Access'de Veri Tabaný Tasarýmý Oluþturmak ve Makro Atama [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Access'de Veri Tabaný Tasarýmý Oluþturmak ve Makro Atama

xxrt
18-03-2005, 13:12
Boþ bir Veri Tabaný ile Ýþe baþlýyalým.Ã?nce Dosya/Yeni Veritabanýseçenekleri ile açýlan pencereden Boþ Veri Tabanýkullanýn.Access veri tabanýna vereceðiniz ismi verdikten sonra
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim1.jpg
Proje yönetim penceresine ulaþacaksýnýz.
Veri Tabaný Birçok bileþenden meydana gelebilir.Tablolarda Saklanacak Bilginin özellikleri ve bilgilerin kendisi bulundurulur.
Yukarýdaki Resimde Görünen pencerenin Tablolarkýsmýnda iken Yeni düðmesini kullanarak yeni bir tablo oluþturalým.
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim2.jpg
Biz Tasarým Görünümü seçeneðini kullanarak tabloyu kendimiz tasarlýyalým.,
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim3.jpg

Yukarýdaki tabloyu Kullanarakalanlarý,bu alanlarýn içinde barýndýracaklarý bilginin tiplerini ve birçok özelliklerini belirliyeceðiz.
Ã?rnek Olarak küçük bir iþletmenin müþteri iþlemlerini yapmak istiyelim.Tablomuzda bulunacak bilgiler þunlar olacaktýr.
Adý Soyadý
Ev Adresi
Ev Telefonu
Ýþ Adresi
Ýþ Telefonu
Ýliþki Tarihi
Düþünceler
Bunlarýn herbirine bir alan diyoruz.Ve bunlarýn içerikleri farklý tiplerde olabilecekleri içinde bu alanlara ait alan tiplerini tanýmlamamýz gerekecek.

Taným sütununa o alanla ilgili açýklamayý yazacaðýz.Bu açýklama Bilgisini yazmak zorunda deðilsiniz,ancak yazarsanýz kullanýmý daha kolay proðramlar oluþturabilirsiniz.Buraya yazdýðýnýz açýklama verigiriþi sýrasýnda pencerenin en altýndaki durum çubuðunda görünecektir.Penceredeki Veri Türü sütununda ise bu alana girilecek bilginin türünü belirliyeceðiz.Mesela Metin gibi..
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim4.jpg
-.-
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim5.jpg
METÝN:
Sadece Metin Ýçeren,sayý veya metini birlikte içeren,veya üzerinde iþlem yapýlmasý gerekmeyen sayýlarý içeren alanlar (telefon numarasý) bu tipten belirlenir.
Ã?rnek:
Adý Soyadý-Kapý Numarasu-Telefon Numarasý-Adres-Mesleði gibi alanlar bu tipten bilgilerdir.
En Çok 255 karaktere kadar bilgiyi içinde barýndýrabilirler.Karakter sýnýrý Genel kýsýmdaki Alan Boyutu ile belirlenir.
Gereðiinden fazla alan uzunkluðu belirtilmesi gereksiz yere bellek ve yer iþgaline sebep olacaðý gibi iþlemlerin yavaþlamasýna da sebep olacaktýr.
Ã?rneðin Adý Soyadý alaný için 30,Telefon numarasý için 11 karakter sýnýrý yeterlidir.

NOT:
Bu Alanda metin ve sayý giriþi için kullanýlabilir. Metinalanýnýndan farklý olarak uzunluk sýnýrý daha geniþ olabilir.Not alanýna maximum 64.000 karaktere kadar bilgi giriþi yapýlabilir.Bu alanýn en önemli dezavantajý sýnýrlanamamasýdýr.

