PDA

Tüm Versiyonu Göster : Otomatik güncelleştirme


evren_01
11-10-2004, 16:31
Arkadaşlar akılıma bir soru takıldı
excel dosyasını actığımızda güncelleştir diye bir secenek cıkıyor bunu hayır desek sonra güncelleştirme seceneği olurmu bunu otomatik nasıl yapılır ( makro da bu olay olabilir mi olursa nasıl )

xxrt
11-10-2004, 16:40
Araçlar=>Seçenekler=>Düzen=>Otomatik bağlantıları güncelleştirmek için sor kutucuğunu temizlemek en garanti yol.
Çünkü bu kutucuk seçili ise Aşağıdaki kodlara rağmen Bağlantıları Güncelleştirme iletişim kutusu ekrana gelecektir.
Bunun sebebi Excel bu iletişim kutusunu Workbook_Open kodlarını okumadan önce ekrana getirmesi.
Private Sub Workbook_Open()
Application.AskToUpdateLinks = False
ActiveWorkbook.UpdateLink Name:=ActiveWorkbook.LinkSources
End Sub

evren_01
11-10-2004, 16:57
Dostum
dediğin olayı yaptı yanlız direk güncelleştirmeye gitti
benim istediğim sonra ben isteğince güncelleştirmeye gitmesi
daha önce verdiğiniz makro otomatik güncelleştirme kodu mu?

xxrt
11-10-2004, 17:02
Kodları bir butona yaz..:)Seçeneklerdeki tıkı kaldırdıktan sonra bu kodu bir butona yaz.İstediğin zaman güncelle dostum.Sub guncelle()
Application.AskToUpdateLinks = False
ActiveWorkbook.UpdateLink Name:=ActiveWorkbook.LinkSources
End Sub

evren_01
11-10-2004, 17:14
Teşekkür ederim dostum
:dua:

turkanet
01-08-2005, 08:31
Private Sub Workbook_Open()
Application.AskToUpdateLinks = False
ActiveWorkbook.UpdateLink Name:=ActiveWorkbook.LinkSources
End Sub

BEN OTOMATİK OLARAK GÜNCELLEÞTİRMESİNİ VE SORMAMASINI İSTİYORUM. YUKARIDAKİ KODU NEREYE YAZACAÐIM? (THIS WORKBOOK, MODUL1 HEPSİNE DENEDİM, OLMADI)

teşekkürler

bezl
01-08-2005, 09:04
Benim anladığım kadarıyla Data Range Properties de açılışta güncelle seçili ise ne yapılırsa yapılsın mutlaka bu seçeneği soruyor. Çünkü ben de denedim ama bu kodların hiçbir etkisi olmuyor. Herhalde bundan dolayı...

danersin
01-08-2005, 09:35
Araçlar=>Seçenekler=>Düzen=>Otomatik bağlantıları güncelleştirmek için sor kutucuğunu temizlemek en garanti yol.
Çünkü bu kutucuk seçili ise Aşağıdaki kodlara rağmen Bağlantıları Güncelleştirme iletişim kutusu ekrana gelecektir.


Bu kısma dikkat ettinizmi?

bezl
01-08-2005, 09:38
Evet

danersin
01-08-2005, 09:46
:? Kodları workbook'a yazdım. Bende çalışıyor.

bezl
01-08-2005, 09:54
sizde de açılışta güncelle seçili mi?

danersin
01-08-2005, 09:57
seçili olsada olmasada kod ilk çalıştırdığınızda
(Application.AskToUpdateLinks = False ) bu kısım o seçimi kaldırıyor. Sonraki satırda güncellemeyi yapıyor.

ozkbilgi
01-08-2005, 11:32
arkadaşlar bendede bir sayfa var diğer sayfalar ile bağlantılı yani formül sonuşlarını kontrol ediyor
o sayfayı açtığımda makroları etkinleştir diyor ve sonradan sol alt köşede bağlantı diyor ve hesaplanan hücreler diyerek enson bitiriyor ama çok uzun sürüyor bunu nasıl engelleyebilirim :yardim: :cekic:

Levent Menteşoğlu
01-08-2005, 11:49
Makroları etkinleştirme uyarısının iptali için Araçlar-makro-güvenlik seviyesini düşük olarak ayarlayın.

Güncelleştirmeyi sormaması içinde Araçlar-seçenekler-düzen-otomatik bağlantıları güncelleştirmek için sor daki işareti kaldırın.

ozkbilgi
01-08-2005, 11:58
teşekkürler :mutlu: :icelim:

turkanet
01-08-2005, 12:29
BENDE WORKBOOK TA HEM BU KOD VAR, HEM SEÇENEKLERDEKİ İÞARET KALKMIÞ AMA NEDENSE HALA SORUYOR :(

ozkbilgi
01-08-2005, 12:42
BENDEDE AYNI PROBLEM VAR NASIL ÇÃ?ZEBİLİRİZ
:uyku:

Levent Menteşoğlu
01-08-2005, 12:52
İlave olarak birde aşağıdaki ayarı deneyin. Düzen-bağlantılar-başlangıç komutu-uyarıyı görüntüleme ve bağlantıyı güncelleştir seçeneğini işaretleyin.

turkanet
01-08-2005, 12:59
işin ilginç tarafı, bende bağlantılar linki aktif değil... :(

Levent Menteşoğlu
01-08-2005, 13:02
işin ilginç tarafı, bende bağlantılar linki aktif değil...

Eğer aktif dosyanızda, başka dosyalar ile bağlantı yoksa bağlantılar pasif olacaktır. Başka dosyalarla bağlantıları olan bir dosya üzerinde deneyin.

ozkbilgi
01-08-2005, 13:08
TEÞEKKÜRLER LEVENTM BEY SAOÐALUN :dua:

turkanet
01-08-2005, 13:28
aslında var. bu forumdan indirdiğim excel ytl bağlantısı var. ama ne hikmetse, başka bir bağlantılı belgede Düzen-bağlantılar-başlangıç komutu-uyarıyı görüntüleme ve bağlantıyı güncelleştir seçeneğini işaretleyebiliyorum ama asıl belgemde aynı bağlantı olmasına rağmen bağlantılar aktif değil. bu nasıl iş anlamadım :agla: :kafa: :? :yardim:

turkanet
02-08-2005, 08:23
yardım edecek bir arkadaş yok mu?? :( :agla:

htsumer
03-08-2005, 20:24
aslında var. bu forumdan indirdiğim excel ytl bağlantısı var.

YTL Bağlantısını xla eklentisi ile Çalışmalarınıza eklerseniz bu tür güncelleştirme uyarısını almıyacaksınız..
Forumda Eklenti olarak arayabilirsiniz.
Bkz. (http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?p=915#915)
Başka bağlantıların kaynağınından faydalanıyorsanız veya Güncelleştirmek zorundasanız normal olarak güncelleştirmeyi yapmanız gerek.
Eğer istemiyorsanız Düzen'den bağlantılar kısmındaki "Kaynağı Değiştir" ile kendi dosyanızı kaynak gösterdiğinizde bir daha sormıyacaktır..

Private Sub Workbook_Open() 'e ait kodlar çalışıyor.


Yada dosyayı buraya ataçlayın..

turkanet
25-05-2006, 16:56
dış veri al yöntemiyle sayfa1'e tcmb'nin sayfasından veri alıyorum. makro ile daha önce denenmiş kodları kullanmama rağmen kodlar ne güncelleme yaptı, ne de açılışta sessizce çalıştı. bunun nedeni, dış veri alma mantığıyla bağlantı mantığı aynı olmaması mı? yoksa ben kodları yanlış yerler mi yazıyorum?

serdarokan
07-07-2012, 12:59
Paylaşım için teşekkürler. Peki verilerin alınacağı dosya açılışında parola var. Parola girişini koda nasıl monte edebiliriz ?

serdarokan
19-11-2012, 20:31
Teşekkürler.