Haritalı Form Örneği [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Haritalı Form Örneği

omerceri
18-05-2006, 09:51
Harita destekli form oluşturulmasına basit bir örnek
768X1024 çözünürlükte doğru çalışıyor.
İlin üstünde tıklayınca ilçeler açılıyor listede, ilçenin üstüne tıklayınca ilçenin nüfusu çıkıyor. (İlçe nüfuslarını bulamadım sayılar doğru değil)

Ersen
18-05-2006, 14:41
Arkadaşım gerçekten harika bir form. Uzun zamandır yapmayı düşünüpde yapılamaz diye sürekli ertelediğim birşey... Demekki Acces'in zorlanacak sınırları çok uzaklarda hala :D :bravo:

karaayhan
18-05-2006, 21:28
sevgili ömerceri prg.indirdim ama rar'dan açamadım hata veriyor
çok merak ettim sayın ersen sende indirmişin elinde varsa atarmısın bana
çok rica ediyorum.
ayhan_kara38@mynet.com

şimdiden teşükkür ederim. Dostlar. :dua:

excile
18-05-2006, 23:28
Çok yaratıcı bir fikir.Tebrikler ve teşekkürler

simendifer
18-05-2006, 23:57
beynine eline emegine saglık harika bir proje hem örnek olması açısından hem yapım açısında teşekkürler azmedersen düşüncelerini projeye uygularsın olmayacak şey yok sagolasın

omerceri
20-05-2006, 09:34
Not
Sonradan aklıma geldi, kodun; mausun sadece il isminin üzerine geldiğinde değilde, il sınırlarından itibaren çalışması için şehirin il sınırları içinde değişik boyda Rectangle'ler oluşturup, kaplayarak bunların im=tag'larına o ilin adı verilip ve kodu aşağıdaki şekilde değiştirerek daha güzel bir çalışma yapılabilinir
Dim ctl As Control
For Each ctl In Me.Controls
If (ctl.Left < X And (ctl.Left + ctl.Width) > X) And _
(ctl.Top < Y And (ctl.Top + ctl.Height) > Y) Then
a = ctl.Tag
End If
Next

even
28-05-2006, 19:59
İyi bir çalışma olmuş, peki bunun excel grafik versiyonu mümkün müdür?

Örneğin, bir sayfada tüm ,iller ve verileri bulunsun, Excelde Grafik yaparken "chart" yerine, Türkiye haritası ve üstünde il ismi : verisi şeklinde
ör: Bolu (150)

omerceri
28-05-2006, 20:32
Örneğin, bir sayfada tüm ,iller ve verileri bulunsun, Excelde Grafik yaparken "chart" yerine, Türkiye haritası ve üstünde il ismi : verisi şeklinde
ör: Bolu (150)
Biraz daha açıklama yaparsanız.

even
28-05-2006, 20:53
Tabii ki, ilginiz için teşekkürler.

Amacım excel'de bazı verileri klasik Grafik haline getirmektense, bunu değişik bir grafik haline getirmek.

Diyelim ki Bir sayfa'da İllere göre Konut miktarı var:

İL Konut sayısı
Istanbul 150bin konut
Bolu 50 bin
Adana 120bin
sırayla tüm iller..

Ve Bunun grafiği olarak ise Türkiye Haritası olsun istiyorum. Harita üstünde de Istanbul Yazarken yanında da (150bin) yazsın.Aynı şekilde diğer iller için.

(İlk sayfada veri değişirse; Istanbuldaki konut sayısı 200bin girişi yapılınca da Harita da 200bin olsun gibi...)

