Tüm Versiyonu Göster : Sayıyı daha az basamakla göstermek
Merhabalar,
Sorum aslında oldukça kısa; bir hücredeki sayının (örneğin 10.000.000) değerini değiştirmeden daha az bir basamakla (örneğe göre mesela 10 olarak) göstermek mümkün müdür ?
Vakit ayırabilenler için şimdiden teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
:lol: :lol: :lol:
Merhaba Sayın mlakdag
Bunun bir kez yapmak istiyorsanız bir çözüm sunayım.Herhangi bir boş hücreye 1.000.000 değeri girin ve bu hücreyi kopyalayın ve değerlerin küçülmesini istediğiniz hücreleri seçin.Sonra düzen menüsünden farklı kaydet seçeneğini seçdiğinizde ekrana bir pencere gelecektir.İlk bölümünde değerler seçeneğini işaretleyin ve alt bölümde ise Böl seçeneğini işaretleyin ve ok butonuna basın. Taradığınız hücrelerin 1.000.000'a bölümünü sağlayabilirsiniz.
:hey:
Sayın Türker,
Cevap için teşekkürlerimi sunuyorum, zira bilmediğin ve kullanılması pratik bir yolu bana gösterdiniz. Ancak, ilgili sorumda hücre değerinin değişmeden, sadece görünüm olarak basamak sayısının azalmasını hedeflemekteyim.
Sonra düzen menüsünden farklı kaydet seçeneğini seçdiğinizde
Sayın Türker bu söylediğiniz özel yapıştır olmasın.Yoksa ben mi yanlış yapıyorum.
Olabilir Benim menüm ingilizce olduğundan dolayı Türkçe karşılıklarını tam olarak bilemiyorum.Bende kendimce olabilecek karşılıklarını yazmaya çallıştım.Tüm arkadaşlardan doğacak yanlış anlaşılma için üzgün olduğumu belirtmek isterim. :dua: :oops:
İstediğiniz şöyle birşeymi.
http://www.excel.gen.tr/101Soru_0007.asp
mlakdag sorunun cevabını burada arıyor sanırım..Hücre üzerinde Sağ Tuş Hücre Biçimlerndir>İsteğe Uyarlanmış>0,, işaretini koy.İçerik aynı görüntü farklı....
Senin burası dediğin nedir anlamadım. internet değilmi
bilgi her yerde bilgi değilmidir.
burada kelimesi kendi mesajımın olduğu yerdir.
Sayın dolphin daha önceden de bir çok defa bu tür konuların üzerine gitmemesi için uyarıldı, ancak iyi niyetli yaklaşımımızı anlamak istemedi.
Bu konu burada kapanmıştır.
dolphin banlanmıştır.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.