Makro Gönüllüsü [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Makro Gönüllüsü

Hüseyin
28-09-2004, 09:48
Merhaba Arkadaþlar,
http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=499
Bu mesajda da görebileceðiniz gibi bir çok üyemiz makro konusunu merak ediyor ve bu alana giriþ yapmak istiyor.
Bu konuya destek olmak amacýyla bir yöntem düþündük.
Mokroya hakim bir veya birkaç arkadaþ bana bu iþi gönüllü olarak yapabileceklerini bildirirlerse
Bilgi Bankasý altýnda "Makro Dersanesi" adýnda yeni bir bölüm açacaðýz.
Bu gönüllü arkadaþ veya arkadaþlarýda burada mesaj yazmak için tek yetkili yapacaðýz.
Bu arkadaþlar vakit buldukça makroya baþlamak isteyen arkadaþlara bazý dersler örnekler hazýrlayýp gönderecekler. Bu bölümde soru cevap olmayacak. Çünkü bunlar daha sonra birer ders notu gibi yeni gelenler tarafýndanda takip edilebilecek.

Bu bizim hemen aklýmýza gelen bir öneri. Sizlerinde konu hakkýnda paylaþmak istediðiniz fikir veya önerileriniz olursa sonuçta gözel bir iþ ortaya çýkacaðýna inanýyorum.

Gönüllü arkadaþlarýn Ã?zel Mesajlarýný bekliyorum.

Cavus
28-09-2004, 10:07
Merhaba,

Hüseyin Bey gerçekten bahsetiðniz uygulama faaliyete geçer ise çok iyi
olur.
Þimdiden teþekkürler.

erdoðankaplan
28-09-2004, 10:16
Hüseyin Bey; Gerçekten iyi bir fikir, makro bilmiyorum, EXCEL'i iþimde de kullanmýyorum, özel olarak bir hobi gibi uðraþýyorum, bu programý çok seviyorum, inanýyorum ki EXCEL ustalarý bu "makro dersanesi" için elinden geleni yapacaklardýr, þimdiden herkese teþekkürler.

TRABLUS
28-09-2004, 12:00
Evet arkadaþlar Sayýn Hüseyin beyin bu çaðrýsýna lütfen kulak verin. Ben bazý arkadaþlarý messenger den de uyardým ama pek dikkate alýnmadý herhalde.Bizler gibi öðrenmeye aç insanlara öðretmek sizin için görev telakki etmek olsa gerek.Lütfen bu çaðrýya kulak verin ve bizleri Makro Dersanesi adý altýnta toplayýn.Hepinize saygýlarýmý sunarým

heza
01-10-2004, 08:24
Tekrar gündeme taþýyalým diye birþeyler yazýyorum.Arkadaþlar lütfen bu konuda daha duyarlý olalým.

Makro konusunu bilen arkadaþlarýmýz forumda devamlý cevap veriyorlar
bu da bizlere bu konuda yardým edecek insanlarýn forumumuz içinde
olduðunu gösteriyor.Ama hala ses çýkmýyor.

Sevgili adminimiz Hüseyin bey'e belki ulaþan arkadaþlar vardýr ve bu konuda çalýþýyorlardýr.Bilemediðimiz için konu unutuluyor sanabilirim.

Eðer bir çalýþma varsa bir açýklama lütfen..

Tüm arkadaþlara sevgiler..

ALPEN
01-10-2004, 08:48
Hüseyin bey, Yeni baþlayanlar forumuna "makroya yeni baþlayanlar" adýnda yapýþkan bir baþlýk açarsa zaten herkes elinde geleni yapacaktýr. önemli olan bölümün kurallarýný belirlenmesi. günde 5-6 kiþi makro hakkýnda hiçbir þey bilmeyen ve öðrenmek isteyenlere yararlý olacaðýný düþündüðü 1-2 dökümaný koyarsa zaten 1-2 ay sonra "ben yeni baþladým hiç bir þey bilmiyorum ve öðrenmek istiyorum" diyen arkadaþlarý direk olarak göndereceðimiz zengin bir arþivimiz olur.

TRABLUS
01-10-2004, 08:53
Sayýn ALPEN beye katýlýyorum fakat burada dikkat edilmesi gereken bir konu var oda Makrolara giriþi en baþtan sona doðru anlatmak yoksa bizler sizin bildiðiniz kadar bilsek yardým istemezdik.Herkes bir örnek verirse o alan karýþýr gider.Mühim olan belli bir sýra ve düzen içerisinde öðretmek.Yani nereden baþlanýyor nereye makro kaydediliyor ne iþe yarýyor gibi.Teþekkür ederim.

Hüseyin
01-10-2004, 09:01
Sayýn heza,
maalesef þu ana kadar gönüllü bir arkadaþ bana ulaþmadý.

Bazen gaza gelip, kendim baþlayayým diyorum.
Sonra da gerçekleri görüp vazgeçiyorum. :hayir:
Neticesinde bir iþe baþlamak kolay, zor olan bu iþin hakkýný verebilmek ve sonuna kadar götürebilmek.

Belki biliyorsunuzdur.
Ben forumun tüm teknik çalýþmalarýný kendim yapýyorum ve beklediðimizden daha hýzlý bir geliþme gösteren forumumuzu içerik olarak hala 3 kiþi ile yönetmeye çalýþýyoruz.
Bu yüzden sürekli ilgi bekleyecek yeni bir sorumluluðu almak benim için pek uygun görünmüyor.

Forum kurallarý hazýr olduktan sonra bu yönetim yükünü bazý arkadaþlara moderatörlük teklifi yaparak paylaþmak istiyoruz.

Konuyu gündemde tutmaya devam edeceðim.
Umarým bu olayý gerçekleþtirebiliriz.

heza
01-10-2004, 09:24
Ýlginiz için size ve moderatör arkadaþlar red-kid ile türker e Teþekkür ederiz .Böyle bir forumun yönetimi dediðiniz gibi çok hýzlý geliþip büyüdüðü için 3 kiþi ile kaldýrýlmasý zor.

Yazdýklarýnýzý okuyan bir çok arkadaþ size ( DOLAYISIYLA BÝZE ) yardým etmeyi seve seve kabul edeceðine inanýyorum.

sevgilerle...

Serpily
01-10-2004, 09:43
Sanýyorum makro gönüllüsü olmak az çok makro bilenlerin gözünü korkutuyor. Ýki sebepten. Bir Hüseyin Beyin de dediði gibi bu fazla zaman isteyen bir þey. Ýkincisi sorumluluk. Galiba bizim gibi makro öðrenmek isteyenler 'armut piþ, aðzýma düþ' demek yerine sorularýmýzla konunun geliþmesine olanak saðlayacaðýz. Forumdan gördüðüm kadarýyla hemen hemen hiç bir makro sorusu zor veya kolay yanýtsýz kalmýyor. Hatta iyi niyetli arkadaþlarýmýz konunun sýnýrlarýný zorlayarak istenenden daha iyisini vermeye çalýþýyorlar. Bu vesile ile hepsine tekrar teþekkürler.

Özel Arama