AKTİF HÜCRE İMLECİNİ NASIL KISITLARIM [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : AKTİF HÜCRE İMLECİNİ NASIL KISITLARIM

talip
11-02-2005, 18:58
HERKESE SELAM YİNE BAÃINIZIN BELASI BEN GELDİM VE YİNE ELİMDE BİR PROBLEM VAR???
AKTİF HÜCRE İMLECİ NORMALDE ENTERE BASTIÃIMIZDA AÃAÃIYA VEYA SEÇENEKLERDEN AYARLANDIÃINDA SAÃA DOÃRU BİR HÜCRE KAYIYOR. BENİM İSTEDİÃİM İSE MESALA A1DE İKEN A1 HÜCRESİNE VERİ GİRMEDEN A2 HÜCRESİNE GEÇEMESİN VEYA OK TUÃLARI İLE YÃ?NLENDİRİLEMESİN.
DERDİMİ DAHA İYİ GÃ?REBİLMENİZ İÇİN DOSYAYA BAKABİLİRSİNİZ
ÃİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEÃEKKÜR EDERİM

danersin
12-02-2005, 08:46
HERKESE SELAM YİNE BAÃINIZIN BELASI BEN GELDİM VE YİNE ELİMDE BİR PROBLEM VAR???

Bu tip laflara hiç gerek yok ama başımıza bela olan şey ne biliyormusunuz. Soru soran arkadaşlarımızın excel'i ingilizcemi , türkçemi kullandığını bilemediğimizde cevabı hangisine göre yazacağımızı bilemememiz. Avatar'ınıza söyleyecek laf bulamıyorum :D ama birde imzanıza excel versiyon ve dilinizi yazsanız çok iyi olur.

Ben sizin TÜRKÇE kullandığınızı tahmin ederek cevabınızı İNGİLİZCE veriyorum. :D (Ãu anda önümde türkçe excel yok)

Tools>Options>Edit menüsünde "Move selection after enter " seçeneğini Right yaparsanız enter'a basıldıkça sağ hücreye geçer. veya istediğiniz yönü seçebilirsiniz. Bunun koduda ;
"Application.MoveAfterReturnDirection = xlToRight" şeklinde

Levent Menteşoğlu
12-02-2005, 09:42
Ekte bende bir örnek hazırladım.İnceleyin A başlığının altındaki hücreler boş olduğu müddetçe B başlığındaki hücrelere geçemiyorsunuz.

talip
12-02-2005, 10:26
Sn.danersin demişki

imzanıza excel versiyon ve dilinizi yazsanız çok iyi olur.

haklısın bu konuya itina göstericem gösterdiğin alakaya çok teşşekkür ederim. :)
yazdığınız menü yolunda imleci istediğiniz yöne ayarlayabiliyorsunuz ama birde a1 hücresine veri girmeden a2 hücresine geçememesi lazım

Sn. leventm gönderdiğiniz örnek gerçekten de işime yaryacak ama birde nasıl yaptığınızı yazarsanız herdefasında size bu konularda sönmek zorunda kalmam veya başka çalışmalar için de kullanabilme fırsatım olur. tekrar tekrar teşekürler :)

talip
12-02-2005, 13:16
dosya ektedir

Levent Menteşoğlu
12-02-2005, 15:28
Diğer örnekteki uygulama son eklediğiniz dosyada nereye uygulanacak,bunuda belirtirmisiniz.

talip
12-02-2005, 17:11
ALTTAKİ TABLODA

GÃ?NDEREN ANA HESAP / ALAN KARÃI HESAP / AÇIKLAMA / TUTAR

ÃEKLİNDE MEVCUT OLAN SÜTUNLAR İÇİN GEÇERLİ YANİ O İSİMLERİN ALTINDAN İTİBAREN ÇALIÃMASI LAZIM

TEÃEKKÜRLER

Levent Menteşoğlu
13-02-2005, 10:21
Ekteki örneği inceleyin.

Özel Arama