programlarýnýzý demo yapýn örnek [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : programlarýnýzý demo yapýn örnek

ahmet114
08-02-2005, 13:01
Programinizin açilis formuna asagidaki kodlari yapistirin. Program 90 günlük siz istedigin rakami yazabilirsiniz. Ister 1 gün ister 10 gün.
NOT : Üretim Planlama yerine kendi programinizin ismini yazin.

Private Sub Form_Load()
On Local Error Resume Next
Dim d, x, y
d = GetSetting("Üretim Planlama", "Ayarlar", "Ilk Giris", "")
If d = "" Then
SaveSetting "Üretim Planlama", "Ayarlar", "Ilk Giris", Date
Else
If (Date - CDate(d)) > 90 Then
MsgBox ("Programin Demo Süresi dolmustur.Uzatmak Için E-Mail adresine Not mesaj atabilirsiniz")
DoCmd.Close
Else
x = GetSetting("Üretim Planlama", "Ayarlar", "Son Çikis Tarihi", "")
If CVDate(x) > Date Then
MsgBox ("Programin Deneme Süresi Doldu Lütfen Israr Etmeyin")
DoCmd.Close
Else
y = GetSetting("Üretim Planlama", "Ayarlar", "Son Çikis Saati", "")
If (CVDate(x) = Date) And (CVDate(y) > Time) Then
MsgBox ("Programin Deneme Süresi Doldu Lütfen Israr Etmeyin")
DoCmd.Close
End If
End If
x = GetSetting("Üretim Planlama", "Ayarlar", "Sayi", "1")
MsgBox ("Programi" & x & ". defa çalistiriyorsunuz.")
SaveSetting "Üretim Planlama", "Ayarlar", "Sayi", x + 1
End If
End If
End Sub

Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer)
SaveSetting "Üretim Planlama", "Ayarlar", "Son Çikis Tarihi", Date
SaveSetting "Üretim Planlama", "Ayarlar", "Son Çikis Saati", Time

End Sub

SHÝFT TUÞUNU GÝZLEMEK

'Dikkat:Programinizin bir yedegini aliniz. Aksi takdirde programinizi tekrar açamayabilirisiniz...

'----------Kod Baslama------------------
Option Compare Database
Function BypassOzelliginiDegistir()
Const OzellikTipi As Long = 1
OzellikDegistir "AllowBypassKey", OzellikTipi, False
End Function

Function OzellikDegistir(strOzellikAdi As String, varOzellikTipi As Variant, varOzellikDegeri As Variant) As Integer
Dim dbs As Object, varOzellik As Variant
Set dbs = CurrentDb
On Error GoTo OzellikDegistir_Hata'Ozelligi degistir
dbs.Properties(strOzellikAdi) = varOzellikDegeri
OzellikDegistir = True
OzellikDegistir_Cik:
Exit Function
OzellikDegistir_Hata:
If Err = 3270 Then
Set varOzellik = dbs.CreateProperty(strOzellikAdi, _
varOzellikTipi, varOzellikDegeri)
dbs.Properties.Append varOzellik
Resume Next
Else
OzellikDegistir = False
Resume OzellikDegistir_Cik
End If
End Function
'----------Kod Bitis------------------

'Modulü kaydedin. ve autoexec adinda bir makro olusturun. Autoexec access açildiginda otomatik çalisan makrodur. (Ayni Autoexec.bat gibi)
'Makronun içinde Kodçalistir(RunCode)seç ve parametre bolumune asagidaki satiri yaz.
=ByPassOzelliginiDegistir()

ownn
01-04-2005, 16:35
sayýn ahmet;
bu tam aradýðým þey. ancak benim gibi orta düzey bilgisi olan birisi için tehlikeli. Tüm iþimi bitirdikten sonra bunu yaptým diyelim. Ýçeriye veri girmeye baþladým. 10 gün sonra data base içinde deðiþikliklerimi nasýl yapacaðým....? yani tekrar açýlýr hale nasýl getirebilirim....?

omerince
29-07-2005, 09:31
saol valla ya çok tþk ederim :dua: :dua: :dua:

akd
12-04-2006, 13:42
Merhaba sayýn ahmet114,
bu kodu örnek bir çalýþmanýn içine uyguluyarak yayýnlarsanýz
daha makbule geçer,
Saygýlar...

sandalet
30-06-2006, 11:03
ahmet bey malesef okadar detaylý anlatmanýza ragmen yapamadým örnek bir açýklama ile yaparsanýz çok seviniriz þimdiden teþekkürler :ok::

uzman
01-08-2006, 16:19
teþekkürler

Ersen
28-08-2006, 14:58
Arkadaþlar burada belirtilen yordam shift tuþunu maalesef durduramýyor. Bu iþin baþka bir yolu yok mu? Yani program belleðe yüklenir yüklenmez Acces'in standart araç çubuklarýný, menülerini veya en azýndan Araçlar menüsünü shift tuþu basýlý iken de kaldýrabilsin istiyorum.

Cevaplayacak arkadaþlara peþin teþekkürlerimi sunarým.

ahmetyurtkan
29-08-2006, 10:24
merhaba arkadaþý neyle yaparsan yap farketmiyor shifti gizlesen bile açma yöntemlei var aþman zor yani iþi bilen açar..en güzeli mde olarak yap açarsa açsýn kodlarý gözükmeyecek zaten

karaayhan
29-08-2006, 11:47
***Biliyorsunuzdur umarým yakýn zamanda sitelerde yeni programlar geliþtirildi.
mde formatýndaki programlarý mdb ye çeviren yada kodlarý gösterebilen aratýn bulabilirsiniz.

Shift tuþunu gizleyen kodlar mevcut ama sitede örnekler ve eski uygulamalar olmadýðýndan yani yeni siteye taþýnmadýklarýndan bu tür sorular malesef tekrar tekrar zaman alacak yeni üyelerin bu ve buna benzer sorularý haklý olarak olacaktýr...

Site yöneticisi arkadaþlardan rica eski uygulamalarý yükleme konusuna öncelik versinler.

Belki ayrý baþlýk açmak gerekirdi ama ara soru olarak sorayým

SORU=" Form üzerinde analog bir saatin sürekli çalýþýr vaziyette olmasýný istiyorum. Bunun bir yolu yöntemini bilen arkadaþlar varsa lütfen cevaplasýnlar.

Kolay gelsin..

ahmetyurtkan
30-08-2006, 10:16
selam arkadaþým mde yi mdb çeviren var ama kodlarý göstermiyor bildiðin program varsa ismini verebilirmisin

karam
26-11-2008, 01:34
Öncelikle Size nasýl teþekür etsem bilmiyorum Sihit tuþunu denedim harika çalýþýyor aldýðým tedeðe ben bile giremiyorum bu yaptýðýn kod emeklerini veren insanlarýn emeklerinin çalýnmasýný ve tasarýmlarýný koruma altýna aldýn .
demoo kodunu ise uygulayamadým onuda nasýl yapacaðýmýzý bir örneklile açýklarsan çok mutlu olurum.
peki bunun geriye dönüþü varmý ben programa ilave yapmak istesem yapabiliyormuyum. zannediyorum bunu ilk satýda söylemiþsin ama kesin lik olmadýðý için soruyorum.

çok çok teþekür üstadlar iyiki varsýnýz ve bu formu oluþturan temeði geçen herkese teþkürler .

karam
26-11-2008, 02:58
Öncelikle Size nasýl teþekür etsem bilmiyorum Sihit tuþunu denedim harika çalýþýyor aldýðým tedeðe ben bile giremiyorum bu yaptýðýn kod emeklerini veren insanlarýn emeklerinin çalýnmasýný ve tasarýmlarýný koruma altýna aldýn .
demoo kodunu ise uygulayamadým onuda nasýl yapacaðýmýzý bir örneklile açýklarsan çok mutlu olurum.
peki bunun geriye dönüþü varmý ben programa ilave yapmak istesem yapabiliyormuyum. zannediyorum bunu ilk satýda söylemiþsin ama kesin lik olmadýðý için soruyorum.

çok çok teþekür üstadlar iyiki varsýnýz ve bu formu oluþturan temeði geçen herkese teþkürler .

üstadým demo yapmayý da denedim mükemmel çalýþýyor ellerine saðlýk

batugul35
26-11-2008, 09:19
arkadaþlar merhaba
bunu excell için de yapabilirmiyiz.

batugul35
27-11-2008, 09:56
Arkadaþlar cevap verebilecek kimse yok mu?

karam
01-12-2008, 01:32
Access 200 De denedim mükemmel çalýþýyor ancak 2003 te çalýþmýyor kodu tekrar bir 20003 uyarlamasý yapmanýzý acilen bekliyorum.. þimdidem teþekür.

ASOÝP
06-12-2008, 22:28
kodlarý çalýþtýrabilen varsa basit bir örnek ekleyebilir mi? Saygýlarýmla...

Özel Arama