Tüm Versiyonu Göster : Excel Dosyasýna Koruma Þifresi Koymak
gasgonya
30-01-2005, 13:55
Excelde yaptýðým tablolar ve þifreler kullandýðým bilgisayardan baþka bir bilgisayara kopyalandýðýn zaman çalýþssýn istemiyorum böyle bir formül varmý
danersin
30-01-2005, 14:27
Eðer iþletim sisteminiz xp veya WMI yüklü ise
http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=2074 linkinde Sayýn Raider'ýn foruma kazandýrdýðý çalýþmayý inceleyin..
Bu çalýþma sisteminize ait deðiþik bilgileri tespit etmeye yönelik..
Ýstediðiniz sistem bilgisine göre bu çalýþmayý uyarlayabilir daha sonra kendi bilgisayarýnýzýn sistem bilgilerini tespit eder ve bir makro içinde kendi bilgileriniz ile makronun çalýþtýðý bilgisayar bilgilerini karþýlaþtýrýrsýnýz.. Testi geçemezse çalýþmaz makrolar.. Tabi kendi sisteminizde her deðiþiklikte kodu ona göre yuyarlamalýsýnýz..
Bu kadar yol gösterme yeterlidir umarým..
Levent Menteþoðlu
30-01-2005, 14:50
Sayfa ve çalýþma kitabýný þifreleyerek koruma altýna almayý deneyin. Diðer bir yolda sayfaya deðiþtirilmeyi önleyecek sadece salt okunur olarak açacak þifre koymak olabilir. Bunun için excel yardýmýný inceleyiniz,yardým menüsünden alýnmýþ bir bölümü aþaðýda sunuyorum
Çalýþma kitabýný açmak için parola gerektirme
Bir parola oluþturduðunuz zaman bu parolayý yazýn ve güvenli bir yerde tutun. Parolayý kaybederseniz, parola korumalý bir çalýþma kitabýndaki verileri açamaz veya bu verilere eriþim kazanamazsýnýz.
Dosya menüsünden Farklý Kaydet'i týklatýn.
Göster
Araçlar menüsünden, Genel Seçenekler'i týklatýn.
Açma parolasý kutusuna, bir parola yazýn, sonra Tamam'ý týklatýn.
Parolalar, BÜYÜK/küçük harf duyarlýdýr. Parolayý, büyük ve küçük harfleri de içerecek biçimde aynen kullanýcýlarýn girmesini istediðiniz biçimde yazýn.
Ýlerlemek için parolayý yeniden gir iletiþim kutusuna parolayý yeniden yazýn, sonra Tamam'ý týklatýn.
Kaydet'i týklatýn.
Ýstenirse, varolan çalýþma kitabýný açýk olan çalýþma kitabýyla deðiþtirmek için Evet'i týklatýn.
Not Bir cilde parola korumalý bir çalýþma kitabý eklerseniz, parola koruma kaybolur. Çalýþma kitabýný cilde eklediðinizde parolayý girmeniz için uyarýlýrsýnýz; ancak kitap bir cilt bölümü durumuna geldikten sonra koruma kaldýrýlýr.
yusuf kuru
04-02-2005, 15:17
Merhaba ben yusuf kuru
zamanýnda þifre koyduðum bir çalýþma kitabým var.
þimdi þifremi unuttuðum için dosyamý çalýþtýramýyorum.
bu þifreyi kýmam için ne yapmam gerekir.
bana yardýmcý olusanýz sevinirim.
þimdiden teþekkürler.
Merhaba
aþaðýdaki linke bakarsanýz orada sorunuza cevap bulabilirsiniz. :8)
http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=141
sayýn türker,
ilgili linkteki program sadece unutulan þifrelerimi açýyor yoksa emek harcanýp koruma altýna alýnmýþ çalýþmadaki þifreleridemi açýyor
bilgi verirseniz sevinirim
Sayýn tunc_y,
Bir þifre kýrma kodunun "Bu program emek harcanarak yapýlmýþ bir çalýþma. Ben bunu kýramam" demesini bekliyorsanýz ne ala. Yoksa bir yazýlýmýn iyi veya kötü amaçlý kullanmak kiþinin vicdaný ile ilgili bir þeydir.
Bunun örneklerini sitemize yapýlan saldýrýlarda da çok iyi gördük.
Þifresi unutulan sayfalar ile ilgili gelen sorular üzerine biz böyle bir çalýþmanýn olduðunu kullanýcýlarýmýza bildirdik.
Bunu kimin hangi amaçla kullanacaðýný bilemeyiz.
Nasýl ki bir býçaðýný ekmek kesmek için veya birini yaralamak için kullanmak kiþinin kendi vicdanýna kalmýþsa.
Umarým sorunuzu yanýtlayabilmiþimdir.
@ Hüseyin,
tamam da ne alakasý var saldýrý maldýrý ne demek þimdi. ben onu mu sordum. elebette o kadar biliyorum bende. senin ve diðerlerinin bu konuda hassas olabileceðini düþündüm sadece. yoksa çok da derdime deðil. :icelim: içelim güzelleþelim.
Sayýn tunc_y,
ben onu mu sordum
demiþsiniz. Foruma saldýrýyý sormadýðýnýzý görüyorum.
Sorunuz çok netti ve benim cevabýmda öyle.
Bunu yazýlýmlarýn iyi veya kötü niyetli kullanýlabileceðini gösteren bir örnek olarak yazdým, ayný býçak örneði gibi.
Ýlk mesajýnýzda
bilgi verirseniz sevinirim
demiþsiniz.
2. mesajýnýzda
elebette o kadar biliyorum bende
demiþsiniz.
Ýlk mesajýnýzdaki bilgi talebinize istinaden bilgi verdim.
Bildiðiniz halde sorduðunuzu 2. mesajýnýzý okumadan bilemezdim.
senin ve diðerlerinin bu konuda hassas olabileceðini düþündüm sadece
Siz cevabýmdan bu konuda hassas olmadýðýmý mý çýkardýnýz?
Merhaba tunc_y
Biz daha önceden þifre kýrmak konusunda bazý konulara sansur uygulamak zorunda kaldýk.Bu konularda yeterince duyarlýyýz fakat burada þifrelerini unutanlar için yapýlmýþ bir yazýlýmý insanlara faydalý olmasý için yayýnladýk.Tabiki her bilimde olduðu gibi iyi niyetle bulunmuþ bir bilgiyi insanlar kotu emelleri için kullanýlmasý tarihin her safhasýnda rastlayabiliriz.Ã?rneðin dinamiti bulan Alfred Nobelde bunu insanlýða yardýmcý olmasý için bulmuþ insan oðlu bunu tabi ki herzaman olduðu gibi kotu emellerine göre kullanmýþ.Bu da onun gibi birþey elimizdeki þeyi ne niyetle kullandýðýmýz önemli.Sizde takdir edersiniz ki elimizdeki en masum þeyi bile kotu niyetle kullanýldýðýnda çok kotu þeylere sebep olabilir.
Alfred Nobel, anlaþýlmasý zor bir insanmýþ. Yaþamýný kuvvetli bir patlayýcý bulmaya adamýþtý. Ancak bulacaðý maddenin insanlarý öldürmek için deðil, ekonomik kalkýnma için kullanýlmasý gerektiðini düþünmekteydi. Üstelik Avrupa’da geliþmekte olan barýþ hareketine derin bir ilgi duymaktaydý. Hem tahrip edici bir patlayýcý bulmaya çalýþmak, hem de barýþ hareketlerine ilgi duymak... Birçok kiþiye göre, ki bunlarýn arasýnda Albert Einstein da vardýr, Alfred Nobel, dinamitin icadý sýrasýnda yaþanan patlamada ölen kardeþinin vicdan azabý yüzünden, tüm servetini insanlýða hizmet edenlerin ödüllendirilmesi amacýyla harcanmasý için baðýþlamýþtýr.
Ancak Nobel, dinamit konusunda baþýndan beri yapýlmakta olan eleþtirileri hiçbir zaman kabul etmemiþtir.
Dinamitin altyapý oluþturmakta, endüstride, tarýmda kullanýldýðýný; barýþçýl amaçlara hizmet ettiðini savunmuþtur. Dünyada barýþý garanti altýnda tutabilecek tek þeyin de kimsenin kullanmaya cesaret edemeyeceði korkunç silahlar olduðuna inanarak, bu baðlamda dünya barýþýný garanti altýna aldýðýný savunmaktadýr.
@Türker
:bravo: :bravo: :bravo:
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.