Listedeki Bilgileri Kategorize Ederek Süzmek [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Listedeki Bilgileri Kategorize Ederek Süzmek

gbaran
20-03-2005, 13:19
:hey:

gbaran
20-03-2005, 13:25
Açýklama: Her hoca için ayrý ayrý sayfa yapmaktansa bir sayfada renklendirdiðim kýsýmlarý yanda bulunan listeden sadece numara veya isim seçerek nasýl görebilirim.
Günleride buna nasýl yaparsam otamatik olarak þeçtiðimde listeler ile birlikte deðiþir.

Levent Menteþoðlu
20-03-2005, 15:29
Merhaba

Dosyanýzda renklendirilmiþ kýsým göremedim. Bu renklendirmeyi yapýp, ne istediðinizi dosya içinde detaylý belirtirseniz yardýmcý olmaya çalýþalým.

gokselbaran
20-03-2005, 16:48
Kýrmýzý iþaretli bölgeleri görebilirsiniz þimdi

quasar
20-03-2005, 17:39
Hemþerime yardým ederim tabi etmem mi? Dersler ve Diðer Faaliyetler tablosu tamam ama günlere göre ders saatlerinin yazýldýðý tabloyu anlayamadýðým için yapmadým.
Bak bakalým olmuþ mu? Kolay gelsin.

gokselbaran
21-03-2005, 07:43
liste olmuþ teþekkür ederim ancak altta toplamda hata mesajý veriyor.günlere göre ders saat olarak derken mesala pazartesi 2 saat dersi varsa dersin yanýna bir sütunada saatlerini t ve u olarak girilen sütunun veriþmiþ.ancak gün yok ben oraya 1-7 arasý bir kod olabilir veya gün olarak yazabilirim. o zaman listelerken oradanda gün bilgilerini alabalir mi veya baþka bir usul olabilir dersen onada açýðým yani amaçým bütün bilgileri liste olarak yazdýktan sonra tek bir isim seçerek listeden gerekli bilgileri bir arada görmek. biraz uzun oldu galiba

gokselbaran
21-03-2005, 08:22
Günleri dahil ettim Ancak listelerken sadece bizim okulun olduðu kýsýmlarý almasý gerekiyor. birde mesela hangi tarihler arasýný yapmasýný nasýl ayarlýyabilirim. yani baþlangýç için 28.03.2005 bitiþ için 01.04.2005 girsem veya 2 haftada olabilir o tarihler arasý listelettirebilirmiyim. Belgemde tarihi yazdýðým kýsým gizli idi onu gözükür hala getirdim. birde bizdeki yükünüde otomatik almasý gerekiyor onu nereye ilave edeyim. çok þey istiyorum biliyorum. Kusura bakma benim için çok önemli Ancak pek çok arkadaþýn iþini görecektir bittikten sonra.

Hüseyin
21-03-2005, 08:54
Sayýn gbaran ve gokselbaran,
neden daha önce farklý isim sonra farklý isim ile foruma kayýt olduðunuzu öðrenebilirmiyim.
Bu þekilde ayný kiþinin farklý isimlerle foruma üye olmasý yasaktýr.

gokselbaran
21-03-2005, 09:36
isim bilgilerimi daha anlaþýlýr olmasý için deðiþtirdim

Hüseyin
21-03-2005, 09:51
Merhaba,
bundan sonra gokselbaran olarak devam edeceðinizi düþünerek gbaran ismini kilitliyorum.

