Tüm Versiyonu Göster : excelde nasýl yapýlýyor
mustafa_koksu
08-02-2005, 02:09
arkadaslar bu sýte deb-i derya yený kayýt oldum ilgili arkadaslara tesekkur edýyorum sorum olacak yardýmcý olursanýz sevýnýrým
1- bos hucrenýn uzerýne gelýndýgýnde suz ýsaretý gýbý býr ýsaret cýkýyor buraya týkladýgýmda lýste cýkýyor ornegýn ocak 2000 den aralýk 2005 e kadar buradaký herhangý býr degerý secýp entere bastýgýmda ýsaret kayboluyor ve sectýgým deger hucrede normal yazmýsým gýbý duruyor
bunun nasýl yapýldýgýný merak edýyorm
2-istedýgým alanlar harýcýndeký hucrelerý nasýl kullanýlamaz hale getýrýrým ve hucrelerý yok ederým sadece ýstedýgým alan gorunecek ve gerý kalan alabnlara verý gýrýlemeyecek
3-asagý yukarý sayfanýn hareketýný saglayan cubugu nasýl yok edýlýr ve sayfa 1 sayfa2 vb . nasýl yok edýlýr
4-bu tarz kullaným kolaylýgý saglayan seylerý nereden ogrenebýlýrým kýtaplarda bulamýyorum
yardýmlarýnýza tesekkurler
Levent Menteþoðlu
08-02-2005, 07:54
Ã?ncelikle hoþgeldiniz.
Sorularýnýza sýra ile cevap vermeye çalýþayým,eksikler olursa arkadaþlar mutlaka tamamlayacatýr.
1-Hücrede açýlan kutu, excelin doðrulama özelliði yapýlmýþtýr. Bunun için "veri" menüsünden "doðrulama" yý seçin. Çýkan formda "izin verilen" açýlan kutusundan "liste" yi seçin altta listenin tanýmlanacaðý "kaynak" yazan yer çýkacaktýr. Buraya listenizin yazdýðý aralýðý mouse ile seçerek tanýmlayýn. Son olarakta "boþluðu yoksay" ve "hücrede açýlma" kutularýnýda iþaretleyerek "tamam" butonuna basýn.
2-Kullanmadýðýnýz tüm alaný mouse ile seçtikten sonra mouse sað tuþa basýn. Çýkan menüde gizleyi iþaretleyin.
3-"Araçlar" menüsünden "seçenekler" i seçin çýkan formda "görünüm" sekmesini seçtikten sonra "yatay" ve "dikey kaydýrma çubuðu" çubuðundaki iþaretleri kaldýrýn.
4-Bunun için excel yardýmýndan istifade edin,birde sitemizi takip etmenizi öneririm. Kitap konusunda bilgi sahibi deðilim. Bu konuda önerisi olan arkadaþlar yardýmcý olacaklardýr.
4-bu tarz kullaným kolaylýgý saglayan seylerý nereden ogrenebýlýrým kýtaplarda bulamýyorum
Buradan Faydalanabilirsiniz. (http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?p=9321#9321)
mustafa_koksu
09-02-2005, 00:27
Tesekkurler cok isime yaradý en azýndan tablolarým býraz duzeldý
2 sorum daha olacak acaba acýklama ekledýkten sonra acýklamanýn ýcerýsýne degýsken deger koyulurmu ornegýn hucredeký býr degerý acýklamanýn ýcýne yazdýrabýlýrmýyým
-excele yazdýgým býr formul icinden makro calýstýrabýlýrmýyým
ornegýn eger(a1=0;(calýstýrýlmak ýstenen makro);"") nasýl yapmam gerekýr
herkese ýyý calýsmalar
Levent Menteþoðlu
09-02-2005, 08:22
Birinci sorunuz baþka türlü yapýlabilirmi bilmiyorum ama makro ile yapýlabilir. Her iki sorunuza cevabý içeren ekteki örneði inceleyin. Gerekli açýklamalar ekin içindedir.
mustafa_koksu
09-02-2005, 22:17
sorulara bu kadar cabuk cevap alabýlmek cok guzel tesekkur ederým gecen býr excel programýnýn acýlýrken tamamen sol ust koseden slayt gosterýsý gýbý acýldýgýný gordum acaba bunun nasýl yapýldýgýný býlen varmý ?
Levent Menteþoðlu
09-02-2005, 22:32
Ýlginç bir þey,daha önce hiç duymamýþtým,cevaplarý bende merak ediyorum.
Sanýrým O Açýlan UserForm olsa gerek.
mustafa_koksu
26-02-2005, 22:52
sorum , sayfa isimlerini bir acýlýr kutu ýcerýsýne yazdým. bu kutudan ,býrýný sectýgýmde o sayfaya gýtmesýný ýstýyorum bunun makrosunu nasýl yapabýlýrým. tesekkurler
Levent Menteþoðlu
26-02-2005, 23:01
Açýlýr kutunuz, denetim araç kutusundanmý yoksa formlar kutusundan bir combobox mu? yoksa doðrulama ile yapýlan bir açýlan kutumu? bu açýlan kutu sayfa üzerindemi yoksa bir userformdamý bu sorulara açýklýk getirirseniz,ona göre cevap yazalým.
mustafa_koksu
07-03-2005, 01:22
ben yapmadým ama bence hos olmus belký bakýs acýsý yaratabýlýr , herkese ýyý calýsmalar
Dosya Excelin bazý ayarlarýný bozuyor...!
Þu anda ofisi yeniden kurdum.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.