim.
Bu arada;
Jale Hanım,
sizin tavşan (avatar) emekliyemi ayrıldı?
Ortalıkta görünmüyor.
Güzel bir bayrak sipariş ettim gelene kadar böyle idare edeceğiz artık. :hiho:
Güzel bir bayrak sipariş ettim gelene kadar böyle idare edeceğiz artık.
Son günlerde bayrak imalatı yetişmiyormuş, sanırım bu durum sizide etkilemiş. :lol:
Ancak bu avatar da müthiş güzel olmuş. :bravo:
Sevgili moderatörümüz Sn.xxrt gönderdi bu avatarı, kendisine buradan bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. :dua: :dua: :dua:
ziraatci26
05-03-2006, 21:07
Jale Hanım Bu işi tabloda nasıl yapabiliriz.Benim sorunum şu:Bir tabloda bir şahsa ait birden fazla satış var o şahsa ait satışlara 1 den başlayan numaralar vermek istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim
icetiner
05-03-2006, 22:10
http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=4015
ziraatci26
06-03-2006, 09:32
Saygıdeğer İçetiner Allah senden razı olsun.Eskiehir/Sivrihisara yolun düşerse başımın tacısın.çok sağol
icetiner
06-03-2006, 19:56
Rica ederim.Ben sadece yol gösterdim.Kolay gelsin.Sevgili Jale hanımın ellerine sağlık.
musba2924
15-03-2006, 10:16
Sn. jale elinize sağlık çok güzel olmuş. forma göndermiş olduğunuz sorgusira dosyasını inceledim. Bu benim de işime yarayacak bir dosya. Yalnız modül olarak oluşturduğunuz Function üzerinde banada bir yardımcı olursanız çok sevinirim. Ekte göndereceğim dosyada yapılması gereken değişiklik şu:
Bir araç üzerinde onarılan malzemenin üzerine seri numarası vurulmakta. Vurulan bu seri numalaralı malzemenin daha önce kaç defa onarılmış olduğunun tespiti maksadıyla bir sorgu oluşturdum ve sizin verdiğiniz örnek sıra numarasının buna çok uygun olduğunu düşündüm ve kendi dosyama uyguladım sıralama işi tamam fakat bu resetleme işinden olsa gerek rakamlar hep değişken oluyor. Bu sorunu çözerseniz benim de işim görülmüş olacak. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
karaayhan
15-03-2006, 10:57
niye sorularınızı özel isimler belirterek soruyorsunuz.. :eek:
başka üyelerin bilgi ve yardımlarına ihtiyacınız yok mu?
zaten jale hanım bu aralar yok forumda :gidiyorum:
musba2924
15-03-2006, 12:22
Sn. karaayhan gerçekten çok haklısınız. Kusura bakmayın. Tabiki burada ki her form üyelerin yardımına ihtiyacımız var. Ancak formu baştan okuduysanız konu başlığı bana ait değil. Sorulan soruya Sn. jale konu ile ilgili dosya göndererek yardımda bulunmuş. Dosyada ki çalışma benim istediğimle birebir uyuşmasada çok yakındı. Burada kendisinin konuya daha yakın olduğunu düşünmüştüm. Ve ayrıca da bu durumu aynı mesajda belirtmem gerekirdi. Bundan dolayıda herkesten özür diliyorum. :kafa:
karaayhan
15-03-2006, 17:14
anlayışından dolayı teşekkür ederim.
maksatım forumu bir bütün olarak kullanarak bir sinerji yaratmak
bundan herkes fayda görecektir eminim..
I Love You Forum... :mutlu:
musba2924
17-03-2006, 19:24
evet forum da ki her arkadaşı ayrı ayrı kutlamak isterim "bilgi paylaştıkça çogalır" mantığına katkıda bulunuyorlar. buda gerçekten çok sevindirici bir şey. şahsım adına bu forumdan öğreneceğim çok şeylerin olduğunu biliyorum.
musba2924
17-04-2006, 15:56
Arkadaşlar gönderdiğim örneği bir incelerseniz çok sevinirim.
Sayın musba2924,
İstediğinizin çözümü sandığınızdan kolay zannedersem.
Yine de bir aksilik olursa haberim olsun. (Sorgu 2 yi inceleyin)
musba2924
19-04-2006, 14:45
Sn modalı ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim. yapmış olddugunuz orgu2 yi inceledim. burada [SERİ NOSU] yu sayıp sorgu1 e de atıyor. buraya kadar normal ancak sorgu1 de yeni kayıt yaptırmıyor. yani kullanıcı gireceyi yeni kayıtta daha önce bu seri numaralı malzemeden kaç defa onarıma gelmiş bunu bilmesi gerekir.
Bu bilgiyi ilgili forma taşırsanız iş hal olur sanırım.
İyi çalışmalar :)
musba2924
21-04-2006, 07:45
evet haklısınz sn. modalı hallettim çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar
seyhan99
12-02-2008, 11:38
Ekli dosyayı görebilir miyim
merhaba,
bahsettiğiniz ek ve örneklerin hiçbirine ulaşamıyoruz. nasıl alabiliriz?
altuntas78
28-08-2008, 22:48
Burada konu ile ilgili güzel bir örnek mevcut. (http://www.lebans.com/DownloadFiles/rownumber.zip)
2 gündür google da örnek arıyordum sonunda buldum. Bir daha lazım olursa bulmak kolay olsun diye tag'larıda aşağıda yazayım :)
access sorgu otomatik sıra no
access sorgu sıra no
access sorgu otomatik numara
access sorgu auto no
access sorgu kayıtları otomatik numaralandırma.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.