Saygýlar.

gokselbaran
21-03-2005, 10:05
kuraldan haberim yoktu özür dilerim. Bundan sonra gokselbaran olarak devam edicem.

gokselbaran
21-03-2005, 15:53
Arkadaþlar yardýmlarýnýzý rica ediyorum.

danersin
21-03-2005, 20:06
Merhaba,
Sn. Gokselbaran sorunuzu çözmek deðilde anlamak daha zor. :D
Unutmayýn biz yaptýðýnýz iþte tamamen cahiliz ve ona göre anlatmanýz gerekiyor bize. Anladýðým kadarý ile yaptým. Ýyice inceleyin. Doðru yolda isek geliþtirmeye devam ederiz.
Bölüm ve isim seçtikten sonra, tarihide hangi ayý istiyorsanýz o ayýn ilk gününü girerek , listele tuþuna basmanýz yeterli. hücre içlerindede açýklamalar var. Kodda mümkün olduðunca anlaþýlýr yazýldý. en alt bölümü sanýrým formüller ile yapabiliyorsunuz, o kýsma dokunmadým. üstteki kýsmý dolduruyor ama tabi tatil günlerini hesaba katmýyor.

gokselbaran
22-03-2005, 10:36
Çoooooooook Teþekür ederim önce. Birkaç ayrýntý eklemek gerekiyor.
1. Diðer Dersler ve Faaliyetler kýsmýnda Tüm dersleri sýralamasý gerekiyor.Þu anda Sadece bir okul gözüküyor. tabi Bölüm Proðram kýsmýnda bu deðiþebilsede mesela ücret alabilmesi için tüm derslerinin her zaman gözükmesi lazým(Tüm okullarý gösterecek þekilde)
2. alta bir ekleme yaptým diðer fakültedeki dersler orada gözükebilir. yani þeçili olmayan okullarý orada grup olarak listeleyip gösterilebilir.
3. Ã?ðretim Elemanlarýnýn Yükünü Ýster El ile Ýster Otomatik yapabiliriz. Diðer adýmlarý sonra açýklayým karýþmasýn iyice
Ýlginize Teþekkür ederim.

Haluk
22-03-2005, 10:39
Çoooooooook Teþekür ederim önce. Birkaç ayrýntý eklemek gerekiyor.

Diðer adýmlarý sonra açýklayým karýþmasýn iyice

:mrgreen:

gokselbaran
22-03-2005, 12:59
Belgeyi Gönderememiþim þimdi ekledim.
Ýlgilenen arkadaþlara Teþekkür ederim.

danersin
22-03-2005, 13:48
Ancak listelerken sadece bizim okulun olduðu kýsýmlarý almasý gerekiyor.

Netleþtirelim biraz daha ;
En üstte bölüm ve hoca seçtik

seçtiðimiz bölümde verdiði saatler Günler bölümüne yerleþtirilecek, o hoca o bölümde kaç saat ders verdiðimi bulunacak , yoksa burdada önemi yokmu en üstteki bölüm seçiminin, tüm ders saatleri gelsinmi hocanýn, en altta yük hesaplanacaðýna göre galiba böyle.

dersler ve diðer faaliyetler bölümüne hiçbir kriter olmadan hocanýn tüm dersleri listelenecek. burasý net.

ders yükünün hesaplanmasý kýsmý, eðer 1. bölümde tüm saatler listelenecekse bu kýsmý formüller ile yapmaya çalýþýrýz. zaten þu anda hangisi 1. eðitim hangisi 2. eðitim nerden bilecez kodda anlamadým.

diðer þeyler hakkýndada ipucu verinde sonradan projeye eklenebilecek þekilde düþünelim.

son olarak ; bu iþ baya uzun süreceðe benziyor, pek paket program yapmak deðil ama forumun amacý, elimizden geldikçe yardým ederiz. :D

Ben birde yukarýdaki bölüm seçimini hiç dikkate almadan saatleri ve bölümleri listeleyen versiyonunu ekliyorum.

gokselbaran
23-03-2005, 10:10
Arkadaþlar biraz daha yardým istiyorum

ALPEN
23-03-2005, 10:21
Sn. gokselbaran,
Sayin danersinin mesaji ( http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?p=15438#15438 ) üzerinde en az yarim saat sadece size yardim etmek için çalisilmis bir mesaj.

Ayrica tüm daha sonradan gelebilecek sorulari da gözeterek, açik kapi birakmamaya çalismis kendisi.

