Network Güvenliði [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Network Güvenliði

evren_01
12-03-2005, 19:48
Arkadaþlar öncelikle merhaba

Benim takýldýðým bir sorum olacak windows xp tr de paylaþýma actýðým bir dosyayý sadece benim seceðim bir kullanýcýnýn girmesini istiyorum bu secmiþ olduðum kullanýcýya her hangi bir þifre sormadan acmýþ olduðum dosyadaki verilere ulaþmasýný istiyorum .

Mümkünse resimlerle anlata bilirseniz sevinirim.

:dua:

danersin
12-03-2005, 20:03
Paylaþýmý sekmesinde bu klasörü aðda paylaþýma aç kutusunu týkladýðýnýzda klasörün ismi bulunan kutu aktif olur. Bu kutuda klasör isminin sonuna $ iþareti koyarsanýz klasörünüz að kullanýcýlarý tarafýndan paylaþýmda görülmez. Ancak dosyanýzýn ismini bilen birisi aðdan sizin bilgisayarý bulduktan sonra adres çubuðuna klasçrismiismi$ þeklinde yazarsa o göebilir klasörünüzü. (uzun süredir yapmadým umarým yanlýþ hatýrlamýyorumdur) Kolay gelsin.

evren_01
12-03-2005, 20:14
Sn Danersin öncelikle teþekkür ederim

Ama sorumun tam cevabýný alamadým
Windows 2000 de bu olayý yapýyordum ama win xp bunu yapamadým

windows xp tr de paylaþýma actýðým bir dosyayý sadece benim seceðim bir kullanýcýnýn girmesini istiyorum bu secmiþ olduðum kullanýcýya her hangi bir þifre sormadan acmýþ olduðum dosyadaki verilere ulaþmasýný istiyorum

Tekrar yardýmýnýza ihtiyacým olacak

danersin
12-03-2005, 20:28
evren_01,

Windows 2000 de bu olayý yapýyordum

Windows XP'nizde yapamayacaðýnýz için size hemen hemen ayný kapýya çýkacak bir yol önerdim sadece. Baþka yol varsa bende öðrenmek isterim açýkcasý banada lazým oluyor.

evren_01
12-03-2005, 20:44
Sn Danersin

Bir internet sayfasýnda yanlýþ hatýrlamýyorsam windows xp de
*Adminirator araclarýnýndan user kýsmýna girip oradan yeni bir user oluþturun
*Bilgisayarýný güvenli kipde baþlatýn
*Paylaþýma acmak istediðiniz klasörü sað týklayýp paylaþým kýsmýný secin
*yeni oluþturduðunuz kullanýcýyý burada secin diyor

Bu kadarýna kadar yaptým fakat bende bilgisayarý actýðýmda sadece bir kullanýcý olamasý gerekirken yeni eklediðim kullanýcý adýnýda burada görünüyor

siteden aldýðým resimler

zafer
14-03-2005, 10:34
Merhaba

Sizin resimlerle ifade ettiðiniz Kullanýcý gruplarýnda administrator'da windows girerken kullanýcý þeçimiyle ilgili.

Xp kullanýcýlarýnýn baðlý olduðu server'in iþletim sisteminin ms server200 veya 2003
olmasý gerekiyor. oradada active directory kurulu olmasý gerekiyor.

burada tanýmladýðýnýz kullanýcýlar için dosyanýzý paylaþtýrma yapacaðýnýzda kendi makinanýzda paylaþým menusünde izin verilen ençok iþaretleyip.izinleri seçip orada servere kayýtlý istediðiniz kullanýcýyý þeçebilirsiniz.

NT 4.0 kullanýyorsanýz bu iþlemi yapamazsýnýz
Saygýlarýmla

evren_01
14-03-2005, 17:24
Sn zafer
Bilgileriniz için teþekkür ederim

Server 'a müdahale edemiyorum
Sadece network tan kullanýcý secip bu kullanýcýnýn paylaþýma actýðým klasörü þifre sormadan tam eriþim hakký tanýmak istiyorum.
Diðer network kullanýcýlarý bu dosyaya hiç bir þekilde ulaþmasýný istemiyorum
Bunu yapabilmek için bilgisayarýma kullanýcý ekle menüsünden onu ekledim.bu durumda bilgisayarý actýðýmda direk acýlmýyor kullanýcý secimini soruyor

Umarým sornumu acýk bir þekilde anlatabilmiþimdir.

Þimdiden teþekkür ederim....
:dua: :dua: :dua: :dua: :dua:

evren_01
14-03-2005, 17:25
Sn zafer
Bilgileriniz için teþekkür ederim

Server 'a müdahale edemiyorum
Sadece network tan kullanýcý secip bu kullanýcýnýn paylaþýma actýðým klasörü þifre sormadan tam eriþim hakký tanýmak istiyorum.
Diðer network kullanýcýlarý bu dosyaya hiç bir þekilde ulaþmasýný istemiyorum
Bunu yapabilmek için bilgisayarýma kullanýcý ekle menüsünden onu ekledim.bu durumda bilgisayarý actýðýmda direk acýlmýyor kullanýcý secimini soruyor

Umarým sornumu acýk bir þekilde anlatabilmiþimdir.

Þimdiden teþekkür ederim....
:dua: :dua: :dua: :dua: :dua:

zafer
15-03-2005, 07:21
Merhaba

1. Bir etki alaný içindemisiniz.
2.Server iþletim sistemi nedir.

Eðer serverin iþletim sistemi ms windows 2000 veya 2003 deðilse kullanýcý düzeyi eriþim veremezsiniz.
Ayrýca bir etki alaný içinde olmanýz lazim.

Benim anladýðým kadarýyle makina açýldýðýnda direk açýlsýn dediðinize göre etki alaný na baðlý deðilsiniz. çünki normalde makinaya girmek için CTRL+ALT+DEL tuþlarýna bastýktan sonra sizden kullanýcý adý ve etki alaný ismi sorar.

Buradaki kullanýcý adý ile oturum açar.sizinde tanýmladýðýnýz kullanýcý budur.sizin bahsettiðiniz dosya paylaþýmýyla alakalý deðildir.bir makinayý sabah baþkasý akþam baþkasý kullanacaksa doyalarý ve kullandýðý menuler karýþmasýn diye hangi kullanýcý adý ile makinaya giriyorsanýz. Documents and Settings klasöründe o isinle klasöe açar bilgiler orada tutulur.

onun için yukarýdaki 1.ve 2.sorularýma cevap verebilirseniz daha iyi bir çözüm bulabiliriz sanýyorum

Saygýlarýmla

Özel Arama