Sicil Bilgisine Göre Bilgilerini Getirmek [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sicil Bilgisine Göre Bilgilerini Getirmek

ömerileri
02-12-2004, 16:16
herkese iyi günler
ben bir þirkette insan kaynaklarý servisinde çalýþýyorum
benim sorum; excelde her personel için bir izin kartý oluþturdum bu izin kartlarýnda personelin kullandýðý izinler ve hizmetiyle ilgili bilgileri var sicili,adý soyadý vs...
þimdi baþka bir sayfada oluþturacaðým bir tabloda bir hücreye personelin sicilini girdiðimde bana diðer sayfadaki opersonele ait izin kartýný getirmesini nasýl saðlayabilirim. Ã?rnek izinkartlarý ektedir. Türkçe excel 98 kullanýyorum yardýmcý olursanýz beni fazlasýyla memnun edersiniz.
birde excelde bulunan FORMLAR Menüsü ne iþe yarar nasýl kullanýlýr.
þimdiden teþekkür ederim

Edit xxrt:"Fonksiyon"Konu Baþlýðý "Sicil Bilgisine Göre Bilgilerini Getirmek"Olarak Deðiþtirldi.

Levent Menteþoðlu
02-12-2004, 19:46
Sn ömerileri

Ã?rneðinizi inceledim. Ýstediðinizi "DÜÞEYARA" fonksiyonu ile yapabilirsiniz. Bunun için tüm verilerin depolandýðý ayrý bir sayfa oluþturmanýz yeterlidir. Burada veri sayfasýna formdaki tüm baþlýklarý koyabilirsiniz. Formun ilk satýrýný çaðýran bir örnek hazýrladým inceleyiniz. Bu çerçevede gerekli ilaveleri yapabilirsiniz.

selamlar

xlsx
02-12-2004, 21:34
Selam
Arama sayfasýndan Düþeyara ya da Vlookup yazarak farklý alternatif dosyalara da ulaþabilirsiniz. :hey:

muygun
02-12-2004, 22:16
herkese slm.lar..

örnek tablonuza baktým..
ama ne yazýkki böyle bir veri tabanýndan veri almak çok zor.
üstelik exceli çok kötü kullanmýþýnýz. (izinkartlarý sayfanýzda AE3!)

öncelikle personelci deðilim o yüzden tablodan hangi hesaplamalarý istediðinizi bilmiyorum.ve bu tür bir uygulama için düþeyara yetersiz.
bu doðrultuda sizin yazýcý çýktýsýna göre uyarladýðýnýz ve artýk veri tabaný olmasýný istediðiniz sayfalarý deðiþtirdim.(özür)
dosyanýzý
veri (sabit personel bilgi sayfasý)
izin (tüm hareketleri iþleyeceðiniz sayfa)
arama (süzme iþlemi için kullanýlacak ama sizin müdahele etmeyeceðiniz sayfa)
ve nihayetinde verileri göreceðiniz seçim yaparak arama yaptýracaðýnýz ayný zamanda kart çýktýsýný alacaðýnýz kart örneðinizin aynýsý olan kart sayfasý
bu sayfada A5 hücresine isim soyisim girerek verilerini alabilirsin.
takýldýðýn yer olursa buraya yazarsýn
ben birkaç örnek veri girip bunlarý çoðalttým.ve eðer tabloyu kullanmak istersen veri ve izin sayfasýnda renksiz hücreleri sil.renkli hücrelerin bittiði yerden aþaðý doðru veri yoðunluðuna göre kopyala.
(tablo daha fazla þiþmesin diye kodlarý kopyalamadým)
herkese sorunsuz çalýþmalar...

muygun
02-12-2004, 22:19
özürrrrr...
talep sicil bilgisine göreymiþþ.. ben isme göre yapmýþtým...
:kafa:
illaki sicile göre olacaksa yeniden düzenleyebilirim yada sadece deðiþecek kodlarý yazabilirim.

hexadesimal
03-12-2004, 10:51
Ýstediðinizi ÝNDÝS ile yapabilirsiniz.Bunun için Anasayfa ,Veritabaný ve Rapordan oluþan üç çalýþma sayfasý kullanabilrsiniz.Anasayfa ya koyacaðýnýz bir listbox ile itsdiðiniz personeli seçip bir düðme ile rapor(izin kartý) oluþturabilirsiniz.