Ek olarak sizin sorununuzu çözmek için sizden bazi konularda bilgi istedigini 2-3 kere belirtmis.

Tüm söyleyeceginiz bu mu?

Arkadaþlar biraz daha yardým istiyorum

danersin
23-03-2005, 10:22
Sn. Gokselbaran son eklediðim dosyayý indirmemiþsiniz bile.

Burada bir soruya makro yazmak için insanlar saatini bazen saatlerini harcýyor, bu sürenin en azýndan yarýsýný sizinde sorunuzu anlatabilmek için harcamanýz gerekiyor. Son dosyada ve mesajýmdaki yol doðrumu, yoksa öncekimi daha doðruydu. çözmeye çalýþan biri ikinci eðitim olduðunu hangi hücreden anlayacak bunu bile belirtmediniz.

gokselbaran
23-03-2005, 12:20
Mesajýnýzý dikkat etmediðim için özür dilerim.
Ýlave yaptýðýn belge sanmýþtým.
Ýlaveler olmuþ ancak listelerken gözükmemesi gereken derslerine gösteriyor. Bu yüzden belginin üzerinde açýklamalar yazdým.
Derslerin hesabýnda kullanýlacak kriterleri ilave etttim.
Ancak sizin iyi niyetinize güvenerek yazdým. Çünki benim için epeyce zaman harcadýnýz.

gokselbaran
23-03-2005, 12:22
2. öðretimi Ý.Ã? Anlayacak dosyaya ilave edip tekrar gönderiyorum

gokselbaran
23-03-2005, 12:32
ikinci öðretim için Au sütununa Ý.Ã? N.Ã? olarak belirttim ancak berilerin girilgigi kýsým birbirine girdi. bu yüzden önce bilgi giriþi olan kýsmý ardýþýk alarak yan yana koyabilirseniz sevinirim. ben yapmadým çünkü deðiþmesin dediðiniz yerler var.

gokselbaran
23-03-2005, 14:46
Uygulamalarýn 10 saati geçip geçmediði AO30'dan anlaþýlabilir. birde

gokselbaran
23-03-2005, 14:49
birde son gönderdiðim belgedeki ders yükü hesaplamasýný ben elle gireyim
o kýsmý dikkate almayýn. iþlem çok uzamasýn
çünkü sizleride yormak istemem fazla
Tekrar Teþekkür ederim

danersin
23-03-2005, 15:10
sn. gokselbaran, açýkcasý tam o bölümü anlamaya çalýþýyordum mesajýnýzý gördüm, bu hali ile ekliyorum, zannedersem üstteki bölümler istediðiniz gibi oldu. Projenizin geliþiminde daha sonra köstek olmasýn diye form bastýrýlacak ve data girilecek sayfalarý ayýrdým.

Ders yükünün hesaplanmasýný bir türlü anlayamadým, anladýðým kadarýyla çözecektim birkaç formül yazdým ama tam çözemedim. Bu bölüme formüller ile aranýz iyi ise birþeyler yapmaya çalýþýn veya þu iþi nasýl yapabilirim þeklinde parça parça sorun foruma veya umarým ders yükününde nasýl hesaplanacaðýný anlayan bir arkadaþ çýkar.

(Belirtmek için boyadýðýnýz Kýrmýzýlarý neden hersefer baþka renge boyadýðýmý merak ederseniz, ben hücre açýklamalarý kullanýyorum ve onun iþaretide kýrmýzý o iþaretin rengini deðiþtirmek çok güç olduðundan belirtmek için baþka renk kullanmak daha uygun)

gokselbaran
23-03-2005, 16:27
Sayýn danersin yardýmlarýnýz için çok teþekkür ederim.
Dediðiniz gibi deðer kýsýmlarý kendin çözmeye çalýþýcam
ileride zorlandýðým kýsým olursa foruma girerek danýþýrým.
Teþekkür ediyorum.

Özel Arama