Çalýþma Kitaplarý Arasý Formül Kopyalama [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Çalýþma Kitaplarý Arasý Formül Kopyalama

mehmet veysi
23-12-2004, 15:25
Selam Arkadaþlar,

Bir Çalýþma Kitabýmdaki sayfa içersine vlookup formülü yazdým. Bu formül ayný çalýþma kitabýndaki baþka bir sayfadan veri bulup formülün bulunduðu hücreye aktarýyor. Buraya kadar herþey güzel. Bu dosyanýn 50 adet kopyasýný yarattým ve her bir kopya ayrý bir müþterinin cari hesap dosyasý oldu. Þimdi bu formülün altýndaki hücreye bir vlookup formülü daha ekledim. Nevarki bu formülü diðer çalýþma kitaplarýna kopyalamak istediðimde formülü aldýðým çalýþma kitabýndaki sayfanýn verilerini alýyor. Ben ise formülü kopyaladýðým yeni çalýþma kitabýndaki sayfada bulunan verileri almasýný istiyorum. Tek tek 50 dosyaya ayný formülü elle kurmak çok zor olacak kopyalama ile veya baþka bir yolla nasýl halledebilirim.? Cümleten kolay gelsin. :?

Hüseyin
23-12-2004, 15:33
Kitaplar arasý kopyalamada bunu yapmamasý gerkir diye düþünüyorum ama siz þunu deneyin.
Hücreyi kopyalamayýn. Tift týklama ile formülü açýp sadece eþittir iþaretinden sanrakini kopyalayýn. Yeni çalýþma kitabýndaki hücreye de eþittir iþaretini elle yazýp CTRL+V ile fomülü yapýþtýrýn.

Umarým doðru anlamýþýmdýr.

Levent Menteþoðlu
23-12-2004, 15:41
Benim aklýmada þöyle bir çözüm geldi. Sayfalarý kopyalayacaðýnýza dosyayý farklý kaydet seçeneði ile farklý isimlerde kaydedin. Bir diðer öneride formülü control-F replace(deðiþtir) ile deðiþtirebilirsiniz.

selamlar

www82
19-09-2008, 16:55
ben de aynı sorunu yaşıyorum devamlı güncellediğim bir dosyanın eski tarihli bir yedeği üzerinde bir formül geliştirdim ve şuanki güncel dosyama geri kopyalamak istiyorum ve malesef kopyala yapıştır yaptığımda formüllerin hepsi eski yedek dosyasına başvurular içerecek şekilde değişiyor bu konuda yardımlarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler

musty009
24-08-2009, 12:31
ayný kitap içinde bir sayfanýn toplam ve bakiyelerini diðer sayfada genel listeye aktarmak için nasýl formül kopyalanýr

Özel Arama