ALPEN
03-12-2004, 12:17
teknik açýdan feci ilkel bir çalýþma, ama mantýk iyi.

ömerileri
03-12-2004, 14:26
arkadaþlar ilginize teþekkür ederim ama beni bu kadar yerin dibine sokmanýza gerek yoktu.
tamam biraz acemiyim ama bunun için 2 gün uðraþtým.

ömerileri
03-12-2004, 14:37
muygun,
arkadaþým öncelikle ellerine saðlýk gerçekten çok güzel olmuþ
yani senin çalýþmaný gördükten sonra hiç bir þey bilmediðimi anladým

ALPEN
03-12-2004, 14:55
yanlýþ anladýnýz sanýrým "feci ilkel" derken, kendi çalýþmamdan bahsetmiþtim. :mrgreen:

xxrt
03-12-2004, 15:16
arkadaþlar ilginize teþekkür ederim ama beni bu kadar yerin dibine sokmanýza gerek yoktu.
tamam biraz acemiyim ama bunun için 2 gün uðraþtým.

Sayýn ömerileri Bu forumda butür espiriler çoooooktur ...Onu espiri olarak algýlayýn..Okey....Alpeni tanýrým her emeðe saygýsý vardýr.

ömerileri
03-12-2004, 15:57
ALPEN,
yok caným bende öylesine söyledim
teþekkür ederim

muygun
03-12-2004, 22:05
sayýn ömerileri;
öncelikle teþekkürünüze tþk. ederim.
tablonuzu veri tabaný mantýðýna göre düzenlememenize birþey demem.
ama tablonuzdaki Ae3 hücresini görünce kendimi word de sandým.Eðer sizi kýrdýmsa özür. :(
ve þuna eminim ki bu tür sitelerde "excel nasýl açýlýr" diyen ile vba kodlarý yazan arasýnda hiçbir iyiniyet farký yok. Tek amaç: umarsýz ve çýkarsýz yardýmlaþma
ve gördüðünüz gibi sorunuzun birkaç deðiþik çözüm örneði 2 saat yada 2 gün gibi deðiþik emeklerle karþýnýza geldi. bu çok güzel birþey

herkese sorunsuz çalýþmalar...

ömerileri
06-12-2004, 13:56
sayýn muygun
çalýþmalarýnýzdan oldukça faydalandým elinize saðlýk
birde isme göre deðilde sicile göre arama yaptýrabilirmiyiz
yardýmcý olursanýz sevinirim.

muygun
07-12-2004, 08:49
ayný tabloyu sayýsal a göre oluþturdum

muygun
07-12-2004, 08:50
ayný tabloyu sayýsal a göre oluþturdum

ömerileri
07-12-2004, 12:29
muygun,
çok saðol ellerine saðlýk
bu hakkýný nasýl öderim bilmem
son bir þey sorsam;
bu tabloda kullandýðýn formülleri benim anlayacaðým þekilde örnekleri ile izah etsen okadar makbule geçerki tabi vaktin varsa
çok oluyorum ama kusura bakma bilmemek kötüþey

muygun
07-12-2004, 19:35
sn. ömerileri;
"çok saðol ellerine saðlýk"
bu kelimeler fazlasýyla ödedi..
2.ci isteðine gelince
buraya birkaç fonksiyonun yazýlýmýný ve örneðini gönderiyorum.

iyi çalýþmalar...

ömerileri
08-12-2004, 16:07
teþekkür ederim baþka ne diyebilirimki.... :?

idare
31-01-2008, 16:15
uzmanlar üstadlar yardým etmek isteyen arkadaþlar bende birþeyler yapmak istiyorum lütfen yardým...

Özel Arama