son 10 baþlýk hakkýnda [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : son 10 baþlýk hakkýnda

heza
06-10-2004, 14:24
Arkadaþlar son 10 baþlýktaki konuya týkladýðýmýzda ayrý bir sayfada
açýlsa.Açýlan sayfada son gönderilen mesajýn sayfasý olsa iyi olmazmý.
Ben sað týkla yeni pencerede aç açtýktan sonra 2. yada 3. sayfa neyse
oraya git ve son mesaja bak yapmaktan sýkýlýyorum.Ama spor olsun
denirse bilemem.

Bir çaresi varsa sevgili hüseyin bey bir el atarsa sevinirim.

Ayarlardan ilk mesajý görüntüleyi seçtiðimde ters geldiði için onu yapmak istemiyorum.Onedenle öneri olarak bu kabul edilmemektedir.

SEVGÝLERLE :hey: :hey:

Hazýr baþlýk açmýþken birde fare yi konunun üzerine getirdiðimizde bize
birkaç cümle kopya gösterse.. :hihoho: :hihoho:

Hüseyin
06-10-2004, 16:18
Sayýn heza,
öncelikle þunu belirteyim.
"Mümkün deðil" yoktur. (Forum için) :mrgreen:

Her þey yapýlabilir ancak getirdiði külfet ve saðladýðý fayda kýyaslanmalý.
Son on mesaj kutusu zaten bizim forumun güzel bir artýsý, ancak týklandýðýnda en son mesaja gitmesi isteði daha öncede gelmiþti. (þimdi hatýrlamýyorum, foruma mý yazýlmýþtý, yoksa özel mesaj olarakmý? )

Araþtýrdým ve çok fazla uðraþ gerektirecek diye yapmamýþtým.

Ancak aklýmýza þöyle bir düþünce gelmiþti o zaman.
"Mesajlarýn sýralamasýný yeniden eskiye göre yapsak nasýl olur?" dedik.
Þu anki durumda en son gelen mesaj en sona gidiyor, zaten sizin bahsettiðiniz sorunda bundan dolayý oluyor.

En son gelen en üstte olursa bu sorun ortadan kalkar. Ancak böyle bir deðiþiklik önce bir algýlama zorluðu yaratabilir.

Bu sýralama deðiþikliði basit yapýlabilecek bir durum.

Düþüncelerinizi bekliyorum. (Herkesin.)

ALPEN
06-10-2004, 16:32
"Mesajlarýn sýralamasýný yeniden eskiye göre yapsak nasýl olur?" dedik.

eski tip bulletin board lar dýþýnda hiç görmedim. olursa ben uzun süre mavi ekran veririm heralde :mrgreen: .

Ayrýca son mesaja gitme konusu o konuyu hiç okumamýþ olanlar içinde ayrýca bir zorluk getirir.(tekrar baþa dön hepsini oku gibi)

ilk okunmamýþ mesaja git gibi bir mod'u vbbulletin forumunda görmüþtüm. phpbb içinde öyle bir mod var mý araþtýrmak gerekir.

ALPEN
06-10-2004, 16:41
alakalý olarak
test alanýna gönderilen mesajlar kayan yazýda çýkmaz ise, utanmadan test yapabiliriz :mrgreen:

Hüseyin
06-10-2004, 22:07
Bilmeyen kullanýcýlar için bir ipucu:

Son 10 Baþlýk kayan listede olmasada Forumun genel özelliklerinde en son mesaja gitme imkaný bulunmaktadýr.

Ana sayfada her baþlýða en son gelen mesajýn tarih ve gönderen bilgisini görüyorsunuz. Burada bulunan küçük beyaz dikdörtgeni týklarsanýz bu masaja gidersiniz, hangi sayfada olursa olsun.

Ekli resimde mavi ok ile iþaretledim.

Galip
07-10-2004, 01:15
genel listede 2 günlük mesaj listesi eklemek mümkünmü
teþekkürler

BeyazGölge
07-10-2004, 02:43
Arkadaþlar son 10 baþlýktaki konuya týkladýðýmýzda ayrý bir sayfada
açýlsa

Aslýnda basit link verilirken target="_blank" yazmak yetreli olacaktýr. bu sayede mesaja bakýp tekrar anasayfaya dönmekten veya saðtuþ yapýp yeni pencere aç demekten kurtulmuþ oluruz..

Ayrý sayfada açar (http://www.excel.web.tr)

jale
07-10-2004, 08:03
genel listede 2 günlük mesaj listesi eklemek mümkünmü
teþekkürler

Galip Beye katýlyorum, hafta sonu giremeyenler için bir de 3 Günlük lazým bence :mrgreen:

heza
07-10-2004, 08:23
hüseyin bey foruma bir külfet getirmek amacýnda deðilim olmazsa sizin hatýrýnýza katlanýrýz ne olacak ölüm yok ya ucunda.
Getirdiðiniz önerilerden zaten bilgim vardý yinede teþekkürler.

Peki bu olmuyorsa þu olurmu. :?: :?:

Cevap yaza basmadan hýzlý cevap yazmak için konunun altýnda pencere ve birkaç smiley bulunsa cevap yazmak için sayfa açýlmasýný beklemeden hýzlý bir þekilde cevap yazsak.

Olmazsa canýn saðolsun sevgili hüseyin bey. :hey: :hey:

Hüseyin
07-10-2004, 08:35
Cevap yaza basmadan hýzlý cevap yazmak için konunun altýnda pencere ve birkaç smiley bulunsa cevap yazmak için sayfa açýlmasýný beklemeden hýzlý bir þekilde cevap yazsak.

Bunu yaparýz artýk. :oops:
Notlarýma aldým, sanýrým hafta sonu bu iþe biraz vakit ayýracaðýz. :mrgreen:

heza
07-10-2004, 08:38
:) :) :) :) :)

ALPEN
07-10-2004, 09:08
... pardon. yine yanlýþ yere yazdým.

Hüseyin
10-10-2004, 19:46

Merhaba,
bu mesajý hýzlý yanýt özelliðini kullanarak yazýyorum. :hihoho:
Umarým fayladalý olur. :arkadas:

xxrt
10-10-2004, 21:13
Ehh Ýþte tam istediðim gibi Teþekkürler. :P

TRABLUS
11-10-2004, 07:36
Bu konuda bende birþey söylemek istiyorum.Son 10 baþlýk barýnda mesajlar dönüyor ve biz atýyorum 8.mesaja baktýk sýra 9.mesaj da dönme iþlemi en baþtan baþlýyor ve biz öyle 9.mesaja sýra gelmesini bekliyoruz acaba dönme iþleminin kaldýðýmýz yerden baþlama þansý varmý acaba?Yoksa da okadar önemli deðil benim ki biraz fantazi. :hey: :hey:

ALPEN
11-10-2004, 08:21
harbiden fantezi.

ALPEN
11-10-2004, 12:44
Sn. Hüseyin hýzlý cevap ve son mesaj balonu çok kullanýþlý olmuþ teþekkürler.

Hüseyin
11-10-2004, 13:06
Sn. Hüseyin hýzlý cevap ve son mesaj balonu çok kullanýþlý olmuþ teþekkürler.

Rica ederim,
herþey dah güzel bir forum için. :hihoho: :hihoho: :hihoho:

Havaya girdimya......
Þimdi sýrada okunmayan mesajlarýn devamlý olarak okunmamýþ olarak iþaretli kalmasý var. (Unread Alive Modu)
Yani bu deðiþiklik yapýldýktan sonra þöyle olacak;
Pazartesi foruma girdiniz 26 yeni mesaj var ve bunlar turuncu olarak iþaretli. Ancak vaktiniz ancak 12 tanesine bakmanýza yetti ve forumdan çýktýnýz. Aradan bir süre geçtikten sonra tekrar girdiðinizde (Yeni mesaj gelmediðini varsayýyorum.) okumadýðýnýz 14 mesaj hala turuncu iþaretli olacak. (Mevcut durumda forumdan çýktýðýnýzda bir sonraki giriþte bunlarda okundu gibi görünüyordu.)
Ya bunlarý tek tek okuyacaksýnýz veya "tüm mesajlarý okundu olarak iþaretle" diyeceksiniz o zaman hespi normale dönecek.

Aslýnda bu ilave daha önce olacaktý, ancak gelen isteklere öncelik verince bu geriye kaldý.

Galip
11-10-2004, 13:17
Son mesajý gösteren açýklama kutusu harika olmuþ.

heza
12-10-2004, 08:16
Merhaba arkadaþlar..

Hüseyin bey haftasonu hoþ süprizler hazýrlamýþsýnýz.Ellerinize saðlýk çok kullanýþlý
olmuþ ve bu mesajla ilk hýzlý mesaj olayýmý baþlatýyorum. :lol:
Ayrýca bahsettiðiniz okunmuþ mesajla okunmamýþ mesajýn renklerinin farklý
olmasýda çok iyi olacak bir güzel düþünce.

Tekrar elinize saðlýk.. :hey:

heza
12-10-2004, 08:20
Bu arada unutmuþum mesaj üzerinde fareyi bekletince açýklama balonu da
harika.Bu hafta sonu çok çalýþmýþsýn çooookkk. :hihoho: :hihoho:

Ve þu an logoda deðiþti heyyyy

heza
11-11-2004, 13:26
Deðerli yönetim kurulu :)

Þimdi benim bu yazdýðým mesaj ile bu konu son 10 hanesinde yerini alacak ve bu
adam ne yazmýþ diye týklayacaksýnýz ama yazdýðýma daha ulaþamadýnýz çevirin
bakalým sayfa 2 yi yada sayfa 3 4 5 neyse hah iþte son mesaj burada deyip
yazdýklarýmý okudunuz ve her halde derdimi anladýnýz.
Zaten sayfalar zor açýlýyor son 10 baþlýklara týklanýnca direk son sayfa ve mesaja
gitsin istiyorum.
Ne güzel olurdu dimi :D :D

Galip
11-11-2004, 22:26
2 günlük listeleme ihtiyacýna Hüseyin Beyin el atmasýný bekliyoruz.Saygýlarýmla

Hüseyin
12-11-2004, 06:19
Arkadaþlar,
sizlerin isteklerini yerine getirmek benim için büyük bir zevk.
Son dönemde iþlerim nedeniyle foruma istediðim zamaný ayýramadým. :oops:
Elimden geleni yapacaðýma þüpheniz olmasýn. :arkadas:

heza
12-11-2004, 07:00
Hoþgeldiniz Sevgili adminimiz :hey:
Gelir gelmez ataç ekleme ile çalýþmalara baþlamýþsýnýz.Gerisi gelir bir yorgunluðu atýn da yavaþ yavaþ :D :D :D :D

Serpily
12-11-2004, 07:47
Bu arada Sevgili Adminimiz nereden geliyor böyle sýk sýk.

Sizler birbirinizi tanýyor musunuz yoksa!

Hüseyin
12-11-2004, 08:35
Merhaba,
iþim nedeniyle Almanya ve Bulgaristan seyehatlarým oluyor.
3 gündür Bulgaristandaydým.
Yýlbaþýna kadar bitmesi gereken bir çalýþma nedeniyle bu süre içinde sýk sýk Bulgaristana gitmem gerekecek yine.
Bu yüzden foruma zaman ayýrmada biraz zorlanýyorum.
Ancak ben yokken Red-Kid arkadaþýmýz adminlik konusunda destek veriyor, kendisine teþekkür ediyorum.

Sayýn heza ile bu forumda tanýþtýk (sizler gibi) ama evet , birbirimizi tanýyor olduk artýk. (Yüz yüze göreþememiþ olsakta. Henüz!) :hihoho:

Serpily
05-01-2005, 14:00
Hafýzam beni yanýltýyorsa lütfen düzeltiniz.

Sokollu Ýnebahtý bozgunundan sonra Venedik elçisine: "Biz Kýbrýs’ý almakla sizin kolunuzu kestik. Siz Ýnebahtý’nda donanmamýzý bozmakla sakalýmýzý traþ ettiniz. Traþ edilen sakal yeniden çýkar ama, bir kolun yerine gelmesi imkansýzdýr" demiþ.

Bu siteye saldýrý sakal traþý gibi mi oldu ne? Daha gür ve daha saðlýklý geliyor özellikler yerine. Top 10'u yeniden görmek güzel.

Ýnsanoðlu astar bulunca 100 nerde diye aranýr ya, ben de þimdi Son 10'un yeri biraz daha açýlamaz mý diye aranýr oldum.

ALPEN
05-01-2005, 14:22
Son 10'un yeri biraz daha açýlamaz mý diye aranýr oldum.
biraz açýldý sanýrým.

xxrt
05-01-2005, 14:28
Hee.Þimdi harika olmuþ ellerinize saðlýk... :bravo: :bravo: :hey:

Hüseyin
05-01-2005, 14:29
:D :hey: :agla: :keyif: :hihoho: :shock: :bravo: :dua: :lol: :arkadas: :hiho: :P :icelim:

TRABLUS
05-01-2005, 15:17
Hani unutuldumu bilemiyorum ama hatýrlatma olarak söyliyeyim dedim. Son 10 baþlýkta baþlýðýn yanýna mause'u getirdiðimizde bir pencere açýlýyor ve son yazan mesajý gösteriyordu.Hani diyorum ki oda bayaðý faydalý idi. O da yapýlabilirmi acaba. :arkadas:
Madem bugün kaliteyi dahda arttýrýyoruz onuda yapýverelim ne olacak sanki demi. :bravo: :bravo: :bravo:

Hüseyin
05-01-2005, 16:02
Madem bugün kaliteyi dahada arttýrýyoruz

Arkadaþlar,
Bu kalitenin artmasýnda emeði geçen ALPEN'e teþekkür ediyorum.
Sitenin yeniden yapýlanmasýnda teknik desteði olmasa geliþmeler bu kadar süratli olamazdý.

jale
05-01-2005, 16:23
Entellektüel, Excel, Access, PHP bilir.Bundan sonra Alpen'e "Herþeyi bilen adam" diyelim ne dersiniz. :hiho: :hiho: :hiho:

Serpily
06-01-2005, 08:35
Her forumun soranlar kadar çözenlere de ihtiyacý vardýr. Soðalasýn Alpen!!!

TRABLUS
06-01-2005, 08:40
Her forumun soranlar kadar çözenlere de ihtiyacý vardýr.

Zaten çözenler olmasa soran niye sorsun ki dimi? :hiho: :hiho:
Gene de çözüm için emeðe geçen herkese isim ayrýmý yapmaksýzýn teþekkür ederim. :dua: :dua: :dua:

Levent Menteþoðlu
06-01-2005, 08:42
Sn ALPEN'nin bilgisini sadece excel,access ve PHP ile sýnýrlamak haksýzlýk olur. VB,VBA dillerindeki bilgisindende fazlasýyla istifade ediyoruz. Bunun dýþýndaki diðer dillerede hakim olduðunu düþünüyorum. Kendisine,gerek bilgi olarak gerek teknik olarak vermiþ olduðu tüm destekler nedeniyle bir kez daha teþekkür ediyoruz.

BeyazGölge
06-01-2005, 08:53
Bazý þeyler için beklersiniz beklersiniz ve tam yerinin geldiðini düþünürsünüz ya iþte o yüzden yazýyorum..

Bu güne kadar foruma yapmýþ olduðun katlarýndan dolayý teþekkür ederim. Bazen aylar önce verdiðin cevaplar iþime çok yarýyor, hepsinin altýna teþekkür mesajý yazamadýðýmdan kendimi borçlu hisssediyordum teþekkürler.

Ve tabiki diðer emeði geçen arkadaþlarada teþekkkür ederim.

ALPEN
06-01-2005, 09:18
ben de herkese düþüncelerinden dolayý teþekkür ederim.
týpký diðer arkadaþlar gibi, sevdiðim bir ortam için, elimden geleni yapýyorum.

TRABLUS
06-01-2005, 09:34
TRABLUS demiþki;

Hani unutuldumu bilemiyorum ama hatýrlatma olarak söyliyeyim dedim. Son 10 baþlýkta baþlýðýn yanýna mause'u getirdiðimizde bir pencere açýlýyor ve son yazan mesajý gösteriyordu.Hani diyorum ki oda bayaðý faydalý idi. O da yapýlabilirmi acaba.
Madem bugün kaliteyi dahda arttýrýyoruz onuda yapýverelim ne olacak sanki demi.

Saygýlarýmla.

xxrt
06-01-2005, 09:42
mause'u getirdiðimizde bir pencere açýlýyor

Bencede Ýyi Olur.. (http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=816&highlight=balon)

Buda fena olmamaýþ.Yeþil Beyaz..
http://n.domaindlx.com/xxrt3/giris_site.jpg

Sayýn Admin Umarým Çok þey istemiyoruzdur ama,Son 24 Saatte Online olanlarýn Listesi mümkünmü?

pcci
06-01-2005, 14:38
biz öyle 9.mesaja sýra gelmesini bekliyoruz :hey:Ben de buna katýlýyorum. Bir konu baþlýðýna bakmaya karar veriyorum. Sonra baþka bir yere dikkatim kaçýyor. Bir bakmýþým bakmak istediðim baþlýk geçmiþ. Sonra bir tur atmasýný bekliyorum. Ã?ööylece baþlýðýn gelmesini beklerken kendimi komik hissediyorum. :lol:

pcci
06-01-2005, 14:40
msg gönderdim göremiyorum ismim gözüküyor :?

06-01-2005, 14:44
Merhaba

Yukarýda iki mesajýnýz var.Göremediðiniz ne acaba? :?

Serpily
06-01-2005, 14:46
Aslýnda dilimiz varsa son 10 baþlýk artýk dönüp durmasýn, evet baþlarda bu hareketlilik hoþumuza gitti ama þimdi hepsini birden görmek istiyoruz diyeceðiz de diyemiyor muyuz nedir? Yani ben kendi þahsýma durmasýndan yana oy kullanýrdým bir oylama yapýlsa.

pcci
06-01-2005, 14:47
Ýlk gönderdiðim hemen çýkmadý. Yenile dedim gene çýkmadý. Þimdi sorun yok...

06-01-2005, 14:55
Tabi ayný sýkýntýlarý bende yaþýyorum.Size bu sýkýntýlar açýsýndan hak da verimiyor deðilim.Ama bunun yanýnda bir de bunu düþünmek gerek eðer bu on baþlýðýn tamamý ekranda olduðunda çok alan kaplamayacak mý? Biz forumu ilk kurduðumuzda birçok konu baþlýðý vardý.Sonra bu kadar çok baþlýk ve çok fazla alan kaplamanýn doðru olmadýðýný düþünerek birçok baþlýklarý genel baþlýklar altýnda topladýk.Görüntü açýsýndan biraz daha düþünmek gerek. :lol:

ALPEN
06-01-2005, 15:01
bu baþlýk 4.sayfaya girdi. bu debi ile devam ederse

"son açýlan 10 sayfalýk entry içeren baþlýk hakkýnda" adýnda yeni bir baþlýk açýlýr diyorum.

Hüseyin
06-01-2005, 15:13
Selam,
son 10 mesaj kutusunda gönderen adýna ve tarihe ayrýlan alaný daralttým.
Tarih zaten gereksizdi bana göre, saat yeterli.

Þimdi daha fazla bilgi ayný anda görülüyor.

TRABLUS
06-01-2005, 15:17
ALPEN demiþ ki;

bu baþlýk 4.sayfaya girdi. bu debi ile devam ederse
"son açýlan 10 sayfalýk entry içeren baþlýk hakkýnda" adýnda yeni bir baþlýk açýlýr diyorum.

Zaten güzelliklerde,çoðu zaman insanlarýn istekleri ve maymun iþtahýndan doðmuyormu?
Biz burada þuan için belki 4 sayfa yazý yazdýk ama dikkat ederseniz hep istenilen konular daha güzel bir forum için.Bu belki ilk etapta sizler için yorucu oluyor(Çünkü uðraþmanýz gereken kendi iþleriniz de var)ama bizim de amacýmýz hep daha güzel olsun hep daha iyi olsun yönünde bilmem sizde bana katýlýyormusunuz?
Ah keþke elimizde imkan olsada bizler de bu forum için birþeyler yapabilsek ama þuanda yapabildiðimiz tek þey soru sormak,o niye olmuyor,bu neden böyle olmadý demek...Sizden bu konuda anlayýþ bekliyorum.
Saygýlarýmla Foruma emeði geçen herkese tektek teþekkür ederim.
:icelim: :icelim: :icelim:

Serpily
06-01-2005, 15:26
Madem bu konuyu 'en çok yazýlan konu' haline getireceðiz, bir þey daha istiyeyim bari. Birinci baþlýðý görmek için 10. nun kaybolmasýný bekliyoruz ya. Arada 2 satýrlýk boþlukdan sonra birinci alttan hemen arz-ý endam etse. Olabilir mi?

danersin
06-01-2005, 16:03
Bu baþlýk þimdiye kadar forumda okurken en eðlendiðim baþlýk olmaya baþladý.. Mizah bölünmesine taþýnmasýný teklif ediyorum. :hihoho:

Ben hala "Ben bilirim grubun"daki önerimin forumda en faydalý özellik olacaðýna inanýyorum..

Özel Arama