Tüm Versiyonu Göster : açýlýr liste kutusunun listelenmesi
arkadaþlar merhaba...benim bir problemim var, ben yapamadým ancak çözümünün de basit olduðunu düþünüyorum.
Bir açýlýr liste kutum var. Ancak ben bu kutunun içindeki deðerlerin listelenmesini istiyorum.Ã?rneðin ilk harfi girdiðimde o harfle baþlayan isimler listelenecek ve ben aþaðý-yukarý hareket ederek seçimimi yapacaðým.Yani liste kutusunun yanýndaki aþaðý oku kullanma gerekliliðini ortadan kaldýrmak niyetim
Þimdiden teþekkür ederim.
Merhaba :hey:
Alpenin kulaklarý çýnlasýn.
http://www.access-programmers.co.uk/forums/showthread.php?t=65331
Buradaki search97.zip güzel bir çalýþma.
Ýyi Çalýþmalar
Jale teþekkür ederim, çok güzel bir link...Ancak orada yapýlan çalýþmayý þu an kullanýyorum zaten...Beni istediðim açýlýr kutuya girildiðinde listenin açýlmasý ve liste elemanlarý üzerinde mouse ile deðil de aþaðý yukarý oklarla gezip seçim yapabilmek. Yani açýlýr kutu denetiminin yanýndaki ok iþaretinin ya da f4 butonunu kullanmadan listenin açýlmasýný saðlamak...Bu konuda yardýmcý olabilirsen sevinirim...Ýyi günler
Private Sub combo1_GotFocus()
combo1.Dropdown
End Sub
Teþekkür ederim, istediðim buydu.
yanlýz bi sorun daha ortaya çýktý. Açýlýr kutuda dropdown' ý Got Focus ya da Enter olarak ayarladýðýmda sayfa açýlýr açýlmaz dropdown özelliði aktifleþiyor. Benim istediðim sayfada liste açýlmadan gezinebilmek ve açýlýr kutuya girildiðinde listeyi görebilmek. Acaba baþka bir yöntemi olabilir mi...þimdiden teþekkürler.
önümde bir örnek olmdýðý için kesin bir çözüm sunmak zor.
ancak sanýrým form üzerindeki bir combo nun tab indexi 0 (sýfýr) bu yüzden form açýlýr açýlmaz o comboya focuslanýyor buda .Dropdown'u tetikliyor. combo olmayan bir kontrolün tabindex'ini sýfýr yapýn.
veya bir örnek gönderin.
yine olmadý...
beim combomun olduðu form ana formun üzerinde alt form olarak çalýþýyor. indexi deðiþtirdim ancak ana form açýldýðýnda hala alt formun combosunun dropdown ý ile birlikte açýlýyor ve daha önceki kayýtlarda da bu durum sürüyor.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.