Anlaşılmadıysa daha fazla açıklama yapabilirim.

even
15-06-2006, 18:01
yukarı git

omerceri
15-06-2006, 18:43
yukarı git
:D
Gerek forumda gerekse ÖM ile gönderdiğiniz sorularda;
Eğer isterseniz ilçe nüfusu yerine istediğiniz bilgileri getirtebilirsiniz.
Eğer mouasla gezinen metin kutusunda bu bilgilerin görünmesini istiyorsanız bunun için uğraşabilirim.
Yok eğer MÖ'de belirtiğiniz gibi haritada, şehirin il sınırlarının içinin değişik renkte görünmesini istiyorsanız onu inanın bilmiyorum. Ayrıca Access'in sınırları içerisinde olanaklı olabileceğini şu anki bilgilerimle düşünemiyorum.

even
18-06-2006, 11:59
Demek ki öm mesajımı okumuşsunuz ama cevap vermemişsiniz :) Neyse şimdi cevabı aldık, yazdıklarımın bir kısmı Access'de gerçekleştirilebilir. Diğer sorduğum bu anlattıklarınız MS Excel'de yapılabilir mi?

jale
12-09-2006, 08:47
Sn Ömercerinin dosyası ektedir.

assenucler
12-09-2006, 17:37
Bu dosyaya şapka çıkarılır.

Emeği geçen ve paylaşımda bulunanlara teşekkürler. Sağolun.

even
23-09-2006, 14:44
bu dosyaya şapka çıkartmıştık ama devamı gelmedi, çalışma daha güzelleşecekti bu Harita'daki şehirlere veri atayabilseydik..

Haluk
23-09-2006, 17:19
........
Amacım excel'de bazı verileri klasik Grafik haline getirmektense, bunu değişik bir grafik haline getirmek.
........
Ve Bunun grafiği olarak ise Türkiye Haritası olsun istiyorum. Harita üstünde de Istanbul Yazarken yanında da (150bin) yazsın.Aynı şekilde diğer iller için.
........

Aşağıdaki link, sizin aradığınız konu ...

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=19904&page=2

JD_Burak
23-10-2006, 19:17
Merhabalar, sitede emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Harita çalışması çok güzel gerçekten ancak ilçe isimleri yanlış sanırım ya da örnek çalışma olduğundan öylesine doldurulmuş. Direk kullanacak arkadaşlar olabilir gözden kaçırmasınlar bu durumu diye yazıyorum.
İyi çalışmalar...
Herkese iyi bayramlar...

y.demirel
26-10-2006, 16:55
Benim açımdan bir eksiğimi daha giderme yönünde çok güzel bir çalışma. Bilgi dağarcığıma sayenizde yeni birşeyler daha kattım. Sağolun.

JD_Burak
26-10-2006, 19:12
Ömerceri bey çalışmanız gerçekten harika üzerinde kendime göre değişklikler yapmak istiyorum ama access ve programlama bilmeyen birisi için ne kadar zor olduğunu tahmin edersiniz.
Benim bu çalışmada yapmak istediğim şey bir ilçeye tıklayınca nüfus çıkması gibi yaklaşık 20 alan çıkması. Ben bunları Marka 1, Marka 2, Pazar payı vb. şekilde görmek istiyorum. Ne yaptıysam sizin nüfus özelliğini çoğaltamadım. Aynısından ekliyorum olmuyor, kopyalıyorum, gidip İlçeler'de açtığım sütuna bağlıyorum sizinki gibi olmuyor. Ya gidiyor bütün verileri liste kutusu olarak çıkarıyor ya da hiç bir şey göstermiyor.
Belki de çok basit bir şey ama acemilik işte.
Bir de ile tıklayınca ilçeler çıkıyor ya orda bir de Toplam şeklinde (ilçelerin altında-ilçe gibi görünen yani) ve basınca o ilin değerlerinin toplamını verecek şekilde çalışmasını istiyorum. Bu konularda yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler...

omerceri
27-10-2006, 07:39
Sn JD Burak
Bu çalışmayı yaparken il ve ilçe bilgilerini formdaki başka bir arkadaşın çalışmasından almıştım, ilçe bilgileri dediğiniz gibi yanlış ve eksik, bana bu bilgileri (herhangi bir dosya formatında olabilir, .xls, .txt gibi) ve ilçelere ait istediğiniz bilgileri (sadece sütun başlıkları da olabilir) içeren excel tablosu eklerseniz (zip formatında sıkıştırıp) yardımcı olabilirim.

