Outlook ile otomatik mesaj silinmesi [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Outlook ile otomatik mesaj silinmesi

POYRAZERR
13-01-2005, 14:59
MERHABALAR. MICROSOFT OUTLOOK 2003 DE GONDERILEN BIR MAILLIN FORWART LANMISIN VE BELIRLI BIR ZAMAN SONRA KENDILIGINDEN SILINMESINI NASIL YAPABILIRIM.
SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM :kafa:

xxrt
13-01-2005, 15:47
Umarým Yanlýþ Anlamamýþýmdýr

POYRAZERR
13-01-2005, 16:04
MERHABALAR. SANIRIM BIR YANLIS ANLASILMA OLDU,SIZIN GONDERDIGINIZ OUTLOOK EXPRES ICIN GECERLI . BENIM ISTEDIGIM MICROSOFT OUTLOOKTA YENI BIR MAIL GONDERIRKEN BU MAILLI KARSI TARAF OKUDUKTAN SONRA BASKASINA GONDEREMEMESINI.SAVE EDEMEMESI VE BENIM SECTIGIM BIR ZAMAN DA OTOMATIK SILINMESI TESEKKUR EDERIM TEKRAR

Hüseyin
13-01-2005, 16:13
MERHABALAR. SANIRIM BIR YANLIS ANLASILMA OLDU,SIZIN GONDERDIGINIZ OUTLOOK EXPRES ICIN GECERLI . BENIM ISTEDIGIM MICROSOFT OUTLOOKTA YENI BIR MAIL GONDERIRKEN BU MAILLI KARSI TARAF OKUDUKTAN SONRA BASKASINA GONDEREMEMESINI.SAVE EDEMEMESI VE BENIM SECTIGIM BIR ZAMAN DA OTOMATIK SILINMESI TESEKKUR EDERIM TEKRAR

Böyle bir þeyin mümkün olduðunu sanmýyorum.
Mesaj sizden çýktýðý anda zaten karþý tarafýn malý sayýlýr. Onu ne yapacaðýna kendisi karar vermeli.
Bence..

xxrt
13-01-2005, 16:14
Kendi Kendini imhamý??..Biraz zor dostum..Bu göndereceðin ve silinmesini istediðin maildeki dosyamý yoksa e-mailin kendisimi?

POYRAZERR
13-01-2005, 16:22
SAYIN ARKADASLAR.
BOYLE BIR SEY, MESAJI GONDERIRKEN ONUN FORWART LANMASINI ENGELLEMEK COPYALAYAMAMASINI SAGLAMAK. BELLI ZAMAN SONRA SILINMESI MUMKUN CUNKU OFFICE2003 CIKTIGI ZAMANLARDA TURKIYE SORUMLUSU BOYLE BIR TANITIM YAPMISTI AMA BENIM PEK ISIME YARAMADIGI ICIN KULLANMAMISTIM LAKIN SU SIRALAR KULLANMAM GEREKIYOR ONUN ICIN IHTIYAC DUYMUSTUM. EGER BILGINIZ OLURSA BANADA HABER VERIRSENIZ SEVINIRIM

xxrt
13-01-2005, 16:52
Bulursanýz sizde bize haber verin..Bizlerde merak ettik..

Hüseyin
13-01-2005, 20:45
Sayýn POYRAZERR,
gerçekten böyle bir uygulamadan þimdiye kadar haberim olmadý.
Ancak mantýken baktýðýmda ban pekte mümkün gelmiyor.
Günümüzde artýk sizin makinenizden bir çok bilgiyi sizden izinsin alýyorlar(çalýyorlar). Sizin bilerek ve isteyerek baþka birinin eline teslim ettiðiniz bilgiyi veya yazýyý koruyacak bir sistem düþünemiyorum.
Ama herzaman yazýyorum, artýk gördüðümüz ve yaþadýðýmýz bir çok þeye þaþýramadýðýmýz bir çaðda yaþýyoruz. Belki böyle bir þey vardýr bile.

heza
14-01-2005, 07:40
Arkadaþlar outlook ile ilgili bir soruda bende var buraya devam edeyim dedim.

Outlook ta ki adres çubuðundaki http adreslerini silmek tamamen temizlemek
istiyorum bunu nasýl yapacaðým.Explorer de araçlar seçenekler içinde geçmiþi
sil dediðimizde tertemiz olurdu bunda nesýl yapýlýyor.Fazla kurcalayýp ayarlarý
bozmaktan çekiniyorum.Bilaen arkadaþlar bir yardým.

Saðolun.. :hey:

POYRAZERR
14-01-2005, 08:06
HEZA
BU SOYLEDIGIN EXPLOLER ILE BAGLANTILI OLMA IHTIMALI VAR SANIRIM ORDAN TEMIZLEDIGINDE SANIRIM OLUR. AMA ISTERSEN BIR PROFRAMGONDEREYIM BU GUZELBIR TEMIZLIK YAPIYOR.

Haluk
14-01-2005, 08:08
Merhaba;

Benim konu hakkýndaki fikrim (Office2000 doðrultusunda);

Eðer MS Outlook ile gönderilen dosya bir Office dosyasý ise (Word, Excel, PP, Access, Visio) bu uygulamanýn altýnda yazýlacak bir VBA proseduru ile bu iþ yapýlabilir ama mail'i alan kiþinin makrolarý aktif halde dosyayý açmasý lazým.

Baþka bir yol da, maili alacak kiþinin bilgisayarýnda MS Outlook altýnda bir VBA prosedürü yazýlabilir.

heza
14-01-2005, 08:18
Þu an bilgisayarda explorer ayarlarýna giremiyorum sadece outlook ayarlarý
açýk oradan adres çubuðunu temizleme yapmak istiyorum.Programý kurup çalýþtýrma
durumu yok.O nedenle tamamen manuel çözüm lazým. :)

POYRAZERR
14-01-2005, 08:20
BENIM GONDERECEGIM PROGRAMI KURMAYACAKSIN SADECE CALISTIRACAKSIN FAZLA,KULLANILMAYAN TUM DOSYALARI SILIYORU ZARARLI BIR SEY DEGIL MERAK ETME

heza
14-01-2005, 08:23
Tamam bir deneyelim o zaman mail atýver bir zahmet.

Levent Menteþoðlu
14-01-2005, 08:23
Sorunuzdan anladýðým doðrý ise þöyle yapabilirsiniz. Adresler butonuna basýn, çýkan sayfadaki tüm adresleri seçerek delete ile silin.

heza
14-01-2005, 08:27
Olmuyor öyle leventm dostum.
Nasýl seçipte delete yapýyorsun ben yapamýyorum. :kafa:

Levent Menteþoðlu
14-01-2005, 09:15
Resme bakýnýz.

heza
14-01-2005, 09:28
POYRAZERR dostum gönderdiðin program iþime çok yaradý teþekkürler.

Bence herkes banada gönder dememesi için mod yada admin arkadaþlara
bu programý yollada buraya koysunlar.

Teþekkürler. :hey:

xlsx
14-01-2005, 15:34
Selam
Sýklýkla kullandýgýmýz bir özellik bu arkadaslar..Yani gönderilen bir mail bizim belirledigimiz bir saat ve dakika da silinebilir
Yeni bir mail sayfasý actýktan ve bilgilerimizi yazdýktan sonra önce o mail sayfasýnýn Options secenegini acýp daha sonra acýlan pencerede Expires After secenegini tikleyerek aktif olmasýný saglýyoruz.
Daha sonra zaten yanýnda bugune ait tarih mevcut.Saat olarak da manuel silinmesini istedigimiz saat ve dakikayý girerek pencereyi kapatýp mailin File bölümünden girerek Save butonuna basmamýz yeterli.Gönderdigimiz mail silindiginde Sent bölümünde de üzeri çizilmiþ bir þekilde görülür.
Ayrýca daha önce attýgýnýz bir maili de SENT icersinden bulup Expire dakikasýný ayarlayarak kullanýcýnýn inboxýnda yer alan mailinde gecerlýliginin olmadýgýnda dair üzerinin çizilmiþ hale getirilmesini de saglayabilirsiniz.
:hey:

xlsx
14-01-2005, 16:39
ayný zamanda bir de yanlýslýkla attýgýmýz ama sonra yanlýs bir mail ya da okunmamasý gereken bir bilgi oldugunu farkettigimizde de yapýlacak þeyler var.
Yani o maili tekrar geri cagýrabýlýyoruz.Bu yukarýda anlattýgým iþlemlerden biraz farklý.
Bir mail attýnýz ama o mailin o kiþi tarafýndan okunmamasýný istiyorsanýz elinizi cabuk tutup SEND ITEMS bölümüne girip attýgýnýz maili bulun.O maili actýktan sonra Actions bölümüne girdiginizde Recall this message kýsmýna týklayýn.Yani maili geri çekilmesi iþelimini yapýyorsunuz bu sekýlde.(Silinecegine dair bir mesaj kutusu daha cýkacak )ok demeniz yeterli.Karsý taraf maili okumak istediginde gri bir ekran ile karsýlacak ve mailin sizin tarafýnýzdan geri cagrýldýgý mesajýný okuyacak..Yani attýgýnýz bilgileri göremeyecek...:)

ALPEN
14-01-2005, 17:04
bu söyledikleriniz, ancak sizde ve özellikle karþýda microsoft exchange server varsa çalýþýr.
yani karþýdaki kiþinin hotmail, yahoo vs. gibi web tabanlý sunucularda hesabý varsa geri çaðýrma, deðiþtirme veya silme iþlemi yatar.

ki bir çok kullanýcýda exchange server yoktur.

abazya
14-01-2005, 20:02
Yanlýþ anlamýþým

xlsx
18-01-2005, 17:26
ek bilgi icin tþk Alpen...

Özel Arama