Tüm Versiyonu Göster : üç haneli den büyük kesirler
selam arkadaþlar
benim sorunum þu
payý ve paydasý 3 haneden büyük kesirler var mesala 65784/458745 hissesi bunu kesirli hisse olarak nasýl yazabilirim
ben yazdýðýmda kesir olarak nitelendirmiyor metin olarak kabul ediyor
buna formül baðladýðýmda iþlem görmüyor bana yardýmcý olabilirmisiniz ilginizden dolayý teþekkür ederim
Servet Bey,
Sizden sonra sorulan soruya 9 dakikada 3 cevap verilince anladým ki sizin bu sorunuzun cevabý ööle kolay deðil. Ben de biraz bir þeyler denedim ama þöyle þýk bir cevap bulamadým. Çok þýk olmamakla birlikte;
Kesrin içindeki / yü aratýp kesri payý bir sütuna, paydasý bir sütuna gelecek þekilde ikiye bölüp bir 3. sütunda da +b1/c1 þeklinde sayýya dönüþtürüp kullanmak geliyor aklýma sadece. Tabii bu makro ile de olabilir, fonksiyonlarla da.
Artistik puanlarý daha yüksek bir cevap gelmezse bunu deneyebilirsinz.
Sizden sonra sorulan soruya 9 dakikada 3 cevap verilince anladým ki sizin bu sorunuzun cevabý ööle kolay deðil.
Kolay ama iþlerden olsan gerek:)
Kesir sorunuzu Umarým doðru anlamýþýmdýr.
Resimdeki görüldüðü gibi kesir Hanesini seçtikten sonra>Ýsteðe uyarlamada ??? kýsmýný deðiþtirip bu iþi yapabilirsiniz.
Yada
A2 Hücreye 65784
A3 Hücreye 458745 yazýp,
A4 Hücreye aþaðýdaki formülü girin.(Gerçi bu basit çözüm ama)
=A3&"/"&A2
ÝLGÝNÝZDEN DOLAYI TEÞEKKÜR EDERÝM
sizin önerdiklerinizi yaptým ama olmadý
ama makro yazýlýmý olursa sevinirim
teþekkürler
danersin
25-02-2005, 14:53
istediðiniz þeyin makro ile ilgisi yokki. sn. xxrt'nin çözümünün olmamasý diye birþeyde mümkün deðil, ancak bu þekilde kullanýmý iþime yaramýyor dersiniz. o zamanda makro ile çözümde nasýl bir farklýlýk istediðinizi belirtmelisiniz çünkü makro ilede ayný iþi yaptýracak neticede excele..
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.