JD_Burak
27-10-2006, 12:17
Sn omerceri
İlginiz için teşekkürler. Bu konuda yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim.
Güncel İl-ilçe listesini şu konu başlığında bulabilirsiniz:
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=21571
Ekte gönderdiğim excel dosyasında 28 tane alan var. (Sizin nüfus alanı gibi)
Diğer mesajda yazdığım gibi bana bir de ilçe listesi çıkıyor ya orada en altta (ilçe gibi görünen) o ildeki tüm verileri toplayacak Adana Total, Adıyaman Total gibi bir özellik daha gerekli.
Size şunu da soracaktım: Sizin yaptığınız gibi 2 formum olsun istiyorum. Ben verileri aylık olarak gireceğim. Ve formlarımın biri Son 12 ay diğeri de Bu yılı (Örneğin şu an için son 9 aylık) göstersin istiyorum. Bunun için tüm tabloları buna göre mi hazırlamalıyım? Nasıl bir tablo yapısı önerirsiniz? Becerebileceğim bir şey midir, çok zor mu olur? (Elimde aylık bazda gereken tüm veriler mevcut)

omerceri
27-10-2006, 15:02
Sn JD Burak
1. Bilgiler seçilen ile ait ilçeler listesinde mi görünsün
2. Bilgiler sayısal mı ve en fazla kaç karakter oluyor.

JD_Burak
27-10-2006, 15:29
Sn omerceri
1.Bilgiler yapmış olduğunuz "nüfus" örneğindeki gibi altta görünebilir. Formu alta doğru genişletip orda yanyana dizilebilirler. Ya da sizin uygun gördüğünüz daha güzel bir şekilde yerleştirilebilir. Aslında formun ana tasarımcısı siz olduğunuza göre böyle bir genişletmede kararı size bırakmak daha iyi bence.
2. Verilere gelince tümü sayısal. Adetler yani. Şu ana kadar en fazla on binli rakamlardalar. Yani 6-7 karakter bile fazlasıyla yeterli olur. Sadece "% of Total Sales" ve "JD MS" alanları yüzde göstermektedir diğerleri tamsayı. Bu 2 alanda da 17,25 gibi virgülden sonra 2 basamak yeterli oluyor bana.

omerceri
28-10-2006, 11:13
Sn JD Burak
Ekli dosyada birşeyler yapmaya çalıştım. Yanyana pek şık olmuyor, çok sayıda bilgi var. Ayrı forumda il toplamı ile ilçe bilgilerinin bulunduğu alt formlarda bilgileri gösterdim. Diğer ilçelere altta bulunan gezinme sekmesi ile görebilirsiniz. Bu çalışmayı inceleyin, daha sonra devam edebiliriz.

JD_Burak
28-10-2006, 12:46
Sn omerceri
Gerçekten harika.İnşallah ben de bir gün (bu kadar olmasa da) access'le böyle bişeyler yapacak bilgiye sahip olurum.(Nazar etmeyeyim çalışayım benim de olur belki:) )
Bu aşamada sadece iki nokta var söyleyebileceğim.Birincisi, haritadan ili seçtiğimizde form2'de o il açılıyor ancak tekrar haritaya dönüp başka bir il seçtiğimizde form2 eski ilde kalıyor, form2'yi her seferinde kapatmak ve haritada ondan sonra il seçmek gerekiyor.Bunun bir çözümü var mıdır?
Bir de benim hatamdan kaynaklanan (söylemeyi unutmuşum) 2 alan eksikliği olmuş. Ben ekleyeceğim ama ilişkileri ya da başka birşeyleri bozarım diye endişeleniyorum: İl ve ilçede % of Total Sales'in altında İlçe toplam ve İl toplam gibi iki alan gerekli.Bir de bilgi tablosunda iki tane Aladağ ilçesi var?
Segment rakamları için de şöyle bir şey düşünüyorum. Ben de bu markalara ait modellerin tümü ve bu modellerin hangi segmente dahil olduğu verileri var. Bunlar için nasıl bir tablo yapıp eklemeliyim, nasıl yapabilirim yani ilişkileri nasıl olmalı?

