Kanal yöneticisi kuruma bakmasın maksadım huzuru bozmak değil. [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kanal yöneticisi kuruma bakmasın maksadım huzuru bozmak değil.

kalbinidinle
19-04-2007, 21:07
Arkadaşlar sıkıntımı söylemiştim ve cevap verileceğini umuyordum, ancak arkadaşlar ilgi göstermedi niye ki.
Derdim bilen arkadaşlar için çok basil olduğunu düşünüyorum ve ben bilmiyorum.
Sorumu kanal yöneticisi kusura bakmazsa tekrar etmek istiyorum, o da şu:

Sayısız kayıt var databeyz de; bir alanım var ve sayı olarak seçilmiş.. o alan otomatik sayı olarak arttırılamyor mümkün değil. Daha önce ki soruda verdiğim ve diğer arkadaşların verdiği kodlarda kullanılamıyor, onların verdiği kod "0" alanlarda kullanılıyor. Bahsettiğim dataya hergün sürekli 100 veya daha fazla giriliyor ve bahsettiğim sayı alanı hep boş kalıyor ve sonradan girilmesi gerekiyor. Sonrada o alana sürekli artan sayı girmesi gereken kullanıcı o alana girilmiş en büyük sayıyı sürekli artarak girkmesi gerekiyor.

Dedim ya önceki kodlar olmuyor, daha önce standart olan =say([bürosu])+1 formülüde olmuyor oda "0" kayıtlar için.
Şimdi öyle bir kod lazım ki o alandaki daha önceki sayıları silmeyecek, ancak mesele bir önceki alandan çıkıldığında o "sayı" alanına en son girilmiş sayıdan bir fazlasını girecek.. ANCAK YER değdiğim gibi daha önceki kayıtlardaki boş sayı alanı.

Yardım edecek arkadaşlara teşekkürler.
Örneğini isteyen 5 veya 10 soru öncede aynı soru sorulmuş ve orda örnek eklenmiş bakmak isteyen arkadaşlar onda söyleyebilir veya kodu buraya yazabilir, şimdiden teşekkürler.

modalı
19-04-2007, 21:41
Sayın kalbinidinle,

Sanırım anlamakta biraz zorluk çekiyorum. On defa okudum ama sanırım tam anlayamadım sorununuzu.

Şimdi sayı alanı var diyorsunuz bu alana değer girilmediğinde boş olmaması gerekir. Mutlaka 0 (sıfır) değerini alıyordur. Bu iş çok basit olarak güncelleme sorgusuyla çözülebilir zannediyorum. Ancak oluşturmadan bir de anladığımı tekrar edeyim. Diyelimki 5 kaydımız var ve sayı alanındaki veriler:

0
22
0
15
0

olsun. Siz gün sonunda sorguyu çalıştırdığınızda veriler ne şekilde olması gerekiyor? Benim anladığım

23
22
24
15
25

olması gerektiği. Bir değişiklik var ise mesaj bekliyorum.

İyi çalışmalar

Levent Menteşoğlu
19-04-2007, 21:58
Sayın kalbinidinle

Soru başlıklarınızın kurallara uygun olmasına özen göstermenizi rica ederim.

kalbinidinle
19-04-2007, 22:24
Sayın modalı ilginiz için teşekkürler ediyorum.
"0" diye ifade ettiğim yer yani yeni kayıt, yeni kayıtta problem yok otomatik o landaki en büküyük rakamın bir fazlasını getiriyor, bunu demek istemiştim.
Ayrıca bahsettiğim "bürosayı" alanı alan türü olarak "sayı" ancak varsayılan değiri "0" değil.
İstetiğim kısaca dataya hazırgün 50 kayıt girilmiş, tabi bu şu demek "bürosayı" kısmında 50 kayıt boş demek. 50 Kayıttan önceki en büyük kayıt numarası "150" bense o yeni girilmiş 50 kaydın verilerini girmek istiyorum. Sayı olarak tanımlanmış "bürosayı" alanına ya girdiğimde yani bir önceki alandan çıkıldığında yada başka bi yolu varsa o keşilde, "bürosayı"alanına geldiğimde "151" ve sonraki kayıtta "152" diyerek artarak devam etsin. Bu alandaki tüm boş satırların güncelleştirme sorgusuyla toptan sayı verme imkanı yok. Çünkü sadece " bürosayı" alanı boş değil başka doldurması gelen boş alanlar var.

Kısaca : "bürosayı" alanına girdiğinde bir önceki alandan çıkıldğında "bürosayı" alanındaki enbüyük sayının bir fazlasını yazsın, kullanıcı diğer alanları da doldurakak diğer kayıtları da girsin.
Umarım anlaşılmıştır.
Daha önceki örneği yine gönderiyorum, bahsettiğim yer bürokayıt formudna bürosayı kısmı..
Şimdiden teşekkürler

Özel Arama