Tüm Versiyonu Göster : Bir sutuna girilen deðerin tekrar girilmesini engellemek
akalaycioglu
22-10-2004, 10:43
Arkadaþlar merhaba...
Excelde Diyelim A sütünunu seçip oraya girilen bir deðerin tekrar girilmesi durumunda bir hata vermesini ve bu deðiri girmesini istemiyorum.
Bunu yapmanýn bir yolu warmýdýr.
Þimdiden te$ekkürLer... :yardim:
Merhaba akalaycýoglu
Bunun için bir önerim olacak ayný sutuna ayný deðerleri girildiðinde o hücre rengi kýrmýzý olacak þeklinde bunun için ben B6 hücresini seçtim.Bu hücre içerisinde iken Format menüsünden koþullubiçimlendirmeyi seçin ve ekrana gelen pencereden sol taraftaki seçeneði formul olarak seçin ve sað taraftaki kutucuða ise
=B6=VLOOKUP(B6;$B$1:B5;1;0)
formulunu yazýn ve sað taraftaki biçim(format) butonuna basýn ve ekrana yeni velen pencereden renk sayfasýný seçin burada kýrmýzý rengi seçin ve tamam butonuna basýn.Birtane daha biçimlendirme oluþturmak icin pencerenin altýndaki ekle butonýna basarak yeni bir seçenek çýkmasýný saðlayýn.Burada da sol kutucukta formul seçeneðini seçin ve sað kutucuða da
=B6=VLOOKUP(B6;B7:$B$65000;1;0)
formulunu yazýnýz ve sað taraftaki biçim(format) butonuna basýn ve ekrana yeni velen pencereden renk sayfasýný seçin burada kýrmýzý rengi seçin ve tamam butonuna basýndaha sonra asýl pencerede de Tamam butonuna bastýðýnýzda istediðiniz hücre biçimi hazýrlanmýþ olacak bu hücre formatýný bütün B stununa kopyalamak içim
B6 hücresini kopyalayarak Düzen menüsünden Farklý kaydet seçeneðini seçin ve ekrana gelen pencerenin üst bölümündeki seçeneklerden biçim (format) seçeneðini seçerek Tamam butonuna basarsanýz bu hücre büçümü bütün B stunundaki hücrelerede uygulamýþ olur ve B stununda ayný þeyi iki defa yazdýðýnýzda hücre rengi kýrmýzýya dönüþecektir.
Not :Biraz uzun oldu ve Benim menüm ingilizce olduðu için türkçelerini tam olarak verememiþ olabilirim onun için üzgünüm :(
holifera
22-10-2004, 11:45
kopyalayarak Düzen menüsünden Farklý kaydet seçeneðini seçin ve ekrana gelen pencerenin üst bölümündeki seçeneklerden biçim (format) seçeneðini seçerek
Sanýrým bahsettiðiniz "Farklý Kaydet" deðil "Ã?zel Yapýþtýr".
Küçük bir düzeltme yapmak istedim.
Ýyi günler.. :hey:
Teþekkürler desteðiniz için :icelim:
Bu da doðrulama ile bir çözüm. Ayný deðerin girilmesine hiç izin vermiyor. Bir bakýnýz...
Yukardaki örneðe ek:
a1 hücresine doðrulama uygulanmasa daha iyiymiþ. Direkt a2 den baþlanmalýymýþ. Kullandýkça geliþir ya zaten.
Çok güzel olmuþ elinize saðlýk
:bravo: :bravo: :bravo: :dua: :bravo:
Beni utandýrýyorsunuz. Sizler saðolun. :oops:
akalaycioglu
22-10-2004, 15:17
Þu anda uygulama Safhasýna geçiyorum umarým ba$arýlý oLabilirim.. :)
akalaycioglu
22-10-2004, 15:41
Serpily iLginden dolayý çook t$k ederim..
Yanlýs senin yasdýðýn formülü uygulayýnca mesela A5'e yasýlan deðeri A4'e yasabiliyorum Ama A6,A7,A8........... yasamýyorum. ufak bir sorun war sanýrým formüLde.. Genede çook t4k ederim arkada$ým... :agla:
Sayýn akalaycioglu önceki örnek giriþin bir düzen dahilinde yapýlacaðýný varsayarak, ki bu bir hata idi, giriþ yapýlan hücreden sonraki hücreleri kontrol ediyordu. Ekli dosyada hem önceki hem de sonraki hücreleri kontrol edecek þekilde formulün aralýðýný geniþlettim. Umarým tam olarak ne olduðunu anlayamadýðým probleminize de çözüm olur.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.