SAYI:
Üzerinde hesap yapýlmasý gerekn ve para olmayan alanlar bu tipten tanýmlanýrlar.Bu alana girilecek sayýlarýn tipi ve sýnýrý Genel kýsmýndaki Alan Boyu ile belirlenir.
Bayt: 0 ile 255 arasýnda tam sayýlar bu alanda tutulabilir.1 byte yer iþgal eder.
Tamsayý: -32,768 ile 32,767 arasýndaki tam sayýlar bu alanda tutulabilir.2 byte yer iþgal eder.
Uzun Tamsayý: -2,147,483,648 ile 2,147,483,647 arasýndaki tam sayýlar bu alanda tutulabilirler.4 Byte yer iþgal eder.
Tek:-3,402823 x 10 38 ile 3,402823 x 10 38arasýndaki Ondalýk sayýlar bu alanda tutulabilir.4 Byte yer iþgal eder.
Çift: -1.79769313486232 x 10 308 to 1.79769313486232 x 10 308 arasýndaki ondalýk sayýlar bu alanda tutulabilir.8 Byte yer iþgal eder.
Girilen sayýlarýn biçimi Genel kýsýmdaki Biçim kutusunu kullanarak açýlan kutudan birisini seçebilirsiniz.
PARA BÝRÝMÝ:
Aslýnda buda bir sayý veri tipidir.Ancak para hesaplarý düþünülerek geliþtirilmiþ.Para hesaplarý virgülden sonraki basamak sayý önemli deðildir.Ã?nemli olan Virgülden önceki bütün basamaklarýn tutulmasýdýr.Be veri tipi tam kýsmý 15 basamak ve virgülden sonrakikýsmý ise 4 basamak olan sayýlarý tutabilir.8 Byte yer iþgal eder.
OTOMATÝK SAYI:
Bazý durumlarda her kayda bir numara girilmesini istediðinizde seçeceðiniz seçenektir.Sayýnýn nasýl verileceðini ise Genel kýsmýndaki Yeni Deðerler kutusundan belirliyebilirsiniz.4 Byte yer iþgal eder.
TARH/SAAT:
Doðum Tarihi,giriþ saati gibi alanlarý text olarak tanýmlarsýnýz bunlar üzerinde iþlem yapamazsýnýz.Tarih veya saat ile ilgili bilgilerin bulunacaðý alanlarý bu tipten tanýmlamanýz gerekir.8 Byte yer iþgal eder.
EVE/HAYIR:
Doðru/Yanlýþ,Evet/Hayýr ve Açýk/Kapalý gibi sadece iki durumlardan birinde bulunabilen alanlarý bu tipten tanýmlamak gerekir.Çünkü bu alan sadece 1 bit (1/8 byte) yer iþgal eder.
OLE NESNESÝ:
Veri tabanýnýza resim,ses,animasyon,film gibi birçok þeyler ekliyebilirsiniz.Ã?rneðin paint Brushta çizilmiþ bir resmi veri tabanýnýz ekliyebilirsiniz.
-.-

Yine pencerenin Genel kýsmýndaki birçok özelliði kullanarak alanla ilgili bazý özellikleri kolayca belirliyebilirsiniz.
Eðer bir alana mutlaka bilgi giriþi yapýlmasý gerekiyorsa,örneðin müþterinin adý ve soyadýnýn mutlaka girilmesi gerekiyorsa bu alan için Gerekli kutusunda evet seçeneðini verebilirsiniz.Diðer alanlarla ilgili özellikleri geniþletebilirsiniz.

Ayrýca kullanýcýnýn bilgi girþini kolaylaþtýrmak için bazý alanlara olabilecek deðerlerin otomatik olarak yazýlmasýný saðlýyabilirsiniz.Ã?rneðin satýþ tarihinin girilmesi gerekn alanabu günün tarihini yazdýrabilirsiniz.Bir alana varsayýlan deðeri vermek için pencerenin Genel kýsmýndaki Varsayýlan Deðer düðmesini kullanabiliriz.
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim6.jpg

Diðer Bölümleri Tamamladýktan sonra Kaydedip çýkarýz.
Artýk proje yönetim penceremize geri dönebiliriz.
-.-
Yukarýda gördüðünüz gibi bu tip bilgi giriþi fazla etkileyici ve Kullanýþlý deðil.Asýl veri giriþini formlar üzerinden gerçekleþtireceðiz.Proje Yönetim Menüsünde Ýken Formlar kýsmýna geçin.
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim7.jpg
Henüz tanýmlanmamýþ bir formumuz yok.Yeni Düððmesini kullanarak yeni bir form oluþturmaya baþlýyalým.
Yeni Formda Sütunlu Form seçeneðini kullandýðýmýzda
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim8.jpg
ekrana gelecektir.Tasarým odunda ike ekrandaki alanlarýn yerlerini ve etiketlerini deðiþtirebilirsiniz.Ayrýca yeni kontroller ekleyip kodlar oluþturabilirsiniz.
Yukarýdaki Resim'de gördüðünüz alanlar iki parçadan oluþmaktadýr.Soldakiler Etiket kutusu saðdakiler ise Metin Kutularýdýr.
Tasarým Modu:
Tasarým Moduna alýnan formda
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim9.jpg
Araç Kutusu Bulunmaktadýr.Bu Araç kutusunu kullanarak yeni kontroller oluþturabiliriz.

