Deðiþken Bir Raporu Basite Ýndirgemek [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Deðiþken Bir Raporu Basite Ýndirgemek

siar
15-03-2005, 11:13
Merhabalar
Hergün hazýrlamak olduðum bir rapor var ve bu raporun verilerini oracle tabanlý bir programdan export ederek alýyorum. Bu hazýrladýðým yýllýk bir rapor ve her aya ait verileri ayrý ayrý çekiyorum.

Fakat hergün bu raporu hazýrlamak ve kontrol etmek neredeyse 2 saatimi alýyor çünkü kullandýðýmýz paket programda oldukça yavaþ çalýþýyor. Þu an için veriler az ve uygulanabilir fakat yaz sezonunda 6 katýna çýkacak ve baþým gerçekten dertte olacak.

Þu an uyguladýðým yöntem ise;

Ekteki belgede de görüleceði üzere, kitabýn DETAIL sayfasýndaki verileri (açýklayýcý olmasý için renklendirilmiþtir) birleþtirerek REPORT sayfasýnda kullanýlan sayýlarý özetlemek. Lakin kitabýn DETAIL sayfasý hergün deðiþiklik gösterebiliyor. Bu yüzden bildiðim hiçbir formüle oturtamadým.

Uzun yazý için özür diler, yardýmcý olacak arkadaþlara peþinen teþekkürlerimi sunarým.

Ekte belge görüþlerinize sunulmuþtur...

Saygýlarýmla,[/i][/b]

Red-Kid
15-03-2005, 13:23
Sn. Semihtorunlar

Sorunuzla ilgili birþeyler yaptým inceleyip takýldýðýnýz yerleri sorarsanýz dahada yardýmcý olmaya çalýþýrým

Ýyi çalýþmalar

siar
15-03-2005, 13:54
Sn. Kit

Zahmetiniz karþýsýnda mahçup oldum. Lakin benim bilgim altýnda çalýþmanýzý incelemem zaman alacak ve zannedersem sormam gerekenler olacak. Tekrar sizi konuyla ilgili rahatsýz edeceðim. Teþekkür ve saygýlarýmla,

Özel Arama