JD_Burak
28-10-2006, 12:59
sn.omerceri
Yapmak istediğim tam olarak şöyle:
Bana düzenli olarak aylık rakamlar geliyor. Ben de bunları excel'de her ay pivot tablo vb. kullanarak istediğimiz şekle getiriyorum. Access'de şöyle bir şey yapabilirsek çok faydalı olacak ve zamandan tasarruf sağlayacak.
Eski ayların verileri zaten olacak. Ben sadece yeni aya ait ilçe ve model verilerini (hangi ilçede hangi model satılmış) girdiğim zaman access onları bana istediğim şekle getirecek.
Segmentler de o zaman otomatik olarak dolmuş olacak.İstersem son 12 aylık istersem de bu yılın geldiğimiz ayına kadar olanları görebileceğim. Excel'de tüm bunları yapmak çok zaman alıyor.Mail adresinizi özelden atabilirseniz size örnek çalışmayı yollayabilirim.
İyi haftasonları

omerceri
28-10-2006, 18:45
Sn JD Burak
Her ay gelen bilgi giriyorsanız bir de tarih alanı olmalı, ben özellikle iki kere girdim Aladağ ile ilgili bilgiyi, bunu ay alanı olsa birincisini ocak, ikincisini aralık olarak düşüne bilirsiniz.
Ben birde diğer bilgiler ile haseplanabilinen alanlarınız varmı örneğin "% of Total Sales"i nasıl hesaplıyorsunuz. Daha doğrusu tam olarak bu çalışma ile neleri hedeflediğinizi anlatırsanız. Tekrar başa dönmeyiz.

JD_Burak
29-10-2006, 09:47
Sn omerceri;
% of Total Sales, o ildeki (ya da ilçedeki) toplam adetin, genel toplama (tüm Türkiye) bölümü. xxMS yazansa sözkonusu markanın o il ya da ilçedeki adetinin, o il ya da ilçe toplam adetine oranı.Yani birincisine bakınca o il ya da ilçenin pazarın ne kadarını teşkil ettiğini, diğerine (MS) bakınca sözkonusu markanın o il-ilçedeki pazr payını görebiliyoruz.
Ben dün bişeyler yapmaya çalıştım sizin örnekteki ilişkilere bakarak ancak access konusunda bilgili olmadığımdan pek beceremedim heralde. Şu an elimde 8 tablo ve 6mb'lık dosya oluştu hiç anlamadım niye bu kadar büyük oldu:) Üstelik daha verilerin ayrıntısını girmedim.Yanlış yapıyorum büyük ihtimalle.
Yapmak istediğim şöyle:
Tabloları ve ilişkileri öyle bir yapmalıyım ki (ve daha sonra tarih-aralığına göre raporu) ben sadece ay örneğin 200601, ilçe ALADAĞ ve 2073 gireceğim. Access bunları daha önce tanımlamış olduğumuz (ilişkilere göre) üzere diğer alanları doldursun. Şöyle ki Aladağ-Adana'nın ilçesi.2073 modeli xx Markaya ait, aynı zamanda 66-75 segmentinde.Böyle bir şey mümkün değil mi?

ergunsahna
22-10-2010, 10:30
Belgeyi göremiyorum arkadaşlar nerede?

omerceri
12-12-2010, 11:26
Ekli dosyalar silindiğinden ÖM ile dosyayı güncelememi istiyen arkadaşlar için, örnek dosyanın bulabildiğim temel mantığını içeren bir versiyonunu ekledim. Kolay gelsin.

daffodil_lament
25-12-2010, 01:30
arkadaşlar ben neden bu zip dosyalarını açamıyorum?

Taruz
25-12-2010, 09:08
Merhaba..

Sayın omerceri'nin eklediği, mesajınızın bir üstündeki dosyayı inderebilirsiniz..

alibaba0602
31-01-2011, 19:08
tesekkürer

sehervaktim
03-02-2011, 23:26
ben bıraz geliştirdim

Özel Arama