Tüm Versiyonu Göster : Yapýlan Kaydý Hafýzada Tutma
Ýyi Günler
Yapmak Ýstediðim Hazýrladýðým Forma Bir Combobox eklemek ve ben kayýt yaptýðýmda girdiðim verileri hafýzasýnda tutmasý
Yani Ã?zetlersek :
Formu açtým Verileri girdim kaydet butonuna bastým comboboxtaki 1 deðerine girdiðim verileri kaydetti ve combobox 2 oldu ben burayada verileri girdim ve combobox 3 oldu ve böyle devam ettim 10 kayda kadar (sýnýr 10 Kayýt Olmalý )bundan sonra ben combo boxtan 1 i seçtiðim zaman ekrana ilk girdiðim verilerin gelmesini istiyorum
Sorunum bu yardým ederseniz Sevinirim iyi çalýþmalar dileðiyle
bir örnek (açýklamalý) gönderebilecek misiniz? bu þekilde anlamasý(en azýndan benim için) çok zor.
opps sanýrým veritabanýnda bir sorun var. Sn fenomen'den sonra cevap yazdým.
yazdýðým cevap sorunun üstüne çýktý.
ekteki dosyayý incelerseniz sevinirim
çok kral olmuþ ama nasýl yaptýðýný biraz anlatýrsan memnun olurum bercettiremedim kendime uyarlamayý ama yinede çok teþekkürler tam istediðim denirya iþtee o olmuþ :dua:
For i = 1 To 10
ComboBox1.AddItem i
Next i
ile combobox ýn içini 1 den 10 kadar doldurdum.
combobox ýn deðeri deðiþtiði an ilgili satýrdan deðerleri textboxlara alý aþaðýdaki gibi yaptým.
Private Sub ComboBox1_Change()
TextBox1.Text = Sheets("sayfa1").Cells(4 + ComboBox1, 2)
TextBox2.Text = Sheets("sayfa1").Cells(4 + ComboBox1, 3)
TextBox3.Text = Sheets("sayfa1").Cells(4 + ComboBox1, 4)
End Sub
yukarýdaki 4 + ComboBox1 deki 4 seini verilerin 5. satýrdan itibaren baþladýðý için eklendi.
kaydete basýldýðýnda ilgili satýrdaki deðiþikleri yapta aþaðýdaki þekilde.
Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("sayfa1").Cells(4 + ComboBox1, 2) = TextBox1.Text
Sheets("sayfa1").Cells(4 + ComboBox1, 3) = TextBox2.Text
Sheets("sayfa1").Cells(4 + ComboBox1, 4) = TextBox3.Text
Sheets("sayfa1").Cells(4 + ComboBox1, 5) = TextBox2.Text * TextBox3.Text
End Sub
yukarýdaki 4 lerin sebebini yukarýda söyledim.
Saol Çok Yardýmcý oldun
Peki Kaýt yaptýktan sonra bunu ayrý bir dosyada tutup sonra ordan geri çaðýra bilirmiyiz
örneðin çarþaf tan bir kaç tane kayýt yaptýk daha sonra çarþaf çalýþmak istediðimizde çarþafý (Combo boxtan vb.) seçince diðer bölümlerde çarþafla ilgili çalýþýlan miktarlarý þeçebilirmiyiz. (yani çarþafa çalýþýlmýþ adetleri seçtikten sonra çarþafa çalýþýlmýþ fiyatlarý seçmek gibi)
iyi çalýþmalar dileðiyle
Sayýn ALPEN Arkadaþýn Çarþaf'tan kastý, Ýþçi Puantajlarýn Tutulduðu kaðýt anlamýnda olmasý gerek bizde de böyle.
sanmam.
çünkü örneklere bakacak olursanýz, çarþafýn yanýnda perdeninde geçtiðini görürsünüz.
eðer çarþaf iþçi puantajlarý ise,
perde nedir? : )
Ã?rneði incelememiþtim.Þimdi inceledim.Sanýrým arkadaþýmýzýn açýklamasýný bekliyeceðiz.
Ýlginize Teþkkürler Bir örnekle açýklama ya çalýþayým
örneðin 3 tane önce çarþaf fiyatý hesapladým
1) 500.000 tlden
2) 600.000 tlden
3) 700.000 tl den
bu girdiðim verileri diðer bir excel dosyasýna kaydetmesi lazým
sonra ayný þekilde 3 tane yastýk fiyatý hesapladým
1) 200.000 tlden
2) 300.000 tlden
3) 400.000 tl den
bunlarý da kaydetti daha sonra baþka bir zaman dosyayý açtým
sonra örneðin ürünü girdiðim textboxun yanýna eklediðim combo box içinde veya bir butona bastýðýmda çýkacak ekranýn içinde çarþaf ve yastýk seceneði gelmesi gerek sonra fiyatýn yanýnda bir combo boxa seçtiðim seçeneðe göre fiyatlarýn gelmesi lazým yani çarþafý seçtiðimde 500.000, 600.000 ,700.000 yastýðý seçtiðimde 200.000, 300.000 , 400.000 gelemesi lazým bu deðiþik bir þey hesapladýðýmda artmalý örneðin bir nevresim vb gibi
inþallah anlata bilmiþimdir :)
þimdiden teþekkürler
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.