Tüm Versiyonu Göster : Formüller nedeniyle veri giriþinin yavaþlamasý
mehmet veysi
18-03-2005, 08:41
Slm. Arkadaþlar,
Ek'te örnek bir dosya gönderiyorum. Burada sumproduct formülü kullandým. Fakat bu formül, formülün ilgili olduðu hücrelere veri giriþini oldukça yavaþlatýyor. Her veri giriþinde bilgisayar yeniden hesaplama yapýyor ve buda insaný bu formülü kullandýðýna piþman edecek kadar yavaþ oluyor. Bu durumu önleyecek bir çözüm var mý? Ayrýca bilgisayarýn teknik özellikleride oldukça iyi. Sorun bundan kaynaklanmýyor. Son olarak makro önerecekler için makrolarla pek aram yok. Ama baþka türlü olmaz diyorsanýz makroyuda çözüm olarak kabul edebilirim.
Levent Menteþoðlu
18-03-2005, 08:46
Araçlar-seçenekler-hesaplarý seçin oradaki "El ile" olan kutucuðu iþaretlerseniz. Otomatik hesaplama yapýlmaz. Hesaplamayý yapmak için F9 tuþuna basmanýz yeterlidir.
MERHABA
VERÝ GÝRERKEN ARAÇLAR/SEÇENEKLER/HESAPLAMA
KISMINDA HESAPLAMAYI EL ÝLE'YÝ ÝÞARETLEYÝN . VERÝLERÝ GÝRDÝKTEN SONRA
F9 TUÞUNA BASARAK TABLOYU HESAPLATIN.
SAYGILARIMLA
mehmet veysi
18-03-2005, 09:15
Çözüm çok güzel nevarki formülleri el ile hesaplatma seçeneðini iþaretlediðimiz zaman bütün diðer excel dosyalarý için de geçerli oluyor. Sadece bir dosya için geçerli olmasýný saðlayabileceðimiz bir yöntem var mý? Aksi taktirde bu çözüm iþime yaramaz. Ýlginize teþekkürler
Merhaba
Sayýn Leventm ayný anda mesaj göndermiþiz onun için sizin mesajýnýzý göremedim .
afedersiniz.
Ayný menüde tabloyu hesap butonuna basýnýz.sadece o tablo hesaplanýr.
Saygýlarýmla
Merhaba
Sub Auto_Open()
With Application
.Calculation = xlManual
.MaxChange = 0.001
End With
ActiveWorkbook.PrecisionAsDisplayed = False
End Sub
Sub Auto_Close()
With Application
.Calculation = xlAutomatic
.MaxChange = 0.001
End With
ActiveWorkbook.PrecisionAsDisplayed = False
End Sub
mehmet veysi
18-03-2005, 10:09
Zafer Bey tabloyu hesapla butonuna basýyorum ama olmuyor. El ile hesapla seçeneðini iþaretledikten sonra mý tabloyu hesapla demem gerekiyor. Hem otomatik hemde el ile hesapla seçeneðini iþaretledikten sonra tabloyu hesapla dedim ama istediðim sonucu vermedi. Yani el ile hesaplama sadece o dosya için geçerli olmadý. Tekrar yardýmýnýza ihtiyacým var.
Merhaba
Hesaplama El ile seçiliyken.
hangi sayfayý hesaplatacaksanýz o sayfayý þeçip tabloyu hesapla butonuna basacaksýzýz.
sadece hesaplama aktif sayfa için geçerlidir.
birbirine baglý sayfalarýnýz varsa islem sýrasýna göre yapýnýz.
Her hangi bir sayfada
1
2
3
topla(a1:a3) yazýn hepaplama el ile olsun. sonra a2 hücresini silin toplam sonucu
deðiþmeyecek 6 kalacak
tabloyu hesaplaya basýn toplam sonucu 4 'e inecektir.
Saygýlarýmla
mehmet veysi
18-03-2005, 12:02
Zafer Bey,
Söylediðiniz gibi yaptým oldu. Ýlginize ve sabrýnýza teþekkürler. Þimdi ben size bu durumun kýsmi bir çözüm olduðunu söylesem çok mu ayýp etmiþ olurum. Sorun þu ki benim el ile hesaplama yapmayý istediðim dosyamýn dýþýnda, içinde birçok formülün barýndýðý ve hesaplanmasýnýn otomatik olarak yapýlmasýný istediðim yýðýnla excel dosyam var. Yani kýsacasý otomatik olarak hesaplama yapmayý istediðim dosyalarýn otomatik olarak, el ile hesaplama yapmak istediðim dosyalarýn el ile hesaplama yapmasýný saðlamak istiyorum. Seçenekler kýsmýnda yapacaðým bir deðiþiklik tüm excel dosyalarýný kapsýyor. class37 makro yazmýþ ama ben makrolardan hiç anlamam. yine de yardýmlarýnýza teþekkür ediyorum. Kolay gelsin.
Merhaba
aþaðýdaki açýklama dosyasýný ve hesaplama dosyasýný indiriniz
Saygýlarýmla
makrolarýn olduðu dosya xla uzantýlý olduðu için yükleyemedim.
makrolarýn olduðu dosya xla uzantýlý olduðu için yükleyemedim
WinZip >> Post
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.