Tüm Versiyonu Göster : Formülleri birlikte kullanmak
Selamlar
Ýki dosyam var. Formülleri iç içe kullanýrken nelere dikkat etmem gerekiyor. Kitap birde bilgilerim var kitap ikide bilgi alacaðým sütunlar var onlarý düþeyara ve kaydýr formülleri birlikte nasýl kullanabilirim.
Excel2002 türkçe
Ýyi çalýþmalar dilerim.
Umarým Yaptýðým gibidir iþine yarar
Selamlar
Formülde kitap1 deki 3.sýnýfý direk yazmýssýn.Kitap2 deki a1 de sýnýfýný yazmýþtým a2 de ismini yazdým. Kitap1 de ilk önce sýnýfýný arýyacak hangi sayfa olduðunu bulduktan sonra düþeyara ile ali ismini bulup karþýsýndaki bilgiler ile alt satýrdaki bilgileri getirecek.
Karýþýkmý oldu bilmiyorum ama A1 re göre arama yapýp A2 deki ismin karþýlýðýný getirsin istiyordum buna göre düzenleyebilirmisin?
Redkidin cevabýný incelemedim o nedenle sorunuza cevap vermek istedim.Ã?nce Sorumuzu alalým:
Soru1:Kitap1 vebKitap2 Adlý dosyalarýmýz var.
Kitap1 Dosyasýnda;
A1 Hücresinde Ýsim bulunuyor.Ýsmin Yanýndaki 6 Hücre yani B1-C1-D1-E1-F1-G1 Hücreleirnde sýra ile 1-2-3-4-5-6 sayýlarý var..
B Sütunun B1-C1-D1-E1-F1-G1 Hücrelerinde ise 7-8-9-10-11-12 sayýlarý var..
__A______B______C______D________E________F________ G______
1_Ali______1_______2______3________4________5_____ ___6______
2_________7_______8______9________10_______11_____ __12_____
Kitap2'de ise ayný þeklin boþu var.
__A______B______C______D________E________F________ G______
1_Ali______0_______0______0________0________0_____ ___0______
2_________0_______0______0________0________0______ __0______
Sorumuz:Kitap2'de A1 Hücresine ben ALÝ Yazdýðýmda Kitap1'de ALÝ'nni karþýsýndaki bulunan deðerler gelsin..(Sanýrým not bunlar.)
Kitap2'nin B2 Hücresine:=DÜÞEYARA($A$2;'[kitap1.xls]3.sýnýf'!$A $1:$G$201;2;YANLIÞ)Yalnýz Buradaki Fonksiyonda kitap1 ve 2 açýk olduðu için Kitap1'in yolu '[kitap1.xls]3.sýnýf'!olarak görünüyor.Kitap1 Kapalý olsaydý þöyle görünecekti..=DÜÞEYARA($A$2;'C:\WINDOWS\Desktop\d yrbkr\[kitap1.xls]3.sýnýf'!$A$1:$G$201;2;YANLIÞ)
Devam ediyoruz:
Kitap2'nin C2 Hücresine =DÜÞEYARA($A$2;'[kitap1.xls]3.sýnýf'!$A$1:$G$201; 3;YANLIÞ)
Kitap2'nin D2 Hücresine =DÜÞEYARA($A$2;'[kitap1.xls]3.sýnýf'!$A$1:$G$201; 4;YANLIÞ)
Kitap2'nin E2-F2-G2 Hücrelerinede ayný fonksiyonlarý kullancaksýn.Yalnýz burada dikkat etmen gerekenler var.Ýnclemen gerek..
Burasý tamam..
Þimdi de:
Kitap2'nin B3 Hücresine =YATAYARA(B2;'[kitap1.xls]3.sýnýf'!$B$1:$G$2;2;YAN LIÞ)
Kitap2'nin C3 Hücresine =YATAYARA(C2;'[kitap1.xls]3.sýnýf'!$B$1:$G$2;2;YAN LIÞ)
Kitap2'nin D3 Hücresine =YATAYARA(D2;'[kitap1.xls]3.sýnýf'!$B$1:$G$2;2;YAN LIÞ)
D3-D4-D5-D6 Hücrelerinede ayný fonksiyonlarý yazarsýn..
SONUÇ:Kitap2'nini A1 Hücresine ALÝ yazdýðýnda Kitap1'den Tüm Bilgiler gelecektir..
Not:Yalnýz bu sizin istediðiniz sonuç olmýyabilir ama fonksiyonlarý geliþtirmeniz açýsýndan iyi olacaktýr.Kolay gelsin
Selamlar
Cetveli daha açýk þekle getirip tekrar gönderdim direk adres belirtmek istemiyorum düþey ara ile kendi bulup yazsýn istemiþtim
Teþekkürler
Selamlar
Sizin yazdýðýnýz formülleri birleþtirdim sonuca ulaþtým. Cetvelleri benzer iþlerde kullanacak arkadaþlar için ataçlýyorum
Yardýmlarýnýza çok teþekkürler
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.