-.-
Araç çubuðunda bir kontrolü form üzerine yerleþtirmek için o kontrolü araþ çubuðundan seçtikten sonra formunuzun istediðiniz yerine fare ile çizmeniz yeterlidir.
Ã?rnek olarak aþaðýya doðru açýlan bir kontrol yerleþtirelim.Burada kontrolleri yerleþtirirken dikkat edeceðimiz bir özellik
Yukarýdaki Resimde Yuvarlak içine alýnan düðmenin basýlý olmasýna dikkat edin.Þimdi Araç Çubuðundan Açýlan Listeyi seçelim ve formun üzerine çizelim.Çizdikten Sonra
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim10.jpg
Yukarýda görünen Sihirbaz devrey girecektir.Aþaðýya doðru açýlan listeyi eleman bulmak için kullanacaðýmýzdan yukarýdaki resimdeki pencereden son seçeneði iþaretliyerek sonraki adýma geçelim..
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim11.JPG
Yukarýdaki görüleceði üzere Ýstenilen alanlarý sað kýsma alýyoruz.Ýleri tuþu ile devam ederek bu iþlemi sonlandýrdýðýmýzda artýk formumuzda aþaðý doðru açýlan bir liste kontrolü daha bulunuyor..
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim12.JPG
Artýk Buraya Kadar bazý özellikleri kendimiz dahada geliþtirebiliriz.

KOD OLUÞTURMA :

Ã?nce Form üzerinde Ýliþki Tarihi kutusunu Tasarým Modunda iken seçin ve farenin sað tuþu ile açýlan Menüden
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim13.JPG

Olay Oluþtur seçeneði seçin.Daha Sonra ekrana Gelen Tabloda
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim14.JPG
"Kod Oluþtur" Seçeneðini iþaretliyerek Visual Basic kodu oluþturalým.
Gelen Kod Penceresinde
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim15.JPG
Yordamdan LostFocus seçiyoruz.Bu pencere bir alt proðramdýr.Visual dillerde proðram kodlarý olay dediðimiz alt proðrama yazýlýr.Bizim Yazacaðýmýz kod giriþ yapýldýktan sonra kontrol yapacaðý için LostFocus olayýna yazacaðýz.Aþaðýdaki kodlarý oraya yazýyoruz.
[vb:1:d453a7f944]Private Sub Ýliþki_Tarihi_LostFocus()
If Date < Ýliþki_Tarihi Then
MsgBox ("Girdiðiniz Tarihte Hata var")
End If
End Sub[/vb:1:d453a7f944]
Buraya kadar Herþey tamam ise Tasarým modundan çýkýn veya F5 Tuþu ile deneme yapýn.
http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/xxrtResim16.JPG
Burada iliþki Tarihine 1 yazdým ve Hata Mesajýný aldýk..
Sanýrým buraya kadar bazý olaylarýn gidiþahý belli oldu.Sistem ve mantýk ayný..
Konuya Ait Ã?rnek Çalýþma Ýndirmek Ýçin (http://www.excel.web.tr/dersaneresim//xxrtaccess/Accesese_Calismasi.mdb)
Artýk Bundan sonraki konular daha fazla ve deðiþik olarak bu sitemizde devam edecektir..

abazya
18-03-2005, 18:17
Sn : xxrt güzel çalýþma eline saðlýk devamýnýn da güzel olacaðýna inanýyorum

jale
19-03-2005, 08:46
Merhaba xxrt :hey:

Ne kadar güzel bir çalýþma elinize saðlýk.Devamýný bekleriz efem. :bravo:

H.Ç.Ç
11-05-2005, 11:04
teþekkürler xxrt access olarak mükemmel çalýþma yapmýþýnýz.... devamý gelecektir umarým veya þöyle söyleyim iþyerimde access yok ama access ile yapýlan çalýþmalarý çok seviyorum.. sorularýmýz olursa cevaplanacaðýný umuyorum ..iyi çalýþmalar..H.Ç.Ç
Ayrýca sitenizi çok beðendim tüm moderatörlere teþekkürlerimi sunarým...
çünkü excell ve access hayranýyým Wordu pek sevmiyorum...visual basici de unutmamak gerekir.

assenucler
12-05-2005, 09:29
Merhabalar xxrt

Bizlerle bu mükemmel paylaþýmýn için teþekkürler. Saðol.

HooK
22-10-2005, 13:18
paylaþýmiçin tþk benim için iyi bir naþlangýç oldu. :icelim:

yasar1973
22-10-2005, 23:31
yeni baþladým ...galiba öðrenecek çok þey var. ama azimliyim...
þimdiden beni bilgilendiren herkese teþekürler...

abcd_efe
11-11-2005, 07:46
teþekkürler. emeðinize saðlýk

MUSTAFA SARGUT
11-12-2005, 20:56
Program çok güzel bunun için teþekkür ediyorum Fakat ben bilgisayarýma kopyalayamadým ( Yazýlarý alýyot, resimleri almýyor
Saygýlarýmla Kolay gelsin

+ivme
26-12-2005, 20:59
ben de access öðrenmeye yeni baþladým.... çok güzel bir yazý olmuþ.. emeðinize saðlýk

xxrt
27-12-2005, 07:36
kopyalayamadým ( Yazýlarý alýyot, resimleri almýyor

Sayfayý Farklý Kaydet>>Kayýt Türü>Web Arþivi olarak kaydedin.

must86
10-02-2006, 10:51
bende yeni access öðrenmeye baþladým güzel bi calýþma olmus devamýný dört gözle bekliyorum takibimdesin bu programý öðrenmem lazým

mehmetkotan
05-03-2006, 19:41
slm
teþ
Allah için guzel olmuþ...

karakan
18-03-2006, 23:49
hocam böyle bir çalýþmanýzdan dolayý çok teþekkür ediyorum. devamýný bekliyorum.......

5milyon
07-05-2006, 09:07
Selam deðerli arkadaþlarým.Ben access de program yapmaya çalýþýyorum.az çok yapýyorum.ama bunu exe(uygulama) yapamýyorum.nasýl yapýlacaðýný söylerseniz sevinirim.þimdiden teþekkürler

xxrt
07-05-2006, 13:45
Selam deðerli arkadaþlarým.Ben access de program yapmaya çalýþýyorum.az çok yapýyorum.ama bunu exe(uygulama) yapamýyorum.nasýl yapýlacaðýný söylerseniz sevinirim

http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?p=25877#25877

ulashakan
31-05-2006, 00:02
vallA ÝLK KEZ BAKTIM VE DENÝYCEM HEMEN :mrgreen:

samurayhiya
24-06-2006, 09:36
Paylaþým oldukça büyüme olur, büyüdükçe kalkýnma olur unutmayýn her gün 10 kiþi öðrense birgün mutlak geleceðimiz yere ulaþýrýz.. þimdilik sadece öðreniyorum .....UMUT EDÝYORUM KÝ BÝR GÝDECEÐÝM YERE VARACAÐIM...
Gerçekten güzel çalýþma olmuþþ eline saðlýk...

ulashakan
07-07-2006, 22:11
ne diyim kardeþ eline beynine saðlýk yeni baþlayanlar için çok güzel anlatmýþsýn..

emrah06
28-07-2006, 09:51
tesekkurler,faydali bir anlatim...

BY E
30-07-2006, 01:44
selam arkadaþým. eline saðlýk çok güzel bir baþlangýç ( biz acemiler için ). Neyse bende Acces ile yapýlan çalýþmalara hayraným. benimde bayaðý sorumn olacaktýr bundan hiç þüphen olmasýn. Cevaplarsan ve bilgilerini bizimle paylaþýrsan ( ki paylaþýyorsun ) þimdiden teþekkür ederim.

ulashakan
07-08-2006, 15:54
ilk baþlayan için çok güzel ama ayrýntýlarý çok önemli bundan sonrasýna gelemiyoruz.Þekillerle anlatým olan baþka örnekler var mý elinizde
:dua:

cyberwolf1980
07-08-2006, 16:09
xxrt, tesekur ederým guzel bý kaynak

steppenwampire
17-09-2006, 00:11
kýsa ve öz bir çalýþma gereken bilgilerin tamamý da mevcut ellerinize saðlýk.

karam
19-09-2006, 21:56
harika bilgiler ve mükemmel bir anlatým teþekürler

alper_kizil
02-10-2006, 18:34
arkadaþlar merhaba accessde denetim panosu var bunu bilen arkadaþlar varsa yardýmcý olabilirlermi teþekür ediyorum.

modalý
02-10-2006, 19:04
Sayýn alperkýzýl,

Oluþturduðumuz formlar ve raporlar arasýnda kolay geçiþ yapabilmek ve tüm program modüllerine tek noktadan eriþmek için geçiþ panosu denetimi kullanýlýr.

Araçlar meönüsünün Veri Tabaný hizmet Programlarý sekmesinden Geçiþ Panosu Yöneticisini çalýþtýrýrsanýz size yardýmcý olacak bir sihirbaz çalýþacaktýr.

Ýyi çalýþmalar:)

minisoft
05-10-2006, 05:46
Teþekkürler...

y.demirel
12-10-2006, 13:29
Baþlangýç için gerçekten güzel. Ellerinize saðlýk.

shocaoglu
19-12-2006, 13:33
Üstat eline saðlýk çok güzel olmuþ

aydin_akturk
25-12-2006, 17:48
Tbrlr xxrt güzel çalýþma olmuþ , eline saðlýk.

Deyim yapýyoruz, makro yapýyoruz herþey tamamda
Birde bu Access kodlarýnýn nasýl kullanýldýklarýný nereden ve nasýl bulabiliriz,
Diðer makro ve deyimleri deneme yanýlma yoluyla halledebiliyoz güç te olsa
Teþekkürler.

makinist
19-02-2007, 23:26
Sayýn Modalý

Ben oluþturduðum formlarý veritabaný hizmet programlarýndan geçiþ panosuna katardým ancak açýlýþta bu panonun direk açýlmasýn istiyorum bu konuda ban yardýmcý olabilirmisiniz.

Kolay gelsin

toonami
15-04-2007, 07:31
yapmýþ oldu hun çalýþma ve vermiþ oldugun bilgiler için tesekkurler

boshbelesh
02-06-2007, 14:53
çok güzel ellrine saðlýk xxrt kardeþ

cdesös
21-08-2007, 10:47
çok gaüzel bir çalýþma
peki form tasarým kýsýmnda hani iliþki tarihninde yazdýðýn kodlamalarý
toplama çýkarma v.b diðer dört iþlem için nasýl yapabiliriz
saygýlarýmla

gitarisyen
31-08-2007, 21:32
Sayın xxrt,

Benim gibi daha yolun başında olanlar için çok güzel, anlaşılır ve sade bir anlatım olmuş. Ama kod konusunu öğrenebilmem için kırk fırın ekmek yemem lazım daha. :) Umarım bu derslerin devamı gelecektir... Ellerinize sağlık, teşekkürler...

chevmet
17-09-2007, 13:47
elinize saðlýk

ZuCChiNi
25-10-2007, 12:08
Uzun zamandır Access'te yapmak istediğim şeyler vardı.
Google'da arayınca ilk bu sayfa çıktı.
Başlangıç olarak iyi şeyler öğrendim
Teşekkürler.
Bu arada Office 2007'de açılır kutu yapmasını da öğrendim.
Buyrun
Tasarım modunda formdaki kutu üzerine sağ tıkla
Çıkan menüden Değiştir/Karma Kutu'yu Seç
Özellik Sayfasındaki "Veri" kısmında "Satır Kaynak Türü" nü "Değer Listesi" olarak değiştir.
Özellik Sayfasındaki "Veri" kısmında "Satır Kaynağı" na tıkla. (Üç nokta'ya :) ...)
Açılan kutuya istediğin değerleri yaz.

selfblood22
30-10-2007, 20:00
ellrine sağlık XXRT kardeş çok sade ve güzel bir anlatım olmuş ama mesaj tarihlerine bakılırsa bu çalışmanın devamı gelmiycek :(

Kuzey_Han
06-11-2007, 13:32
paylaþým için teþekkürler :kafa:

huzun_bulutu
11-12-2007, 22:40
hocam elinize , emeğinize ve paylaşım için çarpan yüreğinize sağlık ...

akdeniz33
23-12-2007, 22:37
ellerinize saðlýk kardeþ, tam anlamasamda güzel bir çalýþma, tabii anlamamam benim kapasite eksikliðimden...

robert_34
24-01-2008, 21:28
hocam programýn son bittiðinde yaptýðýn ayarlarý anlatabilirmisin yani dizayn kýsmýný nasýl gizliyorsunuz teþekkürler birde access olmayan bir pc dede çalýþýrmý

feys59
02-02-2008, 18:51
Emeðine saðlýk kardeþ

PHÖNÝX
11-02-2008, 01:21
teþekkürler

bennidetto
23-02-2008, 03:41
emegine saðlýk...
Devamýný bekliyoruz....
Saygýlar

Skorpiyon
16-03-2008, 03:32
Sayın xxrt,

Access merakı saralı bir kaç gün oluyor, bu yüzden mesajınızı henüz farkettim. Çok güzel bir şekilde anlatmışsınız. Teşekkürlerimle...

akova159
25-03-2008, 14:12
Bilgilerini bizlerle paylaştığın için bende teşekkür ederim

kanunsuz06
11-04-2008, 21:52
birde linkler çalýþsa

leboni1980
12-04-2008, 13:28
Teşekkür Çok işime yaradı

alimer
26-05-2008, 18:21
ellerine saðlýk hadi kutla bu zafer senin yüreðine saðlýk okulda iþime yaradý:D:D:D::d

SCOCUK
06-07-2008, 19:39
kardeþ ellerine saðlýk güzel bir çalýþma olmuþ bende bir demirbaþ takip programý hazýrlýyorum. yaptýðým bir çalýþma var demirbaþ takip programý bu programda demirbaþlar sýnýf sýnýf kaydediliyor form üzerinde listelen sýnýfýn üzerine týklandýðýnda ben o sýnýfa ait kayýt sayfasýný açmak istiyorum bunun için form üzerinde nasýl bir kod yazmam gerekiyor yardýmcý olursan sevinirim

i_mes
10-07-2008, 10:10
çok teþekkürler elleerine saðlýk

mshsmoz
22-08-2008, 11:19
SaÐol ElÝne SaÐlik

bulmacaci
13-11-2008, 00:20
benim gibi yeni baþlayanlar için, süper bir anlatým,emeðinize saðlýk

suskun127
13-11-2008, 09:24
çok ggüzel anlatmýþýnsaol galiba örnek dosya silinmiþ güncellersen linki sevinirim teþekkürler

mustim1547
24-12-2008, 11:35
bi program hazýrlamaya çalýþýyorum .. tablolarý oluþturdum ama satýlan ürünler stoktan düþüp kasaya eklenecek mesal ..! bunu nasýl yapabilceðim hakkýnda bilgi verebilirmisiniz.. _?

PLTNAZR
18-01-2009, 09:00
Teþekkürler Paylaþýmýnýz için

aybikersin
26-04-2009, 20:19
slm herkeze ben yeni üye bi konuda yardýma ihtiyýcým war accessde kredi kartý ekstersi hazýrlamam gerek ama nasýl yapacaðýmla ilgili hiçbir fikrim yok yarýmcý olabilirmisiniz þimdiden teþþekkürler.....

berko55
28-12-2010, 16:40
Merhaba accesse yeni baþlýyorum sizden ricam þu aþaðýdaki siteden verileri accesese almak ve dikkat edilirse orada at kodu var mesela ben 1den 25000 e kadar al diyip veritabanýna kaydetmek istiyorum yapýlýrmý acaaba yardýmlarýnýzý bekliyorum saygýlar.
ttp://www.tjk.org/S/S/KosuTarihi.aspx?atKodu=9130&popUp=1&l=1

soluksuz
16-02-2011, 18:02
resimleri yenileyebilirmisiniz silinmiþ

Özel Arama