Tüm Versiyonu Göster : Sabit grafik değer alanında değeri 0 olan kodların görülmemesi
ockucukay
31-08-2006, 10:17
Merhaba Arkadaşlar
Forumda arattım ama böyle birşey daha önce yapılmamış sanırım.Benim sorunum şu: Elimde bir veri dosyası var. Formülize edilmiş sabit bir alanda yapılan seçimlere göre veriler elde ediliyor. Örneğin başlangıç tarihi, bitiş tarihi ve parça noyu seçtiğinizde parça adı, müşteri, bölüm gibi bilgiler otomatik olarak seçiliyor ve bu bilgilere göre formüllü alanda gerekli veriler topla çarpımla elde ediliyor. Kodlar parçalara göre değişken olduğundan grafik değer aralığını öyle tanımlamam lazımki, sadece 0'dan büyük değerli miktarları ve onlara ait kodları grafiğe alsın. Yoksa grafik kodları fazla olan parçalarda kullanılmaz hale geliyor (çok küçük oluyor ve anlaşılmıyor) Dosyayı ekledim, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
ockucukay
01-09-2006, 09:33
Arkadaşlar küstük mü? Sesiniz soluğunuz kesildi????
Merhaba :)
Eki inceleyin.Bir zamanlar benimde ihtiyacım olmuştu.:)
ockucukay
01-09-2006, 10:18
Sayın Jale
Emeğinize, ilginize sağlık. Aradığım şey buydu. Çooookk teşekkür ederim. :)
ockucukay
01-09-2006, 11:24
Ya ben tam bir beceriksizim sanırım!!! Sayın Jale'nin gönderdiği dosyayı elimdeki dosyanın formatına uyarlamaya kalktım ama birşeyler yanlış sanırım. Ekteki orjinal dosyada veri formatı dikey, bendeki yatay. Formüllerde buna göre değişiklik yaptım ancak sonuç sıfır!!! Lütfen acil yardımlarınıza ihtiyacım var...
ockucukay
01-09-2006, 11:25
Dosyayı göndermemişim. Özür diliyorum, dosya ekte.
Sanırım yanlış dosya eklemişsiniz.
ockucukay
01-09-2006, 13:15
Yok dosya yanlış değil, sadece benim formatım okla gösterdiğim gibi yatay, isterseniz dosyanın tamamını gönderebilirim.
ockucukay
04-09-2006, 08:19
Sayın Jale
Emeğinize ve ilginize çok teşekkür ediyorum, elinize sağlık. Aynı şeyi aynı sayfa üzerinde başka alanlarda yapmak istiyorum, ama makroda (kısıtlı bilgim nedeniyle) ne yapıldığını anlamadım. Sizden ricam eğer size çok zahmet vermeyeceksem bana bu işi nasıl yaptığınızı anlatmanız.Umarım sizi sıkmıyorum, yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Yukardaki dosyayı revize ettim.İçinede aşağıdaki açıklamayı yazdım.
D2-R2 yi Insert/name/define dan "categories" olarak adlandırın.
Aşağıdaki kodu bir modüle yapıştırın.Alt+F11 visual basic editor; modules/insert module
Option Explicit
Sub skip_zero()
Dim cel As Range
Dim nonzeroCats As Range
Dim nonzeroVal1 As Range
Set nonzeroCats = Nothing
Set nonzeroVal1 = Nothing
For Each cel In ActiveSheet.Range("Categories")
If cel.Offset(-1, 0).Value <> 0 Then
If nonzeroCats Is Nothing Then
Set nonzeroCats = Range(cel.Address)
Set nonzeroVal1 = Range(cel.Offset(-1, 0).Address)
Else
Set nonzeroCats = Union(nonzeroCats, _
Range(cel.Address))
Set nonzeroVal1 = Union(nonzeroVal1, _
Range(cel.Offset(-1, 0).Address))
End If
End If
Next 'cel
'nonzeroCats.Select
ActiveWorkbook.Names.Add Name:="nonzeroCats", _
RefersToR1C1:=nonzeroCats
ActiveWorkbook.Names.Add Name:="nonzeroVal1", _
RefersToR1C1:=nonzeroVal1
End Sub
Bar grafiğinizi oluşturun.
Grafikte "source data" "series 1" de "category x axis labels"'ı Ana Sayfa !$D$2:$R$2 den "Kitap2xcj.xls!nonzeroCats" ye değiştirin.
values'u da Ana Sayfa!$D$1:$R$1 den "Kitap2xcj.xls!nonzeroVal1" olarak değiştirin
En son olarak da bir düğmeye makroyu atayın.
ockucukay
04-09-2006, 10:14
Çok sağolun, ilginize çok teşekkür ederim. Çok makbule geçti, artık grafiklerim dinamik olduğu için kullanılabilir olacak sayenizde, tekrar sağolun...
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.