Yine Açýlýr Liste [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yine Açýlýr Liste

Mutter Theresa
25-02-2005, 09:03
Mrb.Arkadaþlar'
Tam olarak nasýl tanýmlayacaðýmý bilemediðim için yine Açýlýr Liste diyorum. Ekte örneðini sunduðum bir bir çizelgem var. Uygulamak istediðim çizelgenin örneðini de gönderiyorum. Yardýmýnýza ihtiyacým var. Bana yardýmcý olduðunuz sürece konularým bitmeyecek anlaþýlan.
Teþekkürler!

xxrt
25-02-2005, 09:38
Cidi Ã?rn..xls olarak tanýmladýðýnýz dosyadaki veri giriþleri için açtýðýnýz belirgenler ile Liste 4 (Þablon)EE(Renkli).xls dosyasýnda herhangi bir bað oluþturamadým.Bu nedenle Açýlan listeyi hangi dosyaya?Nasýl?Nerelerde kullanacaðýnýza dair detaylý bir açýklama yaparsanýz forumdan saðlýklý bir cevap alabilirsiniz.Ã?rneklerle sorunuzu geniþletmenizi rica ediyorum.Yani
1 dosyadakilerle ne yapýlacak ve 2 dosya ile baðlantýsý ne olacak..

Mutter Theresa
25-02-2005, 11:48
Sn. xxrt!
Ýlginize önce çok teþekkür ederim.
Liste 4(renkli)'deki bilgiler çok yer kaplýyor,içiçe giriyor. Bazý bölümleri örn: Cinsiyet, Ã?ðrenim durumu ve buna benzer yerleri cidi örneðindeki gibi yapmak istiyorum. Acces'te (fazla bilgim olmamakla beraber) yapýyorum.Axcel'de yapamýyorum. Dediðim þekilde yapabilirsem alan rahatlýyacak, az yere çok þey sýðdýrma þansým olacak. Çünkü buna benzer listelerim, çizelgelerim çok olacak.

Her þey gönlünüzce olsun.

Levent Menteþoðlu
25-02-2005, 20:26
Bana yardýmcý olduðunuz sürece konularým bitmeyecek anlaþýlan.
Bizim amacýmýz zaten sizlere yardýmcý olmak,sorularýnýzý sormaya devam edin lütfen.

Ekteki örneði inceleyiniz. Umarým doðru anlamýþýmdýr. Birde merak ettim dosyanýzdaki K:,E: ve S: harflerinin anlamý nedir?

Mutter Theresa
26-02-2005, 14:13
Merhaba Sayýn Arkadaþým Leventm!
Çok Teþekkürler, ellerinize saðlýk, olmuþ. Ben hazýrladýðýnýz örneði (j)'i "liste 4 EE renkli" çizelgeme uygulamak istiyorum. (Cidi örneðini daha sonra hazýrlayacaðým.)Bir daha bir yardým istediðimde daha detaylý yazarým.
K(Müracaatçý kadýnýn adý) E:(Erkeðin Adý) S: ise karý-kocanýn soyadý.(Evlat almak isteyen aileyi tanýtýyoruz)
Þimdi hazýrlamam gereken Liste EE 4' te ili var(j uygun ama nasýl uygulayacaðým?) Eðitim Durumu, Yaþ,cinsiyet ve dosya aþamasý için uygulamak istiyorum.
Farketmez(Cinsiyeti kýz-erkek çocuðu olabilir)

Teþekkürler.

Levent Menteþoðlu
26-02-2005, 18:37
Kýsaca hücrede açýlýr kutu uygulamasýnýn nasýl yapýldýðýný anlatayým. Siz uygulamayý yapmaya çalýþýn,sorun yaþarsanýz tekrar dosyanýza bakarýz.

1-Açýlýr kutu ile ayný sayfadaki bir aralýða, görünmesini istediðiniz verileri listeleyin.
2-Hücreyi seçin.
3-Veri menüsünden doðrulamayý seçin.
4-Veri doðrulamadan liste seçeneðini seçerek,hücreye aralýðý tanýmlayýn.
5-Diðer hücrelerede açýlýr kutuyu kopyalayabilirsiniz.

yapýlacak iþlemler aþaðýdaki resimden daha rahat anlaþýlacaktýr.

Mutter Theresa
26-02-2005, 21:23
Çok Teþekkürler Sayýn Leventm!
EVET OLDU. Bu benim iþime çok yarayacak.
sizlerden çok þey öðreniyorum.Her gün ayrý bir hazine gönderiyorsunuz, öylesine mutlu oluyor ve öðrendikçe de yeni yeni þeyler öðrenmek istiyorum.

Teþekkürler.

behcet
27-02-2005, 21:18
Sayfa görünümü küçülttüðümüzde, açýlýr listedeki verilerde ok küçülüyor ve okumakta güçlük çekiyorum. Acaba büyültmek mümkünmü ? veya daha pratik bir yolu varmýdýr ?

danersin
27-02-2005, 21:37
Baþka çözümü varmý bilmiyorum ama aþaðýdaki kodu deneyin
Kodu worksheet altýnda selection change'e yerleþtirdikten sonra diyelimki veri doðrulama hücreniz A1 hücresinde, A1'i seçin bakýn nluyor, sonrada baþka bir hücre seçin.
ayný kod, bütün bir sütunda liste varsa sütun için yada satýr için yazýlabilir.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If ActiveCell.Address = Cells(1, 1).Address Then
ActiveWindow.Zoom = 100
ElseIf ActiveCell.Address <> Cells(1, 1).Address Then
ActiveWindow.Zoom = 75
End If
End Sub

behcet
27-02-2005, 22:38
maalesef olmadý :(
Sizin gönderdiðiniz kod, düþük çözünürlükte iken, bir hücreye týkladýðýnýzda, çözünürlüðü %75 e getiriyor.

Benim istediðim, açýlýr kutuya týkladýðýmda, verinin daha büyük olarak karþýma gelmesi, tabi sonrasýnda hücrede normal görünmesi.

Aslýnda istedðim çok zor olmasa gerek, bu kutunun biyerlerde ayarý olmalý :?

danersin
27-02-2005, 22:56
Maalesef Hücre doðrulama'da böyle bir özellik yok. Ben belki baþkasý kullanmak ister diye tam anlatayýmda yazdýðým kodun tam olarak yaptýðý iþi;

A1 hücresinde diyelimki Hücre Doðrulama uyguladýk ve bu hücreye geldiðimizde altta açýlan listeyi tam okuyamadýðýmýz için doðrulama olan hücreyi seçtiðimizde Zoom oranýný 100 yapýyaor, doðrulama yapýlmýþ hücreden (yada hücreler için uyarlanabilir) çýktýðýmýzda ise tekrar sayfanýn görünmesini istediðimiz Zoom oranýna dönüyor. Kodda 100 ve 75 istendiði gibi deðiþtirilebilir.